bir kere hergün bir haşlanmış yumurta şart ,,
hergün 80 gr protein alman gerekiyor, et, balık,, eğer somon yiyebilirsen çok iyi,, ( haftada iki defa balık) , ben her gün 80 gr almakdansa haftada iki kere et, ikide balık yiyorum,,yarım kilo ya tamamlıyorum,,
süt,, ve ara öğümlerde müsli yiyebilirsin,, ( bol fındıklı üzümlü olanından)
muz,,, yoğurt, peynir,,
bol su,,
ve C vitamini,, unutma ki C vitamini yiyeceklerin içindeki yararlı şeyleri bebeğe taşıyan köprü vazifesi görüyor,,
kaliteli karbonhidrat,, tam tahıllı buğday ekmeği,, günde 4 dilim,, bulgur pilavı,,,
Ben 30.haftadan beri giriyorum nst ye doktor bunlar rutin olmasi gereken kontroller dedi zaten nst de benimle girenlerin hepsi de 30. haftadan beri giriyorlar mis bir kişi 36. Haftada ilk defa giriyorum dedi herkes şaşırdı neden diye sordular bir buçuk aydır kontrole gelemedim ondan dediHmm belki sancim var dedilerse.. Bugune kdr doktorum hic bahsetmedi de nst den ctesi 36 oluyoruz kontrolumuz var acaba dedim ister mi..neyse bakiciiz artik.
ahh yawrum kusura bakma ağlancak şey ama güldüm nolur affet,aynısı geçen başımıza geldi,3 kuruşun hesabını yaparken sen telefondan internetten ucuz nerde ebebekmi helllo baby mi derkekn sen kırmızıda geç haydı 85 lira ceza,ama bazen ben bu bnm kocaya ne zmn bişi olsa benm kalbimi kırıp almazsa mırın kırım yapsın çok denedim bana eli titrediği anda akşamına varmadan 5 kat ceza ile o para çıkıyor çok denemişimdir ben bunuAyyy seni benden daha iyi kimse anlayamaz. Ne zaman kenara birkaç kuruş atsam saçma sapan biseye gidiyor. Geçen de oğluna arabalı perde almak için kalktik taş ulusa gittik ki uygun olsun. Çokta gezemedim yuruyemedim alamadım da. Bi geldik ki arabayı çekmişler. Taksiye bindik gerizekali 5 km yola kısa yok diyip mirin kırın etti. Ben nasıl yuruyeyim. Bi güzel odedik parayı aldık arabayı. Perde yine yok
Aa öyle bir konu açılmış mıydı? Tam da aradığım şey, bu ara buzluğa bir şeyler atmak istiyorum ama ne nasıl atılır pek bilgim yok.
İnşallah zamanını bekler bebişin olumlu düşünCumartesi günü kontrolde plesentada erken yaşlanma belirtileri olduğunu söyledi dr ilerlerse 36 yı doldurunca alabilirim dedi,bebeğim 2200 gr 46 cm inşallah zamanını bekler,
Birgün var aramızda.
Dengeli ve kaliteli beslen bence gerisi boş.
Bende cmtsi gideceğim. Nerdeyse bi aydır hiç kilo almadım bakalım bebiş ne yaptı meraktayım
ya kızlar benim bu kv harbiden saf yaabizim 2 yıldır beta balığımız var bizden kıskandılar ilk aldığımız zamnlr onlarda aldı başka balık, onlarınki öldü 1 yada 2 ayda şimdi her geldiğinde yaşıyormu bu hala diyor kıskanıyor
dün sen yıkıcam diye içinde bonbuklar vardı dök lavaboya boncukları alırken lavabo kokuları oluyor ya deterjanlı meşe gibi naftalin gibi boncuklarla aynı büyüklükte onları da suyun içine koy
dünden beri o suyun içindeymiş garibim
yemek atıyordm balığa birden onu içinde görünce içimden bişi koptu
inş ölmez hayvancazımhemen suyunu temizledim yaa
dedim eşime annen atmış söylemiş atmışsın diye atmadım diyormuş
atmadım der tabi insan yaptığı işe dikkat eder demi
Evet canim olabilir, bu cihazlarda hata payi yuksek oluyormus, bebeginin sagliginda bi sorun yoksa bence kiloyu takma hic.iyi akşamlar kızlar sabah kontrolüme gittim nihayet.
36+1 boyumuz 49 kilomuz 2800 ben daha fazla bekliyordum kilosunu, şaşırdım. Daha hızla yükseliyordu
Hafta sonu olan kasık sancımdan ve hafif su gelmesinden bahsettim. Su olabileceğini düşündüğümüz şey akıntı imiş. alttan muayene etti. açılma vs. bişey yok su gelmiş olamaz dedi.
Ancak suyun fazla olduğunu ve testler yapılması gerektiğinden bahsetti. Yarın sabah erkenden gidip açlık tokluk kanı vericem. Ayrıca başka testlerde istedi.
suyun eksik olmasının sıkıntı olduğunu birçok arkadaşımdan duymuştum. Ama fazla olmasının sorun olacağını hiç kimseden duymamıştım. Nette az okudum da kötü şeylerde yazıyor bazı yerlerde sinir oldum.
sizin fikriniz var mı bu konuda?
Birde kilosunu yanlış ölçmüş olabilir mi?
Gozun aydin canim.tebrik ederim inşallah en kisa zamanda solunum sikintisinida atlatir bebegin kucagina alirsin..Kizlar bugun dogum yaptim epidural sezeryan oldu..oglumun ilk aglamasini duyum kokladim cok guzeldi..ama epidural okadarda hissedilmeyen bsy degilmis onu anladim..oglimun solunum sikintisi varmis kuvezde su an bikerecik kokladim..dua edin bize..allah hepinize saglikla nasip etsin..
Canim benim heyecanim gorumcemin doğum gününden değil kocamin doğum gunuyle ayni gün kutlancak.eşimin bi gün once gorumceminde 3Amanınnn böyle giderse hepimiz çakma ocak annesi olacağız
@Girlboymom oley oley çok şükür elhamdülillah çok sevindim gamzecim.
Allah sağlık sıhhat afiyet versin hepinize, hayırlı sağlıklı evlar olsun, Allah bağışlasın.
Bol bol faydalı sütün olsun bebişine yarasın inşallah.
@Mrv5534 çok heyecanlandım. Lütfen online doğuma devam et, çok zevkli ve heyecanlı böyle okumak
Allah kolaylık versin, yardımcın olsun inşallah. Nasıl hevesleniyorum şu normal doğuma anlatamam.
yarın kontrolüm var bakalım ne alemdeyiz.
Yoksa bende yakında başlayacağım senin gibi çömelip kalkmaya. Hakkımızda hayırlısı olsun.
İnşallah kolay bir doğum olur.
Yaaa bende 2 Ocak Mevlüt kandilinde olmasını çok istiyordum. Ama biraz erken oluyor öyle galiba.
Birde 1 Ocak'ta olması gibi bir riski olur. Allah korusun diyeyim. Gerçekten ama gerçekten istemiyorum.
İnşallah böyle dediğim için 1 Ocak olmaz.
Kayınvalidem ve en önemlisi büyük görümcem 1 Ocak doğumlu.
Olmasın nütfen o güün
Neyse ben gene hayırlısı olsun diyeyim, iç sesime kulaklarımı tıkayarak.
ebrubirol ne güzel görümcenin doğum günü için heyecanlanabiliyorsun.
Bende 4 aralıkta evlendim. 1 Ocak görümcemin doğum günü. Kınada çeyizde onca şey yapmış olmalarına rağmen pasta yaptım hazırlık yaptım, çağırdım, kutladık. Her doğum günlerinde hediye hiç sekmezdi. Eşim hatırlamazdı doğum günlerini ben arattırırdım. Aaahh ahh salak kafam
@Mrssuperfine canım yaa yazmasan da olur olur mu hiç öyle şey. Hepimiz buna benzer şeyler yaşıyoruz.
Sorun onlardan kaynaklanmasa başka bir şeyden oluyor işte.
Benimde amacım oydu. Orda kalsın bir müddet, almadığımızı kv den nasıl olsa öğrenirlerdi. Umurumuzda değilsiniz mesajı vermek.
Ama maalesef eşim ptesi alıp eve geldiği için, kaç gündür surat yapıyorum eşime.
Her gün şirinlikler yapıyordu bugün artık dayanamadı, tam anlamıyla gönlümü aldı çok şükür.
Eve gelince kıracağım o beşiği zaten, sen ne istiyorsan onu alacağız. Başlarım onlara da beşiğe de şeklinde
Ki benim derdim beşik değil. Ben senin kardeşin değilim dedim. Gelen hediyeye çöp muamelesi yapacak değilim.
Dediği beşiği almasa da kullanırım bunu ne olacak neyse ne. Zaten ne kadar kullanacak ömür boyu değil ya.
Geri kalan bütün eşyalar benim istediğim gibi.
Eşimde öyle diyor, her şeyimizi aldık, ne istiyorsak, ne beğendiysek aldık. Sen iyisin, oğlumuzun sağlığı iyi ne olur üzme takma kafana artık.
Ben ne kadar konuştuysam, iyilikle güzellikle denedim, bağırıp çağırarak denedim, yok değişmiyorlar işte ne olur üzülme artık şeklinde dedi.
İş kazası geçireceğim moralimin bozukluğundan, senin canın sıkkın diye, geldiğimden beri işe elim ayağım titriyor diyor.
E ne diyeyim artık. Kocamda bu kadar üzerime titredikten sonra, başlarım onların sülalesine
Benimde gecen hafta 34+1 de 1970 di.assa yukari ayni kilosu.canini sikma.sut muz bendede ise yaramadi tabi herkeste ayni etkiyi gostermeyebilir.bana hic doğum kanaliyla alakali bisey demedi doktor acaba benim sormammi lazimdi yoksa girmedimi yada araştırma hastanesi diye pek onemsemiyolarmi.pzt mutlaka sormam lazim.. Kilosunada takılma doğduktan sonra kilo alir Allahim izniyle.Kızlar kontrolden geldim 34+3 bebeğim 2.100 gr kilosu az dedi bol su uc dedi.bebek dogum kanalina girmis bile :)) evde bolca dinlen dedi.kizlar bebegin kilo almasi icin napmaliyim.
Maşallah bebise canim.kızlar kontrolden geldim bugün 35+2 2600 gr olmuş bebişim çok şükür herşey yolunda 2 ocakta gel dedi doğum tarihi kesinleşsin dedi 13 Ocak sanırsam hem Heyecanlı hemde korkağım şuan
Ayni şekilde düşünüyorum valla biz kendimize Baksak yeter bu halimizle.hem çocuklu hem hamile hem de calisan anneler maşallah sizeamanın senin birde kızın mı var :),,, walla hamile olup çocuğa olna kadınların önünde saygıyla eğiliyorum,, hele çalışanlara ilah gözü ile bakıyorum,, benim bir kendime bakmam lazım onu bile yapamıyorum,,,,
Canim kilosu hizla yukseliyodu demissin seker olmasin,hem suyu fazla hem de kilo hizla aliyodu demissin.kilosu gayet normal bence.yada benim kizin zayifya ya bana iyi gibi geliyoriyi akşamlar kızlar sabah kontrolüme gittim nihayet.
36+1 boyumuz 49 kilomuz 2800 ben daha fazla bekliyordum kilosunu, şaşırdım. Daha hızla yükseliyordu
Hafta sonu olan kasık sancımdan ve hafif su gelmesinden bahsettim. Su olabileceğini düşündüğümüz şey akıntı imiş. alttan muayene etti. açılma vs. bişey yok su gelmiş olamaz dedi.
Ancak suyun fazla olduğunu ve testler yapılması gerektiğinden bahsetti. Yarın sabah erkenden gidip açlık tokluk kanı vericem. Ayrıca başka testlerde istedi.
suyun eksik olmasının sıkıntı olduğunu birçok arkadaşımdan duymuştum. Ama fazla olmasının sorun olacağını hiç kimseden duymamıştım. Nette az okudum da kötü şeylerde yazıyor bazı yerlerde sinir oldum.
sizin fikriniz var mı bu konuda?
Birde kilosunu yanlış ölçmüş olabilir mi?
Maşallah bebisine canim.kilosu falan gayet iyi.inşallah bi aksilik cikmaz.fazlada hareket etmeOy hayirli mubarek olsun insallah :)
Bizde de ayni :) doktora sordum bugun iyi birseymis .. bebegin iyi oldugunu amniyon sivisini guzelce ictigini gosterirmis :)
Bizde bugun doktorumuzun yanindan geldik .. Kesede yirtik varmis ve malesef suyum azaliyor. Su an riskli boyutta degil dedi. Enfeksiyon yok. Ama her an dogum baslayabilirmis. Zaten kilosu da 3500 ü gecmis. Dogum kanalina girmis. Pozisyonu gayet normal doguma uygun. Artik hayirlisi . Pazartesi suyun durumuna detaylida tekrar bakacak. Ama pazartesiye kadar dogum bile olabilir dedi
Herkes iyi mi ocak anneleri
Arastirma hastaneleri öyle oluyor genelde kabul etmiyo başka testleri@Mrv5534 mervecm Allah bir avazda kavuştursun evladına inşallah çok kolay doğum olur darısı bizlere inşallah
Bugün bir arkadaşımız daha doğum yapmış gözü aydın olsun bende onun gibi epidural sezeryan olucam nasipse hissedilmesi üzerinde karınca geziyormuş gibiydi
Benimde bugün kontrol vardı doktormudur asistanmıdır şansıma denk bi panik bi tuhaf beni strese soktu sorularımı bile unuttum bebeğin başının haftasıyla uyumlu olduğunu boy ve kilosunun 3 hafta fazla olduğunu söyledi yine ve yine şeker için tahlil yazdı daha 13 gün önce yaptırmıştım sağlık ocağında yok hastanede tekrar yaptırmam lazımmış aç-tok yaptırıcam yarın öğlene kadar hastanedeyim sanırım sonucu almadan dönmek istemiyorum kan vermek sorun değilde bebeğimin sağlığı inşallah iyidir tek tedirginliğim o
Gecmis olsun canim, cabucak gecer insallah.iki günlük temizlik maceramın ödülünü almış bulunmaktayım
kocaman bir baş ağrısı
ve benim ağrılar kolay kolay gitmez
Dün akşam fox ta senin hikayen diye bir sinema vardı çok güzeldi kızlar izlememiştim malum çocuk olunca sinema yarım yamalak izleniyor, az önce tekrar koymuşlar yine sonunu göremedim oğlumdan dolayı çişi geldi paşamın:) tam bizlikti konusu:)
Tabi izledikçe buruklaştım ne güzel hevesle bekliyorlar bebeklerini her anları beraber dolu dolu, kendi adıma çok üzüldüm eşimle konuşmuyorum o yelteniyor ama istemiyorum, halbu ki ona çok ihtiyacım var sarılmasına halimi sormasına beni rahatlatmasınaöyle uzağız ki, yavrumun günahı ne hevessiz hevessiz bekliyoruz onu kv dem bizden hevesli eşimden hevesli kime benziycek nasıl olacak annesi acaba diyor, ben ahlayıp ufladıkça ah yavrum diyor ama eşim niye böyle niye uzak bana ben bugün çok duygusalım sinirliyim acayibim işte.... bir yandan perde yıkıyorum ufak ufak bir şeyler yapmaya çalışıyorum yarım yamalak kalıyor....
Mutfak öyle duruyor ev süpürülecek, ben oğlumu merak ediyorum ne halde acaba iyi mi.....
Ben 30.haftadan beri giriyorum nst ye doktor bunlar rutin olmasi gereken kontroller dedi zaten nst de benimle girenlerin hepsi de 30. haftadan beri giriyorlar mis bir kişi 36. Haftada ilk defa giriyorum dedi herkes şaşırdı neden diye sordular bir buçuk aydır kontrole gelemedim ondan dedi
Ben 30.haftadan beri giriyorum nst ye doktor bunlar rutin olmasi gereken kontroller dedi zaten nst de benimle girenlerin hepsi de 30. haftadan beri giriyorlar mis bir kişi 36. Haftada ilk defa giriyorum dedi herkes şaşırdı neden diye sordular bir buçuk aydır kontrole gelemedim ondan dedi
bide dönenceyi gördü aldığımız mest oldu bayıldı adeta
demesinmi bide ben bu odada yatıcam torunumu beklicem ayyy diye
o torununu beklerken ben ne yapıcam acaba, kafayı yemiş, dicektim sütünü de sen verirsin artıkda terbiyem musait değildi
benim olay anlaşıldı ben dayanamam öyle kalmayı kafaya koymuş baktım olmuyor sen yoruldun git bz hallederiz gerisini dicem çokta umrumda
eğer balık yiyemiyorsan omega 3 al tatlım , haftada 2 defa alman yeterli,, eğer haftada bir kere ablık yiyorsan 1 kere, hiç yemiyorsan haftada 2 defa iç,, ben seven seas, pulse, trıomega yı kullanıyorum,,(arada haftada 1 kere balık yediğim oluyor) , doğuma az kaldı almayayım deme, çünkğ emzirirkende balık yemek yada omega 3 almak gerekli,,,Bu Hafta gripten dokayi yiyemedim bide kesinlikle listen cok güzel balik haric hepsini azda oksa yerdim bu iki hafta alsam yeter zaten cok sagol ya
Gozun aydin canim.tebrik ederim inşallah en kisa zamanda solunum sikintisinida atlatir bebegin kucagina alirsin..
Canim benim heyecanim gorumcemin doğum gününden değil kocamin doğum gunuyle ayni gün kutlancak.eşimin bi gün once gorumceminde 3benim sanirim asil heyecanim bebegimiz varken ilk doğum günü her ne kadar bizimle olmasa da onun bizimle olduğunu bilmek :)
Bu arada dizede maşallah esin çok değer veriyi sana belli.Allah bozmasin inşallah
Benimde gecen hafta 34+1 de 1970 di.assa yukari ayni kilosu.canini sikma.sut muz bendede ise yaramadi tabi herkeste ayni etkiyi gostermeyebilir.bana hic doğum kanaliyla alakali bisey demedi doktor acaba benim sormammi lazimdi yoksa girmedimi yada araştırma hastanesi diye pek onemsemiyolarmi.pzt mutlaka sormam lazim.. Kilosunada takılma doğduktan sonra kilo alir Allahim izniyle.
Maşallah bebise canim.
Ayni şekilde düşünüyorum valla biz kendimize Baksak yeter bu halimizle.hem çocuklu hem hamile hem de calisan anneler maşallah size
Canim kilosu hizla yukseliyodu demissin seker olmasin,hem suyu fazla hem de kilo hizla aliyodu demissin.kilosu gayet normal bence.yada benim kizin zayifya ya bana iyi gibi geliyor
Maşallah bebisine canim.kilosu falan gayet iyi.inşallah bi aksilik cikmaz.fazlada hareket etme
Arastirma hastaneleri öyle oluyor genelde kabul etmiyo başka testleriinşallah bisey cikmaz.3 hafta önde olunca şekerden şüphelendiler demekki.inşallah temizdir canim ya
her doktor farklı bu nst olayında,,, benim doktor bana 38. haftamda nst istedi, ve benim doktorum perinatolog, onun için onun doktoru istemiş benim ki istememiş falan diye sıkıntıya sokma kendini,,,Alla alla hic konusu bile olmadi bizim doktorda bakalim ctesi isticek mi? Uzun mu suruyo muyanehanesinde var nst odasi
eğer balık yiyemiyorsan omega 3 al tatlım , haftada 2 defa alman yeterli,, eğer haftada bir kere ablık yiyorsan 1 kere, hiç yemiyorsan haftada 2 defa iç,, ben seven seas, pulse, trıomega yı kullanıyorum,,(arada haftada 1 kere balık yediğim oluyor) , doğuma az kaldı almayayım deme, çünkğ emzirirkende balık yemek yada omega 3 almak gerekli,,,
hayırlı olsun maşşallah bebeişine,kolay bakımı,bol sütün olsun inşallahKızlar bende kucağım aldım çok şükür 22 aralıkta
tansiyonu makine mi ölçtü hemşire kulaklıklamı ölçtü?
eger monitörlü alet ölçtüyse o aletler her zaman 1-2 rakam daha yüksek çıkarıyor
tansiyonun sonucunun doğru çıkması için en az 10 dk oturup dinlenmiş olman lazım
yani yürüdün oturdun hemen tansiyon bakıldı olmaz, böyle ölçülürse yüksek çıkar
doktorun dediği gibi anlık heyecanlar da tansiyonu yüksek çıkarıyor
idrara idrar cubugu yani idrar stribi ile bakılmasıda çok sağlıklı sonuç vermez
idrarda en güvenilir ölçüm yeni cihazlar yada mikroskop ile olanı
sen yinede tansiyon takibini günlük yap
ama mutlaka otur o vaziyette bi 10-15dk dinlendikten sonra ölç tansiyonunu
gecmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?