kızlar 38. haftada doğum yapınca kalan iki hafta doğum sonrası izne ekleniyor mu yoksa yanıyor mu bilen varmı? yada nerden öğrenebilirim.
onu bilmiyorum ama iki tane bizim topicten face sayfası varkızlar biriniz face kadınlar kulubu sayfasının linkini atabilir mi?
kadınlar kulubu diyorum birsürü aynı hesap var
orjinali hangisi bilemedim
onu bilmiyorum ama iki tane bizim topicten face sayfası varkızlar biriniz face kadınlar kulubu sayfasının linkini atabilir mi?
kadınlar kulubu diyorum birsürü aynı hesap var
orjinali hangisi bilemedim
Öyle tabi canım önemli olan sağlıklı olmaları zaten:)Canım sen bilgili sin bizden İkinci bebeğin ve ikinci sezeryanin olacak. Tabiki çok zordur sonuçta bir ameliyat ve kesik var birde dediğin gibi herkesin bünyesi farklı. Ama germe kendini Allah yardımcımız olacaktır. Benim ikiz olmasaydı normal doğurmak isterdim ama imkansız.Şimdi sadece bebeklerime kavuşacağım günü bekliyorum gerisi bi şekilde hallolur inşallah
sağol canım, kolonya içinde sağol aldırıcam gıda boyasıKıyamam yaa vakit ilerledikçe duygusallaşıyoruz bence canım bi de nasıl olacak sorusu kurcalıyor kafamızı o da asabileştiriyo bence . Aslında düşünsel de düşünmesek de herşey olacağı yere varacak üzmemeye çalış kendini. Eski mesajlarında bi ara kolonya nasıl boyanır diye sormuşsun cevap veren oldu mu göremedim ben Eminönü'nden aldım adam gıda boyasıyla boyadı, ele filan da rengi geçmiyo canım zaten çok az atıyo o hemen değiştiriyor rengini
Bana da oluyor aynı şey , bi de reklamı indiriyorum geri çıkıyor sayfaları indirirken filan ekranda duruyor
bilemiyorum canımkv gil yardımcı olur bana ama oğlum artık yanımdan ayrılmak istemez sanırım kardeşi oluncaeftalim aynı duşunceyi paylaşiyorum iki çocuk konusunda. İki çocukla birden nasıl ilgilenrm naparm kafamda deli sorular : )
Doktordan geldim kızlar. Bebişim 32+2 2000 gr , 42 cm olmuş. Doğum pozisyonunu almış, normal doğurabilirim yani dedim. İstiyo musun norma dedi evet dedim. Bi sıkıntı görünmüyor yapabilirsin
Ayyy bi yazılmadı mesaj yazabildiğim kadarını cevapla dedim. Burdan devam edeyim. Normal olabilir dedi Dr ama daha çatı muayenesi filan olacak. Bi de oğluşumun boynuna kordon dolanmış ben korktum ama önemli bişi değil hareketlerini takip et sadece dedi. Kontrol öncesi nst ye girdim.
maşaallah bebeğine , kilo konusunda ölçüm net olmuyor ya canım daha fazla olabilirOğluşum hiç sevmiyo kıpırdanakıpırdana yerini kaçırdı zor çektirdik. Yine kilitlendi 3 ayrı mesajda yazabildim kızlar kusura bakmayın. Gelişimi çok güzel dedi. Kaç kilo doğar tahmini dedim 3000-3300 dedi moralim bozuldu yaa 3500 olsun isterim ben çok küçük oluyo 3 kiloluk bebiş
günaydın kızlar herkes iyidir inş bizde hamndolsun iyiyiz kızım geceden beri çok sessizdi tık yoktu konuştumonla tık yok yine kahvaltı ettik normalde durmaz şaşırdım kaldım sonra müzik açtım ona 10 saniye sonra başladı oynamaya ooy dedim kuzum gözlerim doldu çünkü dün gece çok kötü bir rüya gördüm çamaşırımda kan vardı ve acilen doktora gittik bebeğinizi kaybetmişsiniz dedi sabah o korkuyla kalktım birde hareket etmeyince hepten kötü oldum müzikle hareket edince başladım ağlamaya dayanamadım
doğru demiş canım zencefil tavsiye edilmiyor gebelikteHerkese cok tskler bu kv destegi icin alinti yapamadim :) ogretcem kendisine bu halimi er yada gec :) bogazim agrio strepsils alicam.. zencefil alim dedim manav satmadi bana hamilesin abla dedi kendi esine dr vermemis :) 5 aylikmis esi. herkes doktor artik cok guldum satmadi bana.
canım ablamın faceden yazdım 1,75 dedi banaEFLALİM 1.25 ten yaptırıyoö.. Acaba 1.75 dedıde ben -1.25 mi anladım...
Kızlar saolun persembe kendi dr gidicem zaten inşallah.
Sabaha kadar kaşıntısan uyumayıp sabaha karsı ruyaya daldım..dr gitmişim b iuyanıuorum cocugu almıslar sezeryanla..
Kendime gelînce hön küvezdön oglumu alıyom toplu kılolu bi oglan sapsarı bi beviş...
Cok gercek gibiydi.. Ayy masallah bni bi emiyo.. Mememi vericem zaman bismillah cekıyorum falan.. Etkılenmısıö cok.. Ama uyanınca ruya olmasına sevindim yinede
yüksek seslere tepki verir ama korkma bir şey olmaz canımSelam güzel anneler..gördüğüm kadarıyla hazırlıklar yavaş yavaş bitmeye başlamış.Bendeyse hiçbir hazırlık yok. Erkenden gelmeye karar verse çıplak kalacak kuzucum.Gerçi her şeyimizi beşiğimiz de dahil olmak üzere anneannem,zle dedemiz aldı ama haftaya göndericekler. Banaysa biraz daha sabret kızım demekten başka bişey düşmüyor
Dün babamız sobayı yakmaya çalışırken aniden sobanın kapağını düşürdü ve baya kuvvetli bi ses çıktı.Benim minik meleğimde uyuyodu sanırım sesle birlikte güçlü bir tekme attı bana..Daha karnımdayken korkutmayı başardı minik kızımıızı babamız..Gerçi babamız daha çok korktu bişey olacak bebeğe diye.Gözleri doldu, geldi gitti öptü hareketlerini izledi..
geçmiş olsun kuzunaAyy gecmısı okuyup bıtırmeden yazmaym dıyom ama bız yazıyım donup okurum yıne bebek magnetlerıne bugun devam edıcem esımde begendı ornegı atacgm bı bıtırym hepsını... Sabah kızımı hacettepe cocuga goturduk yenı geldık alerjı ummunolojıye sevk edecekler kan falan alındı persembe yıne gıdıp soncları alıp dr gosterıcez ayy kuzum muayenede okadar akıllıydı ıgne yapılınca kan ıcın nasıl agladı nazlanıyor sımdı.. Babamızda ızınde arabayı tamıre goturdu bi.. Ahmette ıcerde horon tepıyor bugun 37.haftaya gırdık hadı bakalım az kaldı :)
canım güldürdün beni:)ahh hiç sorma hele göğüslerim tıpkı olmuş inek memesi gibizaten büyüktüler hepten büyüdüler,sırtım olmuş dev gibi,hiçbir sütyenim olmuyor,bir kaç model aldım onlarda balensiz diye tüm meme dokusu sanırım süt kanalları göğüs ortasında toplanıyor sütyenlerin biçimsizliğinden memeler benim oldu 5 gen,dörtgen,ve ben zayıf değildim belki manken fiziğim yoktu ama güzel bir kadın dım ya,şimdi varya olmuşum bir çöp tenekesi,face grubunuda üyeyim ben ara ara resim atıyoruz oraya herkes bir övgü bir övgü,içimden diyorum makyajyaptım süslendim gzl giyindimde böyle,siz beni bir ev hali pijamayla görseniz,beğen butonuna basarmısız-nız acaba
bende oğlumda kıyamadım bir güzel çatladım, gerçi bir sürü yağ sürmüştüm ama çatlayana fayda etmiyor benceayyy kız çok güldürdün beni
bende 80 tl yi çatlak kremine vermedim diye kendimi akıllı zannediyodum bugün aynadan bi baktım göbegime, korkup kazagımla hemen geri örttüm
çatır çatır çatlamamış yarılmış resmen her yeri
sağlıkla doğsun inşaallahkizlar anne olmadan hala olacagim.gelinimiz hastanede 42 ye girdi bebek dogum pozisyonunda ama gelmeye niyeti yoktu.artk doktor bugün yatis yaptirdi suni sanci verdi beklioruz.ins sag salim bebisle iii haberlerini
utanma canım koy ne olacak tıkış tıkış hem kırışıyor hem aradığını zor buluyorsunBizim en büyük boy tekerlekli bavul var utanmasam ben onu hazırlıcam. Geniş geniş ferah ferah ama genelde herkes ufak çanta yapıyor. Daha bebeğin kıyafetleri yıkanacak işim çok.
kilo konusuda herkesde aynı değil benim göbek gitmedi neyse amin diyorumBen hurafe derken kilo olayını kast etmiştim. Normal doğumda kolay kilo verilir sezaryendr verilmez dendiği için. Insanlar hep kötü şeyler duyuyor bende bizzat yaşadığım iyi bir örnek vetmek istedim. Bende dinlenmedim zaten benimde kızım sarılık sebebiyle hastanede yattı 2 kez yanında kaldım hep. Her bünye farklı olabilir tabi ki bana hemşireler de şaşırmıştı. Ben ilk ayağa kalktığım zaman bile dik ve tek başıma yürümüştüm. Kısacası aslında ben korkunç hikayelerin yanında böyle de var demek istedim. 38. Haftaya kadar nirmal doğuma kanalize olmuşken birdwn sezaryeni duyunca çok ağlamıştım. Hatta eşim ölüme gitmiyorsun bu ne böyle demişti. Çünkü sezaryen benim için korkunçtu. Bebeğime bakamıycaktım, yataktan kalkamayacaktım falan. O kadar kötü sezaryen hikayeleri okumuştum ki. Öyle olmadı demek istedim sadece. Bu demek değil ki ben hiç sorun yaşamadım kimse yaşamayacak yada sizin kötü olmuş herkesin kötü olacak. Allah, ister normal ister sezaryen tüm hamleleri o yolda çok uğraştırmasın sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herkesin.
o kız annesinden ben de istiyorum benim annem niye öyle değil kiCanim anne kucaginda emme pozisyonunda olan bebege siringayla mama vermek en sagliklisi.
Ahhh kiz anneleri.. ne dusunceli ne tatli oluyolar. Bizimkiler de boyle iste, gelince saatlerce durmazlar, isimi gucumu yapar giderler. Kizim dinlenin siz gorduk iste sizi derler. Gecen kaynim geldi 1 hafta durdu, universite ogrencisi kendisi, zaten erken dogum riskim var diye raporluydum evdeydim, sen ne akla hizmet yolluyosun delikanli oglunu degil mi, kendime zor yetiyorum ben zaten, oyle herseyi yiyip icen bi cocuk da degil. 1 hafta kabus gibi gecti. Sonra da cumartesi onlar geldiler kv kp, 3 gun durdular. Daha 2 hafta once gelip 5 gub durmuslardi zaten. 1 saatlik mesafedeyiz bu arada. Ne diye gelip kaliyorsun sanki. Sabah gel aksam git, de mi yani, kat kat nevresim yikamistim, 2 hafta once, bu sefer tekrar yika kurut kaldir vakumla yorganlari vs. Ayyyhhhh oldum oldum dirildim yani 10 gun
canım 38 den önce yaptırmayınselam annişler, çatı muayenesinden bahsedilmiş, nstye 32. haftama girdiğimde gitmiştim hatta 15 günde bir nstye bakcaz demişti doktorum ama çatı muayenesinden bahsetmemişti, o hangi hafta yapılıyor ona göre hazırlıklı olmak gerek :)
düşüncelilermiş ama bu halde de olmaz yatılı gerçekten, hatırladım kaynım gelecek diyordun gelmiş demekAhhh kizlar aslinda kv kp dunya iyisi insanlar. Cok severim onlari. Onlar da beni cok severler. Hatta kiz cocuklari yok, ilk gelin de benim. Biraz fazla seviyorlar. Sorun da ordan kaynaklaniyo zaten. Surekli bir arada olalim istiyolar. Kv is guc yaptirmaz onlardayken, hamilelik oncesi de hic yaptirmazdi. Ben elden ayaktan dusunce yaparsin kizim der hep. Calisiyosun sen dinler der. Bize geldiklerinde de mumkun oldugunca yardimci oldu tabi ama ne kadar da olsa rahatca oturamiyosun, surekli ayakta ne ikram etsem ne yapsam derdi, uzanasin geliyo olmuyo, daral geliyo rahat rahat soyunup dokunemiyosun ne bilim. Zaten hamileligin son aylari artik agirlasiyo insan, tahammulu kalmiyo hic biseye. Eee bi de raporluyum yatmam dinlenmem lazim biliyosunuz de mi. 1 saatlik yoldan yatili gelinir mi yav, alyinizda araba var. Tatlica gel git de mi, sozde iste beni dusunuyolar, yardimci olalim, yalniz kalmasin vs diye ama onu bi de bana sor de miara bi de haftasonu gelio kalmayi dusunuyoruz bi kac gun, bir planiniz var mi diye, yok iste dusuncesizlik, arayip biz geliyoruz diyolar, biz de havaya ucup oleyyyy super falan dicez diye bekliyolar heralde..
canım o kadarcık kafeinden bir şey olmaz, baş ağrısı çok fena olur normal ağrı gibi olmuyormuş o ağrı, canım ben spinal oldum sezaryanı, birde eşin dr du sanırım o daha iyi bilir tabi ama her epidural olanda ağrı olmuyor, birde sen normal doğumda istiyorsun sanırım bencede epidural alma zaten 4 cm açılmadan sonra veriyorlar, normalken doğum epiduralle yapay hale geliyor benceCanımmm kıyamam ben sana .. Bu yazdıklarının hepsi doğru.. Bugün bir arkadaşımla konuştum bu nescafe olayı çok kötü ya .. Bebek emecek... bu kadar kafein yüklemek yazık değil mi? eşimde epidural anesteziye çok karşı asla olmaz diyor.. bakalım yinede neyin ne olacağı belli olmaz .. baş ağrısı çok oluyor. normal doğumu mumla ararsın diyip duruyor.. Sen yine de canını sıkmayacaksın ..Her sezeryanda bir olmaz bu sefer ki daha kolay geçer bakarsın.. içini karartma .. Bu çocuklar buradan bir şekilde çıkacaklar artık.. başından beri biliyorduk , bu ağrısız sancısız bir süreç değil.. Bir bir birimizi motive edeceğiz. En önemli şey hastaneden elimizde bebeğimizle sağlıklıca çıkmak ..Allah hepimizi sağlıkla kurtarsın...
aaa eli boş mu geldi ne diye gelmiş o zaman!! Hayret bir şey haklısın sinir olmakta canımBenim kaynanamda dun geldi 15 gün kalmaya
Doğuma 1 ay kala gelmesini istedik yardimci olmasi için
Kalkti simdi geldi
15 sonra gidip ne zaman gelecek bilmiyorum
Bu halimle hizmet ediyorum erken kalkiyorum
Bir çorap bile getirmemiş bebeğe
Kendi annem 8 aydir doldurdu evi
Oda babaanne olacak ama kilini kipirdatmiyor
Sen sinir olmayayim da kim olsun
36-38 haftada yapiliyor bildiğim kadariyla
Bende yaptim koydum köşeye canim simdiden
kullandımİii akşamlar kızlar 29 haftalık hamileyim enfeksiyon ve akıntı için fitil ve antibiyotik verdi doktor endişe ettim aranızda kullanan varmı
çok güzel olmuş canımBuda bizim sade mi sade odamiz annisler :) rabbim saglikla kullanmayi nasip etsin heeepimizeeeeee
yok erken doğum olmaz korkma canım2 3 aydir gogsumden sıvı geliyor.bu aralar cok artti gelecegi zaman hissediyorum bakiyorum resmen 3 yerden akmaya basliyor gogus pedi kullaniyorum artik.erken doğum olur falan diye korkmaya basladim
- Merhaba kızlar ...okuyorum sizi ama nedense 2gündür keyfim yok yazamadım girip.Dün kontrolümüz vardı maşallah her şey yolunda sadece inatçı kızım daha dönmemiş. ..Bakalım hayırlısı tabiki hakkımızda Allah herşeyin en iyisini bilir.Biraz bunu takıyorum daha dogrusu hemen ayaga kalkamamak bebekle ilgilenememek falan filan canımı sıkıyor.Birde etrafımdaki umursamaz yakınlarım
canım ben spinal oldum hemen bacaklarda ki uyuşma geçmediği için sonda duruyor bacakları hissetmeye başlayınca sonda çıkarılıyor zaten kalkıp ilk yürüyüşünü yapıyorsun o arada wc ye de gidiyorsun yani bir gün durmuyor sonda, ameliyat önlüğü ile kalmadım zaten üstünde bir şey olmuyor ki sadece örtü oluyor odana geçince üstünü giydiriyorlar ben geceliğimi giydim başımı örttüm, spinali tavsiye ederim canım eğer normal olmazsa ki inşaallah normal olur, en azından bebeğini doğar doğmaz görüp kokluyorsunSezeryan konusunda tecrübeli arkadaşlar biraz anlatabilirmisiniz ilk gün neler oluyor..Haliyle kalkamamışınızdır tuvalet ihtiyacı için bunun için idrar torbası falanmı takılıyor.Birde arkadaşım dedi ilk gün ameliyat önlügü ile kaldım dedi.Bunlar olursa ben tabiki sezeryan olursam ilk gün ailem dışında ziyarete gelmek isteyenleri kibarca kabul etmeyecegim yaa.Hiç hoşlanmıyorum beni öyle görmelerinden üffff((
Canım şimdi tarihin belli mi senin? Sende sezaryan olmak için çok sebep var canım riske atmaya hiç gerek yok, benim lafım keyfi olunmasına biliyorsun zaten, sağlılkla gelsin kuzucuğun:)Merhaba annişler,
Biz çok şükür bu zamana kadar gelebildik 34+5 ama ultrasonda bi hafta ileri
ama bebeğimin suyu şok fazlaymış, gebelik şekeri çıktı bende, üç genimde de faktör beş taşıyıcısı var.
Doktor seni bir saat bile bekletmek risk dedi. Normal doğumu çok istiyordum en azından Planlı bir sezaryan istemiyordum bebeğim kendi gelsin istiyordum ama doktorum suyun gelmesi, kanama gibi olmaz diyor. Onların çaresi var ama bu ani bebek ölümlerinin çaresi yok Diyor. Daha önce de bi düşüğüm var ve aynı geni taşıyan ablamın 9 ayda kötü tecrübesi vs var.. Eşim Ocak gibi Yılbaşı tatiliyle birlikte gelecekti ama şimdi erken geliyor. Çok şükür :) Eşimi bekliyorum.
Diyet yapıyorum bir de bebeğim kendi gelsin diye dua ediyorum:) Hayırlısı Allahtan sağlıkla gelsin de nasıl olursa olsun Önemi yok...
Hiçbir riski olmayan arkadaşlar lütfen normal Doğumu bekleyin.. Be bu şekilde olmasından çok üzgünüm. Eflalim larkin ben normal Doğumu çok isteyenlerdeniz ama olmuyor.. Doğumdan çok korkanlar da hep normal doğumyapıyor :) haklımızda Hayırlısı olsun. Önemli olan bebeklerimizin sağlığı işte..
Ben hala normal sezaryan diyorum ama asıl olan bebeğimi sağlıkla kolaylıkla kucağıma almak gerisi umrumda bile değil.. Rabbim hiçbitibimizi üzmesin evlatları alesi ile imtihan etmesin inş amiinn
ya bu anenanne niye bizde yok neden benim annem bu kadar soğukinsan gerçekten sinir oluyor cnm . Ne varsa bu anneannelerde var. Benim annemde bir valiz kıyafet almiş bebişe kargoyla gondermiş . Kaynnmda almiş bişeyler battaniye body pjama filan onuda beni çocuga dogru bişey almamiştr kesin diyerekten almiş duydum . Almiş sonuçta . Ama almasaydı bnde sinir olurdum . Ha eksigimz yok çok sukur her seyimi dort dortluk yaptım ama insan bekliyor yani. O kadarıda oyle duşundugu için almiş ama bna gelipte hiç sormadı kızm bi eksigin varmi alincak bişeyin varmi diye zaten soguguz pk anlaşamayız. Ama olsun bnden uzak dursunda varsn bir çop almasın yeterki huzurum kaçmasın. Zaçaninda çk çektm bu yuzden . Çok sukur .
bende aynıyım canımSlm kızlar nasilsiniz beni soracak olursaniz cok keyifsizim mutsuzum bi sebebi de yok heyecanimi kaybettim, icim kipir kipirdi ama simdi hic bi his yok içimde ne biliyim ya tuhafim iste
tuzu tamamen kes canım önemli ödem olması kontrol etkızlar benim ayaklarım şişmiş bugün ya üzerine basınca acıyor var mı bir çaresi
ellerine sağlık canımHele şükür bitti sabunlarım 95 tane oldu etiketleri kaldı sadece onları da bi ara yaparım amaaaanEki Görüntüle 1323060
canım molfix niye kötü olsun adı çıkmış primanın ben hep molfix kullandım oğlumda hiç şikayetim olmadıKizlar ben molfix almayi düşünüyorum cok hesapli onunalmasam mecbur prima alicam oda ayda dort paket gidiyomus ayda 200 lirayi bukuyor molfix yenidogan 15 lira.ayda dort paket alsam 60 lira arada ucurum var.tek maas bisuru odeme olunca bemi molfixe itiyor ama kizima zarar veririmi diyede korkuyorum siz ne düşünüyorsunuz molfix kullanan varmi icimi rahatlatin lutgen
epey oldu canım neler oldu bebeğin nasıl şimdiEski tayfa basta olmak uzere tum foruma merhabalar. Forumu birakmak zorunda kaldim. Simdiye dek neler paylastiniz oyle merak ediyorum ki. En son 2000li Sayfalarda birakmistim. Calkantili bir gebelik donemi gecirdim. Cok sukur bebegim icin dagilmamaya iyi olmaya calistim hep. Herkesler iyidir umarim.
sağol canım hormonlar işte sapıttım iyice:) kv me güvenim tam Allah sağlık versin ona bakar bana bebek gibi oğlumada bakar, kendi anneme üzülüyorum herkes yazıyor annem şöyle böyle benim annem çok ilgisizHayırlı geceler annişlerim. Herkes genel olarak iyi çok şükür.
Bende 34 haftadayım bende nst'ye bağlanmadım henüz. Doktorumun sekreterine sormak aklıma geldi bugün, daha sonlara doğru dedi. Tamam dedim bende @Sevdeangel
@Mrssuperfine canım yaaaa. Hadi hayırlısı hakkınızda inşallah. Ne olacak şimdi?
Ne zaman olur dedi doğum doktor? Eşin ne zaman gelebilecek? Ablanlar yetişebilecek mi?
Ayy heyacanlandım yahuuSu fazlalığı çok mu kötü bir şey yaaa.
Neyse olsun sağlıklı olunda bırak sezeryan olsun.
Senin doğum eğitiminden anlattığın bir şeyden ben çok etkilenmiştim.
Hani doktorun size isteklerinizle ilgili kartları verdiği, teker teker birinden birini bırakmanız gerektiği, ve en sonunda elinizde kalan kartın yalnız ve yalnız bebeğinizin sağlıkla kucağınızda olmasıyla ilgiyle.
Hepimizin durumu aslında tamda bu.
Süsler püsler, kıyafetler, odalar, eşyalar hiç biri önemli değil, hayırla sağlıkla kucağımıza almaktan başka...
Sakın strese girme Rabbim hakkınızda en hayırlı olanı versin.
@hihami yaa ama ne güzel olmuş öyle sabunlar bayıldım her şeyine.
Sen mi yaptın sabunları da ? Çok harika olmuş. Süslemesi de kendisi de maşallah.
@ssule07 canım Allah kolaylıklar versin. Çok haklısın ne kadar düşünceli olsalar da insanın kendi ailesi gibi olamıyor işte.
Çok zorlanırsan şayet, ağrım var sancım var de gerekirse birazda rol yap.
Kötü bir şey için söylemiyorum bunu, sadece kendini, misafir olarak geldiler hizmet etmekten paralama diye.
Nego canım yaaa aynen her şey zor geliyor insana bu zamanda. Ağrıların sıkıntıların yanında tahammülde azaldı ciddi olarak.
Senin en büyük sıkıntın tabi ki, ilk doğumunda da sıkıntı yaşadığın yavrunun küvözde kalması gibi bir çok sorunla karşılaştığın, tecrübe ettiğin için;
Şimdi birde küçük çocuğun varken başına ya buna benzer şeyler gelirse endişesi.
Çok haklısın Allah kolaylık versin. Ama sıkma kendini lütfen. Ben kayınvaliden de yardım eder diye düşünüyorum sana.
@hatibulut aynı şikayetleri doktoruma söyledim bugün.
Çok az iş yapmamı, kendimi hiç yormamamı, çarpıntı durumunda ılık bir duş almamı vs şeyler önerdi.
Normal artık bu sıkıntılar dedi.
Birde ben kendim evde hep sandalyede oturuyorum. Koltukta oturunca yada yaygın oturunca çok sıkışıyor nefesim daralıyor. O yüzden hep dik oturuyorum, vücudumu dik tutuyorum.
Sende denemelisin faydasını gördüm ben.
@Bdsayar , @gkcnbrt _ @minione @Meraklii odalarınız bir harika. Maşallah sübhanallah.
Her şeylerini çok beğendim. Rabbi iyi günlerde kullanmak nasip etsin inşallah.
Bizimde gelse odamızda yerleştirsek artık hayırlısıyla... Oturma odam tepeleme dolu, karmakarışık..
tinimini_hnm işte bu Benimde valizlerim böyle
Hatta bende 1 tane en büyük boy valizde var. Oda süslemesi için malzemeleri koyuyoruz ona da.
Dağıtılacaklar, tüller dantellerHer ayrıntı var çantalarda. Amaaan fazlaysa da fazla. Geri getireceğiz nihayet inşallah
@Mrv5534 canım ağzına sağlık çok iyi yapmışsın. Neler söylemiş o el kadar çocuğa.
Sonra çocuklar neden böyle, sonra çocuklar böyle davranmayı nereden öğreniyor. Pes doğrusu, salak mısın aptal mısın, bunları diyen sen ne oluyorsun acaba
Kaşıntın içinde Allah şifa versin canım tez zamanda inşallah..
İkiz üçüz annelerimiz, hadi az daha sabır inşallah. Allah yardımcınız olsun
maşaallah kuzuna, tarihinizde belli olmuş ne güzel, enfeksiyon olmamasına sevindim canım bende korkuttun seniŞimdi gelelim doktor muayenemize.
Biz dün eşimle Acıbadem'e gittik, fiyat aldık, odaları gezdik. Bugünde doktorum bizim adımıza sezeryan için 8 Ocak 2015 Perşembe gününe randevu aldı.
Hamilelik takvimimde 7 ocak beklenen doğum tarihi olarak görünüyor. Gelişim olarak bu tarih doğru. Yani ultrason ölçümlerine göre diyeyim.
Ama tüp bebek olduğu için transfer tarihim belli olduğu için aslında beklenen doğum tarihi 15 Ocak.
Doktorumuz da 15 Ocağı baz alıyor. Ölçümden ölçüme göre fark ediyor diyor. Şimdilik 8 Ocak dedik ama değişebilir diyor tarih için.
Bakalım benim ve bebeğin durumuna göre karar verilecek yine.
Nihayet 10 gün sonra yine kontrole çağırdı. Bugüne kadar hep 1 ay arayla gidiyorduk. Bundan sonra sıklaşacak dedi. Sonunda!
Bebişimiz 2416 gram vee 46 santim olmuuuşşş. Büyümüş Mustafam, doğum pozisyonu almış. Kafası sağ kasığımda diyebiliriz.
İdrar tahlili sonucum da çıkan bakteriyi ciddiye almadı, ağrın ondan değil dedi.
Bebeğin başının sağ kasık tarafında olması, daha önce apandist ameliyatı geçirmiş olmam ve o tarafta çikolata kistimin olmasından dolayı olabilirmiş sancım.
Bu arada Cumadan beri çoook su içip çok sık idrara çıktım, kendimi ve ayaklarımı sıcacık tuttum. Eğer idrardan olma ihtimali varsa bile iyi geldi diyebilirim.
Suyu, kalp atışları, göbek kordonundaki kan akışı vs her şey yolunda dedi.
Ve tamamen dönmüş olduğunda dolayı yüzünü göremedik,. Hiç bir açıdan göremiyorum dedi.
Maalesef artık göstermeyecek herhalde
Bizden böyle bacılar. Elhamdülillah gittik nihayet doktora. Bu sefer çok uzun gelmişti 1 ay..
ayyyy sen var ya bence doğumdan sonra bebeğin büyüyünce doğum organizatörlüğü yap çok ciddiyim şahane yaparsın bu işi:) merakla bekliyorum
Geldim canım ama gidiyorum
Malum geçmişi okumak, cevap yazmak çok uzun sürüyor, ohh yazdım mesajımı şimdi gidebilirim
Bugünde hem doktor hem alış-veriş çok yordu beni.
Ananemiz uyku setimizi aldı. Evet erkeğiz ama anneden dolayı biraz kokoşuzBu sebeple oğlumun uykus seti biraz güpürlü olmuş olabilir
Ve Mustafamın mevlütte giyeceği inşallah tabi, şehzade kıyafetinin kumaşını aldık bugün. Annem dikecek.
Ve süslü püslü birde pike takımı dikecek, bebek için. Mevlütte yanımda yatarken üzerine örtmek için
Benim mevlüt kıyafetim bitti
Çook paylaşacağım şey var çoook. Ama odamız gelsin yerleştirelim öyle inşallah
canım sağlıklı ya kuzun büyür inşaallahBu arada biz iyiyiz doktor biraz küçük gibi dedi ama çok önemli değilmiş doğum pozisyonunu da almamış daha hemoglobin tahlili verdi bende yarın evdeyim geçmişi okuyup o zaman yazayım diyorum hepinizi öpüyorum
ayy canım zordur ne desem bilemiyorum kuşburnu iyi geliyor ama gebelikte kullanımı nasıl bilemiyorum, eşim de aynı durumda kv kaynattı hoşaf gibi onu içiyor şimdi her gün ya da çayını içiceksin sor birKızlar çok feci hemoroid oldum ... Hüngür hüngür ağlamak istiyorum.. Doğumdan sonra düzelir mi acaba yada biraz daha iyi bir duruma gelir mi.. O kadar acıyor ki sanki kıçıma kamyon çarpmışbir fitil var ama doktor çok gerekmedikçe kullanma dedi.. kullansam bebeğe zarar gelecek diye ödüm patlıyor kullanmasam bu durum iyice ilerleyecek.. Bilmiyorum...
maşaallah bebeğine aminGünaydın anneler. Bugun kontrolden geldim 1aydır gıtmıyodum dünkü arkadaşınızın acısından sonra korkarak gittim cok şükür herşey yolunda 33+5. Suyumuz iyi haftadıyla uyumlu ölçüler kılomuz maşallah 2400 Rabbim evlatlarımızın Acısını göstermesin
Cnm babannem bebek çocuk hıçkırdığında ete çağırıyor derdi.. bizim bebiş lerde öyle demek yni kilo alacak :)
Canım hamileyken yazmadım ama doğduktan sonra ilk yıkadığım tarihten tut ilk tırnağını kestiğim tarihe, söylediği ilk kelimelere farklı söylediklerine varana kadar yazdım tavsiye ederim:)gün geçtikçe daha çok heyecanlanıyorum ben... gece uyandığım zamanlar diyorum ki bunlar iyi zamnlar artık bebiş için uyanılacak hep :) bir de kızlar arada bebişe yazı yazıyor musunuz? ben öyle boş kağıtlara arada bir şeyler yazıyorum sonra bir defter alıp hepsini ona yapıştıracağım. şimdi çalışıyorum hala eksiklerim var.... ben son haftalarda hala doğurmamış olursam anca tamamlayabileceğim :) erken gelirse de artık napalım hemen alırız....
@Mrv5534 ismimi görünce şaşırdım, soruyu soran ben değildim mervecim, profil resminden dolayı karıştırmışsın sanırımEflalim sana canı yürekten katılıyorum.. Asıl sorunlar sogduktan sonra baslıyo.. Rabbim tüm anne babalara yardım etsin..
Heracım ben kızımda usg kagıtlarının arkasına yazdım.. Sonra küçük küçk kagıtlarada böle aklıma bişi gelsikce yazmıstım.. Hatta gece hareket ettıgınde bi kagıda saat 03:24 mesela diyom kıızm yine tepikliyosun.. Baban senden korktu diye bişiler yazdıgımı biliyorum.. Ben albimün için koydum böle tek tek küçük bi albüm.. Arkalı önlü gözüksün diye.. Annem falan görünce cok begenmişler.. Kıızma hala dewam ediyorum.. İşte sunu yaptın cok sevindim kızım.. 2 yasındasın bize kök söktürsün bu gece..
Hep istifar ettin yere yapıstım artık halı silmekten ... Yaz yani hatıra olur..
Hiç gülecegim yoktu.. Tövbe yarabbim.. Evet resımden kaynaklandı.. Nicke bakmamaısım bile..neyse sende yap güzel oluyo sonucta;D@Mrv5534 ismimi görünce şaşırdım, soruyu soran ben değildim mervecim, profil resminden dolayı karıştırmışsın sanırımyorgunsavaş sormuştu o soruyu ama teşekkür ederim tavsiyelerin için
dün yeşim arkadaşımızda 3 üz kızlarını dünyaya getirecekti,ondanda hbaer alamadık,nazlıdanda alamadık,hepimiz sebebini çok merak ediyoruz,çok üzüldüm dün ,geceden beri,Allah sabır versin,o kdr dün etkilenmişimki Allah hayır etsin dün rüyamda doğum yapıyorum,sezeryanla yapıyorum,1 beklerken 3 bebeğim oluyor,ve büyüklerdi konuşacak kdr :) aaa diyorum siz konuşuyorsunuz erkekmisiniz siz üçünüzde,yok anne diyorlar üçümüzde kızız,ayy hayırdır inşallah yaa
Bence herhangi bi şikayetiniz probleminiz yoksa cok önemsemeyin niye nst ye girmedim diye...
canım Allah korusun erken doğum tabiki hiçbirimiz istemeyiz
bendede cok vardı erken doğum korkusu
ama suan 35 haftalığım artık erken doğum yapsam bile, bebeğim kendi kendine makinalara baglı olmadan yogun bakıma alınmadan idare edebilecek gelişimini tamamladı diyorum
riskli dönemi atlattık diye düşünüyorum
gelse işlere yardım etse neyse bide otururlar ayaklarına hizmet beklerler
benim kaynanam yardım etmeye calışır şimdi Allah için ama coğu kaynana hizmet bekleme modunda(
idrar için idrar torbası takıyorlar.
ben doğumdan sonra hastanenin verdiği önlükle durmayı düşünmüyorum hemen kendi geceliğimi giyerim
sacımı falan düzeltirim hafif makyajımı yaparak gidicem zaten doğuma
ama gelenlere gelme demek bilmiyorum canım doğru olmaz gibi
benim bebe ters pozisyonda yani başı yukarda
senin bahsettiğin problemleri ben 29. haftadan beri yaşıyorum
nefes problemi bazen o kadar zorluyor ki çarpıntı yapıyor ve dediğin gibi baygınlık hissi geliyor
ama hemen uzanıyorum uzanmak çok rahatlatıyo
ayaklarını yükseğe kaldırarak uzan
şişliklere bire bir çözüm
BEBEK İÇİN:
Hastane cıkışı 10 lu 1 adet
2 adet 5li zıbın takımı
1 adet tulum
1 yelek, 1 hırka
iç zıbın 2adet uzun kollu çıtçıtlı, 2 adette cıtcıtsız
4 agız mendili
2 corap
battaniye ( 1polar, 1 penye, 1 pazen)
bebek bezi+ıslak mendil+pişik kremi+biberon+emzik+taşıma çantası
boş poşetler
(ekstradan eldiven sapka koymadım çünkü bütün zıbın takımılarını sapkası eldiveni mevcut)
ANNE İÇİN:
2 adet gecelik sabahlıklı
1 adet pijama takımı
1 adet terlik
3 adet çorap
3 atlet-3 battal boy kilot-3 penye sütyen
hastabezi+ped+kagıt havlu+gögüs pedi+gögüs kremi+sabun+lohusa tacı+diş fırçası, macunu
makyaj malzemeleri ve tokalar
boş poşetler
ben valizlerime bunları koydum
ayyyy olamazzzz
niye bekletmişler yaaa suyu bitmiş kızın
yazık günah ya
yüreğim daglandı
Allah ım sabır versin cok zor...
Hayırlı günler kızlar.. ;(
Dün aksamadan beri herkes gibi üzzgünüm,düşünceliyim... İçimde bir sıkıntı..
Etkilendim heralde hem de fena bi şekılde..
Sanaha kadar kendimi dinledim.. Oglumda aksine cok hareketli bi bebek.. Dün nerdeyse zorla hareket etti..
Gece kalktım.. Tatlı bişiler yedim işte zar zor.. Cigerlerimi sıkıstıran kasıklarımı agrıtanvak kadar hareket eden bebek bi yorgun sanki.. Yarın de gidicem ...
Rabbim güzel hayırlı haberler almayınasıp etsin bana ve cümlemize...
evet bezin iyi olup olmadıgına %80 bebegin cildi karar verecek
hemoroid düzelen bişe değil canım
ama kabız olmamaya calış sıvı gıdalar almalısın
benimde küçük hemoroidlerim oldu ama katı dışkılamadıkça agrısı sızısı olmuyo
activia yoğurt hergün 1 tane ye. çok etkili. barsaklarını düzenleyerek hemoroide cok iyi geliyor
fitili kullanmadasn önce bu yöntemleri bi dene bence
evet kesinlikle bende molfix aldım ama bebegin cildi karar verecek iyimi kötümü diye
canım peluş ya pardon, ben yanlış yazmışım polar diye
battaniyem bu
BABYFORWE;
hemoglobin kan düzeyini ölçmek için yapılır
kansızlık varmı yokmu diye
kan tahlil sonuc kagıdında HGB yazan yer hemoglabin ölçümü
normal degerler 11,5-15 arası
11,5 altındaysa kansızlık var demektir
Ben geçmiş sayfalarda resimli olarak anlattım nst yi baktım buldum 4181. Sayfaya bak orada açıklamışim.Tecrübeli analar bişey soracam
benim cimcime daha dönmedi kafası
Sizinkilerden de dönmeye olmuş muydu yada kaça kadar döndüler?
Doktorum 37ye kadar dönmesi lazım dedi 10 aralıkta ilk nst me bağlayacak o nasıl bişey tam olarak? yani karnıma bişey mi koyacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?