Son yorumuna cok guldum valla ayni bende oyleyim, cok acayp pasakli oldum yaa, bide kiyafetlerim hic olmuyor, 8 kilo fazlam var az degil, 36 bedenden 42ye ciktim.. Ama bebegim icin bi sure takmayacagim, onun gelisimi daha obemli tabiki.. Canim aynen bende sarisin kabak kafa bi bebek hayal etmistim hic oyle olmadi :)) ama olsun benim bebegim dunya guzelii :))Canım hem Bebeğin ağzını hem meme ucunu karbonatlı sU ile sil eczaneden mikostatin de aşıp damlatabilifain. Günde 3-4 defa 8 damla şeklinde zaten içinde yazıyor. Geçmiş olsun kuzuma...
Kendine mi bakıyorsun demişim ve istda gibi konuşmuşum kusura bakma canım benim kafa gidik :)) instagramdaki bakabilirsin ama bence güzel elbise almışsın inş istediğin gibi olur..
Chamay ın ing da var..
Gayet güzel canım hiç Can'ını Sıkma.. Inş her iey gönlünce olur..
Ben yeni kullanmaya başladım çok mutluyum pusette oturmuyor taşısam kollarım ağrıyor ellerm serbest kalmıyor. Geçen gün ergobaby takıp caddeye gittim hem bebeğim uyudu hem de ben Vitrinlere baktık vs pusetle dükkana git Çık Karşıdan karşıya geç o bile zor... Kullanacaksan tam zamanı erken değil bence. infant insert e şu an gerek yok ben balta moby wrap a sarıyordum şimdi ergoya infant insert olmadan takıyorum uyudu mu da başını örtüyorum oldu da bitti maşallah :) tavsiyr ederim..
Canım hem onun ağzını em meme ucunu birlikte sil. Öok geçmiş olsjun. Süt emmesinde bir problem vs yoksa belki de süt izidir...
Canım zaten aynı tarih doğumlu bu cadılar:) hiç dyormuyorlar ikisi de:) iade ya da değişim yap istersen çünkü azıcık giyer.. Ergobaby babakucağo mı ne diyorlar kucağına Asıyorsun bebek içine oturuyor anneyi bırakmayan bebekler için ideal kocan da taşıyabilir tabi benimki göbekli olduğu için o iş de bana kaldı:))
Hiç takma kafana canım seni tedirgin etmelerine izin verme dağ BAŞINDA değilsin ki.. Kilosu zaten kontrol Altın'da... Esmer Sarışın işine gelince aynısı bizde de var. Iki ailede Sarışın bebeğim esmer Doğdu ve kvnin kocamın Kopyası ama kv kabul etmiyor benim çocukların hep sarıydı diyor sanki lady di nin çocukları:) benimki Dr Karadut işte Napıyımm:)) hiç evladın üzerinden hevesin kırmalarına izin verme..
Canım doğum sonrası kemiklerim çıkmıştı :) korsesi giydim kurtuldum derken bir ay içinde kilolar gelmeye başladı maşesef sonradan şiştim:)
Malesef canım..
Canım 3 ay sonrası kilo Aklımı Yavaşlar ama Bebeğin kilo aralığı nasıl eğer aşağıda ise doyurucu beslen 6 ay sık dişini ye istediğini sonra kiloyu kafana takarsın.. Incecik doğurdum şimdi dana gibi oldum ama açıkçası çok da takmıyorum bu zamanlar geri gelmeyecek bebeğim anne sütü ile beslenen bağışıklığı olsun da gerisi boş.. Birkaç aya bakar kilo vermek...
Ben de mobywrapdan ergoya geçiş Yaptım bileklerim rahatladı :) o kadar ıvır zıvır Arasında gerekli Şeyler de almışım diye seviniyorum :)
Bizde de durum aynı eşim Sarışın ben kumralim bebeğim esmer Doğdu hep de sarı bebek hayal ederken :) iki ailede de tüm bebekler sarı:) renkli gözlü... Bizimki karadut çıktı:)
Ayy ne güzel ana oğul:) maşallah ikimize de:) ayrıca seni bakımlı gördüm maşallah beni görseniz gülersiniz halime kızım assolist gibi bense pazarcı teyzeler gibiyim..
Hahahaaaha ilahi :))) dışarı çıkıcağız birazdan hava çok gzl bugün,bende bnm artisti bekliyorum uyanmasını ,eczaneden alacağım o dediğin ilacı,evet gerçi silince hmn geçiyor banada süt lekesi gibi geliyor ama nolur nolmaz evde bulunsun degilmiCanım hem Bebeğin ağzını hem meme ucunu karbonatlı sU ile sil eczaneden mikostatin de aşıp damlatabilifain. Günde 3-4 defa 8 damla şeklinde zaten içinde yazıyor. Geçmiş olsun kuzuma...
Kendine mi bakıyorsun demişim ve istda gibi konuşmuşum kusura bakma canım benim kafa gidik :)) instagramdaki bakabilirsin ama bence güzel elbise almışsın inş istediğin gibi olur..
Chamay ın ing da var..
Gayet güzel canım hiç Can'ını Sıkma.. Inş her iey gönlünce olur..
Ben yeni kullanmaya başladım çok mutluyum pusette oturmuyor taşısam kollarım ağrıyor ellerm serbest kalmıyor. Geçen gün ergobaby takıp caddeye gittim hem bebeğim uyudu hem de ben Vitrinlere baktık vs pusetle dükkana git Çık Karşıdan karşıya geç o bile zor... Kullanacaksan tam zamanı erken değil bence. infant insert e şu an gerek yok ben balta moby wrap a sarıyordum şimdi ergoya infant insert olmadan takıyorum uyudu mu da başını örtüyorum oldu da bitti maşallah :) tavsiyr ederim..
Canım hem onun ağzını em meme ucunu birlikte sil. Öok geçmiş olsjun. Süt emmesinde bir problem vs yoksa belki de süt izidir...
Canım zaten aynı tarih doğumlu bu cadılar:) hiç dyormuyorlar ikisi de:) iade ya da değişim yap istersen çünkü azıcık giyer.. Ergobaby babakucağo mı ne diyorlar kucağına Asıyorsun bebek içine oturuyor anneyi bırakmayan bebekler için ideal kocan da taşıyabilir tabi benimki göbekli olduğu için o iş de bana kaldı:))
Hiç takma kafana canım seni tedirgin etmelerine izin verme dağ BAŞINDA değilsin ki.. Kilosu zaten kontrol Altın'da... Esmer Sarışın işine gelince aynısı bizde de var. Iki ailede Sarışın bebeğim esmer Doğdu ve kvnin kocamın Kopyası ama kv kabul etmiyor benim çocukların hep sarıydı diyor sanki lady di nin çocukları:) benimki Dr Karadut işte Napıyımm:)) hiç evladın üzerinden hevesin kırmalarına izin verme..
Canım doğum sonrası kemiklerim çıkmıştı :) korsesi giydim kurtuldum derken bir ay içinde kilolar gelmeye başladı maşesef sonradan şiştim:)
Malesef canım..
Canım 3 ay sonrası kilo Aklımı Yavaşlar ama Bebeğin kilo aralığı nasıl eğer aşağıda ise doyurucu beslen 6 ay sık dişini ye istediğini sonra kiloyu kafana takarsın.. Incecik doğurdum şimdi dana gibi oldum ama açıkçası çok da takmıyorum bu zamanlar geri gelmeyecek bebeğim anne sütü ile beslenen bağışıklığı olsun da gerisi boş.. Birkaç aya bakar kilo vermek...
Ben de mobywrapdan ergoya geçiş Yaptım bileklerim rahatladı :) o kadar ıvır zıvır Arasında gerekli Şeyler de almışım diye seviniyorum :)
Bizde de durum aynı eşim Sarışın ben kumralim bebeğim esmer Doğdu hep de sarı bebek hayal ederken :) iki ailede de tüm bebekler sarı:) renkli gözlü... Bizimki karadut çıktı:)
Ayy ne güzel ana oğul:) maşallah ikimize de:) ayrıca seni bakımlı gördüm maşallah beni görseniz gülersiniz halime kızım assolist gibi bense pazarcı teyzeler gibiyim..
Canim sagol yazmissin acillamissin.. Ben dune kadar hic dikkat etmiyordum, karnimin ac oldugunu hissedip yemedigim oluyordu aksam esimi bekliyordum, ama hata yapmisim, kilo filanda vermdim zaten, ayniyim gunlerdir.. İnsallah dikkat edecegim, bebisimde alir kilo guzel gelisir, hepimizin bebekleri tabi..10 gün evet biraz tedirgin olmakda haklısın,,,
aslında bizim yememiz gereken şeyler, protein,, et, balık, yumurta,, bunlar zaten kilo yapmaz,, bol sebze,, e bunlar da kilo yapmaz,,, birde kaliteli karbonhidrat dediğimiz, uzun süre sindirilen tokluk şekerini dengede tutan karbonhidratlar,,, bunlar da kahverengi ekmek, yulaf, v.b. en son unutuyordum,, fındık, ceviz vs ama bunu da sayıyla yemek gerekiyor,,
ben senin yerinde olsam bir günde ne yediğimin yazarım,,, bunların içinde mutlakiyet ki sadece kilo yapan yiyecekler vardır,, ( ekmek, hamur işi),,, bunları da kaliteli karbonhidratla ve protienle yer değiştitiririm,,
bu arada günde 2000 kalorinin altına inmemen gerekiyor,, ve günde 3 dilim ekmek kadar karbonhidrat alman gerekiyor,,,
bende 13 kiloyu verdim kaldım,,, :))),,, en azından şu altı ayı geçdikten sonra beslenme programı hazırlayacağım kendime,, oda işe yaramazsa diyetisyenden yardım almayı düşünüyorum,,,
İsteyince herşey oluyor ben hamileliğimin ilk 7 ayında 26 -27 kilo aldım,, dr normal doğuramazsın deyince son iki ay sadece 2 kilo aldım,,, ve bebeğimde gayet sağlıklı doğdu,,, yukarıda yazdığım gibi beslenme planı hazırladım kendime,,
Cok guldum yaaa :))) hepimizde durunlar ayni demekkii, sen yine misafir gelince susleniyormussuun, ay bende oda yok gelen giden pek yok, yakin bikac arkadasim var onlarda evin insani sayilir, full time esofman giyiyorum ben :). Esim bile diyor artik, bende istiyirum susleniyim filan ama yorgunluktan keyfim kalmiyorki hic. Bide onlami ugrascam diyorum.Hahahaaaha ilahi :))) dışarı çıkıcağız birazdan hava çok gzl bugün,bende bnm artisti bekliyorum uyanmasını ,eczaneden alacağım o dediğin ilacı,evet gerçi silince hmn geçiyor banada süt lekesi gibi geliyor ama nolur nolmaz evde bulunsun degilmi
Gelelim bakıma ,sen pazarcı teyxeymilsin o yine iyş ben krndimi travestiye benzetiyorum,bıyıklı kıllı bacak kılları dolu,ama koca meneli göbekli kıllı bşr travesti :)))
Eve misafir gelirse suslenıyorum sadece o resimde o güne ait sankrum
O kdr evrim geçirşyorumki oğlum beni tanımıyor yabancı zannedip saf saf gülüyor :)))((
Cnm aynen leble dogru soyluyo yediğin seyler besin degeri olan şeyler olsun..ogunde bu duzeni tutturmak zor belki ama haftanin her gunu farklı besini tüketmek de faydali olabilir. .Canim sagol yazmissin acillamissin.. Ben dune kadar hic dikkat etmiyordum, karnimin ac oldugunu hissedip yemedigim oluyordu aksam esimi bekliyordum, ama hata yapmisim, kilo filanda vermdim zaten, ayniyim gunlerdir.. İnsallah dikkat edecegim, bebisimde alir kilo guzel gelisir, hepimizin bebekleri tabi..
Bu kilo konusu benim de çok canımı sikiyor ya.. sutum azalmasın diye çok dikkat etmiyorum.. doğumdan sonra vereceğime kilo aldım ya10 gün evet biraz tedirgin olmakda haklısın,,,
aslında bizim yememiz gereken şeyler, protein,, et, balık, yumurta,, bunlar zaten kilo yapmaz,, bol sebze,, e bunlar da kilo yapmaz,,, birde kaliteli karbonhidrat dediğimiz, uzun süre sindirilen tokluk şekerini dengede tutan karbonhidratlar,,, bunlar da kahverengi ekmek, yulaf, v.b. en son unutuyordum,, fındık, ceviz vs ama bunu da sayıyla yemek gerekiyor,,
ben senin yerinde olsam bir günde ne yediğimin yazarım,,, bunların içinde mutlakiyet ki sadece kilo yapan yiyecekler vardır,, ( ekmek, hamur işi),,, bunları da kaliteli karbonhidratla ve protienle yer değiştitiririm,,
bu arada günde 2000 kalorinin altına inmemen gerekiyor,, ve günde 3 dilim ekmek kadar karbonhidrat alman gerekiyor,,,
bende 13 kiloyu verdim kaldım,,, :))),,, en azından şu altı ayı geçdikten sonra beslenme programı hazırlayacağım kendime,, oda işe yaramazsa diyetisyenden yardım almayı düşünüyorum,,,
İsteyince herşey oluyor ben hamileliğimin ilk 7 ayında 26 -27 kilo aldım,, dr normal doğuramazsın deyince son iki ay sadece 2 kilo aldım,,, ve bebeğimde gayet sağlıklı doğdu,,, yukarıda yazdığım gibi beslenme planı hazırladım kendime,,
Acaba sen bagırsaklarını çalıştıracak bisey mi yedin yada usuttumuKizlar ya moralim bozuk, bebegim sabahtan ogleye kadar 4 kere kakasini yapti, normalde gunde 1 kere yapiyordu, simdide uyurken birden kustu ama asiri miktarda, ustu basi yattigi yer her taraf kusmuk icinde kaldi, off niye boyle olduki bi derdi mi var ya atesi filan yok ama
benim oğluma da oldu geçen gün, hatta kakasından kanlı mukus gibi bir şey geldi,,, şükür ki önemli bir şey değilmiş,,, ben çok gaz yapan şeyler yemişim ondan oldu,,Kizlar ya moralim bozuk, bebegim sabahtan ogleye kadar 4 kere kakasini yapti, normalde gunde 1 kere yapiyordu, simdide uyurken birden kustu ama asiri miktarda, ustu basi yattigi yer her taraf kusmuk icinde kaldi, off niye boyle olduki bi derdi mi var ya atesi filan yok ama
Canim cok merwk attim kilo almadi diye endiselendigin ayda toplam kac gr almisti?praline canim kilo alma isini ben cok kafama taktim gecen ay malum suphelendim cocuk doymuyor mu alan falan iyice arastr sor cocuk doktoumuzada sordum sutumun doyurduguna eminim ama kilo alimina az etki ediyor cunku hareketli bbeegin cok hareketliyse ona aktif enerji icin kullaniyor almiyor olabilir ben ilk iki ay cok guzel kilo aldi hem ikinci ay saglikli besleniyordum ayni L leble nin dedigi gibi hatta hergun bi sebze yiyordum piakolojikmen azcik ac kaldiginda vicdan yapma ama onemli olan hercekten saglikli beslenme ben ne zaman abarttm yemryi almadi kilo hatta canm bu ara hic dikkat etmiyorum yine cok aldigini dusuuyorum ek gida konusunda tavsie veremme ama ben hafiften basliyrm
Nornalde ben takmiyordum ama 10gu boyunca hic almamasi canimi sikti biraz, az alsa sorun degil buyuyor deyip rahatlarim ama boyle buyumuyor mu diye uzuldum tabi.. Doktorumuza sorcam insallah, bi sure daha takip edeyim kilosunuda.. L leble neyseki tekrar kusma yada kaka yapma olmadi, tecrubesizlik cok kotu ya en ufak bi seyden pimpirikleniyorum..praline canim kilo alma isini ben cok kafama taktim gecen ay malum suphelendim cocuk doymuyor mu alan falan iyice arastr sor cocuk doktoumuzada sordum sutumun doyurduguna eminim ama kilo alimina az etki ediyor cunku hareketli bbeegin cok hareketliyse ona aktif enerji icin kullaniyor almiyor olabilir ben ilk iki ay cok guzel kilo aldi hem ikinci ay saglikli besleniyordum ayni L leble nin dedigi gibi hatta hergun bi sebze yiyordum piakolojikmen azcik ac kaldiginda vicdan yapma ama onemli olan hercekten saglikli beslenme ben ne zaman abarttm yemryi almadi kilo hatta canm bu ara hic dikkat etmiyorum yine cok aldigini dusuuyorum ek gida konusunda tavsie veremme ama ben hafiften basliyrm
Bnm bidikda bugun cok sık kaka yapti,zaten dogdugu gunden beri sari purtuklu sivi bi kaka yapio hic degismedi bugunkulerde aynen oyle,o yuzden ishal teshisi koyamiyorum bi yemek kasigi yapio zaten genelde,ama bugun 4/5 defa yapti araliklarla,kustu demissin ilk defa mi oldu bu? Mama vemismiydin?Nornalde ben takmiyordum ama 10gu boyunca hic almamasi canimi sikti biraz, az alsa sorun degil buyuyor deyip rahatlarim ama boyle buyumuyor mu diye uzuldum tabi.. Doktorumuza sorcam insallah, bi sure daha takip edeyim kilosunuda.. L leble neyseki tekrar kusma yada kaka yapma olmadi, tecrubesizlik cok kotu ya en ufak bi seyden pimpirikleniyorum..
Cok aydınlatıcı oldu canım tesekkur ederimYoğurdum günlük olması lazım canım bardakta küçük bi saklama kabında yapabilirsin sebzelerde de mevsimine göre kavak bal.kavağı havuç patates gibi sebzelerin önce tek tek 3-4 gün püresini verirsin sonra onları kombinlersin patates-kabak kaba-havuç gıbı daha sonrada içine irmik bulgur pirinç ve zeytin yag koyup çorba yaparsın ben zeytinyağını çorbayı yaptıktan sonra üstüne koyuyordum yani ben oğlumda böyle yapmıştım doktorunda yönlendir zaten sanatekk tavsiyem blender kullanma hepsini tek süzgeçten gecir
Canım uc aydan sonra yawaslıycak zaten ilk zamanki gibi alsa duba olur heralde benımki de zayıfladı sankı ama uykusu çişi kakası keyfi yerindeyse sorun yokDunde tarttim yok hala hic almamis10 gundur kilo almamasi normal mi ya? Aslinda yememe hic dikkat etmiyorum, zayiflayayim diye, kahvalti filan gecistiriyorum hep hata bende
BenHahahaaaha ilahi :))) dışarı çıkıcağız birazdan hava çok gzl bugün,bende bnm artisti bekliyorum uyanmasını ,eczaneden alacağım o dediğin ilacı,evet gerçi silince hmn geçiyor banada süt lekesi gibi geliyor ama nolur nolmaz evde bulunsun degilmi
Gelelim bakıma ,sen pazarcı teyxeymilsin o yine iyş ben krndimi travestiye benzetiyorum,bıyıklı kıllı bacak kılları dolu,ama koca meneli göbekli kıllı bşr travesti :)))
Eve misafir gelirse suslenıyorum sadece o resimde o güne ait sankrum
O kdr evrim geçirşyorumki oğlum beni tanımıyor yabancı zannedip saf saf gülüyor :)))((
Benimde durumlar aynı paso pijama dısarıda fena deıl de evde pijama ve hep yataktayız kızımla . Cok paspal oldum yaa eskiden her boş anı degerlendırırsık şimdi esımde yanasmıyo zaten iş guç yorgunluk hep bi bahanesi var :))))))Cok guldum yaaa :))) hepimizde durunlar ayni demekkii, sen yine misafir gelince susleniyormussuun, ay bende oda yok gelen giden pek yok, yakin bikac arkadasim var onlarda evin insani sayilir, full time esofman giyiyorum ben :). Esim bile diyor artik, bende istiyirum susleniyim filan ama yorgunluktan keyfim kalmiyorki hic. Bide onlami ugrascam diyorum.
Bende cok takiyordum kafama,oglum 3600 dogdu,iki ayi gectik 5,5 kg olmak uzere ,hep anne sutu verdim,bazi geceler 90 cc mama verdim doymuyordu cunku,ama benle ayni zmn dogum yapan arkadasim hem 3 kg dogurdu hemde bebegi suan 6 kg ve bizden 5 gun ufak,hic mama vermemis,asla bunu kiyas yapmak icin soylemiyorum herkesin yapisi farkli sutu farkli bebeginin hareketleri farkli sadece sey dikkatimi cok cekmisti halen 70 gunluk olduk dogdugundan beri cok memede kalmak istiyo oglum burda cOgu kisi seni emzik olarak kullaniyo deselerde ben onun sonuna kdr emsede sutu emdigini biliyorum cunku biberonla bazen doyunca mama kalsada eliyle itiyo ama bynu bana hic yapmiyo 1 saatw yakin emio ama o bahsettigim arkadasim 10 dk bile emzirmeden bebegi doyuyo,demekki bnm sutum daha ince daha sulu az yagli diyorum bunu ne kdr gicik olsamda gecen dr umda demisti,500-1000 gr alinmali diye biliyorum ayda,bu ay tam 1 kg almamiza ragmen dr umun bu cocuk daha kilo alabilirdi lafida kafami karistirmadi degil ,artik ne grama ne lafa bakmama karari aldim,bizler anneler olarak onlarin hareketlerinden enerjilerinden nekdr saglikli olduklarini cozebiliriz,her ay farkli kg alimlari olAcaktir,tartida olcerken bile bir haftayla diger hafta tutmuyor bile,birdepraline canim kilo alma isini ben cok kafama taktim gecen ay malum suphelendim cocuk doymuyor mu alan falan iyice arastr sor cocuk doktoumuzada sordum sutumun doyurduguna eminim ama kilo alimina az etki ediyor cunku hareketli bbeegin cok hareketliyse ona aktif enerji icin kullaniyor almiyor olabilir ben ilk iki ay cok guzel kilo aldi hem ikinci ay saglikli besleniyordum ayni L leble nin dedigi gibi hatta hergun bi sebze yiyordum piakolojikmen azcik ac kaldiginda vicdan yapma ama onemli olan hercekten saglikli beslenme ben ne zaman abarttm yemryi almadi kilo hatta canm bu ara hic dikkat etmiyorum yine cok aldigini dusuuyorum ek gida konusunda tavsie veremme ama ben hafiften basliyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?