Hemde cok kiskaniyor neyse temizligim bitti sayilir bide yemek olayini netlestirirsem kafam cok rahatliycakcanım kolay gelsin panik olma lütfen ne kadar hazırlanırsan hazırla kusur arayana yaranmazsın
iyi yapmışsın canım temizleyici almakla bende alıcam artık
canım bende cuma ağlık ocağına götürücem ama dr un tartıyla sağlık ocağını tartısı arasında 400 gr fark var şaka gibi
canım sağlıklı olsun inan kilo sonra geliyor tabi ki önemli anneyiz işte ama gelişimi iyiyse sıkma canını
veririz inşallah canım
katılıyorum canım
hayırlısı olsun canım dua ediyorum ne yapalım Rabbim bilir en iyisini
ayyy bu ne içim bir tuhaf oldubunları yapmaya uğraşacağıma temizlemeye uğraşırım
canım sana demiştim Ahmet erken emekler diye tarif ettiğine göre büyük oğluma benziyor hareketleri 9 aylıkken de tutunup yürüyordu:) eymen dönüyor ama abisine göre hantal ve çok narin hemen ağlıyor canı yanınca abisinin sesi çıkmazdı:)
bu konuda bir şey yazmıyorum sonra batıyorannenlerde güle güle gitsin canım
yeni bir şey daha öğrendim:)
oyy tehlikeli eltiymiş mesafeli ol canım boş ver demek ki kıskanıyor
canım sen niye ebş aylık bebeklere göre kıyaslıyorsun ki erken doğurdun senin kuzu o yüzden kilosu gayet iyi emin ol, eltimin ki 7 aylık 7 kilo değil o hiç takmıyor
canım ben hep sağlık ocağında tarttırdığım için o ortamda soymak istemedim bir sürü kişi oluyor aynı anda o yüzden hep aynı kıyafetle tarttırdım:)
canım pişik olmuştur suyla sil hep ve pişik kremi sür geçmezse dr a götürürsünüz
canım ke gıda da zorlamamak lazım mama dene istersen
canım bir fincan ölçüsü çok fazla bir fincanla başlarsak ne kadara çıkacak tv de bile çıkıyor ya reklam günde iki fincan ek gıda gerisi anne sütü diye
iyiyiz sen?
zeytinyağı katıyormusun canım ek gıdasına onu dene
sevin tabi canım ne güzel:)
o belli olmaz canım bir saatde bile değişiyor yaptıkları:)
Coook Teşekkürler emeğine sağlık5-6 Ay Arası Beslenme
Verilecek ek gıdalar
1-Meyve Püresi
2-Sebze Çorbası
3-Muhallebi
4-Yoğurt
Meyve Pürelerinin Hazırlanışı
4. aydaki beslenmede anlatılan meyveleri aynı işlemlerden geçirin, robotta püre haline getirin ve kaşıkla yedirin. Günde 1 veya 2 öğün verebilirsiniz(100 ml.meyve suyu veya 1 meyve püresi)
Sebze Çorbasının Hazırlanışı
4. ayda anlatıldığı gibi sebzeleri aynı işlemlerden geçirin, farklı olarak bir tutam tuz atın. İrmik ilave edilirken bir tatlı kaşığı kadar da pirinç ve 1 çay kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ilave edin ve pişirin. Tamamını robotta ezin ve 1 çorba kasesi kadar yedirin.(200-250 gr)
Muhallebinin Hazırlanması
4.aydan sonraki hazırlanışı ile aynıdır. İsterseniz miktar çoğaltılabilirsiniz, nişasta unu veya mısır unu da kullanılabilirsiniz(200-250 gr). Diğer hazır kaşık mamalarını da deneyebilirsiniz.
Yoğurt Verilmesi
Evde yapılmış yoğurtlar tercih edilir. Evde yapılamıyorsa marketten alınan yoğurdun taze olmasına özen gösterin, sade olarak yedirmeye alıştırın, sevmediği zaman içine kendiniz meyve rendeleyin. Hazır meyveli yoğurtların kullanımı tercih edilmemektedir.
Yoğurda alıştırırken 3-4 tatlı kaşığıyla başlayın, miktarı artırarak zamanla 1 yoğurt kasesine kadar verebilirsiniz(200-250 gr).
bende soğuk diye hiç yere koymuyordum canımBenim minik daha yeni donuyo en cok da uyurken heralde yuzustune de daha var epey..
Kızlar sizin bebeklerinizde uyurken içini çeke çeke ağlıyormu dün gece abdullah yine öyle ağlıyordu normalde ağlayınca bile içini çekmiyor
valla guzel bılgıler hemn kaydedıyorum yalnız bu bılgıyı benım gorumce curutuyorkızlarına 3. aydn ıtıbaren vermıs haha kızlar tas gıbı masallah allah koruyor herhalde
Kızlar oğlumu böcek sokmuş 2 gün önce. Sabah gördüm. Şişip kızardı. Bugün sarı kabuk düştü. Ben de fenistil jel sürüyorum. Siz de böyle bir durum oldu mu hiç? Sinek, böcek v.s?
amin canim ayy yarin is basi deyince sanki ayriliyormusuz gibi oldum delimiyim neNego bilgiler için teşekkürler, demek nazlı eymen yerim o findik burnu annemde 9 ay diyor ama bakalım sağlıklı olsun ne zaman olursa olsun herşey zamanında olsunda gittiler annemler.. C Cucu göremedim doğum hikayeni ins süpriz haberlerin hep böyle güzel olur
yarın iş başı kuzularla gideceğim bakalım inşallah bana iyi gelir biraz sabah 8.30 başlıyorum
Rabbim sifa versin10 gün antibiyotik şurup, üstüne 6 gün antibiyotik iğne...
Hala geçmemiş enfeksiyon...
Tabi bizim şikayetlerimizde geçmedi...
aman canim aklinda olsun antibiyotik yarim birakilmaz direnc kazanir vucut ve Allah korusun basit bir antibiyotikle gececek hastalik daha agir antibiyotikle gecer, buyuk oglumda bu sebepten 14 tane igne kullandikGeçmiş olsun canım.. Antibiyotikler çok kötü ya allah bebeklerimizi korusunda antibiyotik kullanmayalım..
Geçen oğluma verirken az birşey parmağımda kalmıştı ağzıma geldi ve felaket acıydı bende oğluma vermedim artık şükür iyileşti..
bende soğuk diye hiç yere koymuyordum canım
bigun arkadaşa gittim 3,5 aylık falandı arkadaşım yere koysana dedi koyduk benimki sağa sola dönmeye başladı Bi anda o günden beri hep yere koyuyorum çok sevdi hem de iş yapıyorum o arada
yere bırakmanın çok faydası oluyor canım
Kızım ve ben teşekkür ediyoruz...9-12 Ay Günlük Beslenme Tabloları
Bebeğinizin anne sütü ihtiyacı ek besinler hariç günde en az 500 ml’dir. Anne sütü yoksa veya azaldıysa Bebelac 3 devam sütünü bebeğinize verebilirsiniz.
Bebeğinizin sebze pürelerine taze balık, tavuk, kırmızı et veya köfte ekleyerek bebeğinize verebilirsiniz.
Bebeğinizi aile sofrasına alıştırmak için pütürlü gıdalar da vermeye başlayabilirsiniz.
Tuz, şeker ve kendiniz için yaptığınız yemekler bebeğinize göre değildir. Bebeğinizin ihtiyaçları farklıdır. En azından 1 yaşına kadar bebekler tuz baharat ve salça içeren ev yemekleri verilmemelidir.
Peki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.Oncelikle hayirli dogumlar diliyorum, tulumlar cok cici oluyor ama alt ust takimlar daha kullanisli, ben citcitli badi ile alt ust takimlar giydirdim.
Tulum beli tutugu ivin bnimde cok aklima yatiyor. Ama slt deistirirken cok sikin oluyo diorlar aklim kaistiBen en cok tulum giydirdim rahat geldi bana..
bu bebk pazenini mefrusatcilarda blbilirim dimi canim. Kapionluyu da bir tane penye bir tanede ince polar alsam yeter mi simdilik scaba?3-6 ay al kapşonluyu,, ben 4-6 aylık almışdım,, 2 haftalık olduğundan beri giydiriyorum,,,çok kalın olmasın birde,,,, ben alıcaklarım diye anladım,,, güle güle giydir,, 4-5 tane üst alsan yeter,,, zaten sonra o kadar çok oluyor ki,,,
bebek pazeninden yaptırt battaniyeyi,,,
sağlıkla kucağına alasın bebişşini,,,
Bizim bebekler tam kış çocuğu sizinki sonbahar çocuğu olacak...ilk aylarinda bize göre daha ince giyinecek... Doktorumuz bize kendi giyindiginizden 2 kat fazla giydirin demişti ocak ayı için...Peki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.
Tulum beli tutugu ivin bnimde cok aklima yatiyor. Ama slt deistirirken cok sikin oluyo diorlar aklim kaisti
bu bebk pazenini mefrusatcilarda blbilirim dimi canim. Kapionluyu da bir tane penye bir tanede ince polar alsam yeter mi simdilik scaba?
Benim oğlum hala dönemdi ya tembrl çıktı benim oplanKızlar bu iş nasıl olacak yaa
bebe dönüyor sonra ağlıyor çevir diye :)
Canım çıtçıtlı badilerde beli tutuyor ben kış olduğu için atlet çıtçıtlı uzun kollu badi üstünede zıbın takımını giydiriyordum altınıda iki kat GiydiriyordumPeki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.
Tulum beli tutugu ivin bnimde cok aklima yatiyor. Ama slt deistirirken cok sikin oluyo diorlar aklim kaisti
bu bebk pazenini mefrusatcilarda blbilirim dimi canim. Kapionluyu da bir tane penye bir tanede ince polar alsam yeter mi simdilik scaba?
tesekkur ederım@asliayet masaallah canim ogluna cok guzel bir bebek
kaç ocaktı canım sizin 1gun bile o kadar fark ediyor ki tembel olur mu Abdullahımız hiç :)Benim oğlum hala dönemdi ya tembrl çıktı benim oplan
rica ederim:)Evet canım oluyor öyle okuyorum hemen
canim bende kullanicam inek sutu bazi seylerde ic gudumuze guvenmek lazim
ok canim olmadi hic gecmis olsun
amin canim ayy yarin is basi deyince sanki ayriliyormusuz gibi oldum delimiyim ne
Rabbim sifa versin
aman canim aklinda olsun antibiyotik yarim birakilmaz direnc kazanir vucut ve Allah korusun basit bir antibiyotikle gececek hastalik daha agir antibiyotikle gecer, buyuk oglumda bu sebepten 14 tane igne kullandik
[QUolsun"prenses1805, post: 41335183, member: 593923"]Coook Teşekkürler emeğine sağlık
8 ocak canım çok hareketli çok frna ama dönmeyi beceremedi halakaç ocaktı canım sizin 1gun bile o kadar fark ediyor ki tembel olur mu Abdullahımız hiç :)
Uzun kollu citcitlinin ustune alt ust takim giydirdim,altta da kulotlu corap vardi, sonbaharda o kadar kalin giydirmezsin canim.Peki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.
Nsil ya sana sormadan arkadaslariyla gexmeye mi gitmis ohhhh benim ki hayatta yapmaz oyle birsey helede ben bebegiml evde olacagim o gezecek dusunemiyorum bile. Cok sukur arkadaslarimiz ortak her yere beraber gideroiz canim sn aksama direkt kiyma yap o adami asagii kesmezzzzzzżSabah eşim beyefendiye bizi gezmeye götür dedim işim var hava kapalı deyip geçti..
Şimdi beyfendiyi arıyorum arkadaşlarla mangala gitmiş hemen yarın sizi gezmeye götürecem dedi
Kızlar şimdi siz söyleyin akşam gelince onu ne yapayım şiş mangalmı yoksa biftek mangalmı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?