Gecen hafta bizimkide oyle oldu gece cok sık uyanıp durdu bende mamasını 120 degilde 150 verdim simdi uyanmıyor sık sıkKizlar bebegim anne sutu aliyor sadece arada mama veriyorum.
4.5 aylik simdi geceleri cok kalkmaya basladi. Kasik mamasi mi versem gece yatmadan diyorum bir kez.
ayy o konuşmak için konuşan grup canım direk sorana kaç aylık diye benm ki ilk aylar uzay isigi ile gitti çok gurbuz duruyordu şükür normal bebıs moduna geçti ilk zamanlar manyak gibi hoşuma gidiyordu sanki kilo =annenin iyi bakması gibi psikolojik baskı varda benm etrafta kızım zayıf çabuk hastalanan ama şimdi tok olduklarını biliyorum ya almalari gereken ait sinir atıyorm 400 gr sa onu bir bile geçmesi mühim değil onu bulsun yeter zaten ağzına da çok gozunede bu kilo ilerde anası gibi zayıf olmaya cabalamasnlar...I imspecial canm bnm oğlum 3hafta erken doğdu biraz küçüktü ve şu ana kadarda hep küçük gitti ilk 4ay her ay 1kg almasaydı belki toplanamazdı bu kadar,
ek gıdayı o yüzden düşünmedim canım hazmedemez gibi geldi sanki
yooksa kendi yaptığımız çorbaların daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben
o yüzden sende en doğrusunu yapıyorsun bence
geçen gün birisi 2aylık var mı bu bebek dedi
ben şoka girdim 5ayını bitirmesine 1hhafta vardı düşün :)
yap canım şimdi yap herşeyi yap yerinde kalsinKolay gelsin.ya maşallah bebis is yaptırıyorsa ne ala.annem bakmasaydi zor bitirirdim ben temizligi.pazsrtesi annem gitti iki gun ara verdim ama dunden beri az bi işim vardi Abdullah bey izin vermiyo cok zor yapıyorum
canm ben veriyorum yatmadan önce ama bize pek faydası olmuyor sankiKizlar bebegim anne sutu aliyor sadece arada mama veriyorum.
4.5 aylik simdi geceleri cok kalkmaya basladi. Kasik mamasi mi versem gece yatmadan diyorum bir kez.
canım yazıcam:)konuşma eflalim hatasını anlayana kadar
dr sonucu bizede yaz olur mu bu ay aynı gibiydi sanki kilo alımımız be dr a sormada başladım çünkü mamaya buralar yağmurlu bizimde personel izinli olduğu için eşim mağazayı bırakıp çıkamadı pazartesi götürebbilcem
geçmiş olsun canım bilgim yok ama arkadaşlar yazmış önemli değildir inşallah
oyy çok gıcık bir durum batar ev sana o haldeGunaydin hayırlı cumalar
Bi saat once yazıyordum bu mesaji esim yine bi haltlar etti teli me sacma sapan yazi çıkıyordu biraktim yazmayi.duzeltti de yazıyorm.
Saat 9 bucukta kalkiyrm.esim 11 e kadar yatar hic feragat edip erken kalkmaz.bugun cuma 10 bucukta kalktıo kalkmadan ne kahvaltı yapıyorum yapsamda mutfağı ttoplayamyrum.yatagi duzleyemiyrum ha bi de ses cikarma diyo odaya zor giriyorum. Süpürge açamıyorum. Yapamıyorum da yapamıyorum. Ta ogleden sonraya kaliyo işler. Erkek heleki benim koca gibi evde olunca cok zor sıkıcı oy anam oy
değiştirmen lazım canımSlm kizlar biz dogdugundan beri ayni biberonu kullaniyoruz dr Browns ama 4 aylik olduk degistirmem gerekir dimi emzigi neye gore almaliyim bu dogal akıs falan yaziyo bazi biberonlarda devam sutu kullaniyorum simdi mama icin ayri mi oluyor of hic anlamam ben bu biberon isinden
ooo regli dönemi ben çok sinirli oluyorum onun için aslında ilaç varmış araştır istersenCanim öncelikle çok geçmiş olsun, benimde bebeğimde var canım, ilk öğrendigimde çok korkmustum ama kardiyoloğa gittikten sonra rahatladım, 2 yaşina kadar yuzde 90 ihtimalle kapanır dedi doktor. Geçen ay gittik, bu ay kontrole gidicez sonrada uzun aralıklarla baktiricaz inşallah kapanıcak. Sizde önlem amaçlı bir çocuk kardiyoloğuna gidin canım, hem ićiniz rahat etsin hemde takiplerini yaptırırsınız.
Bende regli oldum biraz önce bel ağrım var çok fena, en azından agresif halim geçer bir kaç gün kala herseye çabuk sinirleniyorum ama elimde değil, var mi benim gibi olan bilmiyorum ama eşim bu ara patlıyor artık biliyomusunuz yurt disinda bazı ülkelerde regli doneminde suç işleyenler için regli hafifletici sebep sayılıyormuş, dogrumu bilmem ama duyunca çok şaşırmıstım
benimkide ağlamıyor offf yazıcam birazdan çok kararsızımHayırlı cumalar kızlar
mamaya başlamakla ne kadar doğru bişey yaptığımı fark ettim bugün bebeğim açmış resmen
çiş kaka yapıyordu huzursuzluğu yoktu ama
iki gündür yaptığı çiş ve kakayı görünce farkı anladım ilk zamanlardaki gb yapmaya başladı
kakasıdaNego in dediği gibi yeşil ve suluydu şimdi sarıya dondu ve pütürlü tıpkı ayda 1kg aldığı zamanlar gb
nasıl fark etmedim çok kızıyorum kendime
bu gizli açlık olayı sanırım,doğru kızlar aç çocuk ağlar diyorlar ama benimki ağlamıyordu gayet huzurluydu
ne bileyim cnaım ben sinirli olunca eşya yeri değişirim temizlik yaparım sakinleşmek için, oo canım çok söyledim milletten banane ben millet değilim biz ayrıyız eğereisteseydin öyleleriyle evlenirdim bile dedim anlayana...Canım dün bu yazdıklarını okumuştum sana çok kızdıM eşyaların yerini değiştirmişsin neden okadar zorladın kendiniameliyatlısın sen allah korusun birşey olursa sana bebişler kim bakacak..
Eşine gelince ben bir ara eşim odunların önde gidni demiştim. Ama yok seninki odunların önde gideni kusura bakma canım kendimi bunlqrı yazmaktan alıkoyamadım.
Tatile hitmeniz için illa çevrenizdekilerinde tatilemi girmesi gerekiyor eşin burda saçmalamış resmen birkaçkerr venim eşimde başjalarını örnek gösterdi Örneğin bu bunu yapmıyor biz niye yapıyoruz dedi Ben dieek tepkimi ortaya koydum onlar bunu kabullenmiş olabİşir ama ben öyle davranamam tarzında konuştum birdahada tekrarlamadı
canım ek gıdayı bende dedim 6. aya kadar idare etmez mi sütüm diye ek gıdaya geçsen bile alması gereken süt miktarı var mesele doyması değil yeterli süt alması dedi, ek gıdaya da geçsem sütüm azsa mama vericekmişim
canım sen git bir an önce annenlere emin ol anlar yokluğunuEflalim evet canm bi kaç kez tehdit ettim ama yapmadım birindedw gerçkten gidiyodum salmadı kolumdan tuttu içeri aldı . Bide bizim burda çok fazla toplum baskısı var bu gibi seyler çok agır karşilanir o yuzden bnm için kolay degil gtmek . Ama annemlerin yanına gideyim blof yapçam biraz gelmeyecm çocuklarımla durcam orda bakalım ne yapack hoş daha çok gezerya daha çok işine gelir zaten varlıgımızla yoklugumZ bir olur onun için . Çok bunaldım gerçekten bazen duşunuyorum çocuklarım hariç burda durmamın hiç bir anlamı yok gerçekten yok .
geldim:)Nego canım geldin mi ne dedi doktor
Kizlar bebegim anne sutu aliyor sadece arada mama veriyorum.
Canim bebegimde 1 haftadır çok katı yapıyor rengide koyu yesil mamasının miktarını arttırmıştım dedigin gibi sindiremiyor mu acaba?canım anne sutu alan bebeklerin kakası sulu olur . İlk zamanlar kuçuk oldukları için metabolizması sutu bile sindirim yaparken katı sekilde sindirebilir çunku daha sindirimi tam gelişmemiştr . Bebek buyudukçe anne sutunu metabolizma daha iyi sindirir . Bizimde uç aya kadar katı kaka yapıyordu şimdi aynı dedigin gbi sulu cıvık yapıyr ama kilo alımı iyi . Mama ne kadarda olsa anne sutu kadar sindirimi kolay degil o yuzden kskası koyulaşmıştır .
Gerekiyormu bilmiyorum ama ben ek gıdaya geçince devam sütüne devam edeceğim hatta bize hastaneden aşı kartına tarifler koymuşlar pirinç unuDan muhallebi ve içine devam sütü ekleyin diye yazıyorduBeklemedeyim :)Nego
ek gıdaya geçilince de anne sütü yoksa bile mama vermek gerekiyormuş evet canım bende böyle okudum
400 gr bencede iyi eflalim 500 ideali zaten sütünde arttıysa biraz beklenebilir bencedeEveeet ben geldim yemek falan yaptım anca girdim:)
400 gr almış bir ayda dr az dedi mama takviyesi dedi, tabi ben sıcak bakmadım ek gıdaya geçene kadar idare etmez mi yeni arttı sütüm dedim, ek gıdaya geçince tadımlık olacak öncelik süt dedi, yani o zaman da sütüm azsa mama takviyesi yapıcakmışım büyük oğlumda olduğu gibi, boyunu ölçmedi bile demir ilacı ver dedi ona da sinir oldum tam dr buldum dedim yok benim kafama uyan dr yok, özelde var bir tane övüyorlar ama özel de para tuzağı gereksiz tahlil yapacaklar kuzuma para için.
Eşim hemen alıyım mama dedi, bende istemiyorum bir hafta daha deniycem sütüm daha bir haftadır arttı bu da bir hafta da 200 gr almış demek bana göre dedim, iki haftada 200 gr görünüyor ama geçen hafta sütüm yoktu ki bir haftadır normalleşti gibi,istemiyorum mama tamam gerekirse vereyimde 400 gr bence normal zaten kilosu iyi maşallah, annelik iç güdüm verme diyor, bir hafta daha denemek istiyorum kızlar.
Demir ilacı kullanmak istemiyorum niye gönlüme göre dr yok ki kafa dengi ilaç yanlısı olmayan çok çok gerekmedikçe mamaya hayır diyen, iki hafta önce baktığında kilosu zaten çok iyi onu idare eder diyen dr şimdi böyle diyor.
1yaşa kadar veren var canımGerekiyormu bilmiyorum ama ben ek gıdaya geçince devam sütüne devam edeceğim hatta bize hastaneden aşı kartına tarifler koymuşlar pirinç unuDan muhallebi ve içine devam sütü ekleyin diye yazıyordu
Annelik ic gudun herzaman dogruyu söyler sen onu dinleEveeet ben geldim yemek falan yaptım anca girdim:)
400 gr almış bir ayda dr az dedi mama takviyesi dedi, tabi ben sıcak bakmadım ek gıdaya geçene kadar idare etmez mi yeni arttı sütüm dedim, ek gıdaya geçince tadımlık olacak öncelik süt dedi, yani o zaman da sütüm azsa mama takviyesi yapıcakmışım büyük oğlumda olduğu gibi, boyunu ölçmedi bile demir ilacı ver dedi ona da sinir oldum tam dr buldum dedim yok benim kafama uyan dr yok, özelde var bir tane övüyorlar ama özel de para tuzağı gereksiz tahlil yapacaklar kuzuma para için.
Eşim hemen alıyım mama dedi, bende istemiyorum bir hafta daha deniycem sütüm daha bir haftadır arttı bu da bir hafta da 200 gr almış demek bana göre dedim, iki haftada 200 gr görünüyor ama geçen hafta sütüm yoktu ki bir haftadır normalleşti gibi,istemiyorum mama tamam gerekirse vereyimde 400 gr bence normal zaten kilosu iyi maşallah, annelik iç güdüm verme diyor, bir hafta daha denemek istiyorum kızlar.
Demir ilacı kullanmak istemiyorum niye gönlüme göre dr yok ki kafa dengi ilaç yanlısı olmayan çok çok gerekmedikçe mamaya hayır diyen, iki hafta önce baktığında kilosu zaten çok iyi onu idare eder diyen dr şimdi böyle diyor.
Ben olsaydım kilo aldımı almadımı diye düşünüp takmazdım sadece oğlumun açlıktan huysuzlanmadıba ve ağlamasına dayanamayıp verirdim mamayı sen en iyisini bilirsin ama oğluna göre git bence..Eveeet ben geldim yemek falan yaptım anca girdim:)
ama benim sütüm var miktar olarak yettıgıne eminim şöyle anlatayim hala üstüme aktigi oluyor etmedigi zaman vakit geçince ama içerik yetmedi elimden gelen kaliteyi yaptım dsp kızımdada boyleydi benim onda geçmedi bunda gectm Allah pisman etmesinBeklemedeyim :)Nego
ek gıdaya geçilince de anne sütü yoksa bile mama vermek gerekiyormuş evet canım bende böyle okudum
aynen canım anne sütü almayanlar ve anne sütü az olup mama takviyesi alanlar için geçerliama benim sütüm var miktar olarak yettıgıne eminim şöyle anlatayim hala üstüme aktigi oluyor etmedigi zaman vakit geçince ama içerik yetmedi elimden gelen kaliteyi yaptım dsp kızımdada boyleydi benim onda geçmedi bunda gectm Allah pisman etmesin
Darısı bizim başımızamerhaba kızlar geçmişi okumayı bitirmeyi istedim ama çok birikmiş maşallah :)
yaz temizliğidir, altın günü hazırlığıdır misafir ağırlamasıdır bir türlü girememiştim çok şükür hepsini atlattım :)
çok mutluyum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?