Benimki hariç.. :) çok düşünceli bi insandır. Öyle canı istediğinde çıkıp gelmez ki evi 2 sk ötede. Gelmeden birkaç saat once arar gelir halimi hatrimi sorar gider. Bebek için alışverişe çıkardı beni. Ben beğendim o ödedi :) ben ona gerek yok buna gerek yok derken o ısrarla olsun alalım beğen sen falan diyor.. severim ben kv mi..Yani var ya okudukça geriliyorum bunlar ne düşüncesiz insanlar yahu ayip.. eslerimizin de kabahati var ama birax onumuzde dursalar nolur sanki kızın karni burnunda fln deseler olurler sanki ! Anladim ki hepsi byle bu kayinvalide cinsinin ! Ne diyim canım gecmis olsun baya yormuslar seni
O taşlı olana bayildimm. Çok güzel olmuşş..
cnm bende de var. Ama yattigim yerden kalkinca oluyor. Biraz gezince yavaş yavaş normale dönüyor.kızlar ben artık yürüyemiyorum kalçam çok kasıyor yürürken varmı benim gibi olan
her adım attığımda nefesim kesiliyor gibi oluyor
Kizlar böyle bir haberi veren olmak istemem ama şimdi face den gördüm nazlı arkadaşımız bebigini kaybetmiş. A man yarabbiii Sen böyle bir şeyle sınama ne.olur, hicbirimizi
cok sevındım herseyın ıyı olmasına.cok sukur.artık tarıhler belırlenıyor kızzlaaar:)Şimdi gelelim doktor muayenemize.
Biz dün eşimle Acıbadem'e gittik, fiyat aldık, odaları gezdik. Bugünde doktorum bizim adımıza sezeryan için 8 Ocak 2015 Perşembe gününe randevu aldı.
Hamilelik takvimimde 7 ocak beklenen doğum tarihi olarak görünüyor. Gelişim olarak bu tarih doğru. Yani ultrason ölçümlerine göre diyeyim.
Ama tüp bebek olduğu için transfer tarihim belli olduğu için aslında beklenen doğum tarihi 15 Ocak.
Doktorumuz da 15 Ocağı baz alıyor. Ölçümden ölçüme göre fark ediyor diyor. Şimdilik 8 Ocak dedik ama değişebilir diyor tarih için.
Bakalım benim ve bebeğin durumuna göre karar verilecek yine.
Nihayet 10 gün sonra yine kontrole çağırdı. Bugüne kadar hep 1 ay arayla gidiyorduk. Bundan sonra sıklaşacak dedi. Sonunda!
Bebişimiz 2416 gram vee 46 santim olmuuuşşş. Büyümüş Mustafam, doğum pozisyonu almış. Kafası sağ kasığımda diyebiliriz.
İdrar tahlili sonucum da çıkan bakteriyi ciddiye almadı, ağrın ondan değil dedi.
Bebeğin başının sağ kasık tarafında olması, daha önce apandist ameliyatı geçirmiş olmam ve o tarafta çikolata kistimin olmasından dolayı olabilirmiş sancım.
Bu arada Cumadan beri çoook su içip çok sık idrara çıktım, kendimi ve ayaklarımı sıcacık tuttum. Eğer idrardan olma ihtimali varsa bile iyi geldi diyebilirim.
Suyu, kalp atışları, göbek kordonundaki kan akışı vs her şey yolunda dedi.
Ve tamamen dönmüş olduğunda dolayı yüzünü göremedik,. Hiç bir açıdan göremiyorum dedi.
Maalesef artık göstermeyecek herhalde
Bizden böyle bacılar. Elhamdülillah gittik nihayet doktora. Bu sefer çok uzun gelmişti 1 ay..
Annesi olması çocuğuna kötü davranmasını haklı kılmaz. Çocuğa öyle laflar edilir mi hiç. Bi daha gelmezse de gelmesin sana iyi yapmışsın.İyi aksamlar kızlar.. Yemeklerimi yaptım..
Kızımı doyurdum.. Şükürler olsun.. Kızım böleöügnülerini tam ynince cok öutlu oluyorum.. Meyvemiz bitmişti babaya sipariş cektik.. Hava soguk olmasa cıkcam alıcam ama tek degilim yanımda b prenses var.. Onu gözetmem lazım..
Bıgun mutfakta meyve arıyo anne üzüm yood anne ema yood anne oyta(portakal)yood.. Muz vardı verdim.. Yedi ohh diyoXz meyve delisi bi kızım var..
Bugun arkafasım geldi siirimi bozdu gitti.. Cokta görüştügüm biti degil burdan bi komsu..bişi istemeye geldi bnde hazırlayana kadar buyur ettim ewe.. Ocugu var kızı3 yasına yakın.. Cocuk bişi soruyo aekadas bana onu bunu anlatıyo coxuk annesinin cenesii tutuo anne az bak dedi böle arkadas coxuga bi bagırdı ama nasıl biz kaldık böle.. Cocuga neler neler diyo.. Kızım sen gerizekalımısn salakmısın sussana bilşi konusuyorum.. Bidaha cenemi tutma mal kafalı falan..
Bnde kızdım yeter n... Dedim.. Nasıl bagırıyosun cocuga öle hemde bnm evimde.. Cocıuın aklında kalır içine kapanık olur.. Nasıl için gitmiyomu argo argo konusulurmu cocuga tutamadım kendimi ya. Bnm kızımda kulakları kapattı herzaman ki gibi.. Ayy merve snir etti bni diyo. Dedım cocuk kıcını yırttı bi bak egendim de cocuga deger ver bırak mılleti konusmayı dedim.. Walla kızım bana bişi sorcak dünya umrumda olmaz ii dk cvp ver coxuga ya dedim.. Cocoukta zaten annesinden korkup gitti koltugun kenarına oturdu
Zaten hassasım duygusalım agladım.. Onlar gidince.. Evimdeki birine böle dawranmak istemesdim.. Arkadasında moreli bozuldu ama analık bu degil.. Cocuk kenara sinince korkudan cok zoruma gitti.. Şimdi diyom karısmasamıydım.. Dahada gelmez bana belki.. Ama oda belki kafasına dank eder..
Ulan bnm adam kızıma ben uyu artık dedigim kızımnda babasının sesını duydugu agladıgı için tartısıyoz.. Böle bagırsam bosar bni
Bosamasın diye degilde ben yawruma kıyamam..o bnm parcam ya.. Neler yasıyoruz hiçmi kıymeti yok bilmiyorum ki.. Emanet onlar bize ya.. Şimdi kızımla ben sarkı söleye söleye iş yaptık.. Aklıma geliyo sürekli küçük kızın koltugun kenarına sinmesi oturup aglıyprum.. Co duygusal dönemdeyim cok....
deme ya.ah kuzumm.allah sabır versınKizlar böyle bir haberi veren olmak istemem ama şimdi face den gördüm nazlı arkadaşımız bebigini kaybetmiş. A man yarabbiii Sen böyle bir şeyle sınama ne.olur, hicbirimizi
Aynen bunun farkın daha ıyı vardım.. Belki sözlerım dank ederde yawrusuna adam gıbı anne gıbı dawranır...Annesi olması çocuğuna kötü davranmasını haklı kılmaz. Çocuğa öyle laflar edilir mi hiç. Bi daha gelmezse de gelmesin sana iyi yapmışsın.
of bende ole dusunuyodum ya arkadasım.rahattım su ana kadar.allahm sen koruNazlı arkadaşımıza Allah'tan sabır diliyorum. Bu haftalarda bebeğe bişey olmaz diye düşünürdüm bu haber canımı yaktı. Allah tüm hamilelerebebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Cokk üzüldüm ya, kaçıncı haftasindaydı? Birde neden kaybetmiş?Nazlı arkadaşımıza Allah'tan sabır diliyorum. Bu haftalarda bebeğe bişey olmaz diye düşünürdüm bu haber canımı yaktı. Allah tüm hamilelerebebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Canim ya hakkinizda hayirlisi olsun, saglikla kucagina alirsin insallah bebisini, dualarimizdasiniz ikinizde, heyecanlandim simdi ya..Merhaba annişler,
Biz çok şükür bu zamana kadar gelebildik 34+5 ama ultrasonda bi hafta ileri
ama bebeğimin suyu şok fazlaymış, gebelik şekeri çıktı bende, üç genimde de faktör beş taşıyıcısı var.
Doktor seni bir saat bile bekletmek risk dedi. Normal doğumu çok istiyordum en azından Planlı bir sezaryan istemiyordum bebeğim kendi gelsin istiyordum ama doktorum suyun gelmesi, kanama gibi olmaz diyor. Onların çaresi var ama bu ani bebek ölümlerinin çaresi yok Diyor. Daha önce de bi düşüğüm var ve aynı geni taşıyan ablamın 9 ayda kötü tecrübesi vs var.. Eşim Ocak gibi Yılbaşı tatiliyle birlikte gelecekti ama şimdi erken geliyor. Çok şükür :) Eşimi bekliyorum.
Diyet yapıyorum bir de bebeğim kendi gelsin diye dua ediyorum:) Hayırlısı Allahtan sağlıkla gelsin de nasıl olursa olsun Önemi yok...
Hiçbir riski olmayan arkadaşlar lütfen normal Doğumu bekleyin.. Be bu şekilde olmasından çok üzgünüm. Eflalim larkin ben normal Doğumu çok isteyenlerdeniz ama olmuyor.. Doğumdan çok korkanlar da hep normal doğumyapıyor :) haklımızda Hayırlısı olsun. Önemli olan bebeklerimizin sağlığı işte..
Ben hala normal sezaryan diyorum ama asıl olan bebeğimi sağlıkla kolaylıkla kucağıma almak gerisi umrumda bile değil.. Rabbim hiçbitibimizi üzmesin evlatları alesi ile imtihan etmesin inş amiinn
Canim masallah bebisine, bende haftaya gidicem ultrasona ve malesef doguma kadar tekrar yapmicakmis doktorŞimdi gelelim doktor muayenemize.
Biz dün eşimle Acıbadem'e gittik, fiyat aldık, odaları gezdik. Bugünde doktorum bizim adımıza sezeryan için 8 Ocak 2015 Perşembe gününe randevu aldı.
Hamilelik takvimimde 7 ocak beklenen doğum tarihi olarak görünüyor. Gelişim olarak bu tarih doğru. Yani ultrason ölçümlerine göre diyeyim.
Ama tüp bebek olduğu için transfer tarihim belli olduğu için aslında beklenen doğum tarihi 15 Ocak.
Doktorumuz da 15 Ocağı baz alıyor. Ölçümden ölçüme göre fark ediyor diyor. Şimdilik 8 Ocak dedik ama değişebilir diyor tarih için.
Bakalım benim ve bebeğin durumuna göre karar verilecek yine.
Nihayet 10 gün sonra yine kontrole çağırdı. Bugüne kadar hep 1 ay arayla gidiyorduk. Bundan sonra sıklaşacak dedi. Sonunda!
Bebişimiz 2416 gram vee 46 santim olmuuuşşş. Büyümüş Mustafam, doğum pozisyonu almış. Kafası sağ kasığımda diyebiliriz.
İdrar tahlili sonucum da çıkan bakteriyi ciddiye almadı, ağrın ondan değil dedi.
Bebeğin başının sağ kasık tarafında olması, daha önce apandist ameliyatı geçirmiş olmam ve o tarafta çikolata kistimin olmasından dolayı olabilirmiş sancım.
Bu arada Cumadan beri çoook su içip çok sık idrara çıktım, kendimi ve ayaklarımı sıcacık tuttum. Eğer idrardan olma ihtimali varsa bile iyi geldi diyebilirim.
Suyu, kalp atışları, göbek kordonundaki kan akışı vs her şey yolunda dedi.
Ve tamamen dönmüş olduğunda dolayı yüzünü göremedik,. Hiç bir açıdan göremiyorum dedi.
Maalesef artık göstermeyecek herhalde
Bizden böyle bacılar. Elhamdülillah gittik nihayet doktora. Bu sefer çok uzun gelmişti 1 ay..
Cok sevindim ya okadar dusunduruyordu ki bubbez konusu beni .. kizimdan kisiyormus gibi gekdi baslarda herseye para veriyoru bi beze vermiyoruz diye dusunmeden edemedkmmolfixten iyi bezmi var kız : ) bnde molfix alıcm oglumda bir tek o bez pişik ypmadıgı için.
çok duygulandırdın beni canım, Allah eşine, sana ve yavruna sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin..hazırlayıp yatak odasına koydugum bebek valizimi ve kendi doğum çantamı gördükçe
onları alıp hastaneye doğum için gidecegimiz günü hayal edip seviniyor ve çok heyecanlanıyorum...
Halbuki o kadar alışmıştım ki kocamla yaşamaya, bebek düşüncesi bile çok korkutuyordu beni.
Bebek için ugraşmak, onun için birşeyler yapmak, altını değişmek karnını doyurmak, hastalanır diye endişelenmek, hastalandığında üzülmek gibi onun her türlü ihtiyacını gidermek benim yeteneklerimi ruhumu aşar gibi düşünüyor ve bu hissiyattan çok korkuyordum.
Yeni bir bebek fikrine hele her yönden bana bagımlı bana gereksinimi olan küçücük bir canlının var olacagını kabul etmek fikri bile tüylerimi ürpertiyordu.
Herkes bakabilirdi küçük bir bebege,
ama bu yaşına kadar hiçkimsenin sorumlulugunu yüklenmemiş ben nasıl başaracaktım bunu?
Bir yavruya bir ömür bakma fedakarlığını nasıl gösterecektim?
Ruhum nasıl kıvrandırıyordu bi bebek düşüncesi.
1,5 sene bebek için uğraşmamıza rağmen bebek sahibi olamıyorduk
ben yine dört ayak üstüne düştüm diye içten içe hep seviniyordum.
Ve birgün kocamın doktora randevu aldım tüp bebek merkezine gidiyoruz cümlesiyle sarsıldım.
itiraz da edemedim kaçarım yoktu sonucta, o bebek istiyordu ve eninde sonunda ona bir bebek vercektim.
Bir anda kendimi embriyo transferi günü, o soguk odada, o korkutucu doğum sandalyesinde buluverdim!
dışarda dölledikleri hücremizi rahmime yerleştiriyorlardı
buz gibiydim, tepkisizdim.
önce biraz agrı... doktorum tamamdır yerleştiriyorum dedigi annnnnnnn......
''sıkı tutun tamam annecim sakın düşme''
Ruhumdan hissiyatla akıp gelen ve beni şaşkınlığa düşüren içimden söylediğim bu sessiz kelimelerdir benim asıl anne oldugum gün...
ve yavrucuğum benimle olmayı kabul etti...
bugün hamileliğimin 35. haftası...
ee nerde kalmıştık evet bebegimin valizi ve benim doğum cantam diyordum
kocama ''doğuruyorum dediğimde bu iki valizi alıyosun tamam mı'' diye tembihliyorum sürekli
Hayrınla gel bebegim, kısmetinle bahtınla, bereketinle gel...
ÖMRÜM ÖMRÜNE...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?