2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hayirli olsun disleriniz canim masallah
Bu kan alma olayini bizdemi olucaz 8. Ay kontrolunde yoksa senin tercihinmiydi?
Birde kabiz olduk demistin sizde mesala kabizlik durumu nasil farkediosun kac gunde bir yapiyor ?
Bizimde malesef duzelmedi,iki gunde bir koyu ve kati yumurta buyuklugunde yapiyo bazende koyun boku gibi minik minik yapiyo ve bikac gun geciyo yine yumurta kdr yapio bu sefer fitil sokuyorum vicik kivamda bayagi yapiyo,kayisida yrdiriyorum,bagirsak duzenleyici damlayads devam ama halen Soyle duzenli yumusak bi kivama gecemedik gitti

Yazik ya kuzuya kan aldirmak da zordur disleriniz hayirli olsun yorma kendini fazla temizlik icin kolay gelsin

Teşekkür ederim canım..
Kan almayı ben tercih etmedim canım sağlık ocağından istedi eğer almazsak hastanede almak zorundasın dedi bende bilmiyordum bukadar uğraşacaklarını..

Kabızlık bizde belli olmuyor canım bazen iki günde 1 yapıyor bazende günde 1 yapıyor yaparken çok zorlanıyor önce senin dediğin gibi koyun boku gibi yapıyor sonra normal yapıyor yarım,1 saat sonra mesela..

Rutin bi sey mi acaba bu kan alma canim saglik ocagina artik gitmiyoruz biz asilar bitti diye doktora da gitmedik 7.ayda

Selam kızlarım
gelemedim 1haftadır kimse sormamış gerçi :)

oğluşumla Eskişehir e gittik düğüne çok güzel geçti

Arhan paşası fena yoruyor beni emeklemiyor uçuuyor sıpa koltuklarda kanepelerde komidinlerde her yere tırmanıyor sıralıyor
tırmandığı yerden inemiyordu onuda çözdü
1haftadır baba baba başka bişey yok ahhh emeklerim diyorum ben doğurdum diyorum :)
hiç susmuyor bazen aaaa yeter Bi sus diyorum sırıtıyor
ek gıda işleri iyi gidiyor şükür

bizden haberler böyle

geçmişe baktım okuyana kadar gözlerim yandı amma çeneniz düşmüş:) :)

Rutin bi sey mi acaba bu kan alma canim saglik ocagina artik gitmiyoruz biz asilar bitti diye doktora da gitmedik 7.ayda
canım sağlık ocağından tarih vermişlerdi bana onun için gittim..

hoşgeldin kuzum inanki az önce temizlik yaparken aklıma geldin nerde bu hatın dedim içimden şimdide yazacaktım nerelerde olduğunu hata @asliayet te yok tatilde galiba sizi merak etti..

hoşgeldin cancan sen karşısına geç nenne de meme anne belki emeklerini anlar bu arada cook geveze bi haftaydı kaçırdın yakala

Kizlar savastan ciktim sanki.. Yorgunum uzgunum vicdanim sizliyor kizim son gunlerde gece uykusuna gecmekte direniyordu, dun 2 saat salladim, bugunde 1 saat sallayinca ve uyumayinca uyku rgitimi uykulayan bi arkadasoma yazdim hemen nasildi diyr ferber yontemi sanirim onu uyhulamaya ani bir karar verdim, 1 saat kendini yirttarcasina agladi, 3 dkda yanina gidiyordum tirmanmak istiyor bana yakalamak istiyor kiziyor itiyor beni sonra sakinlesincr geri ciktim, en son gittigimde sakinlesti cok yoruldu ic ceke ceke uykuya daldi bende kualgina ninni soyledim. Bu aradaher gittigimde ona aacikladimuyumasi gerektigini onu sevdigimizi vs kucagima almadim yattigi yerden optum oksadim. Cok zordu ama uyudu rahatladim, 3 gun sonra kendi kendine uyuyormus oyle diyorlar 1.gun bitti hadi bakalim..

bacım sağol öperim seni
geldim burdayım
kolay gelsin bende başlicam inşallah

hoşgeldin cancan sen karşısına geç nenne de meme anne belki emeklerini anlar bu arada cook geveze bi haftaydı kaçırdın yakala
hahaahaa cancan ha soyadıma yaklaştın:)
maammm diyo ama onuda memeye değil ek gıdaya benle Bi derdi var sıpanın
yakaladım yakaladım burdayım

canm zor olmuştur eminin ama sonunda rahatlayacaksınız ikinizde
ben de uygulamak istiyorum aslında
ayakta sallayarak uyutuyordum hemen uyuyordu 5dk da falan ama şimdi hiç istemiyor kucakta uyumak istiyor uyku eğitimi daha mı kolay olur acaba şu an

Canim bilmiyorum valla ne zaman idealdir, hic arastirmadim biranda aklima esti yapan arkadasima yazdim hemen dedi soyle yap boyle yap.. Ya cocuk uykuya dalmayi bilmiyor, sallayarak uyutmak daha zarar, aglatmak evet cok kotu neyseki kizim 1 saat agladi arkadasinki 1bucuk saat aglamis.. Ama obur turlude uykusunun bana bagli olmasida kotu bu kaar basit bir ihtiyacini kendi basina giderebilmeli..

Ahh işte mesele uygulayabilmekte. Olsun ani bir kararla sende uyarsın. Benim canıma çooook ama çoook tak etti.
52 kiloydum bende, tüp bebek ilaçlar vs 53,5- 54 le hamile kaldım.
Hep zayıf bi insandım 36 beden. Hiç kilolu olmadım. Boyum da 1.63.
O kadar laf söylediler ki bana.
Sanki oh işte sende artık şişkosun der gibi.
çok zoruma gitti yemediğim laf kalmadı.
Artık kimseyle görüşmek istemiyordum.
Sürekli laf sürekli laf. 11 kilo verdim O şişkosun diyenler bir kere zayıflamışsın demedi.
Bu ne saçma bir iş anlamadım gitti
Anammm anane mi demiş ayy yerim ben onuuu. maşallah sübhanallah
Dese bizimkiler çıldırırdı herhalde.
Bizde hiiiiç tık yok bilinçsiz olarak bile yok
Larkin hey masallah ,bravo valla basarina tebrik ederim
Darisi bizlerin basina valla

İnşallahhh inşallahhh. Kalmasın üzerimizde şu kilolar. Daha yolum var. Şimdilerde durur kilo vermem sanırım.
Biraz verince duruyormuş ya bir süre kilo vermek

Hahahahahahaaa bu çok iyiydi iştee.
Eee nasip hayırlısı böyleymiş.
Olsun böylede güzeldir. Evlatlar var yeri hiçbir şeyle değişmeyecek dolmayacak
Yaa işte bende Ahmet'i çoook benzetiyorum Mustafa'yla
Yaramaz bebiler

Hoşgeldiiin Tuğba cım
Oyy oyy maşallah sübhanallah. Süpermiiişşşş çıktığı yerden inebilmesi.
Darısı başımıza

Kesinle yanlış anlama canım kendi fikrimi söylüyorum.
Sen tabi ki nasıl istersen öyle devam etmelisin.
Ama kesinlikle katılmıyorum onaylamıyorum ve çok üzülüyorum.
Anneye uykuya geçişte ihtiyacı olan, aklı henüz hiçbir şeye ermeyen bir bebeğe uyku eğitimi adı altında bunların yapılmasını.
Gerek sallanarak gerek emerek, gerek kucakta gezdirilerek nasıl istiyorsa bebek öyle uyutulmalı.
Ben Anadolu Pedagojisi taraftarıyım. Adem Güneş ve Yaşar Kuru'yu tavsiye ederim.
Batılı yöntemler bizim Anadolu insanları için çok ama çok yanlış ve uzak.
El kadar anneye muhtaç, hiçbir ihtiyacını kendi göremeyen, yedirmesen kendi yiyemeyen, altını pisletse elinden bir şey gelmeyen, anne tenine kokusuna muhtaç bir bebeğin ağlayarak kendi kendine uyumaya alıştırılmaya çalışması çok kötü bir şey.
Evet bir süre sonra kendi kendine uyuyacak tabi ki.
Çünkü artık senden, senin gelmenden ümidi kesecek.
Annem ağlasam da yanıma gelmiyor diye düşünecek.
Ve kendi kendine uyuyacak.
Böyle hissederek mi uyusun minicik bebeğin.
Benim okuyunca bile içim parçalandı ki, sen zaten vicdanım rahat değil demişsin.
Nasıl önerilir bu yöntem bilmiyorum.

Affına sığınıyorum. Lütfen kızma yazdıklarıma. Ama ağlaya ağlaya uykuya geçmesi Anne - Bebek Güvenli Bağlanması na çook ciddi zararlar verir. Gönlüm razı gelmedi bir şey yazmadan
Çok özür diliyorum tekrardan.

A
aysimanın enerjisi tükendi uyumak istiyoruuum...

Larkin canim vicdan azabindan uykum kacti 5ten beri dert ettim kendime uyuyamiyorum bebegimi aglattigim icin cok uzgunum sonrasinda yanima yatirdim, elini tuttum, nasil desem oste kendimi rahatlatmaya calistim vicdanimi

Burda almanlar bebegini hep aglatir asla agladigi icin kucagina almazlar, ben her gordugumde kinadim yok arrik kucucuk bebek napiyolar dedim, ama dun bir sinirle uyguladim hic arastirmadan hemde.. Ben boyleyim, bi seye karar verdimmo o an gozum gormez hicbirsey..

Biraz arastirinca farkli alternatifler oldugunuda gordum, simdiden sonra yaninda yatacagim kizimin operek oksayarak destek olcam ama kendisi uykuya dalmayi ogrenmeli, yaninda kalarakda terkedilmis gibi hissetmesini engellemis olacagim.
sallamak istemiyorum artik, aglatmak nasil anormalse sallamakta anormal bisey aslinda, sadece yillardir boyle gordugumuz icin bize normal geliyor ama bi insan sadece sallanarak uykuya dalmamali, benim kizim memede dahi uyumayi birakti illa sallancak, gece olsun gunduz olsun, hatta oyleki uykuya tam dalmamissa ve ben sallamayo birakip yatagina koyduysam gozlerini aciyor sanki uyumak uzere olan o degilmis gibi bir anda canlaniyor, bu durum gercekten anormal bence..bende yipraniyorum ustelik bazen 2-3 lere ustusste noyle oldugu oluyor, saglikli mi bu

Merhamet duygusuda kontrol edilmeli diye dusunuyorum, ki biz turk analari asiri yufka yirekliyiz, birak kendi yavrumuzu baska bebeleri bile aglarken gormeye dayanamayiz.. Ama bebegimize bu kadar zaafimiz oldugunu belli edersek aglayarak annesini yola getiren cocuklardan olur, orda burda sizlerde gormussunuzdur, 3-5 yaslarinda yerlere yatarak aglayip istedigi seyi aldiran cocuklari..
Bizlerde dengeli bi sekilde tutarli davranmaliyiz, ben dun abarttim 1 saat aglattim, yanina gittim tabi ama kizim kucagima gelmek istiyordu, ya gercekten cok cadi oldu ama kucagima alsam aninda susuyor numaradan aglamak degil mi bu? Daha 8 aylik ama aglayarak yaptirmayi ogrendi bile.. Yok yok gerekirse aglasin ya tutatsiz lafi dinlenmeyen anne oak istemiyorum

praline haklisin çok merhamete yada şöyle diyelim kendimizi kullanılmaya iyi değil ama ben daha Bu konuyu aşamadım çalıştığım için hep vicdan yaptım el kadar yavrularimi bırakıp gittim diye sanırım ikisinide 9 aya yakin bıraktım ve o günden sonra gece yanında emerek yatmaya alıştılar gündüz ayribkalmanin acisini ece sarılarak emerek çıkardılar ben hatırlarım 7 yaşında haftasonlari abim le sabah erken kalkıp annemin yatağında onunla sarilirdik çok mutlu olurdum annemin kokusunu alınca ondan sanırım ben kıyamıyorum yapana helal olsun ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…