Bosver canim hemen hemen tüm kv ler öyle seni cok iyi anlıyorum benimkide kaldıgında yemek bile yapmazdı işten gelir bi de ona yemek yapardim esimde hiccccc rahatsız olmazdıBenim KV de beni illet etti valla bıktım Güya bana yardıma geldi. Sabahın korunde kalkıyor bid bid yuksek sesle bi konusuyor kp le apartman hepsi duymuyordur. Ki eşim uyardı buklecik geceleri uyuyamiyor sabah dokunma uyusun diye. Ama nerde dan diye odaya giriyor sonrada uyuyor musun diyor. Gel de çıldırma. Evin süpürülmesi lazim bana soruyor supureyim mi. Ya yapacaksanız yap yapmayacaksan sus. 15 gün oldu geleli lavabolar iğrenç bi cifleyim demedi bende inada temizlemedim. Ebeveyn banyosunu kullanıyorum. Gecen artik eşim temizledi buraya bölmüş diyor. Sabah bi mutfağı odayı topluyor oğlu saat 4 te geliyor. Saat dörtte ne pisireuim diyor. Bende bilmm deyince bi makarna yapayım diyor. Sanki ben makarna yapmayı bilmiyorum. Afff allahım aff . beni düşünmüyorsunuz bari oğluna bi sıcak yemek yap. Esim geldi saolsun yardim etti de yemek yaptık. Tabi bebis çok karşılıyor ayakta durunca. Suyu çok az. Neyseki yarin annem geliyorsa KV gidecek. Eşime doğumda annem burda annenler sonra gelsin dedim ama insallah gelmez. İlk doğumda annemle geldi herşeyi burnundan getirdi. İçim şişmiş valla kusuruma bakmayin
hadi bir avazda kurtulursun,,, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın,,,Kızlaaarrrrrr 3cm olmus sabah 7de yatıs olacak dogum ıcın dr gece bıle olablr dedı nst sırası beklıyrm bebegmde 3376 gr suyun azalmıs beklemeyelım dedı :) tırsıyorummmmm
Hiç tuzu sevmem yemeklere de az koyarım aslında. Internette proteini arttırın yazıyordu pek et yemiyorum belki ondan oldu bilmiyorum.Tuzu fazla mı kaçırdın acaba canım
benim bacağım çatladı mustela nın çatlak geçirici kremini aldım internette ki yorumşarı iyi,, çatlaklar kırmızı iken müdahele edildi mi azda olsa geçiyormuş,,,ben de geçen hafta farkettim çatladığımıo kdr krem sürdüm ama yine de oldu. doktor olabiir vüct yapısı dedi sonuçta sır karın oldum çatlamasa sasardım
hafta sonu bi arkadaşla görüştük o da sonlara doğru çatlamıştı şimdi geçti ama dio. bu arada bebekleri 6-7 aylık flnbelki biz de şanslıyızdır! kalıra da hiç önemli diil! en önemlisi bebişlerimizin sağlığı
yok yok kesinlikle tıpkı yenidoğan kız bebek gibi önden arkaya her zmnrahmin normal doğumla temizlenirde idrar yolları başka bi bölüm canım yani ikisi ayrı organ
normal doğumun idrar yollarına etki etmez yani
taharetini nasıl yapıyorsun silme yada yıkama işlemini önden arkaya doğru yapman lazım
yani vajinadan yıkamaya yada silmeye başlayıp makata doğru yapacaksın işlemi
tam tersini yapıyorsan o birebir idrar yolu enfeksiyonu yapar
onun dışında cok dikkat ediyormuşsun aslında kolay kolay enfeksiyon olmaman lazım
belki bağışıklığın düşük bilemedim ki
mantar ilacı kullanıyorsan onlarda enfeksiyonun çıkışını kolaylaştırıyor
tmm parmak sokulup bakılıyor ya,darmı genişmi diyemi bakıyorlar onu merak ediyorum,yani canın acıyıp bağırırsak aa senin çatın darmı dicekler öyleyse hiç çıtımı çıkarmıyımcanım bende seni bekliyordum merak ettim ne dediler diye. Kilosu vs maşallah .
demekki bu hafta bana da parmakla bakılacak yaaa
Hadi hayırlısı canım.
ürolojiyle görüştün mü hiç bu sık sık geçirdiğin idrar yolu enfeksiyonu içinyok yok kesinlikle tıpkı yenidoğan kız bebek gibi önden arkaya her zmn
bende anlamadım,gerçi bu kdr zaman hamileliğimde bir ilk 2 aylıkken oldu bir 5,5 aylıkken birde işte şimdi 3 etti cnm
valla doktor seni sezeryana almak için deşer deşer seni yinede bagırttırırdı öyle olsaydıtmm parmak sokulup bakılıyor ya,darmı genişmi diyemi bakıyorlar onu merak ediyorum,yani canın acıyıp bağırırsak aa senin çatın darmı dicekler öyleyse hiç çıtımı çıkarmıyım
yanlış anlama ama taharet musluğunu kullanmak da idrar yolu iltihabı yapıyor,,, hele hele evinden başka yerde kullanmak çok kötü,,,ya sen çok su içiyordun bildiğim kadarıyla nasıl idrar yolu enfeksiyonu bu kadar yüksek degerde çıkıyor anlamıyorum
ben normal hamilelik dışındaki zamanlardada çok nadir idrar yolu enf olurum çünkü su içsemde içmesemde 2saate 1 mutlaka idrara cıkarım
antibiyotik ilacını çok düzenli saati saatine kullan aksatmadan
yoksa faydasını göremezsin
bol su içmeyede devam
catı muayenesi doğum pozisyonunda iki parmak şeklinde oluyor
bebegin gelişimide güzel
4-5 aydır tık yok bizdevalla doktor seni sezeryana almak için deşer deşer seni yinede bagırttırırdı öyle olsaydı
parmakla ölçü alıyor o cetvelle alıyormuş gibi
Olabilir canim ben bazen turşu yedigimde öyle oluyorumda proteini arttir bakalim gecer inslhhHiç tuzu sevmem yemeklere de az koyarım aslında. Internette proteini arttırın yazıyordu pek et yemiyorum belki ondan oldu bilmiyorum.
Anaam alt tarafta bı kazı calıması bızım oglan cıkmaya calısıyor sankı ayy hıc altta bu kadar hareket hıssetmemıstım ama heyecana gerek yok dogmaz daha ben bılırım bu haftayı da dolduracak ablası vukuatlı bunun :) 40+4te dogdu herkes uyudu gunduz uyursam oyle olur
İçim bı sıkılıyo niye bilmiyorum...;(
Durgunluk var bnde.. Eşim bile öle diyo sende bişi var bişimi oldu biri bişimi dedi... Aslında öle bişiyok ama .... Anlamadım gitti...
Bu arada yine kömür yeme istegim geldi
Aldım çignedim agzımda tükürdüm yutmadım ama hiç bi işe yaramadı sanki..
Yutkunuyprum cok fena oluyorum.. Bunun için bi psıkolıgamı gitmm lazım
Demir eksıklıgım yok kanszılık falanda yok.. Tekrar tahlılımi yaptırsam..
Geçen zeytinyaglı defne sabunu köpürttüm elimde onun kokusu bni mahvediyo zaten böle sırf koksun diye 40 defa yüzümü onunla yıkadıgımı biliyorum.. Neyse köpürtüp resmen köpüğü yaladım yutmadım yutamadım aslında tadı acı çünkü
Neden böle oluyo anlamıyorum..
Kıızmdada sigara külü cekıypdu canım... Yedimde
Şimdi zor tutuyorum kendimi azcık yesemmi...
Yook canım niye özel olsun. Sadece uzun. Birde saçma. Yani aslında çok saçma yaptıkları ama gelde anlat...
Affınıza sığınıyorum bu arada çok uzun yazmışım yine. Konularla bağlantılı da değil.
Okumak istemeyebilirsiniz sorun değilZaten saçma
Abilerini deli gibi kıskanıyorlar. Kabul edemediler beni.
Beni değil aslında ailemi ablamı...
Çeyizim, kına gecem, evliliğimin ilk ayları hep bu ikisi yüzünden ağlamakla geçti.
Şimdide ağlıyorum ama ilk zamanlar çok fenaydı.
En basiti ve en etkilisini söyleyeyim; kına gecemde kına tepsimi görümcem değilde ablam tuttu diye yapmadıklarını bırakmadılar.
Ne ağladılar, ne şikayet ettiler. Evlendik aradan 6 ay geçti hala ama abi tepsiyi ablası tuttu dediler.
Annemle ablamın adı geçince hala yüzlerini çevirirler.
İlk başlarda anlayamıyordum, yok canım bana öyle geliyor diyordum, eşimde öyle diyordu.
Sonra annemle telefonda konuştuktan sonra, annem selam söyledi dediğimde gerçekten kafalarını yana çevirdiklerini fark ettik. Yanılmamışım, gerçekten annemle ablamın adı geçince kafalarını çeviriyorlar.
Veee 4 yıllık evliyim hala bu şekilde devam ediyor.
Larkin bizi sevmiyor, istemiyor diyorlarmış, onca güler yüzlü karşılamama, hiç ama hiçbir şey yokmuş gibi davranmama rağmen.
Yaaa bir kına tepsisi nelere kadir...
Biz evlendikten 9 ay sonra büyük görümcem (eşimden küçük) doğum yaptı, annem aradı (başka şehirde oturuyordu o zaman) hayırlı olsun dedi, İzmite gelince evine ayağına gitti, hayırlı olsuna. Hediyesini verdi parasını taktı.
Ablam doğum yaptığında hastaneye gitti hediye götürdü gözünüz aydın dedi.
Küçük görümcem ablam odaya girince kafasını çevirip çıktı. (4 senedir yemin ediyor hoşgeldin dedim ben diye!)
Sonra mevlüt yaptılar annem ve ablamı çağırmadılar.
Eşim; kayınvalidemi ve ablasını mutlaka çağıracaksınız dediği halde... Ama çağırmadılar.
Kayınvalidemi çok severim çok iyidir, çok anlayışılıdır, hiçbir şeyime karışmam.
Ama bir çoğunuzun kv si gibi kayınpeder ve kızları tarafından aşırı bastırılmış bir insan.
Gık diyemedi kızlarına. Hala diyemedi.
Ve biz konularla ilgili görümcelerimle hiç konuşmadık.
Annem bana sen benim kızımsın ben nasıl terbiye verdiysem öyle davranacaksın dedi.
Her zaman güler yüzlü olacaksın, evine geldiklerinde güler yüzle hizmet edeceksin.
Bizden kötü bir davranış asla ama asla göremeyecekler.
Kız tarafı da şunu yaptı diyemeyecekler dedi.
Bende hep öyle davrandım ama hiç değişmedi tavırları. İyi mi yaptım kötü mü artık bilmiyorum...
Onlar için hala annem ablam yok. Adlarını geçiremem yanlarında. Ağaç kovuğundan çıktım malum.
Ama hala annelerine şikayet ediyorlar, o da eşime söylüyor. Kardeşlerin çok üzülüyor, onları sevmediğini düşünüyorlar.
Benim kızlarım asla öyle şey yapmazlar diyor.
Bu konuyu kv ile de konuştuk kaç kere, bağırdım çağırdım, ama asla kabul etmiyor. Kızları bir tane...
Vel hasılı kelam; doğum olacak hastaneye gelecekler, eve gelecekler, mevlüte gelecekler 5 karış suratlarıyla, her şeyin içine etme ihtimalleri %99...
(Biz ona sorduk hamileyken; mama sandalyesi düşünüyoruz diye. Çok iyi olur dedi. İnternetten seçtirdik. Onun seçtiğini sipariş verdik e-bebekten hemde onun yanındayken. Geldi mama sandalyesi benim seçtiğim bu değildi dedi. Evine hiç götürmedi, kayınvalidesinin evine bıraktı. Kendisine de yeni mama sandalyesi aldı... )
Şimdide küçük görümcem bize hiç sormadan anne yanı beşik aldı. Benim kv karşı apartmanda oturuyor.
Oraya bırakmışlar, telefon etti abisine annemlere bıraktık oradan alırsın abi dediler.
Aramızda 5 metre var bize bırakmadılar yani, annemler bizde temizlikteydi malum...
Cumartesi günü bırakmışlar. Aynı gün kv ve görümcelerle mevlütteydik. Bizim evde temizlik için kadın olduğunu annemle ablamın da benim evimde olduğunu biliyorlar.
Kv bugün eşimi aramış, ne zaman alacaksın beşiği diye. O da yorgunum alamam demiş. Neden 2 adımlık bize değilde size bıraktılar diye sorunca kv; evde kimse yok diye biliyorlarmış o yüzden buraya bırakmışlar demiş.
Eh ben bir başladım ağlamaya durdurabilene aşkolsun.
Çok yalancılar ne yapacağım bilmiyorum. benim mevlüt öncesi evde olduğumu da, evde annemlerin de olduğunu biliyorlar.
Aynı günde beraberiz üstelik, tabi hiç yüzleşmiyoruz bu konularda.
Yalanlarıyla hareketleriyle beni bezdirdiler artık ne yapacağımı bilemiyorum...
kızlar bugün kendi halimde ah oh yapıyorum :)) Bebiş artık karnıma sığmıyor sanki.. Bu poposu bu Kafası bu kolu bacağı diyorum ama kızım sanki üç beş de valiz getirecek öyle her tarafım birbirine batıyor:)) eşim ne dese beğenirsiniz :))
" bi doğursan da kurtulsam hatun.. Sen de ben de kurtulsak"
:))
ben yapmıycam canım ayyy uğraşamam iyice tembel oldum:)
sağol canım, evet hep salak oğlan der eşiem beni üzdüğü için:) bend eilk duyunca çok güldüm ama annesi bir bilidği varmış
yok canım eşime evde değildi ama eşim varkende konuşurum ben kv ile eşime olan kızgınlığımı söylerim annesine
canım 8 aydır tık yok bizde doğumu tetikler bundan sonra
canım bende uyuyamıyorum ama sabah erken kalkmak zorundayım oğlum var çünkü, öğlen o uyuyunca onunla yarım saat uyuyorum uyursa tabi, sende öyle yapabilirsin
ayyyy sinir etti beni ne basit bir muhabbet bu ya ablamın kv sine benziyor ben çok laf sokardım ablamın kv sine azcık fenayımdır
ay hayret bir şey tabi kasıyorum bende canım benim zaten takıntım var o bölgeye fitili bile zar zor koyuyorum çok biliyor onlar!!
canım doğuma yakın ishalde olunuyor
aynı canım benim oğluşda ayağını poposunu seviyorum
inşaallah güzel geçer sınavın
canım saçma değil olur böyle duygular seveceksin annesi hem de inanamayacağın kadar çok
canım bu aralar bende kendimi hep sırt üstü yatarken buluyorum
canım tahin ye pekmezle karıştır tahin helvası ye ham kabızlığı giderir hem bebeğe kilo aldırır
ayy içim rahatladı
normal canım artı eksi yanılma ne yönde olur doğumda belli oluyor o
canım ya bak benim oğlumun fotosuna ne tatlıinan pipi temizlemek pıtık temizlemekten daha kolay enfeksiyon riski az oluyor, bende kız olursa nasıl temizliycem pıtığı çok zor diyordum doğunca göreceksin annesi en çok sen seveceksin onu kimseyle paylaşamayacaksın
ayy canım maşaallah iyi olmanıza sevindim sağlıkla büyüt
canım benim karnımda oluyor hep oynuyorum bir sürü iz kaldızaten harita gibi karnım
canım bu önemli bir şey hemen tuzu azalt bol bol su iç tekrarlarsa mutlaka dr a söyle
çatın açılıyor bebek yerleşiyor canım
canım belki de doğum sancısıdır alıştırma sancı iltihabı ihmal etme
canım kv ne bırakma bu işi sen istediğin tarihte yaptır temizliğini bence
ohh mis gibi oturun canım
mervecim bencede dr a danış çok zararlı ağzına sürmen bile zararlı aman diyeyim
canım sen hanfendiliğini bozmamışsın ama onlar anlamamış ben olsam tavrımı koyardım kendime yapılsa hadi tamam derim de ama aileme yapılanı hazmademem, tavrını koy derim, eşinle neyse ki arana girememişler inşaallah senle uğraşacak halleri kalmaz!Çok üzüldüm sen ne kadar pozitif bir insansın seni üzmeye hakları yok
ayyy kurtulacak ne yaptıysa eşindeli eder bu eşler
canım tahin yağı sür, ayva çekirdeğinden jel yap önlemini al bu sefer
kızlar herkese merhaba az önce doktordan geldim herşey normal dedi haftaya pazartesiye randevu verdi bakalım haftaya ne dicek ama nts ye giremedim 10 dk anca durdum o kadar cok belim ağrıdıki ben dayanamıyorum dedim kalktım catı ağrımda inanılmaz var doktor olacak az kaldı dedi hayırlsıı kızlar artık beklemedeyim
ay kızlar az önce bana iş yerinden birisi popon da kocaman olmuş dedii ayyy sanki bilmiyorum şurda 9. ayında olan bir hamileyim biliyoruz şişkoo patatizzz olduğumuzuuu
abuuuu nası belim agrımış nası belim agrımış
40 yıllık yorgunluğumu attım kalktım bugün temizlik yaptım birazcık
yarısıda yarına kaldı
tatlım ben hamıle kalmadanda hep olurdum,şekerden dolayı çok olurmuş ama çok şükür bnm şekerimde çıkmadı,acaip o konuda da hijyenik bir insnaım,deli gibi tuvalet temzilyorum,avm lerde asla girmem,sık sık çamaşır değiştiririm,taharet musluğunu tuvalet kağıdı ile tutup açarım,ama neden oluyorum bende çözemedim,ayaklarımı sıcak tutarım,çorapsız gezmem,ev peluş patiklerim hep ayağımda,ama ben hep kendimi bildim bileli,akıntım,mantar olmam,idrar yolu enfeksiyonu sanırım rahmim çok dirençsiz,belki normal doğum yaparımda inşallah,hani diyorlar ya için temzilenir diye bakarsın bende de öyle olur yaa
balenli südyen kullanmamak gerekiyormuş,,, haberinde olsun,,,
yanlış anlama ama taharet musluğunu kullanmak da idrar yolu iltihabı yapıyor,,, hele hele evinden başka yerde kullanmak çok kötü,,,
dışarıda tuvalete giriyorsan eğer , tuvaletin içine tuvalet kağıdı koy,,bu alaturka tuvalet içinde geçerli,, çünkü idrar tuvalete sıçrayıp sana değiyor,,,
benim evim kalabalık değil, bir eşim bir ben ama, ailemin evine gittiğimde de (kalabalık sayılır) bile bunları yapıyorum,,,
hayır canım4-5 aydır tık yok bizdeeşimle kız kıza uyuyoruz acaba o yok diye çatıda bir ufalma söz konusumudur
hamilelikte zaten sık görülmesi gogle yazdığında her sitede çok normal diyor,bilmiyorum ben hep takip edip okuyorum,bebek kesesi büyüdüğü için idrar torbasına baskı yapıyormuş ve iltihap gibi enfeksiyon durumları gebelikte çok normal diyor,ama hamilelik dışında dersen senede 1 defa oluyorum cnm,anormal sayılıyormu o durum hiç bilmiyorumürolojiyle görüştün mü hiç bu sık sık geçirdiğin idrar yolu enfeksiyonu için
Canim belkide asiri titiz oldugun icin mikroplara karsi direncsiz olmus olabilir, bi alakasi var mi bilmiyorum ama aklima geldi sadecetatlım ben hamıle kalmadanda hep olurdum,şekerden dolayı çok olurmuş ama çok şükür bnm şekerimde çıkmadı,acaip o konuda da hijyenik bir insnaım,deli gibi tuvalet temzilyorum,avm lerde asla girmem,sık sık çamaşır değiştiririm,taharet musluğunu tuvalet kağıdı ile tutup açarım,ama neden oluyorum bende çözemedim,ayaklarımı sıcak tutarım,çorapsız gezmem,ev peluş patiklerim hep ayağımda,ama ben hep kendimi bildim bileli,akıntım,mantar olmam,idrar yolu enfeksiyonu sanırım rahmim çok dirençsiz,belki normal doğum yaparımda inşallah,hani diyorlar ya için temzilenir diye bakarsın bende de öyle olur yaa
Ohh keyfini sür arkadaşımdüşün bi de ben evdeyimara sıra yemek hariç bişiy de yapmıorm
Benim gözümü korkutmaya çalışanlar bende tam ters etki yaratıyor korkmam gerekirken cesaret geliyor onlara inat yapacağım ya:)Ne dengesiz insanlar var yaş. Zaten psikolojomiz hassas birde sacmasapan şeyler söylüyorlar. Bende gecen bi arkadaşa dert yanıyorum durumum riskli bebegin suyu çok azaldı Dr acil sezeryan as alabilir diye. Ki ilki normal dogurdum. Bana diyor ki aaaaa sen nasıl dayanacaksin sezeryan açısına çok zorlanacaksin ayağa kalkarken çok canın yanacak falan filan. Kendi sezeryan oldu.iki gün sonra ayaktaydi. Ben onun yaninda normali anlatmiyordum kendini kotu hisseder diye o bana bunları diyor. Sanki bi tek kendisi dayanabilir o sıkıntılara. Sonuçta benim ve bebeğinin sağlığı söz konusu
Alemsiniz kızlarhayır canım
bizde 9 aydır tık yok
benimki kapandı o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?