2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Allahım ne kötü gündü. Bunalıma girdim kızlar napıcam şimdi ben ben devlete gidiyorum saglık güvencem yok fıye bıde doktor tanıdıktı iyi bir doktordu guvenıyodum bu zamana Kadar'da vok ıyıydı 2 hafta önce kontrolde herşey yolundaydı 1 ay sonra gel dedi 31 Aralık gıtcektim ama bu arada tansıyonum yükselince bugun gıttımki ne öğreneyim Başhekim olmuş Ankara'ya gitmiş kadro düZenlrmeye şimdilik hasta bakmıcakmuş belki ilerde iyide ben başka hiç doktor hitmedim devlette diğer doktorlar 10 kişi alıyo içeri bu özel gibiydi ( neyse defim tıp fakültesi gidin tandıyon olunca orada ıyıdır dedim sürdüm arabayı onca yol gelgimki Önceleri randevusuzdu şimdi randevuya geçmiş ordada gözükemedim hoppp geldin devlete mecbur aldım bır doktordan girdim 5 6 hasta bir arada baktı suyu Gelişimi haftadıyla uyumlu dedi ilac başla tansıyonu dedi yolladı bende ilaçtan önce bır tıp fakultesınw gözükeyim belli orda doktor kafama sinerse orda dogum

Kızlar annemdeyim kendime gelemedim..
Üzerimden silindir geçmiş gibi.. Artık dısarı cıkmak bi problem olmus bnm için haberim yokmus.. Allah eşimden razı olsun o aldı götürdü falan ben yürüseudim heralde gercekten cok köyü olurdum...
Uyudum uyandım biraz ohh desim..
Son günlerim cok agır agrılı geçiyo..
Yazıyorum yazıyorum basım dönüyo kapatıyorum.....

Hepinize co tesekkür ederim.. Evet az kaldı.. Rabbm sag salim kucagıma kucagımıza almayı nasip etsin...
Dr giden arkadaslarda güzel hberlerle sönmüşler cok sevindim..
Bnm kafama takılan bu cocuk kılolu olursa nasıl dogurcam komık ama gercek...
Su an tek düşündügüm bu....
3 kılo cocugu zor dogurdum ...
Bu arada oglum ablasının aynsı kızım zaten dogdugunda erkk gibiydi... Peşi erkk diyolardı .... Cok güzel pozlar verdi dil cıkardı güldü elini agzına aldı.. Dr babası bak sana dil cıkardı diyince bnmki resmen aglıcak gibi oldu inanamadım ya.. Bnm gözlerim doldu ama ben zaten herseye aglıyasım heliyo.. Dr sonra dısarda ogluna yemek ısmarladı beyefendi. Ben agrıdan pek bişi anlmadım .. Su saat oldu watsaptan maj atıyo bana dil cıkardı sığa oglan diye...
Annesini aramıs torunun dil cıkardı anne diye.. Kvdem bni aradı işte dua etti eksik olmasın..
Bnm hast annemlere yakın hast gidicem zamn anneme bırakıyprum teuzeleri bakıyo saolsunlar. Suan kızım uyuyo biraz düzensiz oldu ama uyusn yani şuan h ilgilenemıcem zaten..
Sırt agrısı ne betermiş...rabbm baska dert sıkıntı vermesin

bazen doğum anında bile dönebiliyor,,, hem sancın başlayınca hemen doğmuyor bebek hele ilk doğumda en az 12 saat sancı,,,
sen doktoruna güven,,, tabii eğer güvenmiyorsan kendine hemen başka bir doktor bul,,,
hep dedim dokrora güvenmek çok önemli,,,

Kızlar sezeryanda yada normal dogumda epidural veya spinal anestezi dogum ucretıne ekstra sanıyodum degılmış yA. Ben spinali konustum bugun, aynı oluyomus ucretı. Ama bizim hastanede sezeryanda epidural yapmıyolarmış, normalde yapıyolarmış. Epidural ucretı ekstradan eklenıyomus. Sezeryanda sadece spinal yApıyolarmış oda ücretsizmiş.. Degısık bısey bılen varmı..

bende hiç bilmiyorum daha doğrusu çok az şey biliyorum bende çalışabilir raporu aldım verdim işe ay sonunda da çalışamaz alcam vercem sonrası nolcak bilmiyom :)
Benim sat 17 nisan, 31 aralıkta raporu alıcam tam 37+0 oluyor. Senin 6 gün daha önce alman gerekmez mi canım?
Bir mendil bile almıyorum. Tipimden hiç hoşnut değilim. Doğum izni boyunca bişey almayı düşünmüyorum. Doğum izninde spor salonuna gitme hayalleri kuruyorum. İşe başlayana kadar eski kiloma dönmeyi başarırım inşallah. İşe başlarken bişeyler alıcam üst baş.

Haklısın canım ilk önce bende öyle düşünüyordum hatta sezeryana bile hazırladım kendimi.ama internette biraz dolaştım makat gelişi dogum falan diye bebegin ölümüne kadar anlatılmış korktum bu yüzden.sanki sancılar gelince hemen dogacak gibi doktoruma güveniyorum canım 10 yıllık doktorum diger hamileligimdede hep onun kontrolündeydim.Ben almanyada yaşıyorum burda hep en sona sezeryan ihtimali bırakılıyor.Bakalım artık saglıkla kavuşalım inşallah hepimiz.

Kizlar dogumdan sonra anne sutunu artirmak icin dogal besinler mi tuketmeli bulgur vs gibi yoksa aptamil veya malt mi?? Hangisi daha cabuk sut yapar?

billiyorum yurtdışında son çare sezeryan ama epizyotomi oranıda çok düşük,,,
bende normal doğumcu epizyotomi yapmayan dr çok zor buldum,,, sehrin öbür ucunda,,,,,
yani ne kadar şanlısın,,,,doktorunda bildiğin doktor,,,,

Kızlar sımdı park besıgımızı kurduk kızım alt degstr,me bolumune el koydu kızını yatırdı hevesı gecsn dye verdm nevresmlerını makınaya attm azcık pe,mbelı morlu ama nevresmler nolcak ya besıgımız sarı bebe mavısıydı zaten .. Hersey hazır bı ahmetın gelmesı kaldı bakalım

Kizlar dogumdan sonra anne sutunu artirmak icin dogal besinler mi tuketmeli bulgur vs gibi yoksa aptamil veya malt mi?? Hangisi daha cabuk sut yapar?
ben şididen araştırmaya başladım,,,,
bol bol dere otu,, mümkünse günde bir bağ,,,, tabiii o öyle birraz zor yenebilir,,, onun için okudum anneler salatalık yoğurt ile karıştırıyorlarmış,,,,
omega 3 hala çok önemli,,, onun için haftada 2 kere balık yemeye devam,,,
kırmızı et,,, oda çok önemli,,, bebeğin gelişimi için,,,bebeğin beyin gelişimi halen oluyor,,,
bol bol sebze yemekleri,,, az zeytinyağlı,,, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor,,,, bol acı, tuzlu, ekşi,,,
meyve özellikle muz,,, yediğin herşeyin tadı 20 dakika sonra süte geçiyor,,,
bol bol su,, eğer gaz yapmıyorsa süt,,,
çiğ soğandan ziyade soğan kavurması sütü artırıyormuş,,, çiğ soğan & sarımsak yrmrmek gerekiyormuş,,,
birde peynir,, yumurta, yani protein,,,yemek gerekiyor
denilenin aksine şeker sütü çoğaltmıyor,,,
yani kısacası sağlıklı beslenme doğumla bitmiyor çünkü hala daaha ne yiyorsak onu alıyor bebişler,,,
hatta bir yerde okudum bebişlerin kakası bile farklı renk oluyormuş,, misal semix otu ıspanak yedin yeşil oluyormuş,,,
ha bu arada günde minumum 1800 calori almak gerekiyor,,,
eğeer çok hızlı kilo verirsen keton dediğimiz şey süte geçiyormuş,,, yani ayda 2 kilodan fazla kilo vermek yokmuş,,, tabii ilk 40 gün 6-10 kiiilo veriyoruz,,, ondan bsahsetmiyorum,,,
aaa birde en önemli şey sütü artıran, azaltan,, kalitesini düşüren hatta gaz yapan şey,,, STRES
STRESDEN uzak duruyoruz,,,,
bu kadar dikkat edersen bence aptamil gibi yapay şeylere ihtiyacın olacağını sanmam,,,,
umarım hepimizin göğüslerinden sütler taşar,,, bebişlerimizde hapur hupur emer,,,

Ay canım ya senin az kaldı normalmi olacaktı senib

Hayırlı olsun cnm bebişin mışıl mışıl uyusun içinde :) benimde pike takımı yaptırmışti annem mor renkli yaza örterim benim bebeklik örtümden yaptırdı pikocuya çok güzel işlemeli falan üst tarafları ama kız şeyi gibi olurmu diye çelişkide kaldım :)

canım bence oyle seylere gerek yok ama hıumana steel tea ılk esnada sutun gelmesıne yardımcı oluyor ben almıstım.. Bol su ıceceksın gunde 3lt ben sıse tasıyordum saglıklı beslenme olacak ıncır hurma cok guzel sut yapıyo
Ay canım ya senin az kaldı normalmi olacaktı senib
ev canım normal hersey normalı gosterıyor kızımda normaldı bunda kolayca olur ıns senın nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…