2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar bikac sorum olacak..
kizim kulağıni kasiyor bikac gundur benzer durumda olan var mi, uykusu geldiği için mi yoksa agriyor mu bilemedim pztsi sorucam zaten kontrolde ama sizlere de danışmak istedim..
bebek bezinde 4 numaraya gecenler memnun mu denemek amaçlı aldim yine prima yalnız sanki sivi kakayı emer mi bilemedim yuzeyi farklı cunku bunun..
bi de kv yurutec aldi kizima yere yakın epey gelişimsel olarak bi zarari olur mu su an arada koysam icine .

Ben bebekken cok kulak agrısı cekmısım sureklı aglarmışım annem kulagımı ıcıne hafıf bastırarak oval hareketler yapınca susarmışım ordan anlamış kulagımın agrıdıgını benım oglan uykusu gelınce kafasını gozunu kaşır kulagını ceker ben coktannnn 4 numaaya gectım dogum 28 ocak. yurutec konusunu bılemıcem tecrubelı anneler bılır

Canım bez. Konusunda ben çoktan geçtiöm 4 numaraya diğerleri taşırıyordu ve çok rahatız..
Diğer konularda bir bilgim yok yacınım..

Canim kulagini bilemiycem de.molfix 4 nu ya geceli cok oldu 5 e gecicez kucuk gelmeye başladı. Prima yi kullanmıyorum canim

evet humana resmen çemen gibi kokutuyor teri:) hatta hamileyken burda sormuşlardı yok kokmuyor demiştim ilk oğlumda anlamamışım koktuğunu:) lactamil kremşanti gibi:) ama çok kalorili
humanayı seviyorum ben canım
lactamil zaten çok güzel ama kilo yapıyormuş
evet kalorisi çok onun
bnde alıcm laktamil canım . Humanada sutun kalitesini arttırıyor . Bide soyle bişey var sut ne kadar bol olsada kalitesi duşuk oldugu zaman kilo aldırmıyor . Bnm bir ara sutum çok iyi dedigimde az almştı .
bencede öyle gerçi benim sütümde azaldı
canım mama versemde alacağını sanmıyorum emmeyi kendi bırakıyor tekrar veriyorum almıyor memeyi aranmıyorda
canım inşallah hep böyle olur devamı gelir pozitif düşün
en iyisi eltine gitmen sıkılmasın gelinim:) oy yerim o kurbağayı benimkide tırtıl gibi şimdilik:)
soramadım canım kilo telaşından
bencede normal işte kakayıda 5 günde bir yapıyorya ondan dedi sanırım dr, ek gıdaya bekliycem canım ben 6. aya kadar

canım yeni yapmaya başladıysa kulağı ağrıyor olabilir ihmal etme yatarak emzirmede kulak iltihabı olabiliyor, yürütece erken canım sen bilirsin yinede, bezi uzun süredir 4 numara kullanıyorum hatta 4+ molfix

Selamlar, dün o kadar stres yaptım ki sütüm var mı yok mu, yok göğsüm boş dedim durdum en iyisi dr a gitmemek daha çok geriliyor insan, bu hafta deniycem yoksa dediğim gibi sma alıp mama takviyesi yapıcam inşallah, ne yapayım elimden geleni yapıyorum dünyanın sonu değil büyük oğlumda da 5. aydan sonra takviye yapmıştım, endişem emmeyi bırakması mamadan ziyade

İlk ay yediğimi içtiğimi düşündüm, o ay güzel kilo almıştı, onların hiçbirini yapmaz olmuşum sütümün azalması çok normal sanırım tabi bildiğiniz gibi stres faktörümde var

Humana günde 3-4 bardak, kuru erik+incir+kayısı+hurma kaynatıp blendırdan geçirip 3-4 bardakta ondan içiyordum, tahin helvası her gün yiyordum, tavuk çorbası her gün yiyordum, tereyağlı yumurta her gün yiyordum, lokum, bunların içinde tek bırakmadığım yumurta olmuş hata bende yani

Dün incir ve hurma aldırdım, karpuzda iyi süt yapıyor denedim bir kaç gündür am işte sütüm artsada kaliteli değilse yapacak bir şeyim yok artık napıyım

Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar - Beslenme Takibi
En İyi Gıda Hangisidir
Bebeğiniz için en iyi gıda anne sütüdür. Ancak anne sütü bebeğin beslenmesi için her zaman yeterli olmayabilir. O zaman bebeği, doktorun önereceği anne sütüne yakın özellikler taşıyan bir mama ile beslemek gerekir.

Bir bebeğin tüm beslenme gereksinimini karşılayacak biçimde geliştirilmiş bir bebek mamasının aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir.

• Anne sütünde olduğu gibi düşük proteinli olması ve sağlıklı büyüme için gerekli amino asitlerin tümünü içermesi.
  • Anne sütü esas olarak saptanmış sindirimi ve emilimi kolaylaştıracak oranda bir yağ karışımı içermesi.
  • Anne sütünde olduğu gibi karbonhidrat kaynağı olarak yalnızca laktoz içermesi.
  • Böbreklerin sınırlı işlevlerini dikkate alarak anne sütündeki kadar düşük miktarda mineral içermesi.
Oteritelerin bebek beslenmesi konusundaki ortak görüşleri, bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için, anne sütü yada benzeri bir mamanın 4.aydan sonra yeterli olmayacağıdır.

Geleneksel Yöntemlere "EVET", "AMA" ...
Eğer vaktiniz çok, pazardan aldığınız ürünlere güveniniz tam ve elinizde iyi bir liste mutfağınızda tartı aletiniz varsa sizde bebeğinize yemek hazırlayabilirsiniz.İşte yapabileceklerinize birkaç örnek:

• 6-8. aylarda tahıl mamalarına, meyve püresi ve sebze çorbalarına başlayabilirsiniz.
  • 7-9. aylarda iyice haşlanmış yumurta sarısına çok az miktarda başlayabilirsiniz.
  • Alerji riskin edeniyle yumurtanın beyazını önermiyoruz. Yine bu aylarda beyaz etli balıklara, kıyma içeren sebze çorbasına, köfteye ve tavuğun beyaz etine iyice ufalamak koşuluyla başlayabilirsiniz.
  • Baklagiller çok iyi pişirilmeli ve gaz yapmaması için tel süzgeçten geçirilerek verilmelidir.
İlk Tatlar
Bebeğinize ilk kez vereceğiniz bir gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız, bu ilk adımı o açken atmalısınız. Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığının yada parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudakrın değdirin. Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını bir iki denemeden sonra da sürdürürse onu daha fazla zorlamamanızı öneririz. Bu yeni yiyeceği bir kez daha denemeden önce üç dört gün beklenizin doğru olacaktır.

Dikkat Dikkat!
Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze katkısız olmalıdır. Kimyasal koyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekler asla verilmemelidir. Bebek için her öğün taze besin hazırlanmalı ve bu besinler oda sıcaklığında uzun süre bekletilmelidir.

Bebek beslenmesinde uzman firmaların ürettiği kaşık mamaları evde hazırlanan besinlere en iyi alternatifi oluşturmaktadır; dahası gelişen teknoloji sayesinde birçok açıdan evde hazırlanan yemeklerden çok daha besleyici, dengeli, sağlıklı ve doğal beslenme olanakları sunulabilmektedir.

Gizli Açlığa Dikkat!
İnsan beyni gelişiminin ’nı yaşamın ilk bir yılı içinde tamamlar. Yeterli ve dengeli beslenemeyen bebekler hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından geri kalabilirler.Bazı durumlarda bebeğin açlık sorunu yoktuk, kilosu da normal sınırlar içindedir, ancak zihinser gelişiminde bir aksaklık gözlemlenebilir. Bu”gizli açlık”diye tanımlanan özel bir sorunu akla getirir.

Bu sorunla karşılaşmamak için katı gıdalara geçildiğinde bebeğin yediklerinin sadece miktarına ve bebeği doyurup doyurmadığına değil, içeriğine de önem vermek gerekir.

Dengeli bir pretein, karbonhidrat ve yağ karışımı ile vücut için gerekli yağ asitlerini içeren, başta demir olmak üzere minarel ve vitaminler açısından zengin bir beslenme pragramı bebeğin sağlıklı gelişim göstermesinde yaşamsal bir öneme sahiptir.

Bırakın yemeğin tadını çıkarsın!
Bebeğinizin ilerleyen aylarda kendi kendine beslenmek için çaba göstermeye başlayacak. Bu aşamada ondan büyük bir başarı beklemeyin. Hem kendi kendine beslenmeyi deneyecek hemde yiyecekleri gerçek anlamda yüzüne gözüne bulaştıracaktır. Sabırlı olmalısınız. Bu çabalar onun kendi kendine beslenme yolunda attığı ilk adımlardır ve zaman içinde bu işin üstesinden gelecektir.

Örneğin, 6-7.aylarda bir yemek saatini düşünelim. Yemeğin başında oldukça açtır. Bu aşamada tabağını ondan uzak tutarak kaşıkla beslemeye başlayın. Kaşıkla besleme işlemi sürerken tabağını yavaşça önüne yerleştirip onun katılımını sağlamaya çalışın.Daha sonra bebeğiniz doymuş da olsa önündeki yiyecekle bir süre oynamasına izin verin. Az da olsa kendi başına bir şeyler yemiş olacak. Böylelikle hem kendi başına yeme becerisi gelişecek hem de bir şeyler başarma duygusu.

Sorular ve Cevaplar
Katı Gıdalara Geçmek İçin En Uygun Zaman Nedir?
Bebekten bebeğe değişmekle birlikte geneklikle 4.ve 6.aylar arası en uygun dönemdir. Daha erken geçilmesi ishal ya da alerjiye yol açabilir. Daha geç başlamak ise büyüme geriliği, demir eksikliği anemisi ve enfenksiyon eğilimine yol açar.

Kaşık Mamaları Çok Çeşitli, Hangisinden Başlamak Daha İyi Olur?
Bütün kaşık mamalarındaki besin dağılımı aynı oranda besleyici ve dengelidir. Tadı biberon mamasına daha yakın olduğu ve gluten içermediği için başlangıçta sütlü pirinçli kaşık maması’nı kullanmanızı öneririz.

Kaşık Mamasını yediremedim.Daha Sulu Hazırlayacak Biberonla vermem Doğru Olur mu ?
Katı gıdaya geçerken bebeklerin sorun çıkarmaları çok doğaldır. İlk kez vereceğiniz kaşık mamasını ya da diğer bir katı gıdayı az miktarda ve bebeğiniz açken, özellikle de öğle ya da ikinci öğününde vermeniz doğru olacaktır. Bebek yiyeceği diliyle iterse fazla zorlamayın; üç dört gün sonra yeniden deneyebirsiniz. Kaşık mamasını daha sulu hazırlayıp biberonla vermeniz doğru değildir; bu katı gıdaya geçişi zorlaştırır ve geciktirir.

Bebeğimi Katı Gıdaya Alıştırmak İçin Ona Evde Hazırladığım yemeklerden Tattıramaz mıyım?
Evde hazırladığınız yemekler biz yetişkinler için uygundur, ancak bebeklerin ihtiyaçları daha farklıdır. Evde yapılan en yaygın hata bebekler için hazırlanan gıdaların anneleri damak zevkine göre yapılıyor olmasıdır. Sizin için tadı tuzu yerinde bir yemek bebeğiniz için çok tuzlu yada tatlı olabilir. Bu da bebeğinizin şekerli ya da fazla tuzlu yiyeceklere alışarak ilerki yaşlarda yanlış beslenmesine yol açabilir.

Örneğin, fazla tuz atero skleroza neden olur. Eğer elinizde çok ölçülü bir tarif varsa ve kullandığınız malzemeleri tartma şansına sahipseniz, ayrıca dışarıdan aldığınız yiyeceklerin kimyasal ilaç yada hormon içermediğinden ve dalında olgunlaştığından kuşku duymuyorsanız bebeğinizin gıdasını evde hazırlamanızda hiçbir sakınca yoktur.

ALINTI

http://www.anneysen.com/uzman-makaleleri/detay/yurutec-kullanmak-zararli-mi-30599
ben yürüteç almayı düşünmüyorum internettede araşştırdım, yabancı kaynaklarıda hepsinin ortak noktası linkteki gibi,,,,
ben 4 numaraya geçeli 2 ay oluyor,,, premium care kullanıyorum,,, çokda memnunum,,,

Kizlar o kadar kotuyum ki aglayarak yaziyorum dun aksam esimle tartistik konu ise gorusmesini istemedigim arkadaslari var israrla onlarla gorusmesi küslerdi arkadadiyla geri baristilar bizimkide hala gormuyor onun kotu yanlarini aksam yemegi yemeden gittim yattim umrunda olmadi kendisi yemis biseyler sabah kalktik tabiki surat yapicam dimi barışmaya calısıyor bende soyledim ben ac yattim umrunda olmadi gorusme diyorum hala gorusuyosun falan dememe kalmadi bagirmaya basladi bende ona karsilik verdim bu arada ben oglani salliyorum nasil korktu minicik gozleri bi bana bakiyor bi babasina yavrum benim cok kotuyum ya su bebegin yaninda beni boyle aglatiyosun tartisiyosun ya yaziklar olsun sana dedim istemiyorum bitsin bu evlilik dedim simdi defoldu gitti evden ailemi arasammi kizlar gelsin gotursunler mi beni o kadar ofkeliyimki su kapidan cikarsam asla donmem kafam allak bullak

Canım sakin ol öfkeyle hareket etme şu an çok kötü hissediyorsun anlayabiliyorum, arkadaşları için bir şey yapamazsın canım görüşme dedikçe inada görüşür erkek milleti, ani karar verme ne olur hala lohusa psikolojisindesin 40 günde bitmiyor o dönem ruhsal olarak çok daha uzun, dışarı çıkıp hava alsan biraz ya da bir duş al ortam değiştir o ortamda durma şimdi, sakinleştikten sonra kararını ver, bu sinirle gidersen tamiri mümkün olmayan durumlar olabilir.Sakin ol lütfen tamam mı bebeğin ve kendin için sakin ol

biz 3kullanıyoruz iki gün önce büyük paket3 aldım yani 4e geçmeme var daha
yürüteç annem,çok istiyor çatlıyor almak için:) ama ben düşünmüyorum
kulakla ilgili bilgin yok canm

Canım benim Yeğenim de 4-5 aylıkken başladı kulağına vurur arkadan Öne doğru uykusu gelince yapar hep hala yapıyor:)
Ama bebeklerde Kulak ağrısı da olabilir huzursuz mu ya da uyku zamanı mı yapıyor mesela?

Biz 4e Çoktan geçtik Prima premium kullanıyorum ama bırakıcam bebeğim hep pişik yeşil paketini deneyeceğim
Kakayı da emiyor merak etme çünkü tahlile gönderdiğimizde emilmiş demişlerdi tahlili alamamışlardı bizim kaka da sıvıyı...

Yürüteç için Dr lar hayır diyor omurgası ve yürüme merakı içi Zararlı diyorlar.. Hatta walking Wings e bile izin vermiyorlar ama anneler beneği koyup rahat nefes alıyor bebek artık ayakta durup dolaşmak istediği içim o Yüzden anneler kullanıyor:.
Benim evimde de yeğenimden kalma yürüteç var ama kullanmayı düşünmüyorum hanımefendi çabalayan tuttuğunu koparan birisi olsjn hehehe:)) inş Allah'ın izniyle :)

Pınar bence kocan çabalıyor kötü Düşünme kararlı ol ve ona destek ol. Tşk ederim kocacım de öpüşün koklaşın falan demoralize olmayın hemen Allah yardımcın olsun.
Ailenin durumu iyi diye para alırsan ve kocan da bunu bilirse ileride hep baban ödesin vs e Dönüyor durumlar erkek sorumluluk almıyor çamaşırını bile annene babana aldırırsın.. Kocan evin erkeği Statüsü'nü hepten kaybeder boşanmak için sebebin olur hepten.. Ondan evin reisi ünvanını çalma hatta öyle hissetmesine meden ol. Evin eksiklerini söyleue sögleue başta yapabileceği şeyleri alıştır inş.

Kızlar emzirdikten ne kadar sonra gogsunuz tekrar doluyor benim bikaç gündür acayip yumuşak ama oğlum emmeye başlayınca geliyor hemen arada çıkarıp bakıyorum çeşmeden akar gb fışkırıyor :)

mesela dun gece 11.30 da emzirdim kaşık maması yemeden uyumuştu 60cc de mama verdim sabah 6.30 da uyandı emmek için ve göğsüm baya taş gibiydi sut akmıştı

her emzirme arasında öyle mi olması gerekiyor 3saate bir emzirdiğimiz düşünürsek

yazdığımı okudum pek Bi karışık geldi :) umarım anlatabilmişimdir

Canım sakin ol öfkeyle kalkma aileni aramayıda ikinci plana at sorununuz çözülmeyecek durumda değil..
İnanırmısın benimde eşimin görüşmesini istemediğim arkadaşları vardı bende her seferinde onlardan rahatsız olduğumu söylüyordum ve bu eşimi düşündürüyordu biliyordu ben birisinden rahatsıx oldummu o kişide mutlaka birşey vardır ve şimdi hiç biriyle görüşmüyor..
Senin eşinde şimdi düşünüyordur seni ve bbebeğini arkadaşlarına değişmez..
Ha canım birde ben herşeyi akışına bıraktım gizlidende olsa onlardan rahatsız olduğumu hissettirdim eşime en sonunda eşimin kelimesi şu oldu ben bir arkadaş için senin gözünden yaş akıtmam senin tırnağını dünyaya değişmem dedi..

Vallahi canım benim sütüm az olduğundan sana cevap veremeyeceğim beni sanki göğüsümde süt yokmuş gibi(

Vallahi canım benim sütüm az olduğundan sana cevap veremeyeceğim beni sanki göğüsümde süt yokmuş gibi(

şu an benimkide aynı aşırı yumuşak ama emzirirken geliyor sanki sıkınca gelmiyor anlayamıyorum sadece gece uzun sure emmediğinde sertleşiyor her emzirmede çıkarıp bakıyorum akıyor anlamadım

Öfkeli oldugun icin yanlis hareket yapma canim.rahatlamaya düşünmemeye çalış. Cok hassas donemdeyiz.biraz anlayisli olsalar ne oluyorsa sanki.bebisini düşün canim.ins hatasini anlar da ozur diler ve vazgeçer arkadas cevresinden.

Bol bol yararli sütün olsun canim.yarasin eymenimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…