Canım senin için sağlık ocağındaki hemşiremize sordum ve normal dedi bazı bebeklerde çabuk kapanır kişiden kişiye değişir dedikızlar benim bebeğimde de öyle bende çok pimpirikliyim ama bebeklerimiz henüz daha ufak ilk doğduklarında 15 20 cm ileriyi görebilirler ve yavaş yavaş görme yetileri gelişir o gözlerdeki flashtan olan beyazlık gelen ışığı beyine iletme sorunundan kaynaklanır bebeklerimiz daha ufak olup görme yetileri tam olarak gelişmediğinden dolayı kaynaklanıyor olabilir mi?
ben yaptırmadım canımKızlar bugün karma aşılarımız yapıldı son gününe yetiştik çok şükür.. bebeğim çook huysuzlaştı habire ağlıyor aç ama meme emmek istemiyor sizin bu huysuzluklar ne kadar sürdü inşallah çabucak geçerve rota virüsü aşısı için gecikmişiz heralde siz yaptırdınız mı çook gerekli mi
Evhamm ede ede Allah korusun insan harap ediyor kendini,Allaha tevekkul ettim artik heray duzenli kontrol ettircez daha fazla kurcalayip arastirmicam insallah Allahin izniyle sorun olmayacakcanım benim oğlunu da bıngıldağı kapanmış gb geldi ama çooook pipirikli olduğum için yine dalga konusu olucam diye eşime ablama anneme hiçbirine söylemedim en son dr a gitmeden bir gün önce eşime söyledim ve dr da kapanmamış ama kapanmak üzere dedi arkadaşların dediği gb önemli olan baş çevresinin düzenli büyümesiymiş
pipirikli ben de hanım röntgen çeksek mi dedim kadın güldü ve gerek yok deviti 2 güne bir ver dedi ama ben hiç vermiyorum artık
ablamın ve eltimin bebeklerinde de aynı durum oldu ve şükür baş çevreleri düzenli büyüdüğü için sorun olmadı
Bilmiyorum ki cnm normalde de oyle sakin bi bebek degil ayirt etmem guc olacak..cnm enfeksiyon olsa çk huzursz olur uyumaz durmaz. Oglumdan biliyorum.
Cnm kesik kesik kussa iyi diye biliyorum da diger turlu bicok nedeni olabilir. .benimki de ayni hep kuruyor. Allahtan gece kusmuyor cok şükür...bir bilsem neden kystugunu....ama kadınlar heo kusan çocuk iyi olur tabi cok cok kusan degil..iyisini alıyor gerisini atıyor yok midesi genişliyor vs iyi şeyler söylüyorlar
bunlari yapınca kusmayacak mi. ama emmek istediğinde vermeme ihtimalim yok çünkü ortalığı ayağa kaldırıyor....6 ya da 9 ay da biter diyorlar kusmasi hayırlısı inş
cnm fiskirarak kusuyor oyle sızıntı seklinde degil, emdiginin yarisi gidiyor sanki. .Genelde aksam ustu başlıyor, gunduz pek olmuyor..Gunde 4-5 kez ama epey cok..Bikac gun gozlemliyim bakalım, tarti da almiyo sanki pek bundan olabilir gibime gelmeye basladi..Canım bizde de böyle oluyor bazen emmek istiyor ama sütün gelmesini istemiyor
Canlar kusmanın şeklide hastalıktan mı yoksa yanlış emzirme tekniğinden mi olduğunu anlamak biraz güç normal ağız kenarından sütün akması gibi kusma yada gazını çıkarırken hafif onunla gelen kusma bunlar normaldir fakat ağzından burnundan fışkırtarak kusuyorsa sebepleri çok ama en çok olan sebepler emzirme tekniğindeki sorun ve bunun sonucunda sütün ciğerlere kaçması cerrahımız söyledi yahut reflü kusmasıdır idrar yolu enfeksiyonunda da bu şekil kusmalar çok sık görülür kızlar benim bebeğim kadar kusan bir çocuk yok her emzirdiğimde yanımda leğen bulunduruyordum artık siz düşünün reflüden diye biliyoruz ama ben daha çok enfeksiyon ve ciğerlere sütün kaçmasından şüphelenerek cerrahımızla bunu konuştum tahliller yapıldı ve yine idrarda enfeksiyon görüldü zaten vardı da bir müdahalede bulunmuyorlardı :/ en sonunda trip attım kızdım her seferinde yapıyoruz tahlillerini enfeksiyon görülüyor kaka karışmış olabilir deyip müdahale etmiyorsunuz her seferinde mi karışıyor bu dışkısı :/ deyince doktor suprax yazdı onu kullandıktan sonra epeeeyyy bi azalma oldu kusmalarında bence araştırın bi insan durduk yere kusmaz
Ben yaptirdim cnm..Kızlar bugün karma aşılarımız yapıldı son gününe yetiştik çok şükür.. bebeğim çook huysuzlaştı habire ağlıyor aç ama meme emmek istemiyor sizin bu huysuzluklar ne kadar sürdü inşallah çabucak geçerve rota virüsü aşısı için gecikmişiz heralde siz yaptırdınız mı çook gerekli mi
Benim kizin da cok terliyor ondan olabilecegi aklimin ucundan geçmezdI..Bende devit 3 ü çook oldu vermedim ama doktorumuz mutlaka ver dedi ben emzirirken başı çok terliyor deyince onu vermelisin d vitamini eksikliğinden başları terler dedi
Ayyy maşallah canım çok mutlu oluyorum eşler ilgilenince çok tatlı oluyorlarDun carsiya ciktik, hava burda harika kizima ince giydirdim beresinide takmadim, eve geldigimozde saat 8 olmustu, oh dedim kizi yatirip rahat ederim, yatitana kadar saat nerseyse 9 olmustu, 1 saat sonra uyandi evde ses yapiyoruz diye, sese cok hassas ya. Sonra emzirdim uyudu, yatagina koydim 15 dk sonrasesi ggeldi, ay dedim esime karni tok alti temiz sen ilgilen daha ugrasamam, of oda iyiceuykusunu dagitti kizin gitti isihi acmis konusuyor opuyor, bizimki gulucukler atiyor, kizdim.esime tamam git dedim emzirdim yine, of kiz uyudu yataga koyuyom uyaniyor benimde uykum geldi yine cagordim kocacigimi :)), geldi yataginin donencesini acti ben o arada uyudum, bizim kizde o muzikle uyumus . Ben bi suru eziyet cekiyorum babaya verince hanimefendiligi tuttu cadinin, sabah esime dedim nasil oldu diyor, uyu kizim dedim babasini dinledi
Ben internetten arastirdim ya gazi vardir ya sut azdir diyo,,ama ben boyle ite kaka o cikarip ben sokarak aglayarak savasarak surekli yilmadan emzirdim bu ay 1400 gr almis oglum..anlamadimki sut olmasa kilo alirmi boyle..2-3 Gunde 1 kere 60 cc mama yiyor(bazi gunler aksam sutum kalmiyor uzerine okadar mama yapiyorun mecburen)biberonami alistiki diyorum (kasikla vermek olum hem mama soguyor,hem yer gok mama oluyor)nebileyim anlamadim gitti..her emzirmemiz savas gibi..inan her aksam cok sukur bugunude oyle boyle emerek gecirdik diye dua ediyorum..B bir_melek
Canım bende tam bu konuyu dile getirecektim memeyi cok cekiştirip bırakıyo cok huysuzlanıyo memedeyken gazınıda cıkarıyo sorun o olsa kucakta da susuyo saskın saskın etrafa bakıyo ama gogsumu sıkıyorum sutte fazla gelmiyo bu ayda 200 gram almıl.sizce sutummu yetmıyo ıkı gundur mama veriyorum yanlıs mı yapıyorum acaba
Ben azalınca incir kaynatıp suyunu iciyorum incirlerle de muhallebi yapıyorum,benim sütümü o artırıyor sankikızlar bugünlerde sütüm Akşama doğru kalmıyor, sanki bebeğim aç kalıyor, eskiden gece dolardı bezi şimdi bezi daha az doluyor, ve huysuzlugu çoğaldı, sizce ne yapsam..
Rotayi geciktirmisiz demissin 3. Ayda oluyo diye biliyorum,karma asilarda 2.ayda oluyordu siz kac haftaliksiniz? 2.ay vurulan karmalardan sonra tam 8 gun husursuzdu sonra duzeldi cnmKızlar bugün karma aşılarımız yapıldı son gününe yetiştik çok şükür.. bebeğim çook huysuzlaştı habire ağlıyor aç ama meme emmek istemiyor sizin bu huysuzluklar ne kadar sürdü inşallah çabucak geçerve rota virüsü aşısı için gecikmişiz heralde siz yaptırdınız mı çook gerekli mi
Ben kadın doğum uzmanına göründüm aynen fitil verdi kullanıyorum bakalım geçecek miCanm gwcen gun vajinada kokudan acidan sen bahsettin sanirim bende normal dogum yaptim dedigin bendede oluyirdu dr ma gidemesim ama aile hekimine anlattim gnycemax diye bi haftalik fitil verdi simdi ne koku kaldi ne akinti cok iyi geldi @Mrssuperfine de kullanmisti buna benzer bisy sende aile hekiminle gorus istersen
Ayyy bnde korkuyorum aklima hep o olay geliyorKizlar bebegim bu ara tukurugunden bogulacak gibi oluyor memede zaten onceden de yapıyordu bunu, salyasi artti ondan mi acaba gece bile oksurerek uyaniyor korkutuyor beni.
Cnm sut konusuna bir cesit yiyecekde benden gelsin denemek isterseniz hem kolay hem degisik bir lezzet ben hergun yesem bayilirim ama herkesin agiz tadina uymayabilir simdiiii bizim memleketimiz denizli denizlinin carsisinda gezerken hemen hmn iki dukkandan biri tahinli pide dukkanidir olaki denizliye giderseniz mutlaka tadin derim bizler istda yasadigimiz icin pideyi ozledigimizde onun yerine haftada bir kahvaltilarimizda ozellikle bimin posetteki kepekli ekmegi ile cok gzl oluyor ekmeklerin uzerine yemek kasigiyla tahin sureriz ister firinda ister elektrikli ocakta ust pisiren kisimda ortalama 3-5 dk uzeri hafif kizarana kdr pisirilir cayla yaninda bal recel yada uzerine hafif toz seker serperee sahane oluyor ustune 3 bardak su ohhhhhh bol boll sut leriniz olsunnn tescilli onayli valla :)Su reklamdaki mami power emziren anne iceceginden icen var mi işe yaradimi bi o kaldida denemedigim sut yapsin diye
Bende aynı sorun sebebiyle jinekologa göründüm fakat bende dikiş üzerinde polip denen minik et parçaları varmış düzensiz kanama ve akıntıya bunlar sebep oluyormuş önemli del dedi fitil verdi fakst netten araştırdım polip gebeliğe engel ve rahim ağI kanserine kadar birçok şeye sebep olabiliyormuş korktum açıkcası yaktırılıyormuş bu etler doktor ciddi birşey olsa banada yakılmasını tabsiye ederdi sanırım acaba başka bir doktora daha görünmeli miyim zatdn pek güvenmiyorum burdaki doktorlara içinizde bu sorunla karşılaşan var mıBen kadın doğum uzmanına göründüm aynen fitil verdi kullanıyorum bakalım geçecek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?