hamileyiz,, herkez gergin,,, olabilir,,,İyi geceler ben bi konu hakkında konuşmak istiyorum . Malum merveyle bi karşilikli bi kavgamiz oldu bunu burda çogu kişi biliyordr hatrlayan vardr . Ve hala o konunun izlerini goruyorum . Biliyorum hatalıyım yazdklarımın çok çocukça oldgnuda biliyorum ama ani bir sinirle ofkeyle yazılan şeylerdi bunlar . Ve gerçekten o gun çok uzuldum o kadar takıldımki bu konuya gece bile sabaha kdr kafamda bu konuyu duşunmuşum bilinçaltı . Gerçekten çok uzuldum halada boyle yorumları gorunce uzuluyorum . Çunku burdan kopamadım hala takip ediyorum hergun okuyorum . Hamileyiz birbirimizi en çok biz anlarız diye duşunuyorum yazdıgım şeyler içinde çok uzgunum . Bilerek yada bilmeyerek kırdıgım kişiler varsa ozurdiliyorum . Ama artık okurken o kotu aniyı hatrlamk istemiyorum . Burası bnm için sadece sanal ortamdan ibaret degilmiş bunu çok iyi anladım çunku hiç,birinizi tanımasamda çok uzuldm olanlara pişman oldum soyledigm için bn burayı çok sevdim szleride szden ricam brz bu konu hakkında hassas olmaniz çunku inanin çok uzuluyorum boyle şeyleri okuyunca. Tesekkurler.
Bende subat annesi olacak.diye korkuyorumÇakma Ocak annesi olmamak için bir hafta daha dişimizi sıkmamız lazım
Canim bende gecen yaz benzer olaya denk geldim bdvaaaaaaaaaaa inanmıyorum şaka gibi valla yaa
hahaha geçenlerde şulecim sormuştu face de sen kımsın diye kızcağıza msj yazdım dedm özelden soylerım ulu orta yazmıyım habire dedıkodu yapıoruz burda görümcem fena sinsi burda biryerdedir tanınmamak için özelden cvp yazdımtabi tabiri caizse şaka ydı yani ne işi olsunki burda derken
aaaa görüyormusun oluyormuş öyle şeyler
valla doğrudur ya
geçen günde ablam 5 senelik uyesidr buranın o bşi anlattı şoka girdim
ben ilk defa bu yaz üye oldum oda hamıle kaldım diye ocak annelerıne yazdım sadece meğer çok meşhur birderdim var diye bir yer varmış herkes orda dedıkodu yapıyormuş kocacı kv kp görümce
aslında tam bizlik bir yer hahahhaha
her neyse sen kadın hamıle 2 .c,ye gebe kalıyor,habire kocayı kötülüyormuş bu adi herife neden 2.ciyi yaptım yok şöle ypok böle küfürler hakaretler derken sen adam sanırım kadını yakalıyor ardından hemen k kulubune sen uye ol,işte şu .... nickli kadının kocasıyım ben bu adi kadın asıl bana layık değil,eve gelirim evi b..k götürür,bir tencere yemek yapmak,her gun kavga burama geldi artık,sakın itibar etmeyin yazılara falan
ayyyy çokk şaşırmıştık ablamla sonra hemen o adamı silmişler engellemişler sanırımda dünya küçük demekki tatlım ya heran her şey olabilirburası şimdilik bana yetiyor artıyor da
Senin olgunlugun hep hosuma gidiyorhamileyiz,, herkez gergin,,, olabilir,,,
yaşında genç o zaman insan daha da fevri olabiliyor,,,
özür dilemen de senin büyüklüğündür,,,
sıkma böyle şeylere canını,,
bebeklerimiz olucak, sabırlı olgun olmayı öğrenicez,,Senin olgunlugun hep hosuma gidiyor
beni hala nst ye sokmadı , haftaya cuma doğum olacak nst den hiç söz etmedik bileHmm belki sancim var dedilerse.. Bugune kdr doktorum hic bahsetmedi de nst den ctesi 36 oluyoruz kontrolumuz var acaba dedim ister mi..neyse bakiciiz artik.
Hayırlı olsun. Ne guzel ilk aglamasini duymak .Bol bol sütün olsun inşallah bebişin de kuvezden çıkar biran önce kucağına alır bol bol koklarsinKizlar bugun dogum yaptim epidural sezeryan oldu..oglumun ilk aglamasini duyum kokladim cok guzeldi..ama epidural okadarda hissedilmeyen bsy degilmis onu anladim..oglimun solunum sikintisi varmis kuvezde su an bikerecik kokladim..dua edin bize..allah hepinize saglikla nasip etsin..
canım ben de arada sağa yatıyorum sola yatmaktan dolayı çok ağrım oluyor anlamadım valla....anneme geçen diyorumki sola yatmaktan kulak kıkırdağım acıyor
sende sağa yat dedi
olurmu anne dedim sağdan kan akışı gitmiyormuş tehlikeliymiş soldan gidermiş
hahaha yaptı ayoll ben hepinize gebeyken hep sağa yattım asla sola yatmadım
öyle olduğu halde kan gitmemiş halin 4,5 kilo doğduysan
sola yatıp seni beklediğimi düşünemiyorum demezmi
Muz ve süt önerilmişti daha önce başka aklıma gelirse yazarımKızlar kontrolden geldim 34+3 bebeğim 2.100 gr kilosu az dedi bol su uc dedi.bebek dogum kanalina girmis bile :)) evde bolca dinlen dedi.kizlar bebegin kilo almasi icin napmaliyim.
Genelde 20 dk falan sürüyor ama doktoruna bağlı bazı doktorlar uzun istiyor bazıları kısa hemşire ye daha bitmedi mi diye sorunca biraz daha kalsın senin doktor uzun istiyor diyor.Alla alla hic konusu bile olmadi bizim doktorda bakalim ctesi isticek mi? Uzun mu suruyo muyanehanesinde var nst odasi
Ben de merak ediyorum ne yaptı acaba? Allah yardımcısı olsun kolayca doğum yapar inşallahhayırlı sabahlar arkadaşlar...merveden haber varmı dogurdumu ??
inşallah canım cumartesi belli olur artıkİnşallah zamanını bekler bebişin olumlu düşün
aynen ya kuru pasta iyidir:)çok saol canım :)
aynen yaa doğumdan sonra eve gelince ilk işim yatak odasına kaçıp yüzüstü yatmak olur sanırım
maşallah canım
canım zaten sezeryan mı olacaktın yoksa ters diye mi sezeryan olucaksın
ters diye sezeryan olucaksan karar vermek için erken edğilmi
bu arada bebişine maşallah
4. ayımdam beri sürüyorum canım bir ara bademyağı sürdüm sonra vazelin ama gel görki olan oldu tenimden dolayı öyle sanırım inş seninki çatlamaz canım
şu azmine hayranım valla canımbenimki içeride mutlu
aynı çelişkiler bende de var
ama sanırım gerçekten bu günleri çooooooook özleyeceğim her hareket ettiğinde içimde bir sevgi yumağı sarılıyor kocaman oldu o yumak
benimde aynıydı canım 2 halı sildi kadın sadece ve evim 2+1 ama gel görki mutfak öylece duruyor resmenartık bugün yarın halledeceğim sabahtan beri baya iş yaptım
inş seninki iyi yaparda rahat edersin canm
karar vermedim ama böyle koyabilirim canm
istediğim gibi sunum tabağı bulamadım çiklotlar için
bizimde ikinci bu ay canım ceza, trafik polisi durdurdu sağ far yanmıyormuş takılmış kapatıp açınca düzeldi ama yazdı yine adam yanmıyordu diye
aynn bir taraftan kısıyoruz bir taraftan çkıyor anlamıyorum yani
yok canım bende atmıcam dün kv atalım falan dedi yok dedim kim uğraşck ben uğraşamam dedim onunnda totosu yemedi herhal hı mı dedi durdu
kuru pasta nelerine yetmior
umrumda değil
ayy bende geçen izlemiştim o filmi çoook duygusalağlaya ağlaya hemde
inş aranızdaki buzları eritir doğan bebeğin, hiç olmamışa darılmamışa dönersiniz ve yepyeni bir sayfa açılır hayatınıza canım
hadi bakalım canım geliyor artık kuzun Allah kolaylık versinKızlar sancım baslamıs.. Dr bugunluk yarınlıksın dedi...
Acılamnda var kolay dogum oluca gii dedi.. Cok güven verdi bana .. Catı muayenesinde hiç kasmadım kendimi dr baktı bi sag bi sol en fazla 5 sn sürmüştür .. Hiç korkmayın kesinlikle.. Dr cok güzel konustu bnmle.. Bol su iç dogum yapıcak kadının e cok suya ihtiyacı olur enerjısını alır dedi.. Yüeüyüş yap.. Ilık dus al sancın 10 dk kısa sürelerle sıklastımı gel evinde sancını rahat rahat cek dedi...
Dikkat et suyun gelir sancın cogalır dayanmadıgın an hemn gel durumun musait suamda herseye dedi.. Bnden şimdilik bu ladar..
Evdeyim sancım dewam ediyo...
Hırma yicem işte yürüyüş yapıyom çömelme falan...
ayy ayzık olmuş canım bilerek yapmamıştır üzüldümya kızlar benim bu kv harbiden saf yaabizim 2 yıldır beta balığımız var bizden kıskandılar ilk aldığımız zamnlr onlarda aldı başka balık, onlarınki öldü 1 yada 2 ayda şimdi her geldiğinde yaşıyormu bu hala diyor kıskanıyor
dün sen yıkıcam diye içinde bonbuklar vardı dök lavaboya boncukları alırken lavabo kokuları oluyor ya deterjanlı meşe gibi naftalin gibi boncuklarla aynı büyüklükte onları da suyun içine koy
dünden beri o suyun içindeymiş garibim
yemek atıyordm balığa birden onu içinde görünce içimden bişi koptu
inş ölmez hayvancazımhemen suyunu temizledim yaa
dedim eşime annen atmış söylemiş atmışsın diye atmadım diyormuş
atmadım der tabi insan yaptığı işe dikkat eder demi
ha ha canım ya o da torun bekliyor işte torunumuz olmadan anlayamayacağız sanırım onları:)bide dönenceyi gördü aldığımız mest oldu bayıldı adeta
demesinmi bide ben bu odada yatıcam torunumu beklicem ayyy diye
o torununu beklerken ben ne yapıcam acaba, kafayı yemiş, dicektim sütünü de sen verirsin artıkda terbiyem musait değildi
benim olay anlaşıldı ben dayanamam öyle kalmayı kafaya koymuş baktım olmuyor sen yoruldun git bz hallederiz gerisini dicem çokta umrumda
canım ya sağlık ocaklarını bende hiç sevmiyorum son kontrole gitmedim bile hiç gerek yok onlara ne benim kilomdan bebeğim doğunca aşısı için gidicem tamam, tansiyona gelince iyice dinlenmeden ölçmemeleri lazım bana d aoldu bir kere hızlı yürümüştüm yüksek çıkmıştı, şükür idrarında temiz çıkmışahhh kızlarrrr ahhh nerden başlayım bilemiyorum
dün sağlık ocağında son izlemim vardı neyse önce arkadaşıma gittim oturdum sohbet ettim ordan da sağlık ocağına gittim kalp atışı kilo kontrolü derken tansiyonumu ölçtü ve 15-9 çıkmış sordum kaç çıktı diye şimdi söylemeyim paniik yaparsın dedi e bunu duyunca panik yapmıcak mıyım neyse sonra doktorun odasına geçtik orda da ölçtü orda da 14-9 çıktı bekledik ettik filan derken bi daha ölçtük 14-8 ben zaten panik halindeyim kesin idrarımda protein var filan diyorum bi çubukla idrarda enfeksiyon protwin var mı diye bakıolarmış onunla baktık enfeksiyon çıktı ve ben iyice panik oldum bende enfeksiyon olmaz normalde sonra apar topar kendi doktoruma haber verdim hastaneye gittim filan tam idrar tahlili verdim ve ne göreyim her şey ter temiz şimdiye kadar verdiğim en iyi idrar tahliliymiş ayrıca ilk gittiğimde tansiyonum 12-8 1 saat sonra 10-8 çıktı
doktorum tansiyon takibi yapmamı o 14-9un anlık bi yükselişolabileceğini söyledi şimdi sabahtan evde tansiyon takibi yapıyorum 12-8 12-7 filan çıkıyor oğluşum da 2600gr 47cm olmuş 35. haftanın başındayız daha benim anlamadığım bu sağğlık ocağında neden böyle oldu
canım kolostrom bebek doğuncada gelecek merak etme bu hazırlıkkızlar bir de benim memelerimden açık sarı renkli sıvı geliyor memelerime krem sürerken filan dikkatimi çekti ucunda böyle deliklerin üzerinde sıkınca filan de geliyor kolostrum dediğimiz süt bu mu yoksa
canım güzel şeyler düşünmüşsün inşaallah gönlünce uygularsındün gece bacak ağrısından resmen uyuyamadım ya.sağa dönemiyorum solada dnemiyorum hem sağ hem sol ağrıyo.çekiliyo gibi sanki.tuhaf bişeydi ilk defa oldu.yüz üstüde hayatta uyuyamam.artık ne şekil uyuduysam bende hatırlamıyorum bi saatten sonra.
ayın 2 sinde eşimin doğum günü var.ahh benim kızım süpriz yapıp geleydi fena olmazdı
görümceminde 5 inde.ikisine süpriz doğum günü yapıcaz.eşimin kuzeninde.aslında eşim hayatta sevmez öyle şeyleri.ama ona moral olur diye düşünüyorum.gerçi doğuracak olan benim bana yapılsaydı fena olmazdı hani
şimdi ben eşime mont almayı düşünüyorum.Aslında benim amacım kızımın ağzından babasına pasta yaptırmaktı.ama bu sene olmadı.pastayı görümcemin kocası sipariş vericek(pasta parasını kaynanam verdi sözü varmış görümceme ondan beraber olsun dedik) ikisinin çocukluk resimlerini koydurcak.bende yazı olarak "İyiki Doğdunuz Babacım ve Halacım" yazdırmak istiyorum
gelelim asıl meseleyeben kızımın ağzından babasına mektup yazmak istiyorum ama bulamıyorum.kendimde hayatta beceremem öyle yazıları hediye kızımdan gelmiş gibi de not yazıcam.
ay çok heyecanlandım keşke bana yapılsa.Ama benim koca öküz hayatta anlamaz böyle incelikler
ayy çok sevindim inan, kimsenin evinde huzursuzluk olmasınteşekkür ederim canım. düzelmeye başladı sanki çok şükür.
sağol canım aminAllah hepimize kolaylık versin canım. hepimiz aynı duygular içindeyiz.
canım sebep belli oldu:)15-9 çıktığında sağlık ocağına yeni gelmiştim (araba ile) ve dijital alet ile ölçüldü ölçerken de beni konuşturmuştu hamur iş yeme cart curt bunları konuşuyordu o sırada doğal olarak yükselmiş olabilir sonra bir 10-15dk geçti doktorun odasına geçtim 14-9 ölçtü onu kulaktan ölçtü dinlenmiştim ama heyecanlıydım acaba kaç çıkacak? ve neden böyle oldu? düşüncesi de tansiyonumu yükseltmiş olabiilr
gözünaydın canım inşaallah solunumuda düzelirKizlar bugun dogum yaptim epidural sezeryan oldu..oglumun ilk aglamasini duyum kokladim cok guzeldi..ama epidural okadarda hissedilmeyen bsy degilmis onu anladim..oglimun solunum sikintisi varmis kuvezde su an bikerecik kokladim..dua edin bize..allah hepinize saglikla nasip etsin..
oyy çok duygulandım ben ya maşaallah eşinede sana da Allah muhabbetinizi bozmasın hep daha iyi yapsın canım, ne güzel gönlünü almış kıyılır mı hiç öyle kocayaAmanınnn böyle giderse hepimiz çakma ocak annesi olacağız
@Girlboymom oley oley çok şükür elhamdülillah çok sevindim gamzecim.
Allah sağlık sıhhat afiyet versin hepinize, hayırlı sağlıklı evlar olsun, Allah bağışlasın.
Bol bol faydalı sütün olsun bebişine yarasın inşallah.
@Mrv5534 çok heyecanlandım. Lütfen online doğuma devam et, çok zevkli ve heyecanlı böyle okumak
Allah kolaylık versin, yardımcın olsun inşallah. Nasıl hevesleniyorum şu normal doğuma anlatamam.
yarın kontrolüm var bakalım ne alemdeyiz.
Yoksa bende yakında başlayacağım senin gibi çömelip kalkmaya. Hakkımızda hayırlısı olsun.
İnşallah kolay bir doğum olur.
Yaaa bende 2 Ocak Mevlüt kandilinde olmasını çok istiyordum. Ama biraz erken oluyor öyle galiba.
Birde 1 Ocak'ta olması gibi bir riski olur. Allah korusun diyeyim. Gerçekten ama gerçekten istemiyorum.
İnşallah böyle dediğim için 1 Ocak olmaz.
Kayınvalidem ve en önemlisi büyük görümcem 1 Ocak doğumlu.
Olmasın nütfen o güün
Neyse ben gene hayırlısı olsun diyeyim, iç sesime kulaklarımı tıkayarak.
@ebrubirol ne güzel görümcenin doğum günü için heyecanlanabiliyorsun.
Bende 4 aralıkta evlendim. 1 Ocak görümcemin doğum günü. Kınada çeyizde onca şey yapmış olmalarına rağmen pasta yaptım hazırlık yaptım, çağırdım, kutladık. Her doğum günlerinde hediye hiç sekmezdi. Eşim hatırlamazdı doğum günlerini ben arattırırdım. Aaahh ahh salak kafam
Pinking Tree canım yaa yazmasan da olur olur mu hiç öyle şey. Hepimiz buna benzer şeyler yaşıyoruz.
Sorun onlardan kaynaklanmasa başka bir şeyden oluyor işte.
Benimde amacım oydu. Orda kalsın bir müddet, almadığımızı kv den nasıl olsa öğrenirlerdi. Umurumuzda değilsiniz mesajı vermek.
Ama maalesef eşim ptesi alıp eve geldiği için, kaç gündür surat yapıyorum eşime.
Her gün şirinlikler yapıyordu bugün artık dayanamadı, tam anlamıyla gönlümü aldı çok şükür.
Eve gelince kıracağım o beşiği zaten, sen ne istiyorsan onu alacağız. Başlarım onlara da beşiğe de şeklinde
Ki benim derdim beşik değil. Ben senin kardeşin değilim dedim. Gelen hediyeye çöp muamelesi yapacak değilim.
Dediği beşiği almasa da kullanırım bunu ne olacak neyse ne. Zaten ne kadar kullanacak ömür boyu değil ya.
Geri kalan bütün eşyalar benim istediğim gibi.
Eşimde öyle diyor, her şeyimizi aldık, ne istiyorsak, ne beğendiysek aldık. Sen iyisin, oğlumuzun sağlığı iyi ne olur üzme takma kafana artık.
Ben ne kadar konuştuysam, iyilikle güzellikle denedim, bağırıp çağırarak denedim, yok değişmiyorlar işte ne olur üzülme artık şeklinde dedi.
İş kazası geçireceğim moralimin bozukluğundan, senin canın sıkkın diye, geldiğimden beri işe elim ayağım titriyor diyor.
E ne diyeyim artık. Kocamda bu kadar üzerime titredikten sonra, başlarım onların sülalesine
sağol canım bizimkiler ikinci el hep yeni moda değil@bugdaytanesi82 hayırlı olsun tarihiniz canım. Benimde şimdilik 8 Ocak bakalım yarın kontrolde değişir mi?
Eflalimle aynı gün. Herkes kendi derdine düşüp buraya ihmal etmeyelim inşallah.
Ama az kaldı amanııınnnn
babyforwe balığına inşallah bir şey olmamıştır, suyu köpürtmüş gerçi ama
Yaa böyle duyunca bilerek yapmamıştır diye geçiyor içimden, ama benimde başıma gelse bende senin gibi düşünürüm
Geçen söylemeyi unuttum, beşiğinize bayıldım bayıldım. En sevdiğim modellerden çok şık. Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin.
Temizlikte de Allah kolaylık versin.
Biz mutfağı iç dış kadın gelmeden önceki günlerde temizledik.
İnce yapamaz ki gelen kadın. Cam, kapı koltuk silsin ancak. O işleri insan illa kendi yapacak maalesef.
Nego beşik, uyku seti battaniyeler çok güzel. Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin inşallah.
Ben ancak önümüzdeki hafta paylaşacağım inşallah resimlerini odamızın.
Bugün stor için ölçü alındı, halı beğenildi. Storla halı teyzemizden, bebek odası, uyku seti ananemizle dededen.
Yinede dünya kadar masraf yaptık anlamıyorum
kesinlikle canım kıymet bilinmiyor, bende öyle diyicem mevlüte gelin diyeAl benden de o kadar canim. Artik yuzustu uyumak istiyorummmm..
Ayyyy yerim ben onu cok duygulandim
Canim ben de aynen senin gibi dusunuyorum. Her zaman bi misafirim va gelecegi zaman kendimi cok yipratirim. Ama kiymet bilen mi var. Hic bi isten anlamayan, yemekmis, pasta borekmis bilmeyen kadinlar cok daha kiymet goruyorlar. Ben de gelmek isteyene mumkun oldugunca mevlut yapicam haber veririm dimeyi dusunuyorum. Yakin arkadaslar is arkadaslari vs gelirse de her yer pastane, her yerde hazir borek corek vae. O sekilde hallederim.
Canim koctasin sitesinde cok hos perdeler varsi cocuk odalari icin. Ben iki tane aldim 80 liraya. Olcusunden dolayi iki tane almam gerekti. Sen de bi bak istersen.
Ayy canim gozun aydin. Ayrintili dogum hikayeni de bekliyoruz..
Hic bisi olmaz canim. Ise donmezsin. Dogum sonrasi surenden de dusmez.
Canim hemencik cikar ins kuvozden. Rabb'im sifa versin. Sana da bol sut versin ins. Ayrintili haberlerini bekliyoruz.
Canim cok seviyo kocan seni belli ki. Ben bile okurken duygulandim. Uzme sen kocisini :)
canım süper liste gerçekten işe yarıyor bubanada başlarda kilosu az diyordu doktorum
suan da gerçi çok kilolu değil ama beslenme çok önemli
günde 2 bardak süt bi sabah bi akşam yatarken
günde 2 tane muz bi sabah kalkınca bide gece yatarken
1 bardak ayran
aralarda da tatlı atıştırmalıklar tatlı gidalar güzel kilo yapıyo bebekte (eger şeker problemin yoksa tabi!!)
ceviz badem fındık gibi yağlı yemişleride ihmal etme
vitamin ilacımı hiç kullanmadım bu arada
kullansam belki daha kilolu olacaktı bebegim
ben bu şekilde bayagı bi toparladım bebegimin kilosunu
bu arada sütü balla tatlandırdım hep
bide unutmadan günde mutlaka en az 1 tane haşlanmış yumurta
maşaallah canımkızlar kontrolden geldim bugün 35+2 2600 gr olmuş bebişim çok şükür herşey yolunda 2 ocakta gel dedi doğum tarihi kesinleşsin dedi 13 Ocak sanırsam hem Heyecanlı hemde korkağım şuan
maşaallah annesi kilosu güzel doğmuş solunum sıkıntısıda çabuk geçer inşaallahHepinize yesekkurederim.bebegim 3400 gr dogdu..ilk yanima getirdiler kiyamam inler gibi ses cikariyodu oyuzden solunuma bagladilar.sezeryanda sik karsilasilan bi durummus bebegin cigerinde su kaliyormus..ins hemen iyilesir yavrum..
müsli diye diye müsliye aşerdirdin banabir kere hergün bir haşlanmış yumurta şart ,,
hergün 80 gr protein alman gerekiyor, et, balık,, eğer somon yiyebilirsen çok iyi,, ( haftada iki defa balık) , ben her gün 80 gr almakdansa haftada iki kere et, ikide balık yiyorum,,yarım kilo ya tamamlıyorum,,
süt,, ve ara öğümlerde müsli yiyebilirsin,, ( bol fındıklı üzümlü olanından)
muz,,, yoğurt, peynir,,
bol su,,
ve C vitamini,, unutma ki C vitamini yiyeceklerin içindeki yararlı şeyleri bebeğe taşıyan köprü vazifesi görüyor,,
kaliteli karbonhidrat,, tam tahıllı buğday ekmeği,, günde 4 dilim,, bulgur pilavı,,,
maşaallah bebeğine canım, şekerden şüpheleniliyor su fazla oluncaiyi akşamlar kızlar sabah kontrolüme gittim nihayet.
36+1 boyumuz 49 kilomuz 2800 ben daha fazla bekliyordum kilosunu, şaşırdım. Daha hızla yükseliyordu
Hafta sonu olan kasık sancımdan ve hafif su gelmesinden bahsettim. Su olabileceğini düşündüğümüz şey akıntı imiş. alttan muayene etti. açılma vs. bişey yok su gelmiş olamaz dedi.
Ancak suyun fazla olduğunu ve testler yapılması gerektiğinden bahsetti. Yarın sabah erkenden gidip açlık tokluk kanı vericem. Ayrıca başka testlerde istedi.
suyun eksik olmasının sıkıntı olduğunu birçok arkadaşımdan duymuştum. Ama fazla olmasının sorun olacağını hiç kimseden duymamıştım. Nette az okudum da kötü şeylerde yazıyor bazı yerlerde sinir oldum.
sizin fikriniz var mı bu konuda?
Birde kilosunu yanlış ölçmüş olabilir mi?
canım yalnız değilsin aynıyım bende hem de ikinci yani sanki ilkKızlar ben ne tuhaf anne olucam yaa:)
Hem hemen doğsun istiyorum çok merak ediyorum hem de hiç hazır Değilim yılbaşından sonra yeni yıl bebeği olsun istiyorum.. Hem öyle hem böyle istiyorum:)) onca zaman okudum ettim teoride ahkam kestim araştırdım şimdi pratik zamanı ben yatıyorum sadece:(
Bir de Gamze ve Merve ye öyle odaklanmıştım ki onlar doğurunca ben de doğuracağım sanıyordum:)) sabahtan beri midem alev alev her tarafım ağrıyor Merve yi okudum diyr sanki ben doğuruyorum :)) karın ağrısından ölüyorum sadece psikolojik..
Allah bir avazda kucağına almayı nasip etsin yarın sabah akşam oğluşunun haberini alırız inş :)
geçmiş olsun canım parol içsene yoksa gerçekten geçmiyoriki günlük temizlik maceramın ödülünü almış bulunmaktayım
kocaman bir baş ağrısı
ve benim ağrılar kolay kolay gitmez
canım maşaallah kilosuda haftasıda iyi artık gelsede erken olmaz sağlıklı olsun daOy hayirli mubarek olsun insallah :)
Bizde de ayni :) doktora sordum bugun iyi birseymis .. bebegin iyi oldugunu amniyon sivisini guzelce ictigini gosterirmis :)
Bizde bugun doktorumuzun yanindan geldik .. Kesede yirtik varmis ve malesef suyum azaliyor. Su an riskli boyutta degil dedi. Enfeksiyon yok. Ama her an dogum baslayabilirmis. Zaten kilosu da 3500 ü gecmis. Dogum kanalina girmis. Pozisyonu gayet normal doguma uygun. Artik hayirlisi . Pazartesi suyun durumuna detaylida tekrar bakacak. Ama pazartesiye kadar dogum bile olabilir dedi
Herkes iyi mi ocak anneleri
canım yaptırma artık şu tahlili kaç oldu bir sürü kanın gidiyor böyle yazık sana@Mrv5534 mervecm Allah bir avazda kavuştursun evladına inşallah çok kolay doğum olur darısı bizlere inşallah
Bugün bir arkadaşımız daha doğum yapmış gözü aydın olsun bende onun gibi epidural sezeryan olucam nasipse hissedilmesi üzerinde karınca geziyormuş gibiydi
Benimde bugün kontrol vardı doktormudur asistanmıdır şansıma denk bi panik bi tuhaf beni strese soktu sorularımı bile unuttum bebeğin başının haftasıyla uyumlu olduğunu boy ve kilosunun 3 hafta fazla olduğunu söyledi yine ve yine şeker için tahlil yazdı daha 13 gün önce yaptırmıştım sağlık ocağında yok hastanede tekrar yaptırmam lazımmış aç-tok yaptırıcam yarın öğlene kadar hastanedeyim sanırım sonucu almadan dönmek istemiyorum kan vermek sorun değilde bebeğimin sağlığı inşallah iyidir tek tedirginliğim o
sağol canım çok takıyorum çokk bende rahat umursamaz olmak istiyorum artıkCanim uzuluyorum seni byle okuyunca. Tanimiyorum ama ne kdr hassas biri oldugun asikar. Bir an once konusmalisin esinle bence cunku belli ki ondan adim gelmicek. Kadin olarak maalesef bazennilk adimi atmak durumunda kaliyoruz. Bu da
ohh misss güle güle oturKızlar daha yenı oturdum ama butuuunnn ıslerımı yaptım cok sukur hıc bı ısım kalmadı artık doguma kadar oh mıs.. Bıraz zaman sonra da kendı temızlıgımı yaparım gunumu beklerım artık.. Cook yoruldum ama vallah...temzlıgını daha yapmayanlara allah kolaylık versınn...
canım annene hak veriyorum çünküüü:) ilk oğlumda sola yattım hep ben ama kilosu azdı, şimdi hep sağa yatıyorum çünkü sola yatınca çarpıntım oluyor, birde benim hep tuhafıma gitmiştir Peygamber efendimiz hep sağa yatın dediği halde bu dr lar niye sola yatın der hamileyken mantıklı gelmiyor, bebeği besleyen damar sadece solda değil ki sağ da da varanneme geçen diyorumki sola yatmaktan kulak kıkırdağım acıyor
sende sağa yat dedi
olurmu anne dedim sağdan kan akışı gitmiyormuş tehlikeliymiş soldan gidermiş
hahaha yaptı ayoll ben hepinize gebeyken hep sağa yattım asla sola yatmadım
öyle olduğu halde kan gitmemiş halin 4,5 kilo doğduysan
sola yatıp seni beklediğimi düşünemiyorum demezmi
ay kıyamam canım inşaallah daha uzun ayrılıklarınız olmasıneşimi antalyaya gönderdim annemlerdeyim şimdi burda kalıcam eşim gelene kadar ama ben şimdiden onu çoooooooookkkkkkkkkkk özledim onsuz çok sıkılırım ki ben sanki askere gitmiş gibi hissediyorum kendimi
eee face bu canım oldum olası ben gıcığım ne yalan söylüyüm:)bu arada face grubu karıştı kızlar ya şaka gibi valla
bir çoğunuz gerçi oraya hiç girmiyorsunuz
bende çok girmiyorum ama bildirim geldikçe ara ara yıne yazarım yoklarım
ben burayı daha çok seviyorum açıkçası,bana daha samimi geliyor kendimi daha rahat hissediyorum burada
whats up la falanda asla uğraşamam yeri geliyor bıt bıt ablam zırt pırt bişi yazdıkça bile o bildirim sesi geldikçe sinirlerim hopluyo,grupsal konuşmaya vakit ayıramam sanırım
şuan face in karışma sebebi,reklam veren bikaç kişiye izin verilmiş gruba girmesi için,250 kişi varmış nerdeyse kimisi kasım kimisi aralık ocak şubat annesi,kimisi eşi ile ortak face kullanıyor ,buna çok sinirlenen olmuş velasıl gruptan atılan,kendi isteğiyle çıkan çok kişi oldu,kalpler kırıldı,halbuki hepimiz hamileyiz sonuçta,sorular soruyorz,ha aralık ha ocak ne bileyim bana saçma geldi bu ayrım olması,bakalım ne olcak bu işin sonu
ayyyy bende kendi kendime surat asmadığımı anlasam bir
Üzmeyeyim artık bencede. Ama o da bu kadar üzüldüğünü belli etmemişti. Bugün bu kadarını anlatınca şaşırdım
Kendi kendime surat asıyorum sanmıştım
Amin Allah razı olsun Ebrucum. Hepimiz çok mutlu olalım inşallah.
Diyorum ya sürpriz doğum günleri bile yaptım salak gibi, onca yaptıklarına rağmen. O yüzden görümce deyince bir fena oluyorum ne yapayım
canım belkide doğurdun şimdiKızlar dus alıyorum...
Rahatlıyorum.. O kadar cok sancım yok.. Sancım azaldı dr aradım gününü dolduruyosun şimdi gider sabah şiddetli gelir bunakanma dedi...
Bu arada kk gibi hiçbiyer olmuyo..watsapı biz buraya haber veremicemiz zaman kolaylık olsun diye actık.. Toplamda 12 kişiyiz ama 12 kişi burdada aktif kızlar.. Tenhalarıgını düşünmüyorum..
Bnm gibi telden girenler için önerdim..kabul edenlerde ettiler.. Bildirim içinse grup bildirimin kapatmak yeterli.. İstediginiz zaman girersiniz ..kesinlikle face gibide degil bunu sölememe gerek yok zaten biliyosunuz arkadaslar.. Yanlış bişi önerdiysem affola...
Ama dedigim gibi 12 kişi burda eksi oldukarı gibi aktifler..
İyi geceler..hepinizi öpüyorum....
Bakalım sabaha nasıl olucam... Suni sancı almak istemiyorum en azından zor durumda kalırsam almak istiyorum..
Ama dr bilir
ayy üzüldüm ama ben kv ye, niye bu ön yargı ya kv ye karşı ya da geline vs. karşı ad çıkmış bir kere çok ayıp etmiş o arkadaşınhahahhaha gerçi böyle deriz de biz yine ayıp olmasın günah olmasın diye sesimizi çıkaramayız
bundan 2 yıl evvel bir arkadaşım doğum yapıyor,kv si melaike gibi bir kadın benm gözlemlediğim zaten dul,oğlu saf bir adam evlenmemiş,bu kız arkadaşımda aslında eşimden yana arkadaşım,kocası ile eşim çok ii arkadaşlar bende o sebeple tanıştım,neyse hep yanlız kalınca eşinin dedikodusunu yapardı,kv kötülerdi ama içten içe neden se kadınıda tanıdığım için çok inanmazdım anlattıklarına,çünkü ne zmn bunlara gitsek kızın annesi babsı dul ablası hep bunlarda hele h.sonu kalmaya gelirler bir kere bile kv desinin onlara geldiğini kaldığını duymadım ben seneden seneyee diyebilirim,neyse bu doğum yapıyor,tabi kızın anne baba abla hep onlarda,kv de halıyle gelmış ,biz yaklaşık ileşsin diye 25 gun sonra evine gittik ziyarete,fısır fısır bana kv disini doğumdan 5 gün sonra kovduğunu söyledi,kocasının haberi yokmuş,resmen dedi kovdum,içimden çok üzüldüm,çünkü o durumada karşıyım,kendi ailem sülalecek kalsın,kv yide evden kov,olcak iş değil,sebep ne deyince ne kdr doğru ne değil bilemem ama gece yatak odasına girmiş kızım dıkkatlı emzir meme emerken ezilmesin diye guya içine kdr girip memesine mi ne bakmış,bişey diyemedim,çok sinirlenmiş azarlamış ki azarlarda çok fenadır,benide tembihledi nolur kocamın kulağına gitmesin bana çok kızar diye,aradan 1 hafta geçti ben eşime bu durumu anlattımtabi o zmn ben hamıle bile değilim,2 hafta sonra kv geldi bize,bizimki sen kalk bana bak anne böleyken böle yapmış arkadaşın annesi olurda bnm hatun ilerde hamıle kalırsa olurda sende kızınla karıma karışmaya kalkarsanız kovarım sizi demezmi kadın kalakalmıştı
eşime kızarım ederim beni deli edr sinirlendirir ama bu gibi konuda gerçekten beni ezdirmez eminim yani buna yada umarım öyle olur,rahatsız oldumu hissettiği anda cvbını verir durumu düzeltir diye umut ediyorum ya
ayy çok güldüm yaaaaaaaaaaaa inanmıyorum şaka gibi valla yaa
hahaha geçenlerde şulecim sormuştu face de sen kımsın diye kızcağıza msj yazdım dedm özelden soylerım ulu orta yazmıyım habire dedıkodu yapıoruz burda görümcem fena sinsi burda biryerdedir tanınmamak için özelden cvp yazdımtabi tabiri caizse şaka ydı yani ne işi olsunki burda derken
aaaa görüyormusun oluyormuş öyle şeyler
valla doğrudur ya
geçen günde ablam 5 senelik uyesidr buranın o bşi anlattı şoka girdim
ben ilk defa bu yaz üye oldum oda hamıle kaldım diye ocak annelerıne yazdım sadece meğer çok meşhur birderdim var diye bir yer varmış herkes orda dedıkodu yapıyormuş kocacı kv kp görümce
aslında tam bizlik bir yer hahahhaha
her neyse sen kadın hamıle 2 .c,ye gebe kalıyor,habire kocayı kötülüyormuş bu adi herife neden 2.ciyi yaptım yok şöle ypok böle küfürler hakaretler derken sen adam sanırım kadını yakalıyor ardından hemen k kulubune sen uye ol,işte şu .... nickli kadının kocasıyım ben bu adi kadın asıl bana layık değil,eve gelirim evi b..k götürür,bir tencere yemek yapmak,her gun kavga burama geldi artık,sakın itibar etmeyin yazılara falan
ayyyy çokk şaşırmıştık ablamla sonra hemen o adamı silmişler engellemişler sanırımda dünya küçük demekki tatlım ya heran her şey olabilirburası şimdilik bana yetiyor artıyor da
kızzz kv denle uğraşma bu kadaryok valla ben tatlı dille evine yollarım hiiç umurumda değil
kovmam ağzımla ama o anlar, direk söylemek doğru gelmiyor bana büyük sonuçta saygısızlık etmem yüzüne karşı
salona beşik aldım ya diyor onu yatak odanda kullanacaksın demi yok dedim ilk zamanlar aaşagıda salonda kalıcak
ben dedim yatamam dedim ki yatamam yani
o sandı ki ben yukarı katta oturacağım sabah akşam yatak odasında yada beek odasında onlarda yanımda oturacak
dedim bebek de aşağıda bizimle oturacak yukarıda ne işi var
diyor emzireceksin ya bebeği insanlar içinde olmaz (sandıki ben herkesin yanında emzirecem haberi yok onun yanında bile emzirmicem)
yok dedim daha neler ben kimsenin yanında emdiremem dedim
emzireceğim zaman yukarı gider emziririm ben dedim
o otursun aşağıda yanımda sanki mememi tutacakbebeği o emzirecek
en azından ev işleri ile ilgilenir bizde bebişimle yukarıda baş başa emişiriz
aaa okuyor bence kesinsen o bişeymi buğdaytanesi benm geçen günkü olayımı görsen,sen ben kalk bizim dr a deki,geçen internette yazışıyoruz,orda okudum bebek böle bir tarafta toplanıyor ya hanı dedim götü bacağı sertleşiyor öyle olunca ona kasılma denılıyormuş dedim,banada gün içinde 15-20 oluyor dedim,yooo dedi olabilir normaldir dedi bişi demedi,hani masasına geçıyoruz ya ilaç v.s. yazdığı zaman sen kalk asistana deki bak ke.... görüyomusun bir grup açmışlar bizi çekiştiryorlarmış demezmiyok dedim dr hanım aslaa o takım konular değil,kocalar kaynanalar yok şu giysiyi aldık yok kaç tane aldın biz dedim bunları konuşuyorz,hımmm iyi peki dedi sinsi sinsi belkde oda burda okuyodur olan biteni olamazmı yani
öyleyse burdan seslenıyorum ona bana bakkk doktor hanımm kılolu kılolu tombul dedin kuruttun çocuğumu
kemığını ölçttün fl sine baktın boyu korkunç uzun dedin
2 hafta geçti ölçtüğün ölçümden 1 cm daha kısa çıktı nazarınmı değiyor anlamıyorm
haftaya alttan bakıcam dedin,olurda bana yıne negatif bişi dersen gözümü kırpmadan başka hastaneye gidiyorum bilmiş olasınnn
canım ya bende aynıyım bizde robot değiliz ki insanız kadınız bütün gün bütün yük omzumuzdaAy anacumm.. Kızlar rabbım gunah yazmasın da erken merken dogsun bıran once ıstıyorum bebısım yaa. Bızım otekı ufaklıktanmıdır nedır artık dayanamaz oldum, nefes bıle alamıyorum. Zaten sıkıntılıyım hamılelıkten ufacık bıseye darlanıp sınırlenıyorum.. Hazelıme bagırıyorum bazen. Sonra cok uzuluyorum gozumun ıcıne bakınca kendımı öldüresim geliyor. Ellerini ayaklarını öpüp özür diliyorum kuzumdan. Kurban oldugumun verdıgı o da bana anne? diyor naptıgımı anlamıyorki yavrum...
hatanı anlaman çok güzel özür dilemek erdemdirİyi geceler ben bi konu hakkında konuşmak istiyorum . Malum merveyle bi karşilikli bi kavgamiz oldu bunu burda çogu kişi biliyordr hatrlayan vardr . Ve hala o konunun izlerini goruyorum . Biliyorum hatalıyım yazdklarımın çok çocukça oldgnuda biliyorum ama ani bir sinirle ofkeyle yazılan şeylerdi bunlar . Ve gerçekten o gun çok uzuldum o kadar takıldımki bu konuya gece bile sabaha kdr kafamda bu konuyu duşunmuşum bilinçaltı . Gerçekten çok uzuldum halada boyle yorumları gorunce uzuluyorum . Çunku burdan kopamadım hala takip ediyorum hergun okuyorum . Hamileyiz birbirimizi en çok biz anlarız diye duşunuyorum yazdıgım şeyler içinde çok uzgunum . Bilerek yada bilmeyerek kırdıgım kişiler varsa ozurdiliyorum . Ama artık okurken o kotu aniyı hatrlamk istemiyorum . Burası bnm için sadece sanal ortamdan ibaret degilmiş bunu çok iyi anladım çunku hiç,birinizi tanımasamda çok uzuldm olanlara pişman oldum soyledigm için bn burayı çok sevdim szleride szden ricam brz bu konu hakkında hassas olmaniz çunku inanin çok uzuluyorum boyle şeyleri okuyunca. Tesekkurler.
Neler neler konuşulmuş :)) valla ben de tanıdık çıkacak diye dedikodu yapamayanlardanım:)) yoksa evliliğimin ilk bir yılı Arkadaşlarımın kafasını şişirmekle geçti:))) hatta Kızımın adını bile paylaşmamıştım hehe sonra vazgeçtim:) burdaki paylaşımlarımdan çalamam onlar için.. Bir de çok şükür utanılacak bir şeyim yok hihoytt:))
Doktorların takip etmesine gelince... Ben de Medical park taki bir kadın doğumcuya giydirmiştim:))) kadın bana cahil muamelesi yapmıştı tesettürlüyüm diye " senin kafan basmıyor mu Şekerim" Demişti brrr neyse sonra gene o hastaneye gittik acil durum oldu kadın gitti kk sayfasını açtı Yazdığım bana göstererek biz de oradan kaçarak çıktık sonra eşimle:))
Bir anımı daha anlatayım:)) Üni forumunda hocalara sayıyoruz ben de bir erkek hoca için Sapık demişim iki üç kız arkadaşşa birlikte :)) hoca hepimizi odasına çağırdı adam kendisinden ders Alanları forumdaki doğumgünü kutlamasına göre eşleştirip bulmuş :))) yemiştik ayvayı.:))
merve nasıl acabasağlıkla kucağına alsın inş da haberlerini alalım :)
Günaydın kızlar nasılsımız bakalım biz hamdolsun pazartesiyi bekliyoruz kızımla kavuşmamıza az kaldı dua edin bize bwnimde dualarım sizinleİyi akşamlar kızlar yarın son kontrolüm var pazartesi nasipse diğumum var hepimiz sağ sağlim doğuralım
hadi canım az kaldı inşaallah çok kolay güzel olur doğumunGünaydın kızlar nasılsımız bakalım biz hamdolsun pazartesiyi bekliyoruz kızımla kavuşmamıza az kaldı dua edin bize bwnimde dualarım sizinle
günaydın herkese
rüyamda nişanım gelmişti eşime haber vermeye geliyordum wc den yatak odamıza
o kadar
hayırlısıyla görürüm o günleri artık bende yavaş yavaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?