- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
aman bu görümceler böyle,, benimkiler d öyle,,, bende sinirleniyorum ama önceki düşüğüme sebeb oldular ailecek,,, görümcelerim ve KP ve KV yüzünden,,,
ve komikdir ki benimde kavga kına gecesi yüzünden oldu,, çünkü benim annem de senin ki gibi çok uzlaşmacı kavga edilmez yani,, ama kına gecesi bayan bayana olduğundan yapıyorlar herhalde,,,,
Bu bebeğime 7 aylık hamileyken, gene huzursuzluk çıkardılar,, sinirimden sigara içtim ( yarım) ,,hala içim acır,, kaza yapıyorduk,, eşimle kavga ettik,, bu bebeğimi de kaybediceğim diye korktum,,, eşime kızdım evi terk ettim 2 hafta,,
ama sonra düşündüm ki bunların hoşuna gidiyor evdeki benim huzursuzluğum,,,
sende ağlama sinirlerini bozma,,, bebişlerimizi üzmeyelim bu insanlar için,, sütlerimiz etkilenmesin,,,,
Larkin canim, hic birimizin hayati dort dortluk degil. Mutlaka hepimizin ailelerinde var boyle tipler. Rabb'im yuvandan mutlulugu huzuru eksik etmesin. Annenin ve ablanin da yoklugunu gostermesin. Biliyorum insan kendi ailesine boyle davranilmasini vs sindiremiyor. Belki sana yapsalar bu tavirlari o kadar agrina gitmez. Rabb'im insaallah onlara baska ugraslar versin de seninle ve ailenle ugrasicak vakit bulamasinlar. Sen simdiden canini sikip uzme kendini. Onemli olan esinle arana giremiyo olmalari. Onlara bu firsati verme. Allah yardimcin olsun canim.
Bunu duymam iyi oldu :)Canım simdi bunları düşünmenin çok normal. Bende ilk doğumda ayni şeyleri yaşamıştır. Hatta oğlum olacağını öğrendiğimde acaba sevecekmiyim dedim. Simdi oğlum için ölürüm. Onu öyle çok seviyorum ki anlatamam. Simdi kızım olacak Allahım oğlum kadar çok seçebilecek miyim diyorum. Biliyorumki doğduğu anda herşey daha farklı olacak. Evladın sevgisi tarifsiz yaaa
Bunları düşünen bi ben olmadığımı bilmek çok iyi geldi. Kendimi evrende tek sanıyordumkıyamam sana ınsan neler dusunuyor bunun tedırgınlıgını yuasaman bıle anne olmaya basladıgını gosterır ben dogum sonrası acıları o cektırdı dıyte lohusa depresyonuna gırmsıtm kızım emzırıp hemen yatırıp ev ısı yapıyordum zamanla o kadar degısıyor kı ınsan sımdı o uyurken ozluyorum Rabbm sevdırıyor merak etme
canım valla ben her turlu yatıyrm Allahm korur cok streslenme vucut cok rahatsz olsa uyarır
canım en son gecen hafta gttm yarn gıdıcem 37se 3200 demıstı 38 de 3000 yarın 39 bakalım ne dıcek olcumler degısıyor ben dogum baslasın dıye baya harket edıyorum ama bakalım sankı en sona ben kalıcam ...bıraz garıp duygu onu artık kucaklamak ısterken dogumdan tırsmak arasında bellı belırsız :) @pringles canım nasıl sevındım senınle oglumuz olsun dıye konustugumuz zamanlar geldı aklıma masallah oglun kucagnda darısı bana Allah saglık versın
canım gecen bende sabajha kadar oldu dogum sancıosı sandım ama mıde agrıısı o sonunda farkettm...@Larkin Allah yardımcın olsun bazı ınsanlarda boyle sen aılenden aldıgınm guzel terbıyeyı gosterıyorsun onlarda kendı terbıyeleroını bosver bebegını dusun ıns hersey duzelr :)@yorgunsavas merveye msj at kurdular grubu ama bız burdayzMerve ya uyanık bi bakar misin? Veya kızlar burda olan varsa. Göbek deligimden yukarısı acaip ağrıyo 3 dk falan oldu.. geçmeden sürekli bi ağrı.Nedir bu? Kasılma mi yalancı sanci mi nedir yani? Normal mi?
Hayırlı haberlerle gel inşallah canımgunaydın canm bugun on ıkıde nst kontrol var heyecanlı bıgun optm sızı
Yook canım niye özel olsun. Sadece uzun. Birde saçma. Yani aslında çok saçma yaptıkları ama gelde anlat...
Affınıza sığınıyorum bu arada çok uzun yazmışım yine. Konularla bağlantılı da değil.
Okumak istemeyebilirsiniz sorun değilZaten saçma
Abilerini deli gibi kıskanıyorlar. Kabul edemediler beni.
Beni değil aslında ailemi ablamı...
Çeyizim, kına gecem, evliliğimin ilk ayları hep bu ikisi yüzünden ağlamakla geçti.
Şimdide ağlıyorum ama ilk zamanlar çok fenaydı.
En basiti ve en etkilisini söyleyeyim; kına gecemde kına tepsimi görümcem değilde ablam tuttu diye yapmadıklarını bırakmadılar.
Ne ağladılar, ne şikayet ettiler. Evlendik aradan 6 ay geçti hala ama abi tepsiyi ablası tuttu dediler.
Annemle ablamın adı geçince hala yüzlerini çevirirler.
İlk başlarda anlayamıyordum, yok canım bana öyle geliyor diyordum, eşimde öyle diyordu.
Sonra annemle telefonda konuştuktan sonra, annem selam söyledi dediğimde gerçekten kafalarını yana çevirdiklerini fark ettik. Yanılmamışım, gerçekten annemle ablamın adı geçince kafalarını çeviriyorlar.
Veee 4 yıllık evliyim hala bu şekilde devam ediyor.
Larkin bizi sevmiyor, istemiyor diyorlarmış, onca güler yüzlü karşılamama, hiç ama hiçbir şey yokmuş gibi davranmama rağmen.
Yaaa bir kına tepsisi nelere kadir...
Biz evlendikten 9 ay sonra büyük görümcem (eşimden küçük) doğum yaptı, annem aradı (başka şehirde oturuyordu o zaman) hayırlı olsun dedi, İzmite gelince evine ayağına gitti, hayırlı olsuna. Hediyesini verdi parasını taktı.
Ablam doğum yaptığında hastaneye gitti hediye götürdü gözünüz aydın dedi.
Küçük görümcem ablam odaya girince kafasını çevirip çıktı. (4 senedir yemin ediyor hoşgeldin dedim ben diye!)
Sonra mevlüt yaptılar annem ve ablamı çağırmadılar.
Eşim; kayınvalidemi ve ablasını mutlaka çağıracaksınız dediği halde... Ama çağırmadılar.
Kayınvalidemi çok severim çok iyidir, çok anlayışılıdır, hiçbir şeyime karışmam.
Ama bir çoğunuzun kv si gibi kayınpeder ve kızları tarafından aşırı bastırılmış bir insan.
Gık diyemedi kızlarına. Hala diyemedi.
Ve biz konularla ilgili görümcelerimle hiç konuşmadık.
Annem bana sen benim kızımsın ben nasıl terbiye verdiysem öyle davranacaksın dedi.
Her zaman güler yüzlü olacaksın, evine geldiklerinde güler yüzle hizmet edeceksin.
Bizden kötü bir davranış asla ama asla göremeyecekler.
Kız tarafı da şunu yaptı diyemeyecekler dedi.
Bende hep öyle davrandım ama hiç değişmedi tavırları. İyi mi yaptım kötü mü artık bilmiyorum...
Onlar için hala annem ablam yok. Adlarını geçiremem yanlarında. Ağaç kovuğundan çıktım malum.
Ama hala annelerine şikayet ediyorlar, o da eşime söylüyor. Kardeşlerin çok üzülüyor, onları sevmediğini düşünüyorlar.
Benim kızlarım asla öyle şey yapmazlar diyor.
Bu konuyu kv ile de konuştuk kaç kere, bağırdım çağırdım, ama asla kabul etmiyor. Kızları bir tane...
Vel hasılı kelam; doğum olacak hastaneye gelecekler, eve gelecekler, mevlüte gelecekler 5 karış suratlarıyla, her şeyin içine etme ihtimalleri %99...
(Biz ona sorduk hamileyken; mama sandalyesi düşünüyoruz diye. Çok iyi olur dedi. İnternetten seçtirdik. Onun seçtiğini sipariş verdik e-bebekten hemde onun yanındayken. Geldi mama sandalyesi benim seçtiğim bu değildi dedi. Evine hiç götürmedi, kayınvalidesinin evine bıraktı. Kendisine de yeni mama sandalyesi aldı... )
Şimdide küçük görümcem bize hiç sormadan anne yanı beşik aldı. Benim kv karşı apartmanda oturuyor.
Oraya bırakmışlar, telefon etti abisine annemlere bıraktık oradan alırsın abi dediler.
Aramızda 5 metre var bize bırakmadılar yani, annemler bizde temizlikteydi malum...
Cumartesi günü bırakmışlar. Aynı gün kv ve görümcelerle mevlütteydik. Bizim evde temizlik için kadın olduğunu annemle ablamın da benim evimde olduğunu biliyorlar.
Kv bugün eşimi aramış, ne zaman alacaksın beşiği diye. O da yorgunum alamam demiş. Neden 2 adımlık bize değilde size bıraktılar diye sorunca kv; evde kimse yok diye biliyorlarmış o yüzden buraya bırakmışlar demiş.
Eh ben bir başladım ağlamaya durdurabilene aşkolsun.
Çok yalancılar ne yapacağım bilmiyorum. benim mevlüt öncesi evde olduğumu da, evde annemlerin de olduğunu biliyorlar.
Aynı günde beraberiz üstelik, tabi hiç yüzleşmiyoruz bu konularda.
Yalanlarıyla hareketleriyle beni bezdirdiler artık ne yapacağımı bilemiyorum...
Guzwl arkadasim sen niye takilip aluyorsun bu kdr kimki onlar,nedir onlarin tutumlarina karsi iyi olalim ses etmiyelim tavrida neymis ya,ne munasebet,terbiyesizlik diz boyu ve sen halen gorusuyorsun,kardesimi tanimam bu konusa,4 yil once anneme babama yaptigi saygisizliktan oturu cnmdan cok sevdigim abimi sildim gorusmuyorum 4 yil oldu,gorumce kimmis beee,saygisiZ sayintisiz seylerrrr
Yook canım niye özel olsun. Sadece uzun. Birde saçma. Yani aslında çok saçma yaptıkları ama gelde anlat...
Affınıza sığınıyorum bu arada çok uzun yazmışım yine. Konularla bağlantılı da değil.
Çeyizim, kına gecem, evliliğimin ilk ayları hep bu ikisi yüzünden ağlamakla geçti.
En basiti ve en etkilisini söyleyeyim; kına gecemde kına tepsimi görümcem değilde ablam tuttu diye yapmadıklarını bırakmadılar.
Ne ağladılar, ne şikayet ettiler. Evlendik aradan 6 ay geçti hala ama abi tepsiyi ablası tuttu dediler.
İlk başlarda anlayamıyordum, yok canım bana öyle geliyor diyordum, eşimde öyle diyordu.
Sonra annemle telefonda konuştuktan sonra, annem selam söyledi dediğimde gerçekten kafalarını yana çevirdiklerini fark ettik. Yanılmamışım, gerçekten annemle ablamın adı geçince kafalarını çeviriyorlar.
Larkin bizi sevmiyor, istemiyor diyorlarmış, onca güler yüzlü karşılamama, hiç ama hiçbir şey yokmuş gibi davranmama rağmen.
Biz evlendikten 9 ay sonra büyük görümcem (eşimden küçük) doğum yaptı, annem aradı (başka şehirde oturuyordu o zaman) hayırlı olsun dedi, İzmite gelince evine ayağına gitti, hayırlı olsuna. Hediyesini verdi parasını taktı.
Küçük görümcem ablam odaya girince kafasını çevirip çıktı. (4 senedir yemin ediyor hoşgeldin dedim ben diye!)
Eşim; kayınvalidemi ve ablasını mutlaka çağıracaksınız dediği halde... Ama çağırmadılar.
Kayınvalidemi çok severim çok iyidir, çok anlayışılıdır, hiçbir şeyime karışmam.
Ama bir çoğunuzun kv si gibi kayınpeder ve kızları tarafından aşırı bastırılmış bir insan.
Annem bana sen benim kızımsın ben nasıl terbiye verdiysem öyle davranacaksın dedi.
Her zaman güler yüzlü olacaksın, evine geldiklerinde güler yüzle hizmet edeceksin.
Bende hep öyle davrandım ama hiç değişmedi tavırları. İyi mi yaptım kötü mü artık bilmiyorum...
Onlar için hala annem ablam yok. Adlarını geçiremem yanlarında. Ağaç kovuğundan çıktım malum.
Ama hala annelerine şikayet ediyorlar, o da eşime söylüyor. Kardeşlerin çok üzülüyor, onları sevmediğini düşünüyorlar.
Bu konuyu kv ile de konuştuk kaç kere, bağırdım çağırdım, ama asla kabul etmiyor. Kızları bir tane...
Vel hasılı kelam; doğum olacak hastaneye gelecekler, eve gelecekler, mevlüte gelecekler 5 karış suratlarıyla, her şeyin içine etme ihtimalleri %99...
(Biz ona sorduk hamileyken; mama sandalyesi düşünüyoruz diye. Çok iyi olur dedi. İnternetten seçtirdik. Onun seçtiğini sipariş verdik e-bebekten hemde onun yanındayken. Geldi mama sandalyesi benim seçtiğim bu değildi dedi. Evine hiç götürmedi, kayınvalidesinin evine bıraktı. Kendisine de yeni mama sandalyesi aldı... )
Şimdide küçük görümcem bize hiç sormadan anne yanı beşik aldı. Benim kv karşı apartmanda oturuyor.
Oraya bırakmışlar, telefon etti abisine annemlere bıraktık oradan alırsın abi dediler.
Aramızda 5 metre var bize bırakmadılar yani, annemler bizde temizlikteydi malum...
Cumartesi günü bırakmışlar. Aynı gün kv ve görümcelerle mevlütteydik. Bizim evde temizlik için kadın olduğunu annemle ablamın da benim evimde olduğunu biliyorlar.
Kv bugün eşimi aramış, ne zaman alacaksın beşiği diye. O da yorgunum alamam demiş. Neden 2 adımlık bize değilde size bıraktılar diye sorunca kv; evde kimse yok diye biliyorlarmış o yüzden buraya bırakmışlar demiş.
Çok yalancılar ne yapacağım bilmiyorum. benim mevlüt öncesi evde olduğumu da, evde annemlerin de olduğunu biliyorlar.
herkes aynı şeyi hissediyor sanırım. bende kızım kadar çok sevebilecekmiyim, ya farketmeden ayrım yaparsam falan diye korkuyorum.Canım simdi bunları düşünmenin çok normal. Bende ilk doğumda ayni şeyleri yaşamıştır. Hatta oğlum olacağını öğrendiğimde acaba sevecekmiyim dedim. Simdi oğlum için ölürüm. Onu öyle çok seviyorum ki anlatamam. Simdi kızım olacak Allahım oğlum kadar çok seçebilecek miyim diyorum. Biliyorumki doğduğu anda herşey daha farklı olacak. Evladın sevgisi tarifsiz yaaa
canım Allah yardımcın olsun ben de çok taktım bu tip şeyleri sonra bi aile danışmanına gittim psikologa olanları anlattım nasıl davranmam gerekir dedim.sana zarar veren insanlarla konuşma dedi hamileydim o zaman da :) ilk başlarda biraz rahatsız olursun çekinirsin ama zamanla alışırsın onlar da alışır asla taviz verme sınırlarını genişlettikçe sınırına dayanırlar dedi.aynı onun dediği gibi yaptım şimdi hiçbirşey umrumda değil bu kadar önemseme sana zarar verenleri insanları değiştiremezsin.eşin eğer anlıyorsa seni anlat benim eşim de anlamazdı hiç beni kendi kendime bir sürü stres yaşadım.bir de kendi ailenle çok fazla muhatap etme iyi anlaşmak zorunda değiller birbirleriyle iyi geçinsinler diye uğraşma selam versinler hal hatır sorsunlar yeter.bebeğin huysuz olur yoksa bütün stres çocuğa yansıyor benim kızım 2,5 yaşında hala huysuz hala ağlıyor hala inatçı o yüzden bunlara kafanı takma.
ben yapmıycam canım ayyy uğraşamam iyice tembel oldum:)sanırım kalıp almak laızm cnm benım normsal boyut kurabıye kalıbım var ondan mı yapsam dedım ama bakalım..
sağol canım, evet hep salak oğlan der eşiem beni üzdüğü için:) bend eilk duyunca çok güldüm ama annesi bir bilidği varmışNego günlerdir okuyorum, yaşadığın şeylere çok üzülüyorum, dua ediyorum senin için. yorum yapmak istememiştim şimdiye kadar ama kayınvalidene çok güldüm kusura bakmazsan, salak oğlana
etkileri yokmuş kayınpeder üzerinde ama yine de görümcenin ve kayınvalidenin seninle aynı düşünmesi güzel. en hayırlı şekilde atlatırsınız inşallah bu süreci.
yok canım eşime evde değildi ama eşim varkende konuşurum ben kv ile eşime olan kızgınlığımı söylerim annesineRiskli bi durum olsa biz de goze alamayiz canim. Iyi pistikten sonra hic bir sakincasi yok. Ayni risk sebzelerde de var. Salata vs. O zaman risk almamak adina cig sebze yememek gerek. Salatadan tamamen uzak durmak lazim cunku pismiyor o daha buyuk risk.
Anam susi hic yemedim. Igrenc geliyor bana. Gecen yaz otelde vardi. Lop lop goturuyodu millet valla :/
Canim kvlerle bu konusmalar gecerken esin de yaninda mydi merak ettim?
Offf canim yaaaa benim icim sisti burda. Kiyamam sikma canini. Evde misafir olunca da boyle tatsizliklar cok uzuyo insani. Ama sen misafirlerine yansitmamaya calis. Bosver kvnin densizligi..
canım 8 aydır tık yok bizde doğumu tetikler bundan sonraKizlar bise soracam
biraz ayip ama
simdi biz bugun 37. Haftayi doldurduk ya simdi bu fan firili olaylar sakincali mi kii sakincasiz mi ki
bi akil verseniz
canım bende uyuyamıyorum ama sabah erken kalkmak zorundayım oğlum var çünkü, öğlen o uyuyunca onunla yarım saat uyuyorum uyursa tabi, sende öyle yapabilirsinKızlar yaa
benim bi sorunum var , aynı durumda olan var mı merak ettim.
Gece uyuyamıyorum, eşim işi gereği geç geliyor. O gelmeden de uyuyamıyorum alışkanlık. İşe de gitmiyorum doğum iznindeyim, haliyle öğlene kadar uyuyorum. Sonra da vicdan azabı çekiyorum çocuk bu saate kadar aç kaldı diye
Bu durumda olan var mı aramızda ? İştahım da kalmadı zaten,offf.
ayyyy sinir etti beni ne basit bir muhabbet bu ya ablamın kv sine benziyor ben çok laf sokardım ablamın kv sine azcık fenayımdırEvet cnm.. aslinda cok iyi sohbet falan.. harekwtleri ama itici kv mi tanisan anlardin..suan anlqtmaya kalksam sayfalar yetmez.. esimi evimi terk ettim bikere hatta.. aramizda hic aorun yokken sirf onun yuzunden cok problem yasadik..dun konusurkwn ablam laf arasinda konu acilicinca annem babamsiz hicbiyerde kalmaz dedi ki dogrudur asla bemde bile kalmaz..hatta ortamdaki herkes bujum dogrulugunu onayladi esim bile bende kalmam dogrusu bu falandedi.. ustunden bi saat gecti bi hisimla kalkti gitti evden gorseydin harekwtlerini.. hem misafirlerime mahcup oldum hem esimle kotu oldum..ama anladimki o bunu bahane etti kalamadi cnku. Bide diyorki ben kalmaya niyetle geldim ama ev cok kalabalik..bunu en az dort kez dedi.. esimde hatta anne aramizda uyursun dedi artik dusun..bilerek yapti biliyorum.. ben artik cok sikildim ne yaoqcagimi dahi bilmiyorum
ay hayret bir şey tabi kasıyorum bende canım benim zaten takıntım var o bölgeye fitili bile zar zor koyuyorum çok biliyor onlar!!Kızlar size bişey anlatcam, gecen haftalarda ebeyle randevum vardı beni resmen sinir etmişti, alttan parmakla muayene edecek, akıntımda enfeksiyon var mı vs diye, neyse ben cok rahatsız oluyorum, kendimi sıkıyorum filan, kadın sonradan bana diyor, işte kendini kasma, rahat ol, normal şeyler bunlar, eşinle yatıp kalkacan diyor bana, sanki ben hiç bişey yapmıyorum, bu cocuk nasıl oldu sanıyorsa. daha ayrıntılı yazamicam saçmalamıştı,
tabi hormonlar yüzünden her şeyi takar olduk, ben eve geldim bi üzülüyorum bende anormallik mi var, cok mu kasıyorum kendimi, dogumum zor olcak diye.. Perine masajına ondan sonra başladım, bayagı tırstım benimki hiç açılmayacak, sancıdan ölcem .
canım doğuma yakın ishalde olunuyorGeçmiş olsun meraklii cok zpr.. Bnde 5 aylıkken olmustu öle..
Aynen hamileyken kadın olma tanıöının biraz uzagında kalıyoz...:)
Kızlar ya bn birden ishal oldum afedersiniz..karnımda acayip agrıyo..
Yahu siteye giriyorum ekran gidiyo geliyo
Telefona yeni format mı atsam napsam ben ya...
Öle bi uykum varki ama uyumıcam ki gece uyuyayım miss gibi ...
Zaten karın agrım uyutmuyo bni...
aynı canım benim oğluşda ayağını poposunu seviyorumAllahım gamzeeeeee 8 gün diyo..arkadasım agrın sancın vs biştin varmı..
Yahu bende sancı vardı agrı vardı gitti:)
Bide oglumun poposu hep sagımdan cıkıypdu bugun soluma geçti ya kızlar bebegimin ayaklarını öle rahat hossettım kı sag taraftan.. Napcek bı cock.. Haftaya carsamba nstm var dogurmassam ki bak görürüsünüz ben ocak ilk haftaları dogurcam içime öle doguyo.. .....
:))
Cok heycanlandım..acaba heycandan mı corcır oldum..bnm öle huyum vardır
inşaallah güzel geçer sınavıniyi akşamlar arkadaşlar ev işlerinde giremedim bugün hiç anca oturuyorum kahvaltı süpürge silme gezme alışveriş akşam yemeği derken gün bitti eşim zorla süpürdü salı kadın gelicek niye yapıyoruz diyorsöyleyelim gelmesin diyor ,bu seferlik yapıyormuş bir daha yapmazmış kadın alıcaksak zorla yaptı yani)
yarın sınavım var 2 adet dua edin nütten iyi geçsinbiraz takılıp çıkarım ders çalışmak için
canım saçma değil olur böyle duygular seveceksin annesi hem de inanamayacağın kadar çokAğladım ağladım. Icim sıkılıyor du sabahtan beri. Şimdi biraz daha iyiyim. Sizin için çok saçmadır eminim ama bu çocuğu sevebilecek miyim diye çok tedirginim. Bunu atamıyorum içimden.
canım bu aralar bende kendimi hep sırt üstü yatarken buluyorumKizlar ya ben geceleri cok stresli uyuyorum. Surekli uyanip yatis pozisyonumu kontrol ediyorum. Ve her defasinda kendimi sirt ustu uyurken buluyorum. Zararli midir acaba, napsam bilemedim. Korkuyorum da kizim icin
canım tahin ye pekmezle karıştır tahin helvası ye ham kabızlığı giderir hem bebeğe kilo aldırırKizlar bi soru daha; muz kabizlik sorunu yuzunden bi sure yiyemicem ki gunde 2 muz yerdim gecen haftaya kdr. Bu hafta sirf pirasa tavuk suyuna corba kabak vs beslendim hemeroid yuzunden. Bebege nasil kg aldiririm? Pekmez ise yarar mi? Sut cok icerdim onu da azaltmaliymisim kabizlik yapabilirmis ?
ayy içim rahatladıSenin nefesin kesilip başın dönmüyorsa bayılma hissi gelmiyorsa bebişe de bişi olmaz Allah ın izniyle. Çünkü ordaki püf nokta ana damarlara bası yapması. Ve bası yapsa bu belirtiler olur..
normal canım artı eksi yanılma ne yönde olur doğumda belli oluyor oKızlar cuma günü doktora gittim tam 38. haftamdaydım 2700 dedi doktorum sizce normal mi? Bana sanki az gibi geldi birde artı eksi 400 olabilir dedi tecrübeli anneler söyleyebilir mi ultrasondan az ı çıkıyor kilosu yoksa fazla mı. Doktorum ayrıca 2 hafta beklemez dedi salı tekrar çağırdı
canım ya bak benim oğlumun fotosuna ne tatlıUmarım öyle olur canım. Ben Allah ım kızmasın bana bebek isteyen biri değildim. Bana dert gibi geliyordu hep. Ağlayan hasta olan hayatını bloke eden bi varlık tı bnm için. Ama eşim istiyordu. Kızlar daha sevimli geliyordu ama erkek verdi Rabbim. Tabiki sağlıklı salih olsun ama öyle aman çok tatlı dediğim bi erkek çocukta yok hayatımda. Süslerim bile diyemiyorsun hep aynı kıyafetler. Ben onun pipisini nasıl temizleyeceğim yaa diyorum. Herşey mavi herşey ayılı. Bide erzurumdan nefret ediyorum ve oğlumda erzurum doğumlu olucak. Ömür boyu bunu bana hatırlatacak diyorum.. yine bi buhran günümdeyim sanırım.. Allah ım sen kızma affet beni.. içimi patlatıyor şu anda bide bana sinir olmuşcasına
ayy canım maşaallah iyi olmanıza sevindim sağlıkla büyütBende doğurdum kızlar cuma sabah acil sezerjan Aldılar tansıyon yükselince gebelik zehırlenmesi yapar dıye 36+ 0 da 2300 gr oğlum kucamda aldım cok şükür küveze girmedi sağlıklıda inş bok bol emzıtıp sarılık olnamasın dıye ıgrasacaz bugun çıktık arada gıyer yazarım
canım benim karnımda oluyor hep oynuyorum bir sürü iz kaldıKizlar leke problemim falan olmadi ama son 10gundur üst bacaklarimin ic kisimlarinda kirmizi kirmizi kucuk kucuk sivilce gibi seyler cikti. Yaa cok sorun yaptim cirkin duruyorlar cunku. Boyle bise basina gelen varmi?? Neden oldu ki
canım bu önemli bir şey hemen tuzu azalt bol bol su iç tekrarlarsa mutlaka dr a söyleSabah bi uyandım ellerim şişmiş parmaklarım katlanmıyor. Bi sAat falan öyle kaldı sonra yavaş yavaş geçti. Şimdi de ayaklarım şişti kocaman oldu. Havaya kaldırdım geçmesini bekliyorum. Sık sık olursa bu yandım berbat bişey.
çatın açılıyor bebek yerleşiyor canımya kızlar ara ara şeyim batıyo sanki sancımı bu ya anlamadım
canım belki de doğum sancısıdır alıştırma sancı iltihabı ihmal etmebu sabah kasık ağrısıyla uyandım ama eminim bu doğumla ilgili değil,idrar yolları iltihabı oldum tahlil yapsam azda olsa mikrop çıkar eminim buna,dr kontrolüm çarşamba o zamana kdrda ileşirim,bol bol su içip idrara çıkıyorum ama umarım bebişe zararı olmaz
canım kv ne bırakma bu işi sen istediğin tarihte yaptır temizliğini bencehayırlısıyla yarın sabah olsada uyansamda şöyle bir evi silip süpürüp toz alıp bir düzene soksam,sebebini bilmiyuorum ama erken doğurcakmışım gibi bir his geldi içime,beklenen doğrum tarihi 19 ocak ama bana sanki daha erken olcakmış gibi geliyor,birde sinir kv inat kadın o kdr inat aksi bir kadınki,sana temizlikçi getir evime diyen oldu sanki,halen günü belirleyemedi birde kocama güya atıyo suçu işte güya eşim anne olabildiğince geç olsun evimiz temiz kalsınmış,kime karşı temiz kalacaksa,halbuki o kadın işinden ne anlar ,güya bu hafta gelecekti,attı onu 30 aralığa,tmm dedim,yok dedi yılbaşı üstü trafik vardır dedi,onu attı 2 ocağa aaa dedi o gün kandil,sen git 6 ocak de,hayret bişi ya,çok geç anne diyorum ,belkide o gün doğururm diyorum,sen yat biz yaparız dio,bez vermem gerekir,zaten titizim acaip şekilde güvensizlik huyum vardır temizlikçilere karşı illa bakmam lazım,sonrada birde geceden oğluyla gelecek kalmaya,yatak aç nevresim yay,sonra onları kalk yıkasonra demezmi,sen doğurursan doğur biz sen yokkende yaparız yada doğur biz yaparız siz evde olsanızda,daha neler yaa,camlar açık silincek bebek hasta olcak,hem bu kış günü karda geliyormuş bu arada ist a bugun yarın,camı silsen ne silmesen ne,bugun silinse ne 2 hafta sonra silinse ne,bende erkek annesi olucam ama ne halleri varsa görsünler derim heralde çocukları olsun hastaneye sadece görmeye giderim off bunları düşünmekten erken doğurcam sanırım
ohh mis gibi oturun canımHayırlı geceler kızlar.
Benim temizliğim nihayet bitti. Silinmedik köşe bucak dolap, yeniden yerleşmedik hiçbir şey, boşalmayan dolap, çekilip arkası silinmeyen yer, yıkanıp ütülenmeyen hibir şey kalmadı.
3 günde bitti ama bizde bittik. Cumartesi kadın geldi, cam, kapı, koltuk yerleri sildi en son. Halılarda yarın gelecek inşallah.
Doğuma daha yakın yapsak diyordum önceleri.
İyi ki şimdi yapmışız. Bir hafta sonraya bile kalsaydı, patates çuvalı gibi oturduğum yerden kalkamazdım.
Yine azda olsa anneme ablama yardım ettim çünkü. Elhamdülillah bitti.
Bu geçen sürede arada girip her yazılanı okudum.
Yazamasam da okumakta çok zevkli.
Gerçi bazı okuduklarıma çok üzülüyorum. İnşallah her şey herkes için yoluna girer.
Benimde canım çok sıkkın, moralim bozuk gibi. Kv kp değil, benimkinin sebebi görümceler.
Yine yine. Neyse sıkmamaya çalışıyorum canımı. Tabi kan yaş ağladıktan sonra...
@pringles çok sevindim iyi olmanıza. İhmal etme müsait olduğunda daha çok anlat bize. çok merak ediyoruz.
Allah bağışlasın, hayırlı sağlıklı evlat olsun gözünüz aydın.
mervecim bencede dr a danış çok zararlı ağzına sürmen bile zararlı aman diyeyimİçim bı sıkılıyo niye bilmiyorum...;(
Durgunluk var bnde.. Eşim bile öle diyo sende bişi var bişimi oldu biri bişimi dedi... Aslında öle bişiyok ama .... Anlamadım gitti...
Bu arada yine kömür yeme istegim geldi
Aldım çignedim agzımda tükürdüm yutmadım ama hiç bi işe yaramadı sanki..
Yutkunuyprum cok fena oluyorum.. Bunun için bi psıkolıgamı gitmm lazım
Demir eksıklıgım yok kanszılık falanda yok.. Tekrar tahlılımi yaptırsam..
Geçen zeytinyaglı defne sabunu köpürttüm elimde onun kokusu bni mahvediyo zaten böle sırf koksun diye 40 defa yüzümü onunla yıkadıgımı biliyorum.. Neyse köpürtüp resmen köpüğü yaladım yutmadım yutamadım aslında tadı acı çünkü
Neden böle oluyo anlamıyorum..
Kıızmdada sigara külü cekıypdu canım... Yedimde
Şimdi zor tutuyorum kendimi azcık yesemmi...
canım sen hanfendiliğini bozmamışsın ama onlar anlamamış ben olsam tavrımı koyardım kendime yapılsa hadi tamam derim de ama aileme yapılanı hazmademem, tavrını koy derim, eşinle neyse ki arana girememişler inşaallah senle uğraşacak halleri kalmaz!Çok üzüldüm sen ne kadar pozitif bir insansın seni üzmeye hakları yok
ayyy kurtulacak ne yaptıysa eşinkızlar bugün kendi halimde ah oh yapıyorum :)) Bebiş artık karnıma sığmıyor sanki.. Bu poposu bu Kafası bu kolu bacağı diyorum ama kızım sanki üç beş de valiz getirecek öyle her tarafım birbirine batıyor:)) eşim ne dese beğenirsiniz :))
" bi doğursan da kurtulsam hatun.. Sen de ben de kurtulsak"
:))
günaydın kızlar, ikinci hamileliği olan annelerim bir sorum olacak.
ben 3 aylık hamileyken emzirmeyi bıraktım. şimdi göğüslerim yine baya bir dolu. sorum şu arası çok geçmediği halde yine emzirirken göğüslerim yara olacak mı? kızımda ilk zamanlar çok ağrılı emzirme dönemim oldu korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?