normal zaten ilk 6 ay anne sütü alması çok önemli bebeklerin,,,,muhammed Yusuf un bı hafta sonra 5. ayı doluyor ama hıc ılgısı falan yok yıyeceklere normal mıramazan gırdıgınden berı babası ıftarda uyutuyr sahurda da uyuyor zatn ondan mı acaba
tek anne sutu vermeyı ıstıyorum fakat artık kıtı kıtına zor yetıyor azıcık azıcık baslasam dıyorum ama hı ıstek yok. bı hafta sonra kontrolu var eger kılo almamıssa baslarım herhalde... sen ıkea nın mama sandelyesıne bakmıstın nasıldınormal zaten ilk 6 ay anne sütü alması çok önemli bebeklerin,,,,
ben yaklaşık bir aydan beri oğlumu mama sandalyesine oturtuyorum ben veya eşimle yemek yerken ki daha bir özenme oluyor,,, mama sandalyesi öncesi de ana kucağına benzeyen bşr şeyim var onun içine koyuyordum,,, sana da tavsiye ederim,,,
Dikkatli dikkatli inceliyor biz yerken :)AngelHeart sen yemek yerken agzını şapur şupur yaparmıs ısteklı gorunurmus ayy nasıl tatlı oluyordr kım bılıır :))
sağol gamze teyzesidoktorunda baya gelenekselciyms canım ilk yoğurt çorbası sebze çorbası derler mercimek gaz yapar ama sen bilirsin ... Gülen yüzü hiç olmasın annesi oğlunun pıpısınıde geçmiş olsun kiloya da masallah
agzını bısey cıgnıyor gıbı hareket etırıyor mu :)Dikkatli dikkatli inceliyor biz yerken :)
ayy buzdolabına giren mi yeni duydum:) bulaşık makinesi kapağına oturanı gördüm bende:)yok canım kınamam allah kadına sana iki çocuklu ailelere sabır versin onların sesi geldikçe ben korkuyorum eşimde tez ikinci çocuk derdinde vay benim halime.. Ben çocukları kınamamda buz dolabına giren çocukları kınarım kesin benim oğlumda byzdolabına girecek büyüyünce
canım maşallah Abdullaha, ek gıdaya sebzeyle başla üç gğün aynı sebze olacak miktarıda bir çay kaşığıyla başlayıp gün gün artıracaksın en son ir kahve fincanı olacak miktarıSelamlar hepinize de.
Dun oglumu dr götürdüm.dr boyuna kilosuna filan bakti kilosu iyi dedi ama.bi ay olucakki kıyafetlerle 500 gr almis.saglik olsun ne diyeyim.gece cok sık uyaniyor dedim bu donemler huysuz olabilir normal dis sıkıntısı baslar ama doymuyor da olabilir dedi.yavas yavas ek gidaya basla dedi.kusmasini dedim emdikten hemen sonra ise normal ama cokk sonra olursa enfeksiyon olabilir dedi.idrar tahlili yapabiliriz ama vakit gecnisti ve oglusun bezi kuruydu zaman alirdi çiş yapması.ordan esim aslinda banyo kuvetinde olsa hemen yapardi diyo kuvete koyar koymaz cisi biraki veriyodt da su an mumkun degil diyo
Sorum su ki ek gidada benim de sizin Yardımınıza ihtiyacim var.cunku dekijanli genc bi erkek dr du sadece yogurtve sebze corbalarindan basla dedi ne kadar nasıl filan hicbirsey demedi.ben başlamayı düşünüyorum miktari ne kadar olucak ki.? Simdiden tesekkürler
elin tavuğu ele kaz görünür hesabı tavuğu benzettim ama minikleri başka örnek bulamadımHey allahım allah sana sabır versin canım yaa ben az önce üstteki kadından bahsetmiştim oda her oğlumu gördüğünde ayyy senin oğlun büyümüş benim kızım küçük kalmış 1 kilo geriden gidiyor diyip duruyor ogün abdullah hep huysuz oluyor uyuz oldum kadına bende ona ben neler çekiyorum bir bilsen dedim ki zaten sesimiz hep gidiyor annesi birgece bunlarda kalmış sabah allah o kadına sabır versin demiş sanaha kadar bebeği ağlamış demiş ., birde onun bebeğinden ses çıkmıyor şöyle adam akıllı ağladığını bile duymadım ben .:
canım akşam iftardan sonra ortalığı toplamayı bırak önce, bırak dağının kalsın çok güçsüz düşersin, hepsini toptan sahurdan sonra topla ne olacakOruc iyi gidiyor halsizlik var.hele dun kv deydik başım cokkk fena agridi bi kestirdim 5 10 dk da biraz gecti agrisi.... gece uykum nerdeyse hic yok.iftardi ortalığı topla namaz kil cay bile icemiyrum oglus uyusun filan derken 1:00de yatiyrum 2:00de sahur için kalkoyrum.tabi Abdullah saat badi uyaniyo ona kosturuyrum tejrar namazı kilip yatıncaya dek saat 4:30 5:00 oluyor ve Abdullah 6:30 da kalkti altini üstünü degistim.sonra cok fenayim bogazim yaniyo yorgunluk pes ettim esim 10:00 a kadar oyaladi ben yattim bir saat filan.12 bucukta kalkjtik sanarsin ogleye kadar uyudum gozlerimi acamiryrm ki...okumalarım I yapamiyrum ufak tefek derken hic isim bitmiyor.ramazan zorlu gececek gibi...
canım kv mi çok severim ama eltim olmasa da olurNego birde canım bEn kaynana ve eltiden bir müddetliğine kurtuldum eşim onlarla konuşmuyor ne onlar geliyor ne biz gidiyoruz abdullah paşamızda rahat şimdilik..,
canım eşime göre abartıyorum biliyorsun ya ben ne zaman haklı oldum ki ona göre, senin eltide halt etmiş o ne biçim laf densizBu konuda esin nasıl sessiz kaliyo sasirdim.esim olsa direk yuzune söyler yeter artik der dillemeyi birakin kendi çocuğunuza bak8n filan birsuru sey söyler. Sessiz kalmayin canim.yazik ya eymene.ne istiyorlar yavrudan....ay sen böyle yazınca bizi düşünüyorum da eltimin de benegi olcak ya off hep bi kiyaslama sinir oluyorum.icimde kalmasin yazayim da
Gecen kv leri
yemeğe cagirinca eltiyi de cagirdim neyse balkonda cocuklariyla ilgileniyordu orda eşim koyden mantar toplamış duruyordu merakli yediginden de degil de.esim ilk sen ye diyor bana zehirlenme olursa filan diye şakasina soyluyordum.bana ilk abdullaha yedirseydi ya demez mi.ne diyorsun abla Allah korusun dedim.gerisini siz hesap edin.
geçmiş olsun canımSelamlar benm ogluşlarda hastalamış dun gece hiç uyumadık ikiside aynı anda aglayıp durdular sabah doktora goturduk bogazı kızarmış ikisininde ve malesef antibiyotik verdi . Hal boyle olunca oruçta tutamadım .
canım o zaman hiç yaptırmıyım sağlık ocağında benEflalim dun yazamadım enfeksiyon olsa huzursz olur kusma ates olabilir istersen bi dpktra goster ama aile hekimliginde idrar tahlilinde net sonuç çıkmıyor idrar kulturu yapmıyolar orda eltimin kızının karnı agrımıştı aile hekimliginde tahlili temz çıkmış tekrar baska bi yerde idrar kulturunde enfeksiyon çıkmş aklında olsun
inşallah anlaşırsın eltinle bana 3 tane daha gelecekcnm sinir bozucu bi durum gercekten ne desem bilemedim. .
allah tan su an eltim yok, esimin abisi halen bekar..
canım korkma ya senin eşin iyi sen hep diyorsun yapın gitsin:) ben bu oduna bile yaptımHah böyle şeyler anlatın bsna seneye eşim hadi gidip kalan embriyolardan bir çpcuk yapalım diyecek biliyorum ve gözüm çok korkuyor..
aynen aynencanım git dollet biz kız buyuyelı kavga edemiyoruz az sesimizi yukseltsek kavga etmeyin diyorağız tadıyla kavga da yok
canım antibiyotik bitmezse bağışıklık kazanır o ilaca ve daha sonra kullansanda fayda etmez, küserler canım çok alınganlardikkat etmedim canım,öyle deneyeyim birde
canım 3defa içti öncesinde
antibiyotik bitirilmeli doğru söylüyorsun
bitmese nolur acaba
bide calpol ver demişti 2gun bugün hiç ateşi yoktu vermedim onuda
canım direk söyleseniz küserler mi acaba
evet canım bende de güzel gidiyor şimdilik
hiç acıkıp susamıyorum hatta bazen unuttum da bişey mi yedim acaba diyorum:)
bende dun kalkamam tekrar diye sahura kadar bekledim sağ olsun oğluşum geç kalktı
amin canımkardesler ramazan nasıl gecıyor benım kı aclıkla gecıyor aclıktan geberıyorum valla allah Kabul etsın ınsallah
amin canım sağol, gelmiyor yok o sevmez pek bizlerle oturmayı zaten benimde işime geliyor kafa dengim değilNego kaynına sınır oldum vallahı ben olsam masallah abı de derım nazar degıyor sonra derım. bu arada eltın sofraya ınmıyor mu ne fenaymıs yaaa neyse allah yardımcın olsun hemsehrım :)
hay sen çok yaşa dün aynen böyle dedim bende aynısı yapıcam diyeAklıma şöyle geldi:
Acaba onların sana yaptığını ,sen onlara mı yapsan?
Tabi maşallah ı içinden söyleyerek..
Hani belli ki empati yetenekleri yok, belki rahatsız olurlar...
hey Allah ım densiz insan ne çok ya ben anlayamıyorum empati çok muz zor acabaGeçenlerde bi misafir geldi eşimin iş nedeniyle arkadaşı ve eşi ve 2 çocuğu+7 aylık bebeği getirmemiş.
Neyse zorla kızımı kucağına almaya çalışıyor yok kahveyi yap bilmem ne
Kendinin kızı da ekim 2014 doğumluymus
Bi de demez mi benimkinden 2 tane gelir bu diye
Ki hepiniz biliyorsunuz kızımın enfeksiyonu bi türlü geçmedi iğne ilaç vs ve enfeksiyonu bir ayda 200 gr alınca farketmistik tekrarlandığını
Başta eflalim olmak üzere etrafında bu tip insanlar olanları allah esirgesin ve o insanlara da vicdan merhamet versin...
canım söylersem küser kaynım çok değişik, gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz bilmem ne kadın gibi karışır konuşur her şeye, erkeksin bir geri dur be diyesim varBen olsam açık açık söylerdim canım bak dün böyle dedin gece uyumadı diye bazı tipler de çocuğunun huysuzluguyla övünür bakın ben ne zor çocuk büyütüyorum demek için mi neyse artık sizinkiler de o türden galiba
canım onlar nazar değmesin diye yalan söyleyenlerCanim bende bu ara o tiplerle cok karsilastim, benimki soyle uyumuyor, boyle yaramaz, sanki uyumamasi yememesi icmemesi marifetmis gibi..
aminBizden de günaydın. Bizim de kusmamız başladı. Allah herkese kolaylık versin.
canım uykusunu geçirince çok ağlıyor benimkideOglus da öyle hele gece uykusuna dalarken aglayarak yoruluyi çok üzülüyorum oyle uyuyo.... iyi gezmeler canim kolay gelsin sana
hayır tabi ki kutlamadım daSelam kızlar eşlerinize babalar günü hediyesi aldınızmı?
Ben alıp almamakla kararsız kaldım biryandan diyorum alayımda sevinsin ve utansın biryandanda o anneler günü bana birşey almadı diyorum ..
çığlık bu dönemde çok hoşlarına gidiyorCanım valla benimki sanki şımarıklığından ağlıyor babasını istiyor badıyor yaygarayı bir çığlık atışı var sanırsın kıyamet kopuyor bazen ona gülüuorumufacık boyuyla neler yapıyor diye..
sata göre oluyor, sağlıkla doğsun inşaallahSelam kızlar Öncelikle Bebişleriniz Hayırlı olsun Saglıkla sıhaatle büyüsünler inşallah darısı başımıza Diyelim :)
Size Sorum Doğum Sata Göre mi oldu ultrasondaki Gelişimine Göre mi?
Benim Ultrasonda 3 hafta önde Bebeğimin Gelişimi
şimdi Sata göre mi Beklemeli Ultrasona Göre mi Aklım karma karışık?
Bilgisi olan beni Aydınlatamazmı_?
Doğum normal Gözüküyor şuanlık bir aksilik çıkmazsa :)
Şimdiden Teşekkürlerimi Sunar İyi hafta sonları Dilerim...
canım hippin pirinçli kaşık mamasından ver doyar, ek gıda zaten sütün yerini almaz sütün yetersizse ek gıdada versen devam sütü vermen lazımKizlar bana bi akil verin.oglum doymuyor belli.cokkk sık kalkiyor uyudugunda emnek icin uyaniyor gündüz gece farketmiyor.iki gündür ek gidaya basladim.miktaruni sormuştum ama arada kaynadi galiba kimse yazmadi.ben de az az veriyrum.doyumluk degil tadimlik oluyr haliyle...mama versem normal mama mi kaşık maması mi hic bilgim yok.ek gida ijisi bir olmaz mi.bi deneyeyim daha iyi anlarim doyup doymadigini
canım eşinle güzelce konuş o halletsinSelam kızlar çok sinirliyim ya oncedende yazmıştım oglumun sunnet derisi dar bu yuzdende çişi tam geçmiyor ve idrar yolu enfeksiyonu oluyr her çiş yaptıgında pipisinin ucundan sarı sarı kum dokuluyr hatta kumuda geçti dahada buyuk dokuyo şimdi kp le dktra gotrduk hç anlamıyoya bişey yok dedi basındn sagdı bzde çocuk cerrahına gosterdk oda bişey yok pipide dedi bnde tahlil yapılmasını istedm ve enfeksiyon çıkmş nası bişey yok kum dokuluyo diyorm norml diyo normlde niye her bbkte olmuyo niye surekli enfeksiyon geçiriyr besbelli dar sunnet derisi arkaya hiç sıyrılmıyr test sonucndan snra dr sunnet yapalım dedi ama kp beni sinir etti kv girmiş aklına neymişte sunnet için çok kuçukmuş bişey olmaznış ondan bilmm ne sunneti iki ay snra yaptralım diyo neymişte biraz daha buyusn toparlnsn diye iyide tam tersi asıl sunnet olmassa surekli enfeksyn olck surekli agrı çekeck o çocuk huzursz olck uyumayck ustune gelişmeyeck zayıflyck bunları hiç duşunmuyr hoş ona gore boyle degil bişey olmz diyo hp kv nin aklı ya sinr oluym ne karışıyonz bnm çocumn sunnetne sze neee off yaptrmayalım diyip duruyr çocuk çok huzırsz sancılı çiş yapıyr gozumn onunde eriyeck onlarn inadı yuzunden ya şuanda bagırmk çagrmk kufretmk istyrmya çk sinirlym
canım rota aşısının ikinci dozunu evde ben içirdim, ek gıdaya geçsende mama vermen gerekiyor süt miktarı ek gıdadan çok olmalıMerhabalar, oruç tutan annelere kolaylıklar, Allah kabul etsin. Umduğumdan daha iyi gidiyor oruç çok şükür.
Biz bugün 5. Ayımızı doldurduk. Rota virüs aşısının 2. Dozunu yaptırmamız gerekiyor. Ilk sorum sizlere bu aşıyı eczaneden alıp sağlık Ocağı'na yaptıranınız oldu mu? Doktora gitmemiz gerekli midir?
Ikinci sorum ek gıda ile ilgili. Ek gıdaya geçerken kendiniz mi başladınız. Mutlaka doktor mu yönlendirmeli ne ile nasıl başlanması gerektiğine? 5. Ayda başlayanınız var mı? Ben bu ay başlamak niyetindeyim. Zaten takviye mama alıyor doğduğundan beri. O pis mamayı içeceğine ek gıdaya başlayalım diyorum. Bir de 6. Ayına girerken işe başlayacağım. Yanında olamayacağım. O yüzden ben alıştırayım o zamana kadar istiyorum.
ay çok güldümbabalar guunu konusulmus. ben gecen hafta pazar zannedıyordum babalar gunun kutlu olsunnnn herrııııııııfff konseptlı bı konusma yapmıstımanaa ogrendıım kııı bu haftaymıs tv ızlemıyoruz bu arada benımkının de haberı yok aksama cay yaptım ıctık ohhhh dogum gunude 15 ındeydı haberım vardı fekat o gun unuttum maas gunu dıye sevınıyordum ıkı gun sonar aksam aklım basıma geldı ozur nazır ettım hedıyeden de yıttım gercı o analar gunu ıcın bı suru zımbırtısı olan mutfak robotu almıstı ama neyse
canım hiç bilgim yokMerhaba kızlar.,.
Yaz geldi çiçekler açtı sivrisinekler ortalığı bastı :) şuan ağaçlı otlu oksijenli bir yerde yaşıyoruz oğlumla. Fakat sinekler bir şekilde sokuyorlar. Organik sinek kovucu da sürmesem demek ısırılmadık yeri kalmıcak. Sineklerin bebişlere yoğun ilgileri var ne yazık ki. Onu sokmasınlar diye kendimi siper ediyorum. :) ama ısırılınca şişiyor ve bizimki gibi hemen geçmiyor. 15 gün önce ki ısırık duruyor suratında. Doktora götürdüm. 2 ay bile süren varmış geçmeyen. Nasıl geçicek bunlar yaa? Dertleniyorum.
benimkide öylemuhammed Yusuf un bı hafta sonra 5. ayı doluyor ama hıc ılgısı falan yok yıyeceklere normal mıramazan gırdıgınden berı babası ıftarda uyutuyr sahurda da uyuyor zatn ondan mı acaba
canım öyle olmaz çorbası özel yapman lazımAynen canim bi tatli kaşığı filan verdim.yogurt la başladım dun de patates verdim bugun de meyvelerden vereyim diyorum. Minnos yuzunu ekşitiyo ama yiyor da.elimdeki cay tabagini goruyo kaşıkla cirpiniyo anlıyor beyfendi.
Ya bir de.bu sebze corbalri hic hosuma gitmedi.ben kirmizi mercimek kendimize salcasiz tuzsuz yapsam yogurt corbasi da tuzsuz yapsam oglus a da ayırıp versem.sonra tuz katarim daha saglikli olmaz mi.hem de lezzetli olur.mercimek ve türleri gaz mi yapar.
çok yoğunum canım bu alıntıları güç bela yazıyorum eymen hep mız mızNego nerelerdesin cnm?
maşallah canım iyi almış şükür , darısı başımıza ama zor mama ek gıda kaşık maması hiçbirini almıyor, canı sebzeyi az suyuyla pişirip püre yapıp çorba gibi verSelam kızlar bugün oğluşum kilo kontrolü vardı 15gunde 300 gr almış iyi dedi dr ek gıdaya başla dedi ama sebze püresi falan mı yapayım dedim yok yoğurt ve mercimek çorbası verebilirsin püre sonra dedi anlamadım herkes bişey söylüyor
bide oğlumun poposunda Bi kızarıklık gördüm sabah sızıntı şeklinde kanama vardı tam popoda değil de yumurtalıklarının altında bi yer tahriş olmuş dedi antibiyotikli Bi krem verdi
noluyor benim küçüğüme anlamadım valla
gülen yüzüm öyle mutlu ki anlatamam hiçbişeyin farkında değil
Kizlar ben bikac gun once ek gidaya basladim 5bucuk aylikken baslamis olduk, azcik muz yedirdim, suda haslanmis kabagi ezip verdim, yogurt vermistim ama cok gaz yapti, dun tekrar mayaladim bakalim yine gaz yapcak mi, kizim yemegini verdigm tabaga saldiriyor resmen :) ikinci kasigi verene kadar zor bekliyor
Kizlar benim bebegim yan donuyor ama hala yuzusti donmek istemiyor, 3-4 kere donmustu oda 1 ay once filandi, oyle hareketsiz bi bebek degil elleri ayaklari cirpinip duruyor, biseylere uzanmaya calisiyor surekli, kiyaslamak istemiyorum ama biraz dertte ediyorum sizce bi problem var midir?
hay masallahinşallah anlaşırsın eltinle bana 3 tane daha gelecek
goruon mu sen su gelını :)amin canım sağol, gelmiyor yok o sevmez pek bizlerle oturmayı zaten benimde işime geliyor kafa dengim değil
ay çok güldüm
bı ozenıyorum kı su ısteklı olan bebıslere benımkıde atılsa yemek gorunce keskeeebenimkide öyle
Benimkide hala dönmüyor canım ben dert etmiyorum..Kizlar ben bikac gun once ek gidaya basladim 5bucuk aylikken baslamis olduk, azcik muz yedirdim, suda haslanmis kabagi ezip verdim, yogurt vermistim ama cok gaz yapti, dun tekrar mayaladim bakalim yine gaz yapcak mi, kizim yemegini verdigm tabaga saldiriyor resmen :) ikinci kasigi verene kadar zor bekliyor
Kizlar benim bebegim yan donuyor ama hala yuzusti donmek istemiyor, 3-4 kere donmustu oda 1 ay once filandi, oyle hareketsiz bi bebek degil elleri ayaklari cirpinip duruyor, biseylere uzanmaya calisiyor surekli, kiyaslamak istemiyorum ama biraz dertte ediyorum sizce bi problem var midir?
hatırlıyor musun memeyı de boyle agzına tıktıgın zorlandıgın zamanları :) o gunler gectı basardın emzırmeyı bu da olacak ınsallah allah sabır versın guc kuvvet versın :)kıyamam yaaa meme ıstıyor mınıııkSelamlar hiç vaktim yok eymen çok huysuz hep kucak istiyor mızırdanıyor, kaşık maması aldırdım hippin pirinçlisini tadı berbat sma mamasıyla yapıyorum yok yemiyor yemiyor kırk takla atıyorum ağzını kilitliyor açtığı an tıkıyorumbugün karpuz suyu kattım ki içine yesin diye yok yemiyor, karpuz verdim yemiyor, ilacı içmiyor su bile içmiyor ben verdikçe mememe saldırıyor hırsla emiyor, anlaşılan ek gıda işi çok ama çok zor olacak zaten stres altındayım altıncı ayı dolunca testisi inmezse ameliyat olacak ki inmedi hala girmezsem merak etmeyin gerçekten zor yetişiyorum ev işi bebek bakımı çocuk bakımı
Geçmiş olsun canım. Sen konuyu eşinle paylaş ve çocuğunla ilgili konularda karismalarina fırsat verici davranışlarda bulunma bence mesela hastaneye birlikte gitme belki böyle yapınca kendilerinde söz sahibi olma hakkı goruyorlardirSelam kızlar çok sinirliyim ya oncedende yazmıştım oglumun sunnet derisi dar bu yuzdende çişi tam geçmiyor ve idrar yolu enfeksiyonu oluyr her çiş yaptıgında pipisinin ucundan sarı sarı kum dokuluyr hatta kumuda geçti dahada buyuk dokuyo şimdi kp le dktra gotrduk hç anlamıyoya bişey yok dedi basındn sagdı bzde çocuk cerrahına gosterdk oda bişey yok pipide dedi bnde tahlil yapılmasını istedm ve enfeksiyon çıkmş nası bişey yok kum dokuluyo diyorm norml diyo normlde niye her bbkte olmuyo niye surekli enfeksiyon geçiriyr besbelli dar sunnet derisi arkaya hiç sıyrılmıyr test sonucndan snra dr sunnet yapalım dedi ama kp beni sinir etti kv girmiş aklına neymişte sunnet için çok kuçukmuş bişey olmaznış ondan bilmm ne sunneti iki ay snra yaptralım diyo neymişte biraz daha buyusn toparlnsn diye iyide tam tersi asıl sunnet olmassa surekli enfeksyn olck surekli agrı çekeck o çocuk huzursz olck uyumayck ustune gelişmeyeck zayıflyck bunları hiç duşunmuyr hoş ona gore boyle degil bişey olmz diyo hp kv nin aklı ya sinr oluym ne karışıyonz bnm çocumn sunnetne sze neee off yaptrmayalım diyip duruyr çocuk çok huzırsz sancılı çiş yapıyr gozumn onunde eriyeck onlarn inadı yuzunden ya şuanda bagırmk çagrmk kufretmk istyrmya çk sinirlym
Biz ilk dozunu öyle yaptırmıştik canım. Güvenilir ve sağlık ocağına yakın bir yer olmalı. Elektrik kesintisi durumunda jeneratörleri var mı onu da sor eczaneyeMerhabalar, oruç tutan annelere kolaylıklar, Allah kabul etsin. Umduğumdan daha iyi gidiyor oruç çok şükür.
Biz bugün 5. Ayımızı doldurduk. Rota virüs aşısının 2. Dozunu yaptırmamız gerekiyor. Ilk sorum sizlere bu aşıyı eczaneden alıp sağlık Ocağı'na yaptıranınız oldu mu? Doktora gitmemiz gerekli midir?
Ikinci sorum ek gıda ile ilgili. Ek gıdaya geçerken kendiniz mi başladınız. Mutlaka doktor mu yönlendirmeli ne ile nasıl başlanması gerektiğine? 5. Ayda başlayanınız var mı? Ben bu ay başlamak niyetindeyim. Zaten takviye mama alıyor doğduğundan beri. O pis mamayı içeceğine ek gıdaya başlayalım diyorum. Bir de 6. Ayına girerken işe başlayacağım. Yanında olamayacağım. O yüzden ben alıştırayım o zamana kadar hep
Dert etme canım dönmüş Zaten canı istemiyordur.Kizlar ben bikac gun once ek gidaya basladim 5bucuk aylikken baslamis olduk, azcik muz yedirdim, suda haslanmis kabagi ezip verdim, yogurt vermistim ama cok gaz yapti, dun tekrar mayaladim bakalim yine gaz yapcak mi, kizim yemegini verdigm tabaga saldiriyor resmen :) ikinci kasigi verene kadar zor bekliyor
Ayy nefret ettim şu yedirme probleminden benimki de artık sadece uyurken emiyor veya mama alıyor ek gıdaya geçince naparim diye ben de düşünüyorum şimdiden Allah yardımcımız olsun Canım. İnşallah ameliyata gerek kalmadan düzelir canım dua edeceğim sen alıntı yapmasan da bi gorun burada sensiz olmazSelamlar hiç vaktim yok eymen çok huysuz hep kucak istiyor mızırdanıyor, kaşık maması aldırdım hippin pirinçlisini tadı berbat sma mamasıyla yapıyorum yok yemiyor yemiyor kırk takla atıyorum ağzını kilitliyor açtığı an tıkıyorumbugün karpuz suyu kattım ki içine yesin diye yok yemiyor, karpuz verdim yemiyor, ilacı içmiyor su bile içmiyor ben verdikçe mememe saldırıyor hırsla emiyor, anlaşılan ek gıda işi çok ama çok zor olacak zaten stres altındayım altıncı ayı dolunca testisi inmezse ameliyat olacak ki inmedi hala girmezsem merak etmeyin gerçekten zor yetişiyorum ev işi bebek bakımı çocuk bakımı
Canım bebeğin aç olduğunda sol göğsünü vermeye çalış ısrarla verAnneler annelerrrr merhaba..
23 gün luk kizim var. Bir hafta sonra memeyi tuttu. Ama nedense hep safi emdi solu emmesi ya da ememedi.
Simdi ikisini de emiyor sorun şu ki sağ gogsum sol gogsumden daha iri oldu.
İlk basta sut sağma makinasıyla bayag zorlamistim sut ciksin diye bebeğim.kuvezdeyken.
Ne yapmaliyim?
evet bu konu karışık canım iç gudulerune güven arastırsağol gamze teyzesi
canım gaz yapar vermicem mercimek yoğurt çorbası vereyim diyorum yoğurt veriyorum zaten ek gıdayla ilgili çok sorularım var herkes ayrı bişey söylüyor
ilk öyle oluyor canım mama sandalyesini tam oturtma geriye doğru ana kucagımıza gibi olsun birde parmagınla ver ilkAnnisler bugun 5 aylik olduk. Ek gidaya baslatio doktorumuz. Bugun ilk kasik mamasi muhallebiyi yemedi agladi itti diliyle mama sandalyedine oturttum. Oyle yapin dedi doktorumuz. Ilk denemesinde byle olan var mi?
bence hiçbir problem yoktur canım ek gıda içinde çok sevindimKizlar ben bikac gun once ek gidaya basladim 5bucuk aylikken baslamis olduk, azcik muz yedirdim, suda haslanmis kabagi ezip verdim, yogurt vermistim ama cok gaz yapti, dun tekrar mayaladim bakalim yine gaz yapcak mi, kizim yemegini verdigm tabaga saldiriyor resmen :) ikinci kasigi verene kadar zor bekliyor
evet cnım dr gitmeden direk buraya sor benceSlm anneler hayırlı ramazanlar herkese kızlar bu ek gıda işi ne zormuş yaa herkes farklı bişi söylüo netten araştryrm kafam karışıo doktrm tarhana corbası yoğrt corbası ver dedi basladım bnde öncesinde sebze meyve suları ve pürelerinden vermştim ama tam bi düzene gecemdm 6 aylık olucaz artık akşamları pirinç ununa basladım içine brz muz koydum kakaya bi baktım iplik iplik lifler olmş cok korktum acile gtcektk nerdeyse gecti Allahtan bilginiz olsun muz verince olabiliomş
Allah kolaylik versin canım sağlık sıhhat versinSelamlar hiç vaktim yok eymen çok huysuz hep kucak istiyor mızırdanıyor, kaşık maması aldırdım hippin pirinçlisini tadı berbat sma mamasıyla yapıyorum yok yemiyor yemiyor kırk takla atıyorum ağzını kilitliyor açtığı an tıkıyorumbugün karpuz suyu kattım ki içine yesin diye yok yemiyor, karpuz verdim yemiyor, ilacı içmiyor su bile içmiyor ben verdikçe mememe saldırıyor hırsla emiyor, anlaşılan ek gıda işi çok ama çok zor olacak zaten stres altındayım altıncı ayı dolunca testisi inmezse ameliyat olacak ki inmedi hala girmezsem merak etmeyin gerçekten zor yetişiyorum ev işi bebek bakımı çocuk bakımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?