2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
6 – 8 Ay Arası Beslenme

Verilecek ek gıdalar
1- Kahvaltı
2- Etli sebze çorbası
3- Yoğurt
4- Meyve püresi
5- Muhallebi

Kahvaltının hazırlanışı
Kahvaltının içeriği
Yumurta sarısı, peynir, tereyağı, bisküvi, reçel.

Hazırlanışı
Yumurtayı katı olarak pişirin, sarısını kışın her gün, yazın günaşırı olarak verin. Başlangıç olarak yarım çay kaşığı ekleyin. 2. kez verirken bunu artırın ve 1 çay kaşığı verin. 8-10 günde tam yumurta sarısı verebilirsiniz. Peyniri tam yağlı fakat tuzu alınmış olarak yarım kibrit kutusu kadar verin. 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı reçel, 2-3 adet bisküvi de vereceğiniz diğer gıdalardır. Bal ve yumurtanın beyazı 9 ay dolmadan verilmez. Pekmez kahvaltıyla değil sade olarak 1 çay kaşığı verilir. Bu karışımı bebeğin halen kullandığı 5 ölçek formül maması ile birlikte bir çukur kaba koyun. Bebeğin yiyeceği kıvama gelinceye kadar ılık su ekleyin ve çatalla ezin. Besin değerini artırmak için istenirse bu karışıma tahıllı ek kaşık maması da karıştırılabilir. (1 yemek kaşığı)

Etli sebze çorbasının hazırlanışı
4-6 ay arasında hazırladığınız gibi sebze çorbası hazırlayın, 6 aydan sonra içine ayrıca 25 gr kadar kıyma veya 1 yemek kaşığı kadar tavuk etini ilave edin. İstenirse hazırlanmış çorbanın içine yedirmeden önce 1 adet köfte de katılabilir(köfteyi hazırlarken kıymanın yağsız, sinirsiz, dana veya sığır kıyması olmasına ve içine yalnızca bir miktar ekmek içi ve tuz konarak hazırlanmasına ve ızgarada tam pişmesine özen gösterin). Çorbaların veriliş miktarları 1 küçük kasedir (200-250 gr).

Yoğurt verilmesi
Yoğurt mümkünse evde yapılmış olmalıdır. Hazır meyveli yoğurtlar bu aylarda tercih edilmez. Bebeğiniz sade yoğurdu sevmezse içine günlük mevsim meyvesi veya bisküvi doğrayabilirsiniz. Yarım veya isteğe göre 1 kase de verebilirsiniz(100-200 gr).

6-9 Ay Günlük Beslenme Tabloları

6-9 ay arası bebek beslenmesinde bebeğinizin süt ihtiyacını karşılamak için anne sütü veriyorsanız mutlaka devam etmelisiniz. 6. Aydan sonra bebeğinizin günlük süt ihtiyacı en az 500 ml'dir. Anne sütü yok veya yetersiz ise bebeğin süt ihtiyacını karşılamak için Bebelac 2 Devam Sütü kullanmanız önerilir.

6-12. aylar arası bebeklerin demir gereksinimleri artar. Bu nedenle verilen ek gıdaların demir içeriğinin yüksek olmasına özen göstermek gerekmektedir. Demir açısından zengin gıdalar, kırmızı et, yumurta sarısı, yeşil yapraklı sebzeler, pekmez ve tahıllardır.

6. aydan sonra bebeğinize kahvaltı vermeye başlayabilirsiniz.

9-12 Ay Günlük Beslenme Tabloları

Bebeğinizin anne sütü ihtiyacı ek besinler hariç günde en az 500 ml’dir. Anne sütü yoksa veya azaldıysa Bebelac 3 devam sütünü bebeğinize verebilirsiniz.

Bebeğinizin sebze pürelerine taze balık, tavuk, kırmızı et veya köfte ekleyerek bebeğinize verebilirsiniz.

Bebeğinizi aile sofrasına alıştırmak için pütürlü gıdalar da vermeye başlayabilirsiniz.

Tuz, şeker ve kendiniz için yaptığınız yemekler bebeğinize göre değildir. Bebeğinizin ihtiyaçları farklıdır. En azından 1 yaşına kadar bebekler tuz baharat ve salça içeren ev yemekleri verilmemelidir.

Epey gec ogrenmissin cnm nasil bekledin o kadar öğrenmeden. .

Benim minik daha yeni donuyo en cok da uyurken heralde yuzustune de daha var epey..
canım sürpriz bebekti bizim ki az önce paylaştım doğum hikayemi

eflalim 9dan 16ya kadar emzirmicez mi hiç anlayamadım ben

canım sürpriz bebekti bizim ki az önce paylaştım doğum hikayemi

eflalim 9dan 16ya kadar emzirmicez mi hiç anlayamadım ben
canım e
yazmamışlar ama emzirmemiz lazım

İnek sütü 1 yaşına kadar kesinlikle kullanılmamaktadır. Bu yüzden muhallebi hazırlarken hazır formül mamalar kullanılacaktır.
valla guzel bılgıler hemn kaydedıyorum yalnız bu bılgıyı benım gorumce curutuyor kızlarına 3. aydn ıtıbaren vermıs haha kızlar tas gıbı masallah allah koruyor herhalde

Kızlar oğlumu böcek sokmuş 2 gün önce. Sabah gördüm. Şişip kızardı. Bugün sarı kabuk düştü. Ben de fenistil jel sürüyorum. Siz de böyle bir durum oldu mu hiç? Sinek, böcek v.s?

Nego bilgiler için teşekkürler, demek nazlı eymen yerim o findik burnu annemde 9 ay diyor ama bakalım sağlıklı olsun ne zaman olursa olsun herşey zamanında olsunda gittiler annemler.. C Cucu göremedim doğum hikayeni ins süpriz haberlerin hep böyle güzel olur

yarın iş başı kuzularla gideceğim bakalım inşallah bana iyi gelir biraz sabah 8.30 başlıyorum

konu açmıştım canım
telden ekleyemedim

hayırlı mesailer canım bakıcı işi nasıl oldu yazdın da ben mi kaçırdım acaba

Ben de cuma gunu okula gidip bir goruncem, rapor almaktan gina geldi, pazartesi de oglusla okul yollarindayiz ins kolaylikla gecer seminer donemi.

10 gün antibiyotik şurup, üstüne 6 gün antibiyotik iğne...
Hala geçmemiş enfeksiyon...
Tabi bizim şikayetlerimizde geçmedi...
Geçmiş olsun canım.. Antibiyotikler çok kötü ya allah bebeklerimizi korusunda antibiyotik kullanmayalım..
Geçen oğluma verirken az birşey parmağımda kalmıştı ağzıma geldi ve felaket acıydı bende oğluma vermedim artık şükür iyileşti..

Bende vermeden tadına bakıyorum hep tadı güzel fena değil de sanırım vücut direnç gösteriyormuş. Bi tahlil daha verdik bakalım. Allaha emanet bütün kuzucuklar...

Kızlar bebeğim ek gıdaya Başladıktan sonra kabız oldu kakasını yapamıyor çok zorlanıyor ne yapayım?
kayısı ver canım suyu az verince kabızlık oluyorlar birde ilk bi hafta hepsi kabızlık çekiyor
konu açmıştım canım
telden ekleyemedim

hayırlı mesailer canım bakıcı işi nasıl oldu yazdın da ben mi kaçırdım acaba
canım şimdi bakıcı bakmayacak çok aday var sırayla deneyeceğiz öncelik halamız istiyor kızımda iki haftada pes etmişti
Ben de cuma gunu okula gidip bir goruncem, rapor almaktan gina geldi, pazartesi de oglusla okul yollarindayiz ins kolaylikla gecer seminer donemi.
aynen rapor falan yetti artık bende yarın bakalım napcaz ins dediğin gibi tüm anne bebekler kolay geçirir bu dönemi
10 gün antibiyotik şurup, üstüne 6 gün antibiyotik iğne...
Hala geçmemiş enfeksiyon...
Tabi bizim şikayetlerimizde geçmedi...
çok geçmiş olsun canm en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…