ben şididen araştırmaya başladım,,,,
bol bol dere otu,, mümkünse günde bir bağ,,,, tabiii o öyle birraz zor yenebilir,,, onun için okudum anneler salatalık yoğurt ile karıştırıyorlarmış,,,,
omega 3 hala çok önemli,,, onun için haftada 2 kere balık yemeye devam,,,
kırmızı et,,, oda çok önemli,,, bebeğin gelişimi için,,,bebeğin beyin gelişimi halen oluyor,,,
bol bol sebze yemekleri,,, az zeytinyağlı,,, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor,,,, bol acı, tuzlu, ekşi,,,
meyve özellikle muz,,, yediğin herşeyin tadı 20 dakika sonra süte geçiyor,,,
bol bol su,, eğer gaz yapmıyorsa süt,,,
çiğ soğandan ziyade soğan kavurması sütü artırıyormuş,,, çiğ soğan & sarımsak yrmrmek gerekiyormuş,,,
birde peynir,, yumurta, yani protein,,,yemek gerekiyor
denilenin aksine şeker sütü çoğaltmıyor,,,
yani kısacası sağlıklı beslenme doğumla bitmiyor çünkü hala daaha ne yiyorsak onu alıyor bebişler,,,
hatta bir yerde okudum bebişlerin kakası bile farklı renk oluyormuş,, misal semix otu ıspanak yedin yeşil oluyormuş,,,
ha bu arada günde minumum 1800 calori almak gerekiyor,,,
eğeer çok hızlı kilo verirsen keton dediğimiz şey süte geçiyormuş,,, yani ayda 2 kilodan fazla kilo vermek yokmuş,,, tabii ilk 40 gün 6-10 kiiilo veriyoruz,,, ondan bsahsetmiyorum,,,
aaa birde en önemli şey sütü artıran, azaltan,, kalitesini düşüren hatta gaz yapan şey,,, STRES
STRESDEN uzak duruyoruz,,,,
bu kadar dikkat edersen bence aptamil gibi yapay şeylere ihtiyacın olacağını sanmam,,,,
umarım hepimizin göğüslerinden sütler taşar,,, bebişlerimizde hapur hupur emer,,,
Ay süper cnm Sağol iyi oldu bu bilgiler inşallah sütler dolup dolup taşarben şididen araştırmaya başladım,,,,
bol bol dere otu,, mümkünse günde bir bağ,,,, tabiii o öyle birraz zor yenebilir,,, onun için okudum anneler salatalık yoğurt ile karıştırıyorlarmış,,,,
omega 3 hala çok önemli,,, onun için haftada 2 kere balık yemeye devam,,,
kırmızı et,,, oda çok önemli,,, bebeğin gelişimi için,,,bebeğin beyin gelişimi halen oluyor,,,
bol bol sebze yemekleri,,, az zeytinyağlı,,, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor,,,, bol acı, tuzlu, ekşi,,,
meyve özellikle muz,,, yediğin herşeyin tadı 20 dakika sonra süte geçiyor,,,
bol bol su,, eğer gaz yapmıyorsa süt,,,
çiğ soğandan ziyade soğan kavurması sütü artırıyormuş,,, çiğ soğan & sarımsak yrmrmek gerekiyormuş,,,
birde peynir,, yumurta, yani protein,,,yemek gerekiyor
denilenin aksine şeker sütü çoğaltmıyor,,,
yani kısacası sağlıklı beslenme doğumla bitmiyor çünkü hala daaha ne yiyorsak onu alıyor bebişler,,,
hatta bir yerde okudum bebişlerin kakası bile farklı renk oluyormuş,, misal semix otu ıspanak yedin yeşil oluyormuş,,,
ha bu arada günde minumum 1800 calori almak gerekiyor,,,
eğeer çok hızlı kilo verirsen keton dediğimiz şey süte geçiyormuş,,, yani ayda 2 kilodan fazla kilo vermek yokmuş,,, tabii ilk 40 gün 6-10 kiiilo veriyoruz,,, ondan bsahsetmiyorum,,,
aaa birde en önemli şey sütü artıran, azaltan,, kalitesini düşüren hatta gaz yapan şey,,, STRES
STRESDEN uzak duruyoruz,,,,
bu kadar dikkat edersen bence aptamil gibi yapay şeylere ihtiyacın olacağını sanmam,,,,
umarım hepimizin göğüslerinden sütler taşar,,, bebişlerimizde hapur hupur emer,,,
Saglikla bereketlw gelsin insallah. Ahmetin :) biz altinci ayda aldik besigi hevesle kurduk hala da oyle kurulu duruyor :) herseyi hazir bi kizcem eksik icindeKızlar sımdı park besıgımızı kurduk kızım alt degstr,me bolumune el koydu kızını yatırdı hevesı gecsn dye verdm nevresmlerını makınaya attm azcık pe,mbelı morlu ama nevresmler nolcak ya besıgımız sarı bebe mavısıydı zaten .. Hersey hazır bı ahmetın gelmesı kaldı bakalım
Peki sut arttici cay humana markayi oneriyolar kullanmak mantiklimi.. cevremdekiler bana mutlaka kullan dedilerTesekkurler canim yanit icin. Dereotuna vayilirim caciine dograrim artik :) Insallah bebislerimiz gazli olmazlar yaa sutlerimiz de bol olsun insallah. Aptamil vs almak tabi istemem yapay sonucta ama tum bunlari hazirlamak simdiden usendirio beni. Allahtan annem burda olcak
benimkide 33+4 de kadar baş gelişti son kontrolde makat geliş dedi ve 2600grdı böy le kilo alırsa zor dedi bakalım pazartesi kontrol var 36dan sonra zor dedi bide kilolu bebekler hiç dönemezmiş benimde 2 normal doğumum var sezeryan istemiyordum ya çok üzgünümcanım seniinki kaç kg olmuş belli bi kilodan sonra dönmüyorlarmış sanırım ama beklemek lazımmış işte biz de bekliyoruz ama pek döneceğe benzemiyor nst de sancım filan da çıkmadı yani 2 tane 35 olan var ama onu sancıdan saymıyorlarmış
kalma kalma canım bosver kullan gıtsın benmde ustunde ayılar var kız erkek dedm ıkısınede olur aman saglıklı olsunda saol ıns hepsı mısıl mısıl uyıurlar hem sneınkının anısı var benm kızımdan kalma :)Hayırlı olsun cnm bebişin mışıl mışıl uyusun içinde :) benimde pike takımı yaptırmışti annem mor renkli yaza örterim benim bebeklik örtümden yaptırdı pikocuya çok güzel işlemeli falan üst tarafları ama kız şeyi gibi olurmu diye çelişkide kaldım :)
benim annem 2-3 günlüğüne gelicek,,, kv &kp gelicek,,,, ona yemek yapacağım büyük ihitmal,,,,, ama ben bazı şeyleri hazırlayacağım,,, ıspanakları yıkayıp süzüp buzluğa atacağım,,, ( sende annene yaptırt,, 2-3 ay dururyor),,, bol bol köfte yapacağım,,,( annene yaptırt oda 5-6 hafta duruyor) zaten egeliyim bizde yemek kavrulmaz,,,, herşey çiğden atılır azızıck zeytinyağı,,, oldu bitti yemek,,,Tesekkurler canim yanit icin. Dereotuna vayilirim cacik icine dograrim artik :) Insallah bebislerimiz gazli olmazlar yaa sutlerimiz de bol olsun insallah. Aptamil vs almak tabi istemem yapay sonucta ama tum bunlari hazirlamak simdiden usendirio beni. Allahtan annem burda olcak
ne densizmiş o ya cahil!!!!Hepimize göre dış kapının mandalı ama eşi izin verip etkilendikten sonra ne yapsın ki kız.. Iş gerçekten de erkekte bitiyorönce onlar anlamalı aile olduğumuzu:)
Benim dinle Ezanla Namazla alakası olmayan umursamayan kaynım bile bebeğim için bu bebek gavur olur ezansız memlekette doğacak Demiş. Eşim Netten ezan indirdi doğunca dinletecekmiş:))) etkilendiği şeye ve kişiye bak:) sırf güzel kızıma laf demek için Konuşuyor işte :)
canım normalde severim bana karşı iyidir adam kızım yavrum der hep ama yapım gereği etrafımda birine haksızlık yapılınca tutamam kendimi kv me ve çocuklarına yaptığı yanlışlar yüzünden soğudum beneflal ben senden de cadıyım adam iyi bişiy bile dese gıcık oluyorum ama sebepleri var tavbiiii
canım o poposudur tecrübeyle sabit:)tş ederim kızlar benimki sanki kucağıma almışımda uyuyor pozisyonunda resmen kafasını sağ dirseğimin orada hissediyorum hep
Allah başınızdan eksik etmesin canımbugün babamın doğum günü canım babam benim yaaaaa çok seviyorum onu hele kalp krizi geçirdiğinden beri daha da düştüm canım benim o canım canım canımmmmmmm neşe kaynağım Allah başımızdan eksik etmesin onu da annemi de
şimdi kardeşimi okuldan almaya gidicem babişe de sürpriz yapalım akşam için sever öyle şeyleri
canım uyu gitsin ne güzel ben sağa sola dönmekten uykusuz kalıyorumKizlar bugun acayip uyumusum.. normalde ilk zamanlar kiz bebislerimiz uyku yaoar derlerdi benim gozler ozaman felfecir okurdu :) simdi her firsatta uyuyorum. . Vucudumu tasimak zorlsti baya bi.. bide kemik agrim hafifledi demiştim diye diye nazar ettim kendime. Dun cok zor kalktim yataktan cok zorlandim gun icinde de.. yarin kontrolüm vwr.kizimi gorucem.. simdi sagolsun kardesim evi supurup siliyor..onlar olmasa ben bir hicim :) allah kimseyi ailesinden uzak etmesin kızlar
he he bilmiyorum ki çok baktım heralde hayran hayrancanım esıne nasıl benzettn soyle sırrını benm kız bana benzıyor esım sarı renklı gozlu hatta aılelernde tek kızımla bız varz kızım daha beyaz tenlı bana gore ama bı sarı oglan ıstıyorum sanırım esımde dıyorkı sarıları sevmez gamze ama sırf cesıt olsun dıye ıstıyor dıyo hakıkaten erkekte kara goz kara kas severm ama gttm sarı ıle evlendm:)
maşaallah canım oğluna, ayy az kalmış doğumaCanlarım bn anca müsait oldum..
Bebegim iyi şükürler olsun babasına dil cıkardı oglum... Eşim utanmasa aglıcaktı...
3.300 kılo... Bu pazar degil haftaya pazar dogum gözüküyo..
Nst de sancım cıkmadı düzenli degildi yani o yüzden alttan muayene etmedi...
Haftaya yine nst için cagırdı..
Agrılarım olursa ılık dus be uzanıp dinlen..kasılmaların olur sancın düzenli olarak olur veya kanama olur veya suyun geldigini hissedersin hmn gel dedi...
Suyumda iyi iyiyiz işte...
Dularını iyi dileklerii eksik etmeyen arkadaslarıma cokk tesekkür ediyorum
Geçmiş okuyayım
canım sakın korkma son dk sezaryan olması sorun değil bebeğine bir şey olmaz rahat ol sen hemen doğmazArkadaşlar yaa şimdi bebegi ters olan arkadaşların yorumlarını okudumda eeee benim bebek ters peki dogum başlarda ters gelirse bu çok riskliymiş benim doktor bekleyelim dedi son ana kadar ama kafam karıştı yani aniden sezeryan kararı alınır o zaman iyice korktum şimdi.Allahım stres oldum iyice sen yardım et
canım şahane olmuş mutlaka yap eşini, iyi ki anlamıyorsun örgüden:)Eki Görüntüle 1339932 Eki Görüntüle 1339933 Eki Görüntüle 1339934 Kizlar bu patik cok zormus ya cok ugrasti anca bi teki bitti,eger olmamissa diger esini yapmiycam,boyle duzgun durmasi icin icine corap koydumayak girincede duzgun dururmu bilmem
ohhh ağzına sağlık annenin:)))) benimkide geçenlerde ne gzl ümreye gidicekti,plan yapıyordu 27 aralık gidiş 15 ocak dönüş,benim doğumum da o tarihe denk geliyor ya,ayy gitmesem mi gitsem mi,ayy doğum var bende kalacak ya,bıt bıt karışacak ya herşeye,annemde yanımızda ne alaka dedi kazık kadar kız 33 olcak,hem dedi ben yanındayım ablası var,sizle ne ilgisi var,biz zaten hergün babası ile sabah gelip yatsıyı kılıp evimize dönücez dedi 15 gün kdr,herkes gitsin evinde yatsın ayrıca,biz olmasakta yetişkin onlar internetten edindikleri bilgilerle cin gibiler artık dedi,içimden dedim annem süpersinnn
ayy canım ya bir akşammış daha uzun ayrılık vermesin Rabbimkızçeler benim eşimin de iş yemeği var cuma akşamı banka müdürü hazırlamış moral yemeği gibi bişey
uzakta olacaktı eşim ve birkaç kişi gelemem deyince adam bir kaç gün sonra karar değiştirmiş yakına almış uyuz müdür
ne güzel gitmcekti
evlendiğimden beri ilk defa eşimle ayrı bir akşam geçireceğimerken gelirim diyor ama banane yaa
diyor evde yalnız kalma anneme götüreyim seni yok dedim daha neler hem huzursuz olacam sen dışarda diye hem oturmaya çalışcam kv kp yanında
evimde daha huzurlu mutlu olurum ben
inşaallah canım gönlünce olurİkinci tamam da altı aylık olunca falan düşünüyorum çünkü 34 yaşıma girdim olsun ama diğerleri için konuşuruz daha var beraber büyürler ikisi bir
ayy süsleme düşünmüyordun ama süper fikirlerin varmış seninde çok beğendimoda süslemesi için bişeler yapmaya devam...
(çiçekler pencere önü için)
tunik hırka vs aldım, alın bence doğum sonrası içinkızlarrr hiç bu aralar kendinize bir şeyler aldınız mı ? mesela atıyorum bir gömlek? doğum sonrasında biraz zayıflayıp giyerim fln diye.. ben alışveriş ypmaya bayılırdım şimdi sadece bakıyorum :))
canım büyüğü 6 yaşına gelince düşünüyoruz inşaallah 3-6 yaş arası iyi olmuyormuş, küçüğüde 6 yaşında yaptırırız inşaallah bekletmeyiz heralde, düğün zaten istemiyorum eşe dosta yemektense kurban kesip ihtiyacı olanlara vermek istiyorum benEşimi kardeşiyle olsun diye bekletmişler aralarında dört yaş var çok travmatik olmuş aklı erdiğinden. Bence büyük oğlunu kardeşi için bekletme. Benim kv öyle yaptığına çok pişman. Küçük olan anlamamış ama eşim annesine beni sevmiyorsun bana bunu neden yapıyorsun gibi laflar etmiş.
Canım eşine kızma hiç çoğu düşüncesinde haklı , fotoğrafçıya bir şey diyemem zaten kucağına almayacak ama eş dost akraba konusunda haksız değil çünkü gerçekten vücutları çok savunmasız oluyor mikrop kapmaya çok müsait oluyorlar, bende eşimde kendi ailelerimizin bile ellerini yıkamadan almalarına öpmelerine izin vermedik, yine öptürmem bu oğlumu, biraz büyümeleri lazım bence, babasıyla ben bile kıyıp öpmezdik koklardıksanki varya 10.ncu çocukları oluyor bu kdr meraksız heycansız duyguları yokmu boğasım geliyor,sen arkadaşının bebeği oluyor geçen ay hep o adi yavuzun yüzünden zaten herşey doldrmuş kocamın aklını,sen doğum yapıo karısı,kızın tüm ş.dışındaki teyzeleri hastaneye gelıyor ve hemn onlarda kalıyor hepsi,bebeğin doğum çekimine fotoğrafçı faalan giriyor,neyse bebiş mikrop kapmış havale geçirmiş memenjit olmuş 1 hafta küvezde kalmış,yok işte sakın kimse gelmesin odaya,hele fotoğrafçı asla almayın,yok şöle böyle bizimkininde canına minnet,işte ailelerimiz dahil kimse kkucağına almıycak,gerekirse maske takalım,yabancılar arkadaşlar girmesin,hele fotoğraf işini unut,dedim yürü git bee,delimisin nesin,görmemişin çocugu olmuş gibi,sakınan göze çöp batar daha neler dedim,Allah korusun olmayacağı varsada olur,bir kızdım bir kızdım,her yaptığı ettiği şuan bana batıyor,Allahtan yaptığım süslere ses etmıyor bunlar nolcak demiyor
maşaallah bebeğine canımKızlar kontrolden geldım.. Bebısım 2700 kılo olmus, 51 cm de boyu.. Doguma kadar 3200 3300 falan olur dedı Nazıfe hn.. Eger daha oncesınde su gelmesı sncı gıbı bı durum olmazsa 7 ocakta gırıyorum amelyta. Hayırlısı bakalım. 10 gun sonra tekrar kontrolum var, sevdicegımle gidicem bu sefer haftasonuna aldım..
canım kötü olmuş inşaallah iyi bir dr bulursunAllahım ne kötü gündü. Bunalıma girdim kızlar napıcam şimdi ben ben devlete gidiyorum saglık güvencem yok fıye bıde doktor tanıdıktı iyi bir doktordu guvenıyodum bu zamana Kadar'da vok ıyıydı 2 hafta önce kontrolde herşey yolundaydı 1 ay sonra gel dedi 31 Aralık gıtcektim ama bu arada tansıyonum yükselince bugun gıttımki ne öğreneyim Başhekim olmuş Ankara'ya gitmiş kadro düZenlrmeye şimdilik hasta bakmıcakmuş belki ilerde iyide ben başka hiç doktor hitmedim devlette diğer doktorlar 10 kişi alıyo içeri bu özel gibiydi( neyse defim tıp fakültesi gidin tandıyon olunca orada ıyıdır dedim sürdüm arabayı onca yol gelgimki Önceleri randevusuzdu şimdi randevuya geçmiş ordada gözükemedim hoppp geldin devlete mecbur aldım bır doktordan girdim 5 6 hasta bir arada baktı suyu Gelişimi haftadıyla uyumlu dedi ilac başla tansıyonu dedi yolladı bende ilaçtan önce bır tıp fakultesınw gözükeyim belli orda doktor kafama sinerse orda dogum
canım kilolu bebek daha rahat doğar hiç korkma sen hem bu ikinci ilki gibi olmaz deniliyor hepKızlar annemdeyim kendime gelemedim..
Üzerimden silindir geçmiş gibi.. Artık dısarı cıkmak bi problem olmus bnm için haberim yokmus.. Allah eşimden razı olsun o aldı götürdü falan ben yürüseudim heralde gercekten cok köyü olurdum...
Uyudum uyandım biraz ohh desim..
Son günlerim cok agır agrılı geçiyo..
Yazıyorum yazıyorum basım dönüyo kapatıyorum.....
Hepinize co tesekkür ederim.. Evet az kaldı.. Rabbm sag salim kucagıma kucagımıza almayı nasip etsin...
Dr giden arkadaslarda güzel hberlerle sönmüşler cok sevindim..
Bnm kafama takılan bu cocuk kılolu olursa nasıl dogurcam komık ama gercek...
Su an tek düşündügüm bu....
3 kılo cocugu zor dogurdum ...
Bu arada oglum ablasının aynsı kızım zaten dogdugunda erkk gibiydi... Peşi erkk diyolardı .... Cok güzel pozlar verdi dil cıkardı güldü elini agzına aldı.. Dr babası bak sana dil cıkardı diyince bnmki resmen aglıcak gibi oldu inanamadım ya.. Bnm gözlerim doldu ama ben zaten herseye aglıyasım heliyo.. Dr sonra dısarda ogluna yemek ısmarladı beyefendi. Ben agrıdan pek bişi anlmadım .. Su saat oldu watsaptan maj atıyo bana dil cıkardı sığa oglan diye...
Annesini aramıs torunun dil cıkardı anne diye.. Kvdem bni aradı işte dua etti eksik olmasın..
Bnm hast annemlere yakın hast gidicem zamn anneme bırakıyprum teuzeleri bakıyo saolsunlar. Suan kızım uyuyo biraz düzensiz oldu ama uyusn yani şuan h ilgilenemıcem zaten..
Sırt agrısı ne betermiş...rabbm baska dert sıkıntı vermesin
canım spinal oldum ben memnundumKızlar sezeryanda yada normal dogumda epidural veya spinal anestezi dogum ucretıne ekstra sanıyodum degılmış yA. Ben spinali konustum bugun, aynı oluyomus ucretı. Ama bizim hastanede sezeryanda epidural yapmıyolarmış, normalde yapıyolarmış. Epidural ucretı ekstradan eklenıyomus. Sezeryanda sadece spinal yApıyolarmış oda ücretsizmiş.. Degısık bısey bılen varmı..
Kizlar dogumdan sonra anne sutunu artirmak icin dogal besinler mi tuketmeli bulgur vs gibi yoksa aptamil veya malt mi?? Hangisi daha cabuk sut yapar?
ayy cnm ıns oda gelır doldurur ayy o kızlar ne bal gıbıler yaaaSaglikla bereketlw gelsin insallah. Ahmetin :) biz altinci ayda aldik besigi hevesle kurduk hala da oyle kurulu duruyor :) herseyi hazir bi kizcem eksik icinde
ben ılk sutum gelmedı yanı kolostrum geldı ama bı turlu beyaza donmedı 3.gun humana ıctım tastı ama zatern ıcerıgı dogalPeki sut arttici cay humana markayi oneriyolar kullanmak mantiklimi.. cevremdekiler bana mutlaka kullan dediler
canım çok etkili humana benim bol olmuştu onun sayesindePeki sut arttici cay humana markayi oneriyolar kullanmak mantiklimi.. cevremdekiler bana mutlaka kullan dediler
. Ini bulurum iyi bir doktorne densizmiş o ya cahil!!!!
canım normalde severim bana karşı iyidir adam kızım yavrum der hep ama yapım gereği etrafımda birine haksızlık yapılınca tutamam kendimi kv me ve çocuklarına yaptığı yanlışlar yüzünden soğudum ben
canım o poposudur tecrübeyle sabit:)
Allah başınızdan eksik etmesin canım
canım uyu gitsin ne güzel ben sağa sola dönmekten uykusuz kalıyorum
he he bilmiyorum ki çok baktım heralde hayran hayranbu arada bende sarı sevmezdim
maşaallah canım oğluna, ayy az kalmış doğuma
canım sakın korkma son dk sezaryan olması sorun değil bebeğine bir şey olmaz rahat ol sen hemen doğmaz
canım şahane olmuş mutlaka yap eşini, iyi ki anlamıyorsun örgüden:)
ohhh ağzına sağlık annenin
ayy canım ya bir akşammış daha uzun ayrılık vermesin Rabbim
inşaallah canım gönlünce olur
ayy süsleme düşünmüyordun ama süper fikirlerin varmış seninde çok beğendim
tunik hırka vs aldım, alın bence doğum sonrası için
canım büyüğü 6 yaşına gelince düşünüyoruz inşaallah 3-6 yaş arası iyi olmuyormuş, küçüğüde 6 yaşında yaptırırız inşaallah bekletmeyiz heralde, düğün zaten istemiyorum eşe dosta yemektense kurban kesip ihtiyacı olanlara vermek istiyorum ben
Canım eşine kızma hiç çoğu düşüncesinde haklı , fotoğrafçıya bir şey diyemem zaten kucağına almayacak ama eş dost akraba konusunda haksız değil çünkü gerçekten vücutları çok savunmasız oluyor mikrop kapmaya çok müsait oluyorlar, bende eşimde kendi ailelerimizin bile ellerini yıkamadan almalarına öpmelerine izin vermedik, yine öptürmem bu oğlumu, biraz büyümeleri lazım bence, babasıyla ben bile kıyıp öpmezdik koklardık
maşaallah bebeğine canım
canım kötü olmuş inşaallah iyi bir dr bulursun
canım kilolu bebek daha rahat doğar hiç korkma sen hem bu ikinci ilki gibi olmaz deniliyor hep
canım spinal oldum ben memnundum
kendi kullandıklarımı söylüyüm
tahin( şıralı tahin vardı yaşadığımız şehirde) ama sen pekmez katıp yiyebilirsin gün içinde bolca ye
dereotu
bulgur
humana stil tea süt yapıcı çay, 3-4 bardak içiyordum
4 litre su
sade lokum
şekersiz hoşaf( dut+incir+kayısı+üzüm) karışımı
bana çok faydası oldu bunların öyle ki göğsümde süt birikmişti çokluğundan, göğüs pedinden bile taşardı sütüm maşaallah bol bol oldu
özellikle humanaya doğumdan hemen sonra başla,yarım litre pet şişeye yapıp içiyordum bir litre içtiğim bile oluyordu
benim annem 2-3 günlüğüne gelicek,,, kv &kp gelicek,,,, ona yemek yapacağım büyük ihitmal,,,,, ama ben bazı şeyleri hazırlayacağım,,, ıspanakları yıkayıp süzüp buzluğa atacağım,,, ( sende annene yaptırt,, 2-3 ay dururyor),,, bol bol köfte yapacağım,,,( annene yaptırt oda 5-6 hafta duruyor) zaten egeliyim bizde yemek kavrulmaz,,,, herşey çiğden atılır azızıck zeytinyağı,,, oldu bitti yemek,,,
ama beni endişelendiren şey,, kv ile kp beraber gelicek,,kp durdan kalkdan anlayan biri değil,, umarım stres olmam,,,
yani kendi babama gelmesin dedim sıkılırım diye,,, ki babam çok saygılıdır,,,, ama ele karışınca böyle oluyor,,,,,
ilk önce lohusayken kp gelmesin dedim , ama baktım huzusuzluk çıkıcak,,, geri adım attım,,,,
umarım stres olmam,,, umarım eşimle aramı bozmazlar,,,, umarım sütüm kesilmez,,,,
çünkü istediğin kadar iyi beslen stres yüzünden süt bile kesiliyor, kalitesi düşüyor,,,,
zaten bir düşüğüme sebeb oldular birde sütüme sebeb olurlarsa ,,,, bilmiyorum,,,
ya sende biir dokundun bin ah işittin,,,
Bende yaptırılan kısmet olursa çocuk cerrahıyada konuştum en Güzeli yenidoğan Sünnet'i dedi 30. Günde yapalım dedi inşallah sağlıkla Doğsundakızlarrr bişey danışmak istiyorum sizlere bu konu face de çok tartışıldı ama biz burda hiç konuşmadık,hemen hemen bilgili anneler 2.erkek çocukları için ilkinde bilemedik çok çektik,yeri geldi idrar yolları tıkandı yok şöle böyle ama ilk işimiz doğasıya sünnet ettirmek olcak diyenler oldu,sanırım hemen bikaç gün sonra oluyormuş,gerçi dr uma sormadım ama annemde geçen kızdı,hani dedi bu çocuğa sünnet yapıcaktık,dedim yaparız yıne ,öyle şeymi olur diyor,şimdi sağlıklısı buysa eğer doğasıya sünnet ettirmek,ilerde ben 5 yaşında oğlumu giydirip sünnet düğünü yaptıramazmıyım illa yani pipinin kesilmesimi lazım düğünde
ne densizmiş o ya cahil!!!!
canım normalde severim bana karşı iyidir adam kızım yavrum der hep ama yapım gereği etrafımda birine haksızlık yapılınca tutamam kendimi kv me ve çocuklarına yaptığı yanlışlar yüzünden soğudum ben
canım o poposudur tecrübeyle sabit:)
Allah başınızdan eksik etmesin canım
canım uyu gitsin ne güzel ben sağa sola dönmekten uykusuz kalıyorum
he he bilmiyorum ki çok baktım heralde hayran hayranbu arada bende sarı sevmezdim
maşaallah canım oğluna, ayy az kalmış doğuma
canım sakın korkma son dk sezaryan olması sorun değil bebeğine bir şey olmaz rahat ol sen hemen doğmaz
canım şahane olmuş mutlaka yap eşini, iyi ki anlamıyorsun örgüden:)
ohhh ağzına sağlık annenin
ayy canım ya bir akşammış daha uzun ayrılık vermesin Rabbim
inşaallah canım gönlünce olur
ayy süsleme düşünmüyordun ama süper fikirlerin varmış seninde çok beğendim
tunik hırka vs aldım, alın bence doğum sonrası için
canım büyüğü 6 yaşına gelince düşünüyoruz inşaallah 3-6 yaş arası iyi olmuyormuş, küçüğüde 6 yaşında yaptırırız inşaallah bekletmeyiz heralde, düğün zaten istemiyorum eşe dosta yemektense kurban kesip ihtiyacı olanlara vermek istiyorum ben
Canım eşine kızma hiç çoğu düşüncesinde haklı , fotoğrafçıya bir şey diyemem zaten kucağına almayacak ama eş dost akraba konusunda haksız değil çünkü gerçekten vücutları çok savunmasız oluyor mikrop kapmaya çok müsait oluyorlar, bende eşimde kendi ailelerimizin bile ellerini yıkamadan almalarına öpmelerine izin vermedik, yine öptürmem bu oğlumu, biraz büyümeleri lazım bence, babasıyla ben bile kıyıp öpmezdik koklardık
maşaallah bebeğine canım
kendi kullandıklarımı söylüyüm
tahin( şıralı tahin vardı yaşadığımız şehirde) ama sen pekmez katıp yiyebilirsin gün içinde bolca ye
dereotu
bulgur
humana stil tea süt yapıcı çay, 3-4 bardak içiyordum
4 litre su
sade lokum
şekersiz hoşaf( dut+incir+kayısı+üzüm) karışımı
bana çok faydası oldu bunların öyle ki göğsümde süt birikmişti çokluğundan, göğüs pedinden bile taşardı sütüm maşaallah bol bol oldu
özellikle humanaya doğumdan hemen sonra başla,yarım litre pet şişeye yapıp içiyordum bir litre içtiğim bile oluyordu
Bende yaptırılan kısmet olursa çocuk cerrahıyada konuştum en Güzeli yenidoğan Sünnet'i dedi 30. Günde yapalım dedi inşallah sağlıkla Doğsunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?