2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canm bn iki aydir istifra ediyorum doktor bkti bisey yok dedi ama bu kadar sık degildi ve istifra ederkn midemi usutmusum gibi koku var nane limon icmek sakincali midir acaba ayaklari mi sicak suya koysam filn bi care bulmam lzim

merhaba canım ocak anneleri,Valla hızınıza yetişemedim sabahtan beri okuyorum bittiremedim . eflalim üzülduğüne çok üzlüdüm neyseki geçti bitti. ben çok bilmiyorum ekranları bazen geçmişi okurken bişey yazmak istiyorum sonra bi sayfa daha okuyorum . konu değişmiş oluyor. mevzuyu kaçırıyorum yani..ben bu hafta sonu kızımı aldım götürdüm avm ye bi mutlu oldu ki kıyamam. bana bu morali veren tüm arkadaşlara teşekkürler . onlar kendilerini biliyor :)

ayrıca kilo konusunu konuşmuş arkadaşlar . bu sefer yetiştim mevzuya . dert etmeyin tabi hareket çok zor oluyıor ben çorabımı oyle zor giyiyorum ki en zoru o benim içim . ben 69 la hamile kaldım 65 düştüm . şimdi 79kg doktor 65 den hesaplıyor aldığım kiloyu . geçen 1 ay önceki kontorulde çok aldın dedi. bu seferki kontorumle iyisin dedi. benden önceki hastası 116 kiloymuş . ondan herhalde biz ve bebişlerimiz sağlıklı olalımda gerisi yalan

kızlar şimdi aklıma hurma geldi. Bu forumda baştan beri yazıyorum. İlk zamanlarda bazı arkadaşlar hurma yemeyin sakın düşük yapar falan diyordu tamam dedik yemedik. Şimdi hurmanın birde doğumu kolaylaştırıcı etkisi de var ama ne zaman yiyeceğiz bu hurmayı şimdiden başlasak mı 1-2 yemeye yoksa son zamanlar mı? biraz ayrıntı bir soru ama kafama takııldı.

İlk etapta çok gerekli olmaz sanırım.
süt pompası konusunda bende çok düşündüm ama sonuçta kendi adıma çalışan biri olduğuma göre ama 3 ay önce ama sonra nasıl olsa alıcam ben bu pompayı bari başta alayımda gerekirse ay yok almadım deyip sıkıntı çekmeyeyim. Kafamda tek bir şey var o da bazı annelerin sütü falan gelmiyor ya o zaman gereksiz kalacak ama napayım ihtiyacı olana veririrm artık.

kilo konusunu artık kabullendim başta çok şaşırdım üzüldüm ama kabullendim. Yaklaşık eylülden beri her hafta 1 kg net alıyorum hiç 250 gr aldığımolmadı yememden kestim bir dönem olmadı harıl harıl yürüdüm neredeyse olmadı üstelik pis boğaz bir insan hayatımda olmadım ve bugün tam 15 kilo aldım neredeyse 70 e yaklaştım daha da 7 hafta var ama elimden bir şey gelmiyor,şaka gibi.

Canım sağol, hala eksiğim varmış gibi geliyor bir türlü oh tamam diyemiyorum nedense, düz beyaz ben göremedim çok gezemediğim için, lc den aldım mecburen

sanırım bende lc den alcam :)

Pmetre canım günde iki hurmadan bişi olmaz yemek istersen ye.. Öle ki ben kızıma 7 aylık hamileyken umreye gitmiştimxx orda hurma bahcesine gittik..
hediyelik alcaz ya tr ye.. Ben bi stand hurmanın tadına baktım
hatta peygamber efn. Diktigi hurmadan baya i yedim.. Ama hiç bişi olmadı.. Şimdiden ye istersen günde iki tane 3 tane..
Bide sünnettr yenidogan bebegin danagına sürülür hurma . Ben yapmıstım kızıma efendimiz (sav) yaparmıs.. Al yanında olsun.

kevsercim cok sevindim kızının sevinmesine..

yoegunsavas amin diyorum baskada bişi demiyorum.. Kendimi bildim bileli ameliyat fobisi var bebde.. Rabbm hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah..

Eflalim aynen sancılar cogalıyor.. Kasılmalar artıyor..günler yaklasıyor..
Dr dedgine göre 23 aralıga göre 23 günüm lafı..
Ben ocakta dogurmayı kafayı taktım sanırsam 33 gün baz alıyom..

Kızlar sinir oluyorum ya.. Alıntı yapıyorum ama cevapla diyince paat ekra gidiuo.. Alıntılar gidiyo...

dr aksam gidicem.. Bugun nöbetçiymiş.. Aksam gitmemin sebebi eşim ... Oda gelmk istiyo herseferinde bnde gelicem aksama ayarla diyorum gündüz gel izin al.. Aklım işte oluyo bişi anlamıyorum bide cok hastiğa oluyo hmn bakmak zorunda kalıyo boswer diyo.. Bu adam bni delirtecek..
Qeen canım sonucların iyi cıkmıs anladıgım kadarıyla geçmiş olsun inş bnmkide iyidir igneye ilaçla düzelir..
Cok korkuyorum sezeryan olmak zorunda kalırım diye..
daha dogrsus sezeryandan co korkuyorum itiraf edeyim..

kasılmaalarım hat safada artık yatamıyorum.. Belime bi sancı giriyo..oldugum yerde kalıyorum.. Kızlar tartıldım 77 kıloyum 80 le kapanıs yapsam cok iyi olcak..
Aklıma bişi gelmıyo dahada..​
Ne yazık ki hala sonuçlarımı oğrenemedim, hastaneyi aradım ama drum bugün hep doğumlara girip çıkıyomuş sanırım, hep ameliyatta. Yediye kadar aricakmış bende bekliyorum. Inşallah hayırlı sonuçlar çıkar.
Sende iyi yapmışsın eşinle gitmen çok daha iyi olur, inşaallah sende güzel sonuçlarla gelirsin canım.

Slm hamilelik arkadaşlarım ben iyiyim sizlerde iyisiniz inş, 36. Haftasında olan arkadaşlarım sizi görünce içimde ince bir sızı oluyo doğumlar yaklaşıyo Allah sıkıntısız hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize kv me çooook gıcık oldum uzakta oturuyo geldiğindede muhalefet olup gidiyo şunu şöyle yap, bunu niye böyle yaptın, onu oraya koyma, şunları şurdan kaldır+kilomu kendi kilosuyla kıyaslıyo ve dalga geçiyo onun ben haline acıyım o dalga geçsin 1 günde bunları işitmek canımı sıktı en sonunda ters cevap verdim sonrada diğer oğluna çıktı. Aile apartmanı. Saygıdan aldığım aile terbiyesinden birşey demiyorum ama bundan sonra lafımı esirgemicem kendi kızları bile çekemiyo sözlerini ben neyim sabır taşımıyım. Eşimde az değil onun yanında şımarıyo.Benim annem bir kere yaptığım bir şeyi eleştirmedi rencide etmedi hep yüceltti ... neyse kızlar başınızı ağrıtmayım

Haftasonu kardeşlerim gelicek.. Son bi dip köşe yapılcak inşallah..
sonra komsularla nasipse dolaba yiyecek atıcaz..

kızlar biberon sabunlardan sipariş verdim..
ünivden bi arkadasım trakyada oturuyor.. Aradı yakında halimi hatrımı sordu..
Oda heves etmiş ogluma mevlid kıyafetini almıs.. Birde hastanede dagıtmak için kurabiye yapıcam sana dedi.. Arabalı falan.. Cok sevindim.. Dagıtırsın hatıra olur dedi.. İki haftaya gelir onlarda inşallah..saolsun..
haftaya kapı süs için malzemeri alcam.. Yapınca inşallah paylasıcam sizlerlede..
Takı yastıgı yapıcam cok heycanlıyım..

Kızlar sinir oluyorum ya.. Alıntı yapıyorum ama cevapla diyince paat ekra gidiuo.. Alıntılar gidiyo...

dr aksam gidicem.. Bugun nöbetçiymiş.. Aksam gitmemin sebebi eşim ... Oda gelmk istiyo herseferinde bnde gelicem aksama ayarla diyorum gündüz gel izin al.. Aklım işte oluyo bişi anlamıyorum bide cok hastiğa oluyo hmn bakmak zorunda kalıyo boswer diyo.. Bu adam bni delirtecek..
Qeen canım sonucların iyi cıkmıs anladıgım kadarıyla geçmiş olsun inş bnmkide iyidir igneye ilaçla düzelir..
Cok korkuyorum sezeryan olmak zorunda kalırım diye..
daha dogrsus sezeryandan co korkuyorum itiraf edeyim..

kasılmaalarım hat safada artık yatamıyorum.. Belime bi sancı giriyo..oldugum yerde kalıyorum.. Kızlar tartıldım 77 kıloyum 80 le kapanıs yapsam cok iyi olcak..
Aklıma bişi gelmıyo dahada..​
Ne yazık ki hala sonuçlarımı oğrenemedim, hastaneyi aradım ama drum bugün hep doğumlara girip çıkıyomuş sanırım, hep ameliyatta. Yediye kadar aricakmış bende bekliyorum. Inşallah hayırlı sonuçlar çıkar.
Sende iyi yapmışsın eşinle gitmen çok daha iyi olur, inşaallah sende güzel sonuçlarla gelirsin canım.​
İnşallah canım benim.. Senide takip ediyorum.. İnşallah sonucları bildir.. Qeen arkadasım ilk defa basına geliyodu inan ki öle takmadım ilkten belki sen olmasan umursamıcaktım.. Belkide haberim olmıcaktı .. İnş bndede bişi yoktur içim rahat eder.. Dün sabaha kadar kaşıntım tutdu yine delirdim delirdim.. Rabbim dermansız dert vermesin ne diyelim

ZAFERGÜL arkadasım yazıcam yazıcam araya kaynıyo.. Eltinle arandaki muhabbeti Allah arttırsın.. Cok sevniyorum böle anlasan insanlar görünce.. İyi kötü ufak tefek şeyler olsada ki her evde olur yinede anlasmak cok güzek..
bnm eltilerimde asıllarında iyiler.. Hoşlar.. Ama ince düşünmezler öle.. Hiçbiri..3 tane eltim var.. Aynı ildeyiz hepiiz.. Haftada bir ayda bir muhakkak görüsürz.. Somazlar yinede bi eksigin bi istedigin varmı.. Kötü niyetten oldugunu sanmıyorum.. İnce düşünmedikkerinden diye düşünüyorum..
Bn onlardan farklıyım..eltim bnden üc ay sonra sogum yaptı.. İkinciye mesela.. Hastaneye giderken cicek yaptırdım bnm hosuma gidiyo böle şeyler.. Sünnet yaptı iki oglunada yatagını ben süsledim.. Ama görmen lazım bi hevesliyim.. Sanki bnm cocuum.. Ama onlarda ole bişi yok.. Ki eltim kızımın dogum günü kutlamasına bile gelmedi bi bahne bulup ama umrumda degil.. Sende cok sanslısın kuzum ... Eltine selamlar..

Canim annemde de olmus gebelikte dogum lekesi yuzunde. Eskiler dermis ki dogum esnasinda terliyosun ya, o terini kendi sacinla sildiginde o bolgedeki lekeler kaybolurmus. Amnem de oyle yapmis. Dogumdaki terini saviyla silmism lekeleri kaybolmus.
Hamilelikte çıkan sivilceler için de bu yöntem işe yararmı dersin :)

Kızımı cok seviyorum.. Allahım iyiki onu bana verdin.. Neyapsamne etsem yetmez sana şükretmekten baska..
O bnm tosbagam..
Bana şarkı sölüyo ahh kızlar surda ses kaydı olsa dinletsem size.. Bi dinleseniz o halleri bi görseniz.. Pepenin sarkısını sölüyo bana.. Bide yanaklarımı tutuyo sanki bn onun kızımısım gibi..
annem çanim annem.. Çen bibim betebem çen bibim betenem çanimm annemşin.. Oturdum hümgür hüngür aglıyommmmmmmm

sbu haftalarda bir buçuk kilo kadar kan artışı oluyormuş, ondan almışsındır​

Benim arkadaşım calismiyor ama bebek ilk başlarda memeyi emmeyince eşi acele bir şekilde pompa aldı böylece bebek ilk başlarda sütten mahrum kalmadı sonra zamanla emmeye başladı. Yani her ihtimale karşı maddi olarak sıkıntı olmayacaksa almak lazım. Birde dışarda falan emzirmek sıkıntı olduğundan ya da bir yere gitmen gerektiğinde bebeği bırakırsan anne ne esine falan sütünü sagip bebeğin süt almasına fayda okuyor hem de kolaylik diyor kullananlar

kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
diğerleri küçük olur rahat olmaz falan diye mi
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi
Ben şu büyük boy anne külotlarından aldım.Hasta bezi kullanacağım için anca sığarım :)bebek bezi olarak ta molfix göbek bağı oyuntulu olanlardan aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…