canm gece belli olmuyor bazen iki saate uyanır bazen 4 bazen 5 ama gündüzde çekmesem memede yaşayabilirKızlar
Her Bebeğin emme süresi sıklığı farklı ama
Bebeklerimiz ne kadar Sıklıkla emiyor gece ve gündüz paylaşır mısınız
Benimki 2 saatte birdi şimdi gittikçe sıklaştı seyrekleşmesi gerekirken...
gunaydin kizlar dun cok buyuk zorluklrla heyeti aldim tabi araya ne hatirli insanlar giriyor cok zor ya Allah muhtac etmesinboyle gereksiz biseye ama hep annelerin kiymetini bilmeyen yoneticilerden kaynaklani
yor su calisan annelere ucretli izini en azindan 6 ay yapsalar insanlar 2 ay icinde nasil biraksin coxugunu ustelik oncesini aktardim ben ama 3Y cok kucuk calisanlari mama vermee tesvikten baska meedir bu emzirme saatleri konusulmus guya sut izni veriliyor cogu kadin 8 den 3e kadar calisiyor hangimizin bebegi o kadar saat emmeden bekle sut sagma iskencesine giriyor anneler yada mama amannn ne dersem dyim iste insanlar cok cocuk demyi biliyor Ma kadina saygi yine yokneyse icinizi darltmadan raporumu aldim
@Duha22 heyet dr una bagli ama genelde 30 gun veriliyor tabi yatis gosterilmesi sart hastanede yatmadan olmuyor bende 30 gunluk aldim bakalim bi ay daha kafam rahattr insallah
@minione mevlidiniz guzl gecmis darisi damatlihina yavrumbu laflari cok duymusundur bugunde benden duy
@Mrssuperfine bu emme konusun muallakli canim onceden 2 saatte bir verilmesi gerikerken en uzun mesfe olarak eger sadece anne sutu alan bi bebekse ilk 4 ay her istediginde mutlaka verilmeliymis ben her firsatta veriyoum ama benim oglum hic uzun sureli soyle keyfini cikararak ememiyor cunku sut yogun geliyor oda cabuk cekip bi anda bosaltiyor kalan yagli sutu yavasca emmiyor cabuk doyuyor mide sis yani ama benim icim rahat etmiyor keske uzun emse diyorum @minione memeleri degissek mi acaba en azindan birilerini bana yavas akan bi meme lazim benim ikinci coxuktan dolayida olabilir sut kanakllari acik cop cop gidiyor neyse bunada sukur ins alacgi gidayi aliyordur
canm bence bebişin kilosu çok iyi maşallah hiç takma bence amacım kıyas yapmak değil ama benm baby 3ocak doğumlu 5600kilosu için rahat etsin diye söylüyorum canım :)@angelsturkey ek gida vermeye baslayinca zaten ilk baslarda geeleri kalkiyor yogurt bide gazli bisey azck iliklastr iki uc gune duzelir benm oglumun kilosu 3 ayagore iyi ama ilk iki ay cok almisti ben ondan panikledim 3.ay kontrolunden sonra az az tattiriyorum 7000 -7300 arasi gidip geliyor ama inaniyorum toparlayacak senin kizin var galiba kizlar erkeklere gore iyi yedirirlirse daha guzel topluyor bizimki hareketten aldiklarinida verme egiliminde
haklisin canm da iste bizimki 3600 dogdu bide dr ve ebemiz mama dediler bizim koca gicik mama ui evdegoruusem sana guvenmem dedi gizlidr verrmedigim icin o yuzden ek gida olayina basladim benimki mecburiyetcanm gece belli olmuyor bazen iki saate uyanır bazen 4 bazen 5 ama gündüzde çekmesem memede yaşayabilir
canm bence bebişin kilosu çok iyi maşallah hiç takma bence amacım kıyas yapmak değil ama benm baby 3ocak doğumlu 5600kilosu için rahat etsin diye söylüyorum canım :)
güzel besliyorsun maşallah takip ediyorumhaklisin canm da iste bizimki 3600 dogdu bide dr ve ebemiz mama dediler bizim koca gicik mama ui evdegoruusem sana guvenmem dedi gizlidr verrmedigim icin o yuzden ek gida olayina basladim benimki mecburiyet
onları bilmiyorumda molfiks turk mali diye biliyorum cnm . Canbebeyi ben sevmedim huggies te guzel ama oglumu pişşk ypmiştı en iyi molfiks geldi bize . Primada hem israil malı hem kimyasal fazlaymış içinde . Oglumu oda pişik yapmıştı.Günaydın
kızlar benim esim sayesinde denemedigim bez markasi kalmadı...bim in bezi Molfix prima canbebe huggies. birde a101 inkini deniycem diyor yeter artık dedim...ben canbebeden vok memnun kaldım huggies kulksninca o da çok güzel.ikisi arasında kaldım su an huggies kullanıyorum...ne mali bunlar bilmiyorum malesef.
zayıfmı dogmuştu canım aylık kilo alımı nasıl sadece anne sutumu alıyor çok sordum amacanm gece belli olmuyor bazen iki saate uyanır bazen 4 bazen 5 ama gündüzde çekmesem memede yaşayabilir
canm bence bebişin kilosu çok iyi maşallah hiç takma bence amacım kıyas yapmak değil ama benm baby 3ocak doğumlu 5600kilosu için rahat etsin diye söylüyorum canım :)
Antibiyotikten sonra bir yada iki kez bizim oğlanın kakasıda yeşildi ama ıspanak yemiştim o gün ikisinden biri sebep oldu yinede yanlış yönlendirmek istemem sen takip et doktorun dediği gibiKızlar bebeğim dünden beri yeşil mukuslu ve kötü kokulu kaka yapıyor doktoru aradım takip et belki bir seferlik böyle gelmiştir devam ederse gel tahlilini yaptıralım dedi kızlar bebeğimin enfeksiyonu vardı doktorda suprax vermişti antibiyotik acaba enfeksiyonunu mu kaka yoluyla atıyor ve kisti vardı acaba o mu vucüdundan ihrac oluyor sonuçta antibiyotik içiyoruz bugün üçüncü gün antibiyotikten sonra oldu bu kaka değişimi bi fikri olan var mı?
canım antibiyotik kullanımı ishale sebep olur . Anlattıklarında ishal belirtileri benim oglumda oldu bi kaç gun once bizimki uşutmedendi dayım eczacı dayıma sordum bebekler için reflor toz içir dedi bi kaç gun içirdim geçti sukur . Çok pis kokulu çok kotu kaka yapmıştı bole mukusluydu anlattıgın gbi . Bebegin kaç haftalık antibiyotik kullanılırken bebege yogurt yedirildigi zaman ishal olmuyor canım .Kızlar bebeğim dünden beri yeşil mukuslu ve kötü kokulu kaka yapıyor doktoru aradım takip et belki bir seferlik böyle gelmiştir devam ederse gel tahlilini yaptıralım dedi kızlar bebeğimin enfeksiyonu vardı doktorda suprax vermişti antibiyotik acaba enfeksiyonunu mu kaka yoluyla atıyor ve kisti vardı acaba o mu vucüdundan ihrac oluyor sonuçta antibiyotik içiyoruz bugün üçüncü gün antibiyotikten sonra oldu bu kaka değişimi bi fikri olan var mı?
ishali varsa yogurt onada iyi gelir canım . Masallah baya baya basladınız ek gıdaya . Benmki daha kuçuk ahmet tende ben ne zaman memeyle doymadıgını hissedersem aylık kilo alımı yavaslarsa o zaman baslamayı duşunuyorum . Şimdilik doyuyor bakalım kilo alımıda iyi gibi . Uçuncu ay kontrolde bakalım nasıl olacak . Seninkide toparlamaya baslamiş canım . Sutun çok hızlı akıyorsa bebek hemen doyup çekiliyorsa canım ikinci emzirmede tekrar o memeden emzir . Ben oyle yapıyorum . Hani sut bole bi hızlı akıyorya o memeyi emzirince koyu bembeyaz süt akıyor.canim tekraren soyluyorum kizumi tamamen guncel seylere dayanarak yetistirdim guy modern olcaktm digerarkadaslar ornek almasin yani beni bu cocugumu az geleneksel az modern konuda yetistirecem bunu tekrarladiktan sonra anlataymyogurt ve elma puresini 3 er gun denedikten sonra saglik ocagindan aldigim beslenme tablosuna dayanarak yapiyorum ben eflalimde demisti sebze puresiyle baslayin diye ama verdim ama yediremedim havuc pisirip iyice denedim ezdim pek sevmedi agladi sakagittada yaziyor sevmeyince zorlamayin bi hafta sonra tekrar denyin diye bende doyuucu bisyler olsun diye azcik ishalimizde var muz ve cicibebeyi azcik gunluk sutle pisirdim sen bunu anne sutunu sagipta katabilirsin bi 3 kasik falan tatli kasigi yedirdim tabi ellerini tuttum cunku aevinecekgim derken ortaligi mahvediyor onluk agiz mendili binu verirken kaynatip sogttugum cam sisede sakladigim suyu kullaniyoum yutkunamazsa bi cay kasigi su veriyorum suyu icerken gidiyor az once bunu verdim oglen 3 tatli kasigi yogurt deneyecgim aksam uzeride yatmaya yakin elma puresi vereegim bu ay bu sekilde gidecek bide az once yesirdikten sonra emzirdim sen suuma bak benm oglus hasta sayilir bagisiklik icin emzirdim bi kac gun once veronce doydugundan eminsem emzirmiyordum kalkinca emziriyorsum gidalri verdikten sonra kaldirip gaz cikarttiriyorum cay kasigiyla ister istemez gaz cikariyor
doğru söylüyorsun cnm bende dün hiç giremedim ilk doğum olunca illa hergün girerdik neler oldu neler bitti diye ve şahsıma diyorum tecrübesizlikte var tabi .. benim hesabım çok oldu var ama pek girmezdim bebeğim vesile oldu bu topikte siz kader arkadaşlarımla buluştum iyiki varsınız :)canim arada sakinliyor normal olarak burasispeachact herkesi bi isleri cikoyor ben bazen yogun oluyorum hic yazamiyorum bazen coook yaziyoum hatta uzun kusura bakmasin arkadaslar belki aydamiz olur diye gelirler sen merak etme kizin duzrlsin zaman grcince yaz gelince dosatiya cikilacak normal olagan syler onemli olan kirk yildada bir olsa girip bence haber vermek az bucuk gonul bagi olan insanlar sonrada ben sahsen uzuluyoum ne olsu bu arkadasa die bi yandanda diyorum ki insanlar rrcek hayatta guvenimiyor guvenme gamzem buralara ama kisiligim boyle guveniyoum seviyorum si,i
Bende antibiyotikle ilişkilendiriyorum cnm çünkü antibiyotik kullanınca büyüklerde de dışkı değişimi oluyor ama acaba temizleniyor mudur bilmiyorum sübhanallah içimde bu yönden hiç sıkıntı yok huzurluyum vucüdunun temizlendiğini düşünüyorum inşallah öyledir tabi doktor kontrollerine devam 2 hastaneden de takipteyiz hadi bakalım :)Antibiyotikten sonra bir yada iki kez bizim oğlanın kakasıda yeşildi ama ıspanak yemiştim o gün ikisinden biri sebep oldu yinede yanlış yönlendirmek istemem sen takip et doktorun dediği gibi
cnm dışkısını yaptığında çok gürültülü yapıyor ve bende ishalden şüphelendim fakat kadir tuğcunun yazılarını okuduğunda ishal olması durumunda günde 7 sefer dolu bişekilde kakasını yapması geçiyor bu yüzden de ishal değildir diye düşündüm sadece anne sütünü içiyor ve günde 1 yada 2 kez kakasını yapıyorcanım antibiyotik kullanımı ishale sebep olur . Anlattıklarında ishal belirtileri benim oglumda oldu bi kaç gun once bizimki uşutmedendi dayım eczacı dayıma sordum bebekler için reflor toz içir dedi bi kaç gun içirdim geçti sukur . Çok pis kokulu çok kotu kaka yapmıştı bole mukusluydu anlattıgın gbi . Bebegin kaç haftalık antibiyotik kullanılırken bebege yogurt yedirildigi zaman ishal olmuyor canım .
Bende bunu merak ediyorum artık eller hep ağızlardaKızlar bebeğinizin el temizliğini ne ile yapıyorsunuz?
cnm bende serum fizyolojik kullanıyorum deniz suyunu hiç kullanmadım doktorumuz hep serum fizyolojik verdiMerhaba kızlar pek sık giremiyorum bu aralar, memleketteyiz annem sagolsun sayesinde rahat nefes aldim biraz, aylardir arkamdan atli kosturur gibi yemek yiyordum oglum ağlıyor diye özlemişim rahat yemeyi, haftaya dönüyorum ne yazikki, ilk heyet raporum bitiyor yenisi lazim inşallah bulabilirim, mayisi cikarsam yeter. Bu arada minigimin burnunu otribebe deniz suyu ile temizliyorum bitmek uzere, serum fizyolojik daha mi iyi? Burda bir arkadaş doktorunun deniz suyu agir gelir dedigini yazmisti aklima takildi. Hangisinden alsam ki?
37.haftada 2600 doğdu 2500 e düşmüştü canm sadece anne sütü alıyor aylık 1kg ile gidiyoruz şimdilikzayıfmı dogmuştu canım aylık kilo alımı nasıl sadece anne sutumu alıyor çok sordum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?