Rotanin 2. Dozunu bugun yaptırdım ben de. Eczaneden buz kalibiyla alip saglik ocagina goturuyorum, ebe yapiyor.Merhabalar, oruç tutan annelere kolaylıklar, Allah kabul etsin. Umduğumdan daha iyi gidiyor oruç çok şükür.
Biz bugün 5. Ayımızı doldurduk. Rota virüs aşısının 2. Dozunu yaptırmamız gerekiyor. Ilk sorum sizlere bu aşıyı eczaneden alıp sağlık Ocağı'na yaptıranınız oldu mu? Doktora gitmemiz gerekli midir?
Ikinci sorum ek gıda ile ilgili. Ek gıdaya geçerken kendiniz mi başladınız. Mutlaka doktor mu yönlendirmeli ne ile nasıl başlanması gerektiğine? 5. Ayda başlayanınız var mı? Ben bu ay başlamak niyetindeyim. Zaten takviye mama alıyor doğduğundan beri. O pis mamayı içeceğine ek gıdaya başlayalım diyorum. Bir de 6. Ayına girerken işe başlayacağım. Yanında olamayacağım. O yüzden ben alıştırayım o zamana kadar istiyorum.
Annesi sensin canım. Burda önemli olan senin ve eşinin kararı. Sen istedikten sonra kimse karışamaz. Güzelce durumu izah et. Olmuyorsa doktor izah etsin.Selam kızlar çok sinirliyim ya oncedende yazmıştım oglumun sunnet derisi dar bu yuzdende çişi tam geçmiyor ve idrar yolu enfeksiyonu oluyr her çiş yaptıgında pipisinin ucundan sarı sarı kum dokuluyr hatta kumuda geçti dahada buyuk dokuyo şimdi kp le dktra gotrduk hç anlamıyoya bişey yok dedi basındn sagdı bzde çocuk cerrahına gosterdk oda bişey yok pipide dedi bnde tahlil yapılmasını istedm ve enfeksiyon çıkmş nası bişey yok kum dokuluyo diyorm norml diyo normlde niye her bbkte olmuyo niye surekli enfeksiyon geçiriyr besbelli dar sunnet derisi arkaya hiç sıyrılmıyr test sonucndan snra dr sunnet yapalım dedi ama kp beni sinir etti kv girmiş aklına neymişte sunnet için çok kuçukmuş bişey olmaznış ondan bilmm ne sunneti iki ay snra yaptralım diyo neymişte biraz daha buyusn toparlnsn diye iyide tam tersi asıl sunnet olmassa surekli enfeksyn olck surekli agrı çekeck o çocuk huzursz olck uyumayck ustune gelişmeyeck zayıflyck bunları hiç duşunmuyr hoş ona gore boyle degil bişey olmz diyo hp kv nin aklı ya sinr oluym ne karışıyonz bnm çocumn sunnetne sze neee off yaptrmayalım diyip duruyr çocuk çok huzırsz sancılı çiş yapıyr gozumn onunde eriyeck onlarn inadı yuzunden ya şuanda bagırmk çagrmk kufretmk istyrmya çk sinirlym
Ben de haftaya doktorumuza 2. Dozunu yaptırıcam kısmet ise. Geçmiş olsun.Rotanin 2. Dozunu bugun yaptırdım ben de. Eczaneden buz kalibiyla alip saglik ocagina goturuyorum, ebe yapiyor.
geçmiş olsun canım ya yapacaksa dr bence hiç dinleme kimseyi o senin çocuğun olmadı başka dr a da götürün anlasınlarSelam kızlar çok sinirliyim ya oncedende yazmıştım oglumun sunnet derisi dar bu yuzdende çişi tam geçmiyor ve idrar yolu enfeksiyonu oluyr her çiş yaptıgında pipisinin ucundan sarı sarı kum dokuluyr hatta kumuda geçti dahada buyuk dokuyo şimdi kp le dktra gotrduk hç anlamıyoya bişey yok dedi basındn sagdı bzde çocuk cerrahına gosterdk oda bişey yok pipide dedi bnde tahlil yapılmasını istedm ve enfeksiyon çıkmş nası bişey yok kum dokuluyo diyorm norml diyo normlde niye her bbkte olmuyo niye surekli enfeksiyon geçiriyr besbelli dar sunnet derisi arkaya hiç sıyrılmıyr test sonucndan snra dr sunnet yapalım dedi ama kp beni sinir etti kv girmiş aklına neymişte sunnet için çok kuçukmuş bişey olmaznış ondan bilmm ne sunneti iki ay snra yaptralım diyo neymişte biraz daha buyusn toparlnsn diye iyide tam tersi asıl sunnet olmassa surekli enfeksyn olck surekli agrı çekeck o çocuk huzursz olck uyumayck ustune gelişmeyeck zayıflyck bunları hiç duşunmuyr hoş ona gore boyle degil bişey olmz diyo hp kv nin aklı ya sinr oluym ne karışıyonz bnm çocumn sunnetne sze neee off yaptrmayalım diyip duruyr çocuk çok huzırsz sancılı çiş yapıyr gozumn onunde eriyeck onlarn inadı yuzunden ya şuanda bagırmk çagrmk kufretmk istyrmya çk sinirlym
ben rota yaptırmadım canım fikrim yok ama ek gidaya 4.ayda başladım dolmadan 3 gün önce zaten dr ve hemsir de mama mi versen dediler ama mama yerine ek gidaya başlarım dedim önce yoğurt la başladım elma rendesı şimdi kahvalti meyve yoğurt içerse yoğurt veya sebze çorbası seklınde.. Önce parmagımla çay kaşığı ile tattırdı m sonra yavastan alistiMerhabalar, oruç tutan annelere kolaylıklar, Allah kabul etsin. Umduğumdan daha iyi gidiyor oruç çok şükür.
Biz bugün 5. Ayımızı doldurduk. Rota virüs aşısının 2. Dozunu yaptırmamız gerekiyor. Ilk sorum sizlere bu aşıyı eczaneden alıp sağlık Ocağı'na yaptıranınız oldu mu? Doktora gitmemiz gerekli midir?
Ikinci sorum ek gıda ile ilgili. Ek gıdaya geçerken kendiniz mi başladınız. Mutlaka doktor mu yönlendirmeli ne ile nasıl başlanması gerektiğine? 5. Ayda başlayanınız var mı? Ben bu ay başlamak niyetindeyim. Zaten takviye mama alıyor doğduğundan beri. O pis mamayı içeceğine ek gıdaya başlayalım diyorum. Bir de 6. Ayına girerken işe başlayacağım. Yanında olamayacağım. O yüzden ben alıştırayım o zamana kadar istiyorum.
geçmiş olsun canım kendiliğinden geçecekler sanırım yapcak bişey yok ...Merhaba kızlar.,.
Yaz geldi çiçekler açtı sivrisinekler ortalığı bastı :) şuan ağaçlı otlu oksijenli bir yerde yaşıyoruz oğlumla. Fakat sinekler bir şekilde sokuyorlar. Organik sinek kovucu da sürmesem demek ısırılmadık yeri kalmıcak. Sineklerin bebişlere yoğun ilgileri var ne yazık ki. Onu sokmasınlar diye kendimi siper ediyorum. :) ama ısırılınca şişiyor ve bizimki gibi hemen geçmiyor. 15 gün önce ki ısırık duruyor suratında. Doktora götürdüm. 2 ay bile süren varmış geçmeyen. Nasıl geçicek bunlar yaa? Dertleniyorum.
Canım geçmiş olsun eşin neden ipleri ele almıyor sonuçta onunda çocuğu bence sen eşini ikna et..Selam kızlar çok sinirliyim ya oncedende yazmıştım oglumun sunnet derisi dar bu yuzdende çişi tam geçmiyor ve idrar yolu enfeksiyonu oluyr her çiş yaptıgında pipisinin ucundan sarı sarı kum dokuluyr hatta kumuda geçti dahada buyuk dokuyo şimdi kp le dktra gotrduk hç anlamıyoya bişey yok dedi basındn sagdı bzde çocuk cerrahına gosterdk oda bişey yok pipide dedi bnde tahlil yapılmasını istedm ve enfeksiyon çıkmş nası bişey yok kum dokuluyo diyorm norml diyo normlde niye her bbkte olmuyo niye surekli enfeksiyon geçiriyr besbelli dar sunnet derisi arkaya hiç sıyrılmıyr test sonucndan snra dr sunnet yapalım dedi ama kp beni sinir etti kv girmiş aklına neymişte sunnet için çok kuçukmuş bişey olmaznış ondan bilmm ne sunneti iki ay snra yaptralım diyo neymişte biraz daha buyusn toparlnsn diye iyide tam tersi asıl sunnet olmassa surekli enfeksyn olck surekli agrı çekeck o çocuk huzursz olck uyumayck ustune gelişmeyeck zayıflyck bunları hiç duşunmuyr hoş ona gore boyle degil bişey olmz diyo hp kv nin aklı ya sinr oluym ne karışıyonz bnm çocumn sunnetne sze neee off yaptrmayalım diyip duruyr çocuk çok huzırsz sancılı çiş yapıyr gozumn onunde eriyeck onlarn inadı yuzunden ya şuanda bagırmk çagrmk kufretmk istyrmya çk sinirlym
Canım biz evzaneden alıp sağlık ocağında yaptırdık..Merhabalar, oruç tutan annelere kolaylıklar, Allah kabul etsin. Umduğumdan daha iyi gidiyor oruç çok şükür.
Aynen canim bi tatli kaşığı filan verdim.yogurt la başladım dun de patates verdim bugun de meyvelerden vereyim diyorum. Minnos yuzunu ekşitiyo ama yiyor da.elimdeki cay tabagini goruyo kaşıkla cirpiniyo anlıyor beyfendi.geçmiş olsun canım ya yapacaksa dr bence hiç dinleme kimseyi o senin çocuğun olmadı başka dr a da götürün anlasınlar
ben rota yaptırmadım canım fikrim yok ama ek gidaya 4.ayda başladım dolmadan 3 gün önce zaten dr ve hemsir de mama mi versen dediler ama mama yerine ek gidaya başlarım dedim önce yoğurt la başladım elma rendesı şimdi kahvalti meyve yoğurt içerse yoğurt veya sebze çorbası seklınde.. Önce parmagımla çay kaşığı ile tattırdı m sonra yavastan alisti
geçmiş olsun canım kendiliğinden geçecekler sanırım yapcak bişey yok ...
Duha22 canım bi iki tatlı kaşığı verdi isen artık minik bi kaseye koy zaten o istemedıghını duyduğunu belli eder kafasını çevirir diliyle iter bizimki püskürtmeyi öğrendi artık ne veriyorsun şimdi
Normal canim her bebek farklidir.bizimki daha yeni yeni istemeye basladi.muhammed Yusuf un bı hafta sonra 5. ayı doluyor ama hıc ılgısı falan yok yıyeceklere normal mıramazan gırdıgınden berı babası ıftarda uyutuyr sahurda da uyuyor zatn ondan mı acaba
mercimek gaz yapar canım ama yoğurt çorbasına yarma yada pirinç eklemeden verebilirsiniz suyundan önceleri yüzleri çok komik oluyorAynen canim bi tatli kaşığı filan verdim.yogurt la başladım dun de patates verdim bugun de meyvelerden vereyim diyorum. Minnos yuzunu ekşitiyo ama yiyor da.elimdeki cay tabagini goruyo kaşıkla cirpiniyo anlıyor beyfendi.
Ya bir de.bu sebze corbalri hic hosuma gitmedi.ben kirmizi mercimek kendimize salcasiz tuzsuz yapsam yogurt corbasi da tuzsuz yapsam oglus a da ayırıp versem.sonra tuz katarim daha saglikli olmaz mi.hem de lezzetli olur.mercimek ve türleri gaz mi yapar.
İlgîsi olduğunu nasıl anlıcaZ canım? Bizim ki sofraya oturup bakmak istiyoırmuhammed Yusuf un bı hafta sonra 5. ayı doluyor ama hıc ılgısı falan yok yıyeceklere normal mıramazan gırdıgınden berı babası ıftarda uyutuyr sahurda da uyuyor zatn ondan mı acaba
Nasıl anlıca îstediğini canım?Normal canim her bebek farklidir.bizimki daha yeni yeni istemeye basladi.
benımkıde ıstesede bende versem sutum kıtıkıtına yetıyorNormal canim her bebek farklidir.bizimki daha yeni yeni istemeye basladi.
İlgîsi olduğunu nasıl anlıcaZ canım? Bizim ki sofraya oturup bakmak istiyoır
sen yemek yerken agzını sapır supur yapıyormus ısteklı gornuyormus yemeklere ayyy nasıl tatlı oluyorlardr kım bılır :)
Nasıl anlıca îstediğini canım?
doktorunda baya gelenekselciyms canım ilk yoğurt çorbası sebze çorbası derler mercimek gaz yapar ama sen bilirsin ... Gülen yüzü hiç olmasın annesi oğlunun pıpısınıde geçmiş olsun kiloya da masallahSelam kızlar bugün oğluşum kilo kontrolü vardı 15gunde 300 gr almış iyi dedi dr ek gıdaya başla dedi ama sebze püresi falan mı yapayım dedim yok yoğurt ve mercimek çorbası verebilirsin püre sonra dedi anlamadım herkes bişey söylüyor
bide oğlumun poposunda Bi kızarıklık gördüm sabah sızıntı şeklinde kanama vardı tam popoda değil de yumurtalıklarının altında bi yer tahriş olmuş dedi antibiyotikli Bi krem verdi
noluyor benim küçüğüme anlamadım valla
gülen yüzüm öyle mutlu ki anlatamam hiçbişeyin farkında değil
benim oğlum 6 aylıkken başlayacağım ama doktorum eğer istersem,, kaşık maması denen pirinç unlarından 2-3 yemek kaşığı yapıp verebilirsin dedi,, birde ayrıca 3-4 yemek kaşığı sebze püresi verebilirsin dedi,, sebze püreleride her zaman sebzeyi verdikden sonra 3 gün bekleyip sonra diğer sebze - meyvelere geçmek,, meyve püreside aynı şekilde 3-4 yemek kaşığı,, ve ayrıca küçük bir kap yoğurt verebilirsin dedi,,Kizlar bana bi akil verin.oglum doymuyor belli.cokkk sık kalkiyor uyudugunda emnek icin uyaniyor gündüz gece farketmiyor.iki gündür ek gidaya basladim.miktaruni sormuştum ama arada kaynadi galiba kimse yazmadi.ben de az az veriyrum.doyumluk degil tadimlik oluyr haliyle...mama versem normal mama mi kaşık maması mi hic bilgim yok.ek gida ijisi bir olmaz mi.bi deneyeyim daha iyi anlarim doyup doymadigini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?