2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Selam kızlar, yahu bana moral verin. 60 kg ile hamile kaldım şmdi 76yım. 15 günde üç kilo alınır mı yahu.
Çikolata, abur cubur, tatlı,cola asla ve asla hayatımda yok. Hamileliğimden öncede hiç sevmezdim zaten. Boyum 1,72. Gene de belli değil çok kilo almış göstermiyorum ama bacaklarım kalınlaştı, korkunç derecede selülit'im oldu. Deli gibi su içmeme rağmen, kızartma yememe rağmen, bende anlamış değilim.
Bu gidişle 80 kg rahatlıkla olucam.
Sizlerde durum nedir ?

ben aslında bebek için gerekli mi diye merak ediyorum
benim ev çevre yolunun kenarında, duvarlar is oluyor
bebeğe rahatsızlık vermezse sildrmeye gerek yok

sbu haftalarda bir buçuk kilo kadar kan artışı oluyormuş, ondan almışsındır

kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
diğerleri küçük olur rahat olmaz falan diye mi
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi​
Gebe eğitiminde ebe o küçücük külotları doğumdan sonra giymeyin dedi. Pedi de bağlayınca külotlar iyice aşağı iniyormuş. Lohusa külodu ya da yüksek belli babaanne külodu giyin dedi. Hem sarkan göbeği tutuyormuş. Kullan atları da tavsiye etmiyormuş terletiyormuş onlar. Ben de daha almadım ama ilk fırsatta alacağım.

anladığım kadarıyla acelesi yok, galiba ilerleyen aylarda gerek

kullan atlarda pamuklu olanlar varmış, peki hasta beziyle ne kullanacağız iç çamaşır olarak

emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı​
Pompa alacaksan baştan al kullanılır ilk zamanlar da. Bebek göğüsteki sütü tam boşaltamazsa kalan sütü biz boşaltmalıymışız. Bi ufak cam biberonla bi emzik al bence bulunsun. Çok pahalı değiller zaten.

peki bunlar ne kadar süre kullanılacak :)
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi
kızlar bir de bez olarak molfix almayı düşünüyorum başka fikri olan var mı
prima almam herhalde, geçenlerde israil ürünü demişlerdi
emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı
normal deterjanla yıkayamaz mıyz
34 haftalık hamilesin sanırım aramızda yenisin.. Kısaca cevaplamaya çalışıyım..

Islak mendili çocuk tuvalet alışkanlığı kazanana kadar kulanacaksın. Forumda yeni doğan için ilk bir kaç ay sadece pamuk ve su ile alt temizlemeyi düşünen arkadaşlarda var...

Yuksek bel külotlar rahat olur sezeryan olma ihtimaline karşı.. çamaşırın belinin dikiş yerinden yüksek olması canını yakmaz..5 li kullan at külotların çok kullanışlı olmadığı konusu genel görüştü..

Bez için ben şahsen prima aldım zaten bebek kullanmaya başalayınca hangisinin tenine uyumlu olduğunu anlayacağız.

Emzik kullanmayı düşünüyorsan almalısın.. Biberon sütünün gelmeme durumunda hastaneden istenecek, pompayla sıkıp biberonla verilebilir ya da direk şırınga ile veriyorlar... Farklı tecrübeler paylaşıldı..Sütün olmazsa zaten şart ilerisi için..

Normal deterjanla yıkaman tavsiye edilmiyor.. Hem kimyasalından hemde parfüm kokusundan.. o kadar nazik bir tene normal deterjan sakıncalı olabilir..Marka olarakta forumda dalan roxy ve hacı şakir tercih ediliyor..

Kısa cevaplar vermeye çalıştım ama vaktin varsa biraz geçmişe gidip soruların ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsin..

O KADAR ÇOK UYKUM VAR Kİ HEP UYUMAK İSTİYORUM​
Aynı ben de öyleyim. Uyku bastıkça su içiyorum biraz ayıltıyor.

normal deterjanla yıkayamaz mıyz​
Bebek deterjanları hipoalerjenik oluyor. Bence ilk zamanlar için bi bebek deterjanı almalısın.

teşekkürler, hepsini cevaplamışsın

Yalnız değilsin çoğumuz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz sen ne kadar dikkat etsen karın bölgende min 2 kg taşıyorsun bacaklarında teninde çökmelerin olması normal.. Hiç takılmamalı bence zaten sıkıntı dönemdeyiz doğum sonrasına yoluna girer inşallah..

Silikon tabancam yok
Normal yapiatirici alip yapayim o zaman

canım normalle nasıl olur bilemiyorum
Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim

çok güzeller canım bayıldım
peki kare pamuklar nerde satılıyor duydum ama hiç görmedim

canım eczanede markette satılıyor, e bebektede var
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi

canım onun yerinde hamile külodu al

Çoooook aşırı beğendim ve cok özendim ama biz bebişe sade bi düzen kurduk boyle birşeye bütçemiz yetmezdi sanırım. Ne kadara mal oldu nereden temin ettin bunları. . Hayırla kullanın inşallah​
Canim cok sagol daha guzelleri sizin olsun besik ve dolaba 1800 verdik newjoy dan aldik sifonyer falan almayinca daha uygun oldu,raflari internetten aldik 90 tl,abajur ve avize 140 tl,mini sehpa 60 tl,tablolar butik bebeden 12 tl canim..kucuk besigi teyzem verdi sagolsun yatak odasina koymak icin biz onu duzelttik erkek besigi yaptik kiz icin suslenmisti cunku..ben sade olsun istedim oda oyuzden cok renk kullanmadik mavi beyaz oldu..ins.saglikla gelir bebislerimiz..

aynısının tıpkısı diye gıcık bir tabir vardır ya işte ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…