- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
çok teşekkürler, peki biberonda nasıl bir şey tercih etmeliyimemziği ilk gece hastanede vermiştim. biberon da sütüm hemen gelmediği için kullandım yani lazım olur.
pompayı da iyiki öncesinde almışım çünkü sütüm gelmeyince sürekli uyarma amaçlı çalıştırmıştım memede.
çalışmasan da evdeyken fazla sütün olursa sağar koyarsın canım buzluğa.
loğusa külodunu hiç kullanamadım ben çok rahatysız edici bişey. normal külot yeterli oluyor. hiç gerek yok bence.
tamam canım teşekkürlerduvar sildirmicem ama detaylı temizlik yaptırcam aralığın son haftalarına doğru halı koltuk silme mutfak dolap silme perdeler camlar banyo dip köşe yaptırcam canım
Ben de daha hamile kalmadan sırf ekmeğe göndermek için doğurcam derdimyok küçük boy ikiside
benim oğluşum da doğsa büyüsede markete ekmek almaya yollasam
çok teşekkürler :)ilkin kullan at lohusa kilotu almayı düşündüm ama naylon gibi ve ince oldugunu öğrenince caydım
zaten aldığım hasta bezine bakınca kullan at kilotun hasta bezini taşıyacak kalitede olmadıgına kanaat getirdim
canpedin hasta bezini aldım ben 8 adet li paket 7tl ydi yanlış hatırlamıyorsam marketten aldım
marketlerde satılıyor
mesane pedide vardı ama 22 tl oldugunu görünce hasta bezinde karar kıldım
hasta bezi bildiğin bebek bezine benziyor bi tek kanatları yani bağlamalı yapışkan yeri yok
kullan at kilot yerine de battal boy göbege kadar olan kilotlardan aldım 4 adet
doğumdan sonra sadece 3 gün agır kanama oluyormuş o günler için kullanırım
zaten kanama hafifleyince ki coğu kişide doğumdan ikinci günden itibaren hafifliyormuş normal pede gecerim
doğum cantama aldıgım battal boy kilottan 3 tane
hasta bezinden 5 tane
ve bir paket gece uzun boy normal pedden koydum.
süt pompasına gerek duymuyorum
çünkü çok mullakta bi durum o belki gerekmiyecek bile
gerekirse eger kocam alır bi tane doğumdan sonra
böyle düşündüğüm için almadım
teşekkür ederim :)Ben şu büyük boy anne külotlarından aldım.Hasta bezi kullanacağım için anca sığarım :)bebek bezi olarak ta molfix göbek bağı oyuntulu olanlardan aldım
Tamamen aynı durumdayız inş bir an önce hazırlıkları bitiririm de rahat ederimKızlar eksiklerinizi hp tamamladınz heralde sz ama bnm daha var alınacklar bugun listesini yaptım. Daha kendime pjama takımı iç çamaşiri terlik hasta bezi almadım . Bebeginde kuveti kovası maşrapası bezi islak mendili sampuani lifi eksik . Bu haftalar iyice agırlaştım dişarda gezmesi bayagı zor bnm için gerçkten son aya bırakmamak gerekiyr alinacakları. Ayrıca bebegn kıyafetlerinide yıkamadım ve çantam bile hazır degil daha
Maşallah çok güzel olmuş akşam eşimle beraber baktık çok begendik özellikle detaylar süper sağlıkla kullansın bebişin@Bdsayar mobilyalarımızı merak ediyordun nihayet resimleri çekebildim çok şükür,Allah ağız tadıyla huzurla kullanmayı nasip etsin,daha güzelleri sizlerin olsun inşallahEki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321809 Eki Görüntüle 1321810 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321809 Eki Görüntüle 1321810 Eki Görüntüle 1321811 Eki Görüntüle 1321812 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321813
Ben iki kere girdim kontroller 2 haftada bir olunca her kontrolde nst ye de girdim. Karnını açıp uzanıyorsun karnına iki tane aparat koyuyorlar dursun diye de lastiklerle tutturuyorlar bebeğin kalp atışı hareketi sancı sıklığı falan ölçülüyor 15 dk falan sürüyor aparatları bağlı olduğu makineden aynı anda sonuç kağıda yavaş yavaş döküm halinde çıkıyor. Bitince kağıdı koparıp veriyorlar hemen bitti. Hiçbir zorluğu yok sadece dakikalarca yatmak sıkıntı veriyo biraz onun disinda birsey hissetmiyorsun taktikleri aparatları içerde sesleri makineye ulaştırmak için sadece.kızlar nts ye giren varmı
Ben hala hazirlamadim çünkü alışveriş yapmam lazım eksik çok. Ama nasıl yapmayi planladığımi anlatayım. Ayrı ayrı iki çanta yapıcam . Elde taşınan spor çantaları var boy boy yolculukta kullandığım onlara koyucam kendi çantamı ayrı bebeğin ki ni ayrı hazırlıcam ben ilgilenemem bebeğe birsey lazım olur falan hep annemler ilgilenecektir . Benim esyalarimi karıştırıp aradan bebeğe lazım olanı seçmeye çalışmasınlar vereyim çantayi bu bebeğin diyeyim içim rahat etsin. Daha düzenli olur aradığımızı kolay buluruz hem iç çamaşırım falan olacak herkesin eline gelmesin yani ne olur ne olmaz. Çanta da yeni almam evden kullanıcam kesin sonuçta hastane ya ben hastanede giydiğim terliği de eve getirmem evde giymem zaten öyle düşünüyorum . Düşüncem bu ama ne yapıcam bakalım hazırlayınca paylaşirım sizlerleKızlar çok afedersnz bugun çok soru sordum ama szden başka sorcak kmse yok . Netten de arastrdm bulamadım. Hastane çantasını bir çanta olarakmi hazırladınız . Kendi kıyafetlerinizi ihtiyçlarınızı nereye koydunuz ? Hepsini bir çantayamı ayrı ayrıysa kendnz için koydugunz çanta nasıl ? ( kol,sırt,el çantası vs.)
kızlar hayırlı akşamlar bugun kontrolumuz vardı bebişimiz çok şükür iyi boyu 49 cm olmuş kilomuzda 2300 herşey yolunda dedi doktorumuz 2 hafta sonra bekliyorum dedi benden haberler bu kadarrrr ayyyy pek özlemişim küçük erkeğimi yaaaaaa
Şu isim konusunda artık sıkılmaya basladım..
Şükr ismmiömz kesinleşti diye kac tane isim yazdım
ama artık belli ilkten yusuf ali dedik.. Sonra etrafımdaki herkes yusuf koyunca yasin olsun istedik .. Eşim mehmet yasin dedi.. Ama ilk basta kızızmız ussud diye sevdi kardeşin ve ona alıstı.. Kızıma kıyamıyorum.. Yasin diyorum ııı usuuud diyo.. Memed diyo ama yasin demiyo..
Kocacımda en son dedi mehmed yusuf olsun.. Tamam dedim.. İsmi mehmed yusuf teyzeleri..
Hayırlı ugurlu olsun inşallah
mobilyalarımızı merak ediyordun nihayet resimleri çekebildim çok şükür,Allah ağız tadıyla huzurla kullanmayı nasip etsin,daha güzelleri sizlerin olsun inşallahEki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321809 Eki Görüntüle 1321810 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321809 Eki Görüntüle 1321810 Eki Görüntüle 1321811 Eki Görüntüle 1321812 Eki Görüntüle 1321807 Eki Görüntüle 1321813
BABYFORWE teşekkür ederim canım
Allah hepimize bütün annelere hayırlı doğumlar nasip etsin...
saglıklı bi şekilde kucagımza almayı nasip etsin...
bebeğimin doğduğu gün
benim yeniden doğduğum gün olacak eminim...
Teyzelerii doktordan geldik bizim dogum tarihide belli oldu 24 aralikta sezeryanla (cati darligi sebebiyle ) geliyor oglum cok heyecanli..2750 gr olmus su an kuzum
Kizlar simdi bir kv krizi yaşıyorum anlatim.. hic aramaz nasıl gidiyor demez bebek nasil demez bi hediyesini gormedim bebegime. Aptal polyester bi battaniyemsi bsey getrmis bi gun o da bebek battaniyesi kdr buyuk bile dgl dusunun. Okdr.. ama bizi arada yemeğe cagrinca bi ilgi sormayin. Cok dominant biri fena yani.. ben yurtdisindan gelin geldim ailem de yurtdisinda. Neyse uzatmiim.. emlak sektöründe çalışıyorum artik evdeyim ise gerekmedikce gtmiorum. Obur ay sonu artik doğum var ki biraz erken bile olabilir. Ayagina yemege cagrio hala. Annemse geldi yurtdisindan kadin evime gelio eli kolu dolu girio mutfagima yemekler tatlilar yapio kv hic ilgilenmez ayagina cagrio ki artik oyle merdiven vs cikamiorum aksamlari ozellikle daha agirlasiorum. Kapıcisi var yap yemek yolla onla madem cok yedirmek istiosun dimi? Yada gel burda yap esim de on kere dedigim halde hala ymk davetlerine tamam geliriz dio. Bi kere beni arayip sormasi gerekmez mi kizim gelin aksam uygun msn iyi msn demek yok. Oğluna soyluo oglu bana.. ama gitmicem bu carsamba cagirmis ben gitmicem allah affetsin allah korusun agrim var dicem. Cok bozuluyorum. Ogretcem bunlara 8 ayin icindeyim hala hafife almalarina uyuz oluyorum. Esimle tartışmada yapmicam değmez onlar icin cnku. Brnim esim de biraz odun gerci. Ama gitmicem ve hepsine ogretcem saygi duymayi.
Kızlar eksiklerinizi hp tamamladınz heralde sz ama bnm daha var alınacklar bugun listesini yaptım. Daha kendime pjama takımı iç çamaşiri terlik hasta bezi almadım . Bebeginde kuveti kovası maşrapası bezi islak mendili sampuani lifi eksik . Bu haftalar iyice agırlaştım dişarda gezmesi bayagı zor bnm için gerçkten son aya bırakmamak gerekiyr alinacakları. Ayrıca bebegn kıyafetlerinide yıkamadım ve çantam bile hazır degil daha
Canim :) yalniz degilsin 170 boyum 56 kgla hamile kaldim 77 kiloyum suan.. goren nerene aldin okdr kiloyu dio ama iste almisiz. Bacaklarim ve totom aldi.. selulit hemen yerleşme yapmaz cnm. Kan dolasimimz eskisi gbi dgl normal bence dogumdan kısa sure sonra toparlariz..
iyi aksamlar hanımlar nasılsınız.bende su agırlasma durumundan yakınıyorum bıraz.kendımı top gıbı hıssedıyorum corabımı bıle gıyemıyorum bu benı dahada hassaslaştırıyo duygusallastryo.kasık agrımda bıraz azaldı ama arada agrıyo yıne
Selam, foruma bakarken mesajın dikkatimi çekti. Bende Kasım annesiyim. 6 Kasım günü kızımı aldım kucağıma. Hamilelik süresince 12 kilo aldım bugün doğumun 25. Günü 14 kilo vermişim. Hiç birşey de yapmadım ekstra aksine sürekli tatlı şeyler yiyorum ama kilolar gitmiş. Takılma bunlara hayatının en özel anlarının tadını çıkart. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Kızlar çok afedersnz bugun çok soru sordum ama szden başka sorcak kmse yok . Netten de arastrdm bulamadım. Hastane çantasını bir çanta olarakmi hazırladınız . Kendi kıyafetlerinizi ihtiyçlarınızı nereye koydunuz ? Hepsini bir çantayamı ayrı ayrıysa kendnz için koydugunz çanta nasıl ? ( kol,sırt,el çantası vs.)
Kizlar hangi hastahanede ve normal mi sezaryan mi dogum ucretleriniz ne kadar paylasirsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler kizlar
Aksam dr gittim.. Gitmez olaydın.. Ömrümde böle bi dr görmedim.. Kendi dr malesef nöbetci degilmiş..gittim anlattım anlattım ilk bebişe baktı normal falan dedi.. Sana fitil yazcam dedi.. Pardon fitil ne alaka dedim.. Böle mantar durumnda fitil kullanıyoruz dedi.. İyide dedim bende vajınal kasıntı yok vucut kasıntısı var dedim.. He ölemi dedi gerizekalı ilk basta 10 dk boyunca ne anladı acaba.. Sonra dedi bi iğne yapalım.. İşte gebelik kolestaI diye bi kasıntı olabılır.. Baslaı tıbbi terimlerle bize ders verir gibi.. Yok safra kesekı bilem nesi büyür.. Geyîrme artar kadında hiç alakası olayan seyler be terimler.. Cok sinirlendim ya.. Karsısında hastasımı var ögrencisimi var.. Eşimde sabrediyo.. O böle sabreder patlamaz ama ben patladım.. Dedim hocam ben anladım cok saolun gitmek istiyorum.. Neden hamfendi diyo.. Dedim kusıra bakmayın ilk 10 dk bni dînlediniz yada bn öle sanmısım bana mantar var teshisi koycaksınız aptalın biri olsam farketmesem bosuna fitil kullancam.. Sizin o bahsettiginiz terimlerden ne ben nede dr olmayan biri anlar.. Bn derdime care bulmaya geldim.. Ders dinlemeye degil..sonuc bnm neyim var dedüm.. İşte cildiyeye gidiceksin.. Ama neden dedim.. Kem küm ediyo.. Ya tmm dedim.. Aksam aksam gününüzde degilsiniz heralde olur böle şeyler diyip cıktım..
Ama cok sinir oldum.. O kafar sakin konusmaya calıstım ki sıktım kendimi ..
Persembe günü kendi dr gitcem.. İğnede vurulmadım kuduz gibi kasınıyorum..
Bide diyorum ki bu gebelk kasımtısı hastalıgı dogumdan sonra gwçiyomı falan mnatıken heralde gwçiyo ya gebelıkte olan bi surum bu bılıyorum ama cevap verme şekli birazda olsun beni ikna etsin diye ıgrasıyorum.. Bana diyokı ya geçmesi lazım.. Geçmesse cildiyeye göZük.. Öküz herif afedersniiz ama cok üzgünüm.. Siirliyim.. Arkadasım bugun bana geldi.. Kuzeninin bu yuzden 28 haftalık dogum yaptıgını mecbur ve içerde havasız kaşdıgından oksıhen tüpüne baglı oldugunu söledi. 1 ay sonra cıkarmıslar.. İlk 1 hafta cok ugrasmıslar ama bebegi hayatta tutmak için.. Bnde olsun veya olmasın ama bi dr en kötüsünü göz önüne alıp ona göre bişiler yapması gerekır.... Agff ya suan kasınıyorum ama kasımıcam hep yırtıyom.. Deli oldum aksam aksam
Kizlar gunaydin herkese, ayy ben bu gece hic uyuyamadim, bikac geceligine arkadasim bende kalmaya geldi, 8 aylik bebegi var, bebek kac saattir uyutmadi bizi, anladimki bebegi olan iin uyku diye bisey kalmiyor bikac ay sonraki halimi simdi disardan izledim. Son haftalarimiz uykuya doyalim bencee
lacivert bebegimin kırmızı benim
ekstra herhangi bi çanta almıycam kol cantası falan gibi.
bide yazmayı unuttum her iki çantayada boş poşetler koydum kirliler için ve ne olur ne olmaz lazım olur diye
Eki Görüntüle 1322343
Günaydın herkese sağlıklı hayırlı huzurlu günler olsun
Dün biberon sorulmuş kaynatma işi cevapladım sandım ama cevaplamamışım, kaynatılacak her zaman, cam asla zarar görmez plastik biberon zaten ne marka olursa olsun kullanmayın, emzik ve biberon ucu zaten 3 ayda bir değişmek zorunda kızlar yani öyle bir sene kullanamazsının, ben çooook emzik kullandım biberon ucu değiştirdim
Sabah sabah zaten gergin başladım güne, şu sezaryan mevzuzu canımı sıktı, kimseyi korkutmak için yazmıyorum sadece polyanacılığa gerek yok bazı gerçekleri bilmek lazım diyorum özellikle gönüllü sezaryan olanlar iyi düşünsün derim, sezaryan sonrası bir kere tek başınıza kalkamazsınız kızlar bu bir hafta sürer hadi en az üç gün olsun, tek başına doğrulmak hayal, dümdüz sırt üstü yatamazsınız çift yastık kullanacaksınız bir ay sürüyor bu durum, sağa sola dönüp yatmak rahat olmuyor dikiş yeriniz ağrıyor, spinal ya da epidural sezaryan olacak olanlar doğum sonrası bol bol kahve içecekler ki baş ağrısı olmasın, ilk gün asla ama asla başınızı sağa sola çevirmeyeceksiniz ki baş ağrınız olmasın, bütün bunlara rağmen ilk günden itibaren oğluma hep ben baktım evde bir sürü kişi vardı ama istemedim yardım, altını değiştim yıkadım üstünü giydirdim, gece eşim verdi oğlumu hep ilk bir hafta ben emzirdim, ben emzirirken eşime sen uyu dinlen dedim ki hep uykusuzdu o da, emzirmem zaten yarım saat sürüyor çünkü bebek yorulduğu için dinlene dinlene emiyor, sonra altını değişip uyuttum, o uyurken ben pompayla sütümü sağıp birde biberonla sütümü verdim aç kalır endişesiyle yani bir saat sürüyordu ama yinede uykusuz kaldım diyemem gayet güzel dinleniyordum o uyurken
Bunları niye yazdım bilemiyorum doğum yaklaştı evde bir çocuğum daha var ikinci sezaryanımda nasıl olacak ikisiyle ilgilenmem bilemiyorum, tükenmişlik sendromu dediklerimidir nedir ondan oldu galiba
Gunaydin anniskolarr :) dun gece baya gec yattim o yuzden galiba sabaha kadar bi kere wc icin uyandim sadece supermis ya boyle uyumak valla :) bana dr ne dogum seklimle ilgili bisey dedi ne nst den bahsetti ne de cati muayenesinden :)
Daha erken diye mi ki
Canim senin doğuma 1 ay kalmisGunaydin anniskolarr :) dun gece baya gec yattim o yuzden galiba sabaha kadar bi kere wc icin uyandim sadece supermis ya boyle uyumak valla :) bana dr ne dogum seklimle ilgili bisey dedi ne nst den bahsetti ne de cati muayenesinden :)
Daha erken diye mi ki
insallah o gunleri de gosteriri kurban oldugum rabbim hayirli evlatlar nasip etsin hepimizeyok küçük boy ikiside
benim oğluşum da doğsa büyüsede markete ekmek almaya yollasam
I
insallah o gunleri de gosteriri kurban oldugum rabbim hayirli evlatlar nasip etsin hepimize
Ay canim benimm ya minnak minnak geziyordur ortqlikta allahim esirgesin :)geçmiş olsun canım ikinizede, ayyy bak oğlum 3,5 yaşında üstüme battaniye örter, çorabımı getirir giydirir ben hasta olunca
Hem de nasil :) isi biraktigimdan beri daha rahat uyuyorum ben ama hic dunku gibi olmamisti :) bu ctesi 36 +1 olcam ben dr randevum da var bakalim ne diyecek :)maşallah canım bebeğine :)
hayırlı olsun olsun canım adıyla büyüsün :)
canım çok cici olmuşlar sağlıckla kullanın içinde mışıl mılşıl uyusun yavrun
amiin canm hepimize inş
maşallah canım rabbim hayırlısıyla doğurmayaı nasip etsin inş :)
ama bi sorum var şimdiden nasıl belli oldu çatının dar olduğu
canım artık yapcak bişe yok oturduğumuz yerden kalkamıyoruz resmen anlasalarda anlamasalarda bu böyle
canım bir an önce yap çnkü şimdi böyleysek bir hafta sonra ne oluruz bilmem
kendi adıma söyliyim her geçen gün ağırlaşıyorum
aynen canm inş hemen toparlarız
bende aydı durumdayım dün tüm gün ağlama modundaydım ama hiç ağlamadım tabi o ayrı kimseye de belli etmedim
eşimden başka
artık ne çorap ne ayakkabı ne pantolon doğru dürüst giyemiyorum
gözün aydın canım oh büyütmüşsün bile yavrunu :)
ben 1 küçük valiz hazırladım bebk ve benim ortak
kışlık battanesini de pusate koydum o bir valiz olucaktı nerdeyse çünkü
silivri kolan
normal 1200
sezeryan 1600
dr un kafası iyiymiş
bizimkilerde doğmadan uyutmuyor zaten canımdoğunca nasıl olacağını rabbim bilir
poşet koymayı unuttum bendecanım saol valla koyıyım hemen
canım raabim herşeyin kolaylığını verir inş sen merak etmebebeğinin tekmeleriyle ilgilen takma bunları çocuğunla ilgilen
benim dr da aynısı canım merak etme hiç birinden bahsetmedi ben sordum onlar 35- 36. haftadan sonra dedi
bu gece bende 2 kere uyandım şükürler olsun ama dün çok yorulmuştum ölü gibi uymuşum
inasn nasıl mutlu oluyor demi
U ctesi randevumiz var bakalim ne diyecek. Gerci ben dogum seklime hala karar veremedim :) normal icin simdilik bi sakinca yok ama ben korkuyorum sezeryan da uff bilemedimCanim senin doğuma 1 ay kalmis
Kinusmaniz gerekiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?