Kaç haftalık hamilesin ?emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı
34 haftalıkKaç haftalık hamilesin ?
ben aslında bebek için gerekli mi diye merak ediyorumTemizlik konusunda forumda çok detaylıya girende var halim yok olduğu kadar diyende var...Kendi düşüncem ev tabı ki temiz olmalı ama duvar sildirmek bana mevsimden dolayı mantıklı gelmiyor. Halı koltuk cam perde gibi detaylı temizlik yapabiliyorsan ya da yaptırabiliyorsan doğuma yakın mantıklı olur eh doğumdan sonra bir süre yeni hayat uyum sağlayana kadar idare eder diye düşünüyorum..
süt pompası hemen gerekmiyor ama değil mi, çalışan anneler için gerelidir herhaldeEninde sonunda ihtiyacım olur diye şimdiden aldım canım, emziği hemen vermeyi düşünüyorum, sonra almazsa falan çalışırken zorlanırım.
sbu haftalarda bir buçuk kilo kadar kan artışı oluyormuş, ondan almışsındırSelam kızlar, yahu bana moral verin. 60 kg ile hamile kaldım şmdi 76yım. 15 günde üç kilo alınır mı yahu.
Çikolata, abur cubur, tatlı,cola asla ve asla hayatımda yok. Hamileliğimden öncede hiç sevmezdim zaten. Boyum 1,72. Gene de belli değil çok kilo almış göstermiyorum ama bacaklarım kalınlaştı, korkunç derecede selülit'im oldu. Deli gibi su içmeme rağmen, kızartma yememe rağmen, bende anlamış değilim.
Bu gidişle 80 kg rahatlıkla olucam.
Sizlerde durum nedir ?
kızlar bebişin altını silmek için pamuk kullanılacakmış
ebebekte ıslak pamuk gördüm, onları mı almak lazım yoksa gerçekten pamuk mu ıslatacağız :)
canım ben gerçek pamuk ılık su kullanmayı düşünüyorum belki dışarda kullanmalık dediklerinden alırım ama evde kullanmak istemiyorum narin totoları tahriş olmasın
anladığım kadarıyla acelesi yok, galiba ilerleyen aylarda gerek@unicavita bakayım o zaman e-bebek'e. araba da öyle denk geldi kısmet :) sizin de çok uyguna gelmiş, hemen hemen aynı almışız zaten.
@raindrop26 ben bir tane biberon aldım zaten, o da medela calma'nınki. cam değildi diye hatılrıyorum, kutusunda duruyor içeride :) bir de pompadan çıkan küçük avent var, o da cam değil. ilk seferde bir şey olacağını ben de zannetmiyorum ama zamanla hem kireçten hem de kaynatmaktan eskiyor demeleri çok da mantıksız gelmedi bana.
askitotomsu ben bir tane 150'lik aldım biberon, 125'lik de pompadan çıktı. pompa almayı düşünmüyordum ilk aylar izinli olurum çalışmam diye ama sütün gelmezse lazım oluyormuş sanırım, ya da bol gelirse sağıp saklamak için de kullanılıyormuş. illa alınması gerekir mi bilmiyorum.
kullan atlarda pamuklu olanlar varmış, peki hasta beziyle ne kullanacağız iç çamaşır olarakkızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
diğerleri küçük olur rahat olmaz falan diye mi
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi
Gebe eğitiminde ebe o küçücük külotları doğumdan sonra giymeyin dedi. Pedi de bağlayınca külotlar iyice aşağı iniyormuş. Lohusa külodu ya da yüksek belli babaanne külodu giyin dedi. Hem sarkan göbeği tutuyormuş. Kullan atları da tavsiye etmiyormuş terletiyormuş onlar. Ben de daha almadım ama ilk fırsatta alacağım.
peki bunlar ne kadar süre kullanılacak :)
kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
kızlar bir de bez olarak molfix almayı düşünüyorum başka fikri olan var mı
prima almam herhalde, geçenlerde israil ürünü demişlerdi
emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı
34 haftalık hamilesin sanırım aramızda yenisin.. Kısaca cevaplamaya çalışıyım..normal deterjanla yıkayamaz mıyz
teşekkürler, hepsini cevaplamışsın34 haftalık hamilesin sanırım aramızda yenisin.. Kısaca cevaplamaya çalışıyım..
Islak mendili çocuk tuvalet alışkanlığı kazanana kadar kulanacaksın. Forumda yeni doğan için ilk bir kaç ay sadece pamuk ve su ile alt temizlemeyi düşünen arkadaşlarda var...
Yuksek bel külotlar rahat olur sezeryan olma ihtimaline karşı.. çamaşırın belinin dikiş yerinden yüksek olması canını yakmaz..5 li kullan at külotların çok kullanışlı olmadığı konusu genel görüştü..
Bez için ben şahsen prima aldım zaten bebek kullanmaya başalayınca hangisinin tenine uyumlu olduğunu anlayacağız.
Emzik kullanmayı düşünüyorsan almalısın.. Biberon sütünün gelmeme durumunda hastaneden istenecek, pompayla sıkıp biberonla verilebilir ya da direk şırınga ile veriyorlar... Farklı tecrübeler paylaşıldı..Sütün olmazsa zaten şart ilerisi için..
Normal deterjanla yıkaman tavsiye edilmiyor.. Hem kimyasalından hemde parfüm kokusundan.. o kadar nazik bir tene normal deterjan sakıncalı olabilir..Marka olarakta forumda dalan roxy ve hacı şakir tercih ediliyor..
Kısa cevaplar vermeye çalıştım ama vaktin varsa biraz geçmişe gidip soruların ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsin..
Selam kızlar, yahu bana moral verin. 60 kg ile hamile kaldım şmdi 76yım. 15 günde üç kilo alınır mı yahu.
Çikolata, abur cubur, tatlı,cola asla ve asla hayatımda yok. Hamileliğimden öncede hiç sevmezdim zaten. Boyum 1,72. Gene de belli değil çok kilo almış göstermiyorum ama bacaklarım kalınlaştı, korkunç derecede selülit'im oldu. Deli gibi su içmeme rağmen, kızartma yememe rağmen, bende anlamış değilim.
Sizlerde durum nedir ?
hadi bakalı
hadi bakalım ilk annelerden olacaksın hayırlısıyla.. Dediğim gibi senin ki hamileliğe bağlı fizyolojik bir düşüklük bence .. Doktorun ne diyecek bakalım.. Benim adet ağrım belimden oluyordu canım..Şu aralarda hazırlayıcı kasılmalar sanki belimden geliyor. Sanki biri belime sarılıp öne çekeliyormuş gibi bir his .. İnşallah hayırlısı olsun bakalım.. Boşver normali .. hayırlısı ile bebeğin ve sen sağlıklı kurtulun gerisi önemli değil. Kendini ve bebeğini riske atacak herşeyden kaç .. Çok öptüm seni :)
Canım o zaman senin sancın belden olacak
haklısın canım atmıycam artık:)
Canim annemde de olmus gebelikte dogum lekesi yuzunde. Eskiler dermis ki dogum esnasinda terliyosun ya, o terini kendi sacinla sildiginde o bolgedeki lekeler kaybolurmus. Amnem de oyle yapmis. Dogumdaki terini saviyla silmism lekeleri kaybolmus.
doğru canım bizde de öyle derler
canım selammm şişelerin içine mavi renk sıvı sabun koydum ben kolonya hem kokusunu sevmiyorum hem de litresi 17 tl dediler ben de gittim marketten mavi renk sıvı sabun aldım içlerine doldurdum üstelik 2.5lt 3 tlye aldımm bence daha sevimli oldu içinde böyle jel gibi görünüyor sticker siparişimizi de dün verdik allahın izniyleee gelince yapıştırıcam tam resmini yine eklicem burayaaaa :)
canım ben tek şişeye koyucam hastanede gelene dökmek için, çok güzel omuş seninki
Silikon tabancam yok
Normal yapiatirici alip yapayim o zaman
canım normalle nasıl olur bilemiyorum
Merhaba güzel anne adayları,
Son çalışma ayına girdik bir çoğumuz ama hakikaten zorlamaya başladı artık..Birçoğumuzun uykusuzluk sorunu var hele benim son 3 aydır düzgün uykularım yok..Sabahları işe kalkmak işkence oluyor tabi.. Sezin_uk'ye benzedim ve çalışma günü saymaya başladım:) normalde 25 Aralık son çalışma günüm ama mümkünse 2 Ocağa kadar kalmam istendi.. İtiraz etmedim..Hem noel dönemi işler biraz hafifliyor hemde işime geldi tabi doğum sonrası kısmetse bebekle 1 hafta daha fazla beraber olmak demek ama zormuş
Benim gibi doğum izininden hemen sonra işe dönmek durumunda olan ve bakıcı ile yola devam edecek arkadaşlar görüşmelere başladınız mı? Tecrübelerinizi paylaşmanızı rica etsem??
Son olarak 2. veya 3. çocuğunu bekleyen hatta birde çalışan anneler size hayran olmamak mümkün değil..Önünüzde saygıyla eğilmeli bence..Ailesinden ayrı olup yalnız başına işlerini halletmeye çalışanlar sizlerin işide çok zormuş kızkardeşim olmasa halim haraptı..Sözün özü hamilelik bence Allah tarafından kadına verilmiş en büyük ayrıcalık ve en büyük sabır testiymiş...
Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip olur inşallah.. İyi haftalar
zor canım zor benim ikinci, amin
Kizlarr herkese merhaba..artik izne ayrildim oyuzden rahatca yazabilirim evde olmak iyi geldi artik cok zorlaniyordum iste..takip ediyorum herkes iyi cok sukur..bende odamizin fotolarini ekliyim bi bakin biz sadece dolap ve besik aldik oda olarak, bugun kontrolumuz var heyecanliyiz:)
Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim
çok güzeller canım bayıldım
Canım öyleymiş ilkte çok rahattım zaten, çatı ağrısı çok fenaymış diyorum vücudum bile normal doğuma hazırlanıyor ama dr lar yanaşmıyor neyse..
Çok geçmiş olsun canım, plt trambositti sanırım degil mi? Onun tahlilini sık sık yaptır canım ihmal etme inşallah olur mu senin sağlığın için çok önemli. 5 ocak büyük gün, hayırla ,sağlıkla gelsin inşallah
evet canım yaptırıcam , amin sağol
merhabalar herkese.
bebek arabasi odalar susler bir suru sey konusulmus. bebek arabalariyla ilgili ben nuna, mamas papas,joie, ve chicconun hafif ama travel olabilecek arabalarina baktim. en son ebebekteki gorevlinin 2 arabaya gerek yok eninde sonunda bi baston alacaksiniz en iyisi chicco liteway plus alin demesi uzerin nihai kararimi verdim. hem tam yatar 0+aydan itibaren kullaniliyor hem anakucagi takilip travel sistem oluyor hem 7 kilo. mantikli geldi. bir de ayni gorevli yakinda zam gelecek deyince iyice gaza geldim. ama ebebekte 800 tl idi. ben hizli al.comdan 700 tl+ 50 tl axess chippara ile aldim. birde chicco alisveris filesi hediyeymis. bu arabayi dusunenler varsa suan en uygun burda. arabayi sevecekmiyiz bilmiyorum tabi ama ingilizce turkce yuzlerce yorum okudum video izledim. baya mantikli gorundu gozume.
baya uzun yazdim ama umarim bu arabayi dusunenlere yardimci olur...
hayırlı olsun canım
peki kare pamuklar nerde satılıyor duydum ama hiç görmedim
canım eczanede markette satılıyor, e bebektede var
kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
canım onun yerinde hamile külodu al
Selam kızlar, yahu bana moral verin. 60 kg ile hamile kaldım şmdi 76yım. 15 günde üç kilo alınır mı yahu.
Sizlerde durum nedir ?
canım bozma moralini her hamile aynı olmuyor verirsin
Valla ben 6 paket aldim ozellikle 40 ina kadar kullanirim sanirim ondan sonra prima almistim ona gecis yaparım dokunma falan yapmazsa :)peki bunlar ne kadar süre kullanılacak :)
aynısının tıpkısı diye gıcık bir tabir vardır ya işte ondanSelam kızlar, yahu bana moral verin. 60 kg ile hamile kaldım şmdi 76yım. 15 günde üç kilo alınır mı yahu.
Sizlerde durum nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?