2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Günaydın herkese sağlıklı hayırlı huzurlu günler olsun

Dün biberon sorulmuş kaynatma işi cevapladım sandım ama cevaplamamışım, kaynatılacak her zaman, cam asla zarar görmez plastik biberon zaten ne marka olursa olsun kullanmayın, emzik ve biberon ucu zaten 3 ayda bir değişmek zorunda kızlar yani öyle bir sene kullanamazsının, ben çooook emzik kullandım biberon ucu değiştirdim

Sabah sabah zaten gergin başladım güne, şu sezaryan mevzuzu canımı sıktı, kimseyi korkutmak için yazmıyorum sadece polyanacılığa gerek yok bazı gerçekleri bilmek lazım diyorum özellikle gönüllü sezaryan olanlar iyi düşünsün derim, sezaryan sonrası bir kere tek başınıza kalkamazsınız kızlar bu bir hafta sürer hadi en az üç gün olsun, tek başına doğrulmak hayal, dümdüz sırt üstü yatamazsınız çift yastık kullanacaksınız bir ay sürüyor bu durum, sağa sola dönüp yatmak rahat olmuyor dikiş yeriniz ağrıyor, spinal ya da epidural sezaryan olacak olanlar doğum sonrası bol bol kahve içecekler ki baş ağrısı olmasın, ilk gün asla ama asla başınızı sağa sola çevirmeyeceksiniz ki baş ağrınız olmasın, bütün bunlara rağmen ilk günden itibaren oğluma hep ben baktım evde bir sürü kişi vardı ama istemedim yardım, altını değiştim yıkadım üstünü giydirdim, gece eşim verdi oğlumu hep ilk bir hafta ben emzirdim, ben emzirirken eşime sen uyu dinlen dedim ki hep uykusuzdu o da, emzirmem zaten yarım saat sürüyor çünkü bebek yorulduğu için dinlene dinlene emiyor, sonra altını değişip uyuttum, o uyurken ben pompayla sütümü sağıp birde biberonla sütümü verdim aç kalır endişesiyle yani bir saat sürüyordu ama yinede uykusuz kaldım diyemem gayet güzel dinleniyordum o uyurken

Bunları niye yazdım bilemiyorum doğum yaklaştı evde bir çocuğum daha var ikinci sezaryanımda nasıl olacak ikisiyle ilgilenmem bilemiyorum, tükenmişlik sendromu dediklerimidir nedir ondan oldu galiba

valizler mi içindekiler mi?
valiz ve spor cantası küçük boy tatlım resimde büyük görünüyo

içindekileri diyorsan gereksiz hiç bişey koymadım diye düşünüyorum ama...
Yokk valizlerr.. gerçekten çok büyük gozukuyo lar. :) böyle bildiğin tatil valizi gibi duruyor.. :)

Uuuuuuhhhh ne yaptın arkadasim. Çok fazla değil mi bunlar?

çok değil ki gayet normal hepsi kullanılıyor ama hepsi, bebeğin eldiveni düşse yere daha kullanamazsın , kaka olur çiş olur,süt lekesi olur, annenin çamaşırı kan olur vs.

bende iki çanta yaptım bir spor birde böyle bebek çantası gibi ama tıklım tıklım oldu valize koyucam birini en güzeli

Icindekilere dememiştim.. :) valizler için söyledim.. çok büyük gözüküyor da.. :)

kızlar doğumdan önce detaylı temizlik yaptırmayı düşünen var mı
şu açıdan soruyorum, bebek için ev daha temiz olsun diye duvar falan sildirmeyi düşünüyor musunuz
duvar sildirmicem ama detaylı temizlik yaptırcam aralığın son haftalarına doğru halı koltuk silme mutfak dolap silme perdeler camlar banyo dip köşe yaptırcam canım

Günaydın kızlar bugun keyifsizim esim grip gece hep onunla ilgilendim üstüne bende cok Afedersiniz ishal olmusum ki zarzor tuvalete cikan biri olqrak mucize olurdu sanirim..oldubama iste..adam ilgi bekliyor hasta yataktan kalkamiyor ben ilgi bekliyorum kizcem dogsa buyuse de anasina babasina bi tas corba hazirlasa :) :)

emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı

emziği ilk gece hastanede vermiştim. biberon da sütüm hemen gelmediği için kullandım yani lazım olur.
pompayı da iyiki öncesinde almışım çünkü sütüm gelmeyince sürekli uyarma amaçlı çalıştırmıştım memede.

süt pompası hemen gerekmiyor ama değil mi, çalışan anneler için gerelidir herhalde
çalışmasan da evdeyken fazla sütün olursa sağar koyarsın canım buzluğa.

loğusa külodunu hiç kullanamadım ben çok rahatysız edici bişey. normal külot yeterli oluyor. hiç gerek yok bence.

geçmiş olsun canım ikinizede, ayyy bak oğlum 3,5 yaşında üstüme battaniye örter, çorabımı getirir giydirir ben hasta olunca

Icindekilere dememiştim.. :) valizler için söyledim.. çok büyük gözüküyor da.. :)

yok küçük boy ikiside

benim oğluşum da doğsa büyüsede markete ekmek almaya yollasam

sezeryan olacaklar için normal kilot olmaz diye düşünüyorum
çünkü normal kilotların boyu tam sezeryan kestikleri yere denk geliyor
bi ikinciside hasta bezi biraz kalın bişe bebek bezi gibi
normal kilotla hasta bezini kullanamıyosun cünkü hasta beziyle beraber normal kilot dahada aşağı inmiş oluyor
onun için battal boy kilot aldım ben
hem hasta bezini daha iyi tutar hemde sezeryan cizgisine denk gelmez.
tabi sen daha önceden deneyimlisin daha doğrusunu bilirsin

güzel mobilyalarınızı ve cicilerinizi sağlıkla kullanın

Kızlar ben kalkıyorum oğlumla oyun oynayalım çok sıkılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…