Canim ben yanimda uyumasina raziyim hatta ozellikle yatiririm guvebde hissetsin kokumuzla uyusun diye. Ama sallamak yanlis bisey malesef bu hatayi yaptim simdi telafi etmeye calisiyorum. Bebegi aglatmak guzel bisey degil ama zaten bircok seye agliyorlar, dustugu icin, disari gitmek istedigi icin, benim kardesim parktan eve gelirken aglama krizine girerdi biraksak parkta yasamak istiyordu, bu ornegi bi yerde okumustum, cocugunuz tehlikeli birsey istese mesela bicak aglamasin diye verecek misinoz eline? Uyurken aglamasida biraz boyle dogru bisry icin agladi dun cok duygulandigim icim zulum ediyormusum gibi hssettim ama simdi mantikli dysununuyorum ve kizim gercekten inattan agladi, caresizlik yada umutsuzluktan filam ddgil, ccunku ben yanina gittim optum kokladim, madem beni istiyor yanindaydim, ama onun istedigi kalkmakti cunku yanina ilk gittigimde kucagima almistim (sonrasinda almadim) aninda susmustu, unutsuzluktan aglasa aninda susar mi?praline haklisin çok merdiye. te yada şöyle diyelim kendimizi kullanılmayayaptimeğil ama ben daha Bu konuyu aşamadım çalıştığım için hep vicdan yaptım el kadar yavrularimi bırakıp gittim diye sanırım ikisinide 9 aya yakin bıraktım ve o günden sonra gece yanında emerek yatmaya alıştılar gündüz ayribkalmanin acisini ece sarılarak emerek çıkaraglatmn hatırlarım 7 yaşında haftasonlari abim le sabah erken kalkıp annemin yatağında onunla sarilirdik çok mutlu olurdum annemin kokusunu alınca ondan sanırım ben kıyamıyorum yapana helal olsun ama
praline seni cokk iyi anlıyorum kızımı salladim ve pişman olmustum ahmeti sallamiucam asla dedim şimdide imam uyutma şeklimiz yok ju beni çok yoruyor ne memede uyuyor gündüz ne sallattiritor dedimki çok büyük konuşmuşum çocuk kendi sallattirmiuor kucağımda gezerken sızıyor başka bi çözüm bulamadim insan korkuyor halas i uyutamayinca pes eder falan diye off inan keske sallayabilsem diyorum düşün simdi kucağımda oturuyor güç bulup ayakta gezersem uyur belki belki uyumaz gündüz bi kere uyuup bazen akşam 11 de
Keşke sallaysa canım çığlık çığlığa ağlıyor sallayınca eşimle korktuğunu düşünüyoruz salıncakta sallsyincada uyumuyo artik bazen kafayı yiyorumpraline
Ben salliyirum dogdugundan beri ama uykuya dalarken 10,dk maksimum. Benim icin kolaylik oluyor.
Ana dizinde salliyorum.
Ablaminda 11 aylik bebegi. Oda dogdugundan beri hic sallanmak istemedi. Gogsunde uyuttu ablam hep.Kes
Keşke sallaysa canım çığlık çığlığa ağlıyor sallayınca eşimle korktuğunu düşünüyoruz salıncakta sallsyincada uyumuyo artik bazen kafayı yiyorum
Ben ancak kiz uyuyunca is yapabiliyorum artikGünaydın kızlar ev fena dağılmış durumdaNeresinden başlayacağımı bilemiyorum Ben gidip başlayayım en iyisi
amaann canım boş ver senin gönlünü de etmeyi biliyorsa o kadarını görmemeye çalış:) zor ama:) sen başarabiliyormusun derler adama:) yani bana:)Nerde canım eşim tam bir ana kuzusu annesine biz gidersek senide götürürüz diyorduoda kıskanıp burnumdan getirmek istiyor tabi eşime yansıtmadan eşimin önünde kurban hayran arkasında laf sokmak anladığın..
canım yoruldun ama değmiştir bol bol muhabbet:)Kızlar yatılı misafirlerim vardı annemler kuzenim coook yorgunum döncem ayaklarım zonkluyor öptüm
canım oğlu mutlu olsun ister ama sadece kendisiyle geliniyle değilkız yazık ben bAzen şunu düşünürüm hangi anne baba oğlu mutsuz olsun ister gerçekten bi çok anne iyilik için çabalıyor eski kaynanaları tabi ayırıyorum bu olaydan yazık yas ilerledikçe cocuklar büyüyünce akraba ilişkileri artar çocukların ihtiyacı sen hic yüzlerine katlanıyorum diye düşünme idare et bak oda seni düşünmüş kaynAnam mısır yollamis bi mutlu oldum ki yerken cennette önüne gelsin hepsinin
canım ben hep almak istedim ne gerek var kocam yok dedi bence kullanışlı bir ürünPuzzle oyun mati almak iatoyorum kizlar kullanan var mi ?
Evde pike seriyorum.kaliya surekli, daha kullanisli olur gibi geldi
onun totosunu ısırıcam ya:)Günaydın hepinize birazdan benden durumlari anlatayımAhmet son üç gündür masallah ellerini birakip taytay yapıyor bekliyor kendini sabitleyince yürüyecek sanirim yani su an 8 ay 3 haftalık sanırım 10 aylık olduğunda 1ay 1.5 ay sonra yürür Allh nasip ederse kizimda bu ara iştahlı maşallah hala kardesini kıskanıyor ve 13 kg ama ena azından yemek yediğini biliyorum okula başlayacak çok heyecanıliyiz alışverişler yapilacak falan ayy bende okula giden bi barış annesiyim artik veli oldum bu arada bende öğrenci oldum kaydımı yaptirdim bir sürü kitap verdiler çok zor ya medeni hukuk falan amannn ben daha hukugu okuyup anlayamadim neyse bitirecez madem açtım bu işi başıma
Haftasonu düğün vardı düğüne geldi annem babam abim kardesim onlara yemek temizlik yatakbisiyle uğraştım düğüne gidince birde misafir olarak amcamin kizini oğluyla getirdim oda 3 yaşında birde abimim kızı gelmişti evde 4 çocuklu prova yqptimzor anacim ki çocuklar akilliydi yeğenim nasıl tatlı olmuş hala seni ozledim sana geldim ben annemi getirmedim diyor 2.5 yaşında annemleri görmek güzeldi ama geleleim ahmete emzigi biraktik uykuya geçmek biraz zor oluyor ama alışıyor artik kucakta sallaanmak istiyor hryerden tutunup kalkıyor elini birakiyo küt popo üstüne düşüyor ben üzülüyorum ama o kendini geliştirdiği için mutlu cekmeceleri çekip elini sıkıştırıyor icindekileri döküyor acayip hareketli ve yaramaz gören Allah sabir versin diyor ek gıda konusuda iste karisik baz Ne yiyor bazen yemiyor bazen ablasının elinden tostunu alip agzinq tıkıyor bu oğlan ne zaman büyüdü bizi elinde oynatıyor anlamıyorum çenede hic durmuyor memeeee diye geziyro odaları beni ararken adim meme kaldı bizden boyle bu hafta bayrama gutmeden gezecem dedim kocam otur oturdugun yerde dedi dinlemicem ama bakalim
ha ha benim büyük oğlan etiket delisiydi:)Ahahaaaa benimkide etiket manyagi :)
Yurutecle yurumuyo minerdeki etiketi yalamaktan :))
Himm etiket topu guzel fikir bir goz atarim mutlaka gittigimde tam bizlikmis
çok geçmiş olsun canımKizim yine atesli, bu sefeeki dis olsa, burnuda akiyor.. Gece hic uyutmadi, yarim saatte bir aglayarak kalkti, burnu tikali oldugu icin uyuyamadi yavrum. dus aldirdim.uzerinde sadece badi var ustelik havalar burda sogudu.. Ama hala 38.5.. 39.5 uzerine cikamadan vermiyorum ates dusurucu, vermek istemiyorumda zaten.. Nasil dusurebilirim?
Diyetim iyo godiyor kizlar, arkadaslarla whatspp grubumuz var hergun hesap veriyoruz birbirimize, ise yaradi 5-6 gundur devam ediyorum.. Oyle cok siki bir diyet degil cikolata ve ekmegi kestim ve abartmadan yiyorum..
oyy ucuz atlatmışsınBu arada sabah 11 de çıktık arkadasimla abarta abr ta alışveriş yapıyordum ki tam bitirdim derken pastanede regl oldugumu anladım beyaz pantolonla birdeAllahtan rezil olmadan eve geldim simdi minione ben adet oldum bugün cook mutluyum darısı sana bu arada sütum hakikaten dün gece azalmisti regl olmak etkilli
vaaavvv hepsine bayıldım, nerden aldın canım eşim bazen ankaraya gidiyor sipariş veriyim:) güle güle kullanOhh canima değsin hamileyken yapamadığım alisverisi yapıyorum
canım inşallah nasip olur sana daOzellikle cantalara bayildim
Benimde icerde bir suru cantalarim.kumas pantolon gomleklerim bekliyor
İnsallah atanirim da hepsini giymeye baslarim
Gule gule kullan canim
canım hiç ruhu sıkılmaz, büyük oğlum hala uyku tulumu giyer kendi isteyerek:) bebekliğinden beri giydiriyoruz en güzeli uyku tulumu bence:)Gecmis olsun yaa
Diss cikarmak cok zor bir surec malesef
Evet havalar serinledi evde derece 25,5 gostersede biz halen citcitli atletle geziyoruz ve kafasi cok terliyo
Yatarken incecik bir pijsma giydiriyorum ustune kisa kol ic citcitli atletini
Ustune incecik bir ortu ama cogu kez tekmeleyip atiyo
Kisa nolucak bilmiyorum valla asla uyku tulumu giydirnk istemiyorum ruhu sikilir oglumun onun icinde kendimi koyuyorum yerine boguluyorum ve diorum asla ogluma bunu yapamam
eline sağlık canım ama köfte şeklinde ince koyarsan daha çabuk çözülüyor:)Kizlar ben oyle sizler gibi konserveler yapip atamiyorum hamarat degilim ama oglum icin dr kiyma diyorsa eger akan sular durur valla :)))Eki Görüntüle 1631966
keşke canım nerde:)Iyi geceler guzel yurekliler
şu yaz donemi cokk yogun geciyor gelen giden bayrani da atlatirsak bi düzene gireriz ins.evli evine köylü köyüne misali okullar acili y or programli hayat başlıyor.
minione hoşgeldin çok gecmis olsun canim simdi daha iyisindir ins...kiymaciklar da arda bey e afiyet sifa olsun ins.
aysimason sen de hosgeldin canim.kv lerde oluyor kis k anclik bizimkinde de var.mesela ne ise once kv ye ona olmaz bize olursa Allah etmeye başımız cok agrir:)
praline kuzu ateslenmis canim benim Allahim korusun ates önemli...nasıl oldu inciler i hic çıkmışmiydi?
I imspecial yorulmussun yatili misafir bende de vardi annem kardesim gelinimiz.cok zor be seviyrum misafiri guzel guzel ikramlar hazırlamayı ama pil dayanmiyo cabuk bitiyo
Aldiklarin da cok şık g u zel günlerde eskisin ins.
Nego ohh miss gule gule kirletin.keske uzuncaa bi zaman kirlenmese ama nankor bu ev işleri. Ek gıda bizde olye yenice birkaç tatlı kasigi yiyi r uz şükür.
Safransari canim hakkinda hayırlısı buymus demekki vakti var henuz.hayirlica sende atan ins gonlune gore o lsun ins.
Çalışan annelere bi sorum var
Süt izninde son durum nedir acep yarimgun cal i sanlara var mi ne kadar
Birde hipp bebe bisküvisi hakkında yorumlar ojurken alkol var diye rastladım ne kdar dogru bilginiz var mi
canım ben kullanıyorum içindekilerde yazmıyor öyle bir şey, neden alkol koysunlar ki?Icindekilerde vanilya ekstrakti varmis.o da % 75alkol iceriyirmus.
kafama takildi kızlar olsa sizler kilullanmazsiniz.
ne çeşit insanlar var ya, canım kv eğer gelini sevmiyorsa torunuda sevmiyor çoğu zaman maalesef böyle hasta ruhlu insanlarda var halbuki kendi kanındanGünaydın kızlar :)
minione canım kv ile ilgili şöyşe düşün... Eşin kimle evlense veya sen kimle evlensen evlilik Sürecinde böyle olaylar oluyor. Geçti gitti.. Gelelim seni hamileyken alamamalarına. Sen el kızısın seni sahiplenmezler zaten istisnalar dışında ama Arda onların Can'ları onu sahiplenip korusunlar sevsinler o da yeter bence. Ayrıca ilgi Gösteren bir babaanne ise ileride ilk torun avantajı ile bırakır sinemaya gider gezmeye hatta iki günlük yatılı tatillere gidersiniz oh mis:)
Benim kv ne bana ne torununa ilgi gösteriyor nasıl benim güzel kızıma içleri gitmiyor anlamıyorum oğlunun ilk çocuğu ama yok... Bir toka bile almadı evinde beneğe ek gıda yapsam Boşa gitti diyr ağlıyor sadece oğluna ağlamasını biliyor. Bak da hanım tuvalete girsin dese eşim saatlerce ağlıyor ben istemem mi vs vs ama diğer iki torununa tabağından bir şey yese ayırır her yerden bir iey götürür.. Neyse bu da bana dert oluyor en azından torunlarını sevselerdi diyorum seninkiler seviyorsa bence bu da güzel senin ve bebeğinin adına.. Iki ald Tarafından sevilen bebekler de mutlu oluyor dede sevgisi babaanne sevgis falan oluyor hem de anne bırakıp bırakıp gezer :)) sinemaya gidersiniz eşinle onlar torunla oynarken oh mis :)
Canım hafta içi kp olmuyor demişdin ama akşam gelmiyor mu bu adam eve akşam sevsin torununu, benim ablam yıllarca yaşadı bu durumu artık hafta içi gidiyor haftasonu eniştemle zaman geçiriyorlar:)))
Sanirim asiri titizim,kendi annmden gayri birakabilecegimi sanmiyorum cnm ya
Gozumun onunde coxugu camdan baktiriyor cam balkonlari var,camin icindeki o igrenc pis sungerleri yaliyo anne ceksene diorum mikropada ihtiyaci var diyo,varda zaten yeterince sagdan soldan aliyor,senelerin pos yagmur deterrjanli cam sularinin aktigi pislik bir sungere emsin demesi ,ve daha dahaa nice icime sinmeyen hareketler,biz yine haftadsn haftata gidelim ama misafir gibi,
Evet sevgiye gelince cok seviyolar,bu cok gzl birsey,tabiki bunu onlardan mahrum etmem,abimin esi senelerce ailemle gorusmedi kendi kaybetti,adi sulalede kotu gelin diye kaldi cocuklarini hep sakladi,ben kendimin mana buldugum bir durumu ben zaten kendim yapmam Allah korusun
Tek sikayetci oldugum konu esim cok yogun calisiyir ve cok gec geliyo cmt bile 9 bucukta geliyor,bir pazar gunumuz var ve o gunde kv de gecirmekten gercekten biktim,dogurdum dogurali istisna tatil gibi durumlar disinda her hafta gorusuyoruz,gecen bahsettigim durum buydu yanlis anlasilmis,yoksa tabiki babanneleri sevcekler,sadece bari 2 hafyada bire dusse derdim o yani
canım ben bugün itibariyle başlamış bulunuyorum:)Gunaydin herkese nasilsiniz bende iyi sayilirim ayagimda nasir olusmus sanirim birazdan cildiyeye gidicem..
Bu arada zayiflama topigi acalim kilolari verelim gaza getirelim birbirimizi dedik topik acildiSafransari dan baska gelen giden yok vazgectiniz sanirim kilo vermekten neyse biz devam ederiz Safransari
sarı:)Kizlar sizce hangi mont guzelkiz icin
Not: pembelerden tutulerden cicek bocekten bikmis bir kiz annesi :))
ay neden sakın çok zayıfladım deme düşer bayılırım:)Ben kilo vermiycem daha
o marka nerde satılıyor canımBen hiç sevemedim hipp bisküviyi. Benim aldığım afia marka. Helal sertifikası olduğu için alıyoruz. Ama içinde şeker var yine. Çok fazla yedirmemeye çalışıyorum.
canım aynen artık özel yapmıycam napıyım tek yesin sonra yemeyen çocuk çok zor oluyorAyy ne çok anlatacak şeyim var aslında
Geçmişi birazcık okuyabildim sadece, bu aralar vaktim yok yine temizlik yapıyorum, yani yapmaya çalışıyorum hemde anamsız ablamsız
Hemde aştım kendimi cam sildim
Ufak ufak yapmaya çalışıyorum işte.
minione tatile gitmişsiniz hoş gelmişsiniz.
Di mi ama meğer çocuksuz tatil ne lüks ne acayip bir şeymiş. Biz annem ve ablamlarla gittiğimiz ve çoğunlukla hep onlar ilgilendiği halde zorlandık. Pes dedim kendime
Nego canımm okuyamadım yaa Emir in arası nasıl kreşle, sen nasılsın, Eymen nasıl, eşinle kayınvaliden ile nasılsınız?
Yeme problemini bilmez miyim Eymenin biliyorum, önce emme şimdide yeme. Allah kolaylık versin.
Eğer sizin yediğiniz yemeklerden yeme isteği varsa bence yedir gitsin.
Zaten artık 8 ayları da bitti.
Ki yeme problemi olan bir bebek.
Bizim doktorumuz 6. ay kontrolünde ayrı hiçbir şey yapma siz ne yiyorsanız ezerek ondan yedir, meyve sık suyunu ver, kahvaltıda da karışım ver demişti. Sadece tuz ve inek sütü yok demişti, belki şekere de yok demiştir hatırlayamıyorum.
Ben tabi ki öyle yapmadım. Ayrı yapıyorum her şeyini meyve suyu hiç vermedim hep meyvenin kendisi yada püresi.
Kahvaltıda da omlet haşlanmış yumurta peynir zeytin hepsini ayrı ayrı yedirmeye çalışıyorum.
Ama hiç yemeyen bir bebek olsaydı verirdim karışımı giderdi. Bir yerde yeter ki yesin. Ne yiyorsa nasıl yiyorsa.
Zaten çok yıprandın, yıpratma kendini
I imspecial yaw hem bu kadar kışlık hazırlık yapın, hem 2. üniversite okuyun hemde hukukhem çalışın hem 2 çocuk bakın bizde çok yoruluyoruz diye geçinelim
Helal olsun maşallah sübhanallah, Allah kolaylıklar versin.
Ahmet'le Mustafa'yı çok benzetiyorum bitirim bebekler
Ahmet'te 6 ayı dolmadan emeklemişti Mustafa da.
Henüz yürüme denemesi yapmıyor bizimki, onun yerine tırmanıyor.
Komidinden yatağa çıkıyor, yastığa basıp koltuğa çıkıyor. Evin her yerinde.
Çamaşır makinası bulaşık makinesi vede buzdolabı hastası. Açık görmesin
hee birde banyoOradaki metal çöp kovasının hayranı kendisi.
Duşakabini açık görürse içine sarkmaya çalışıyor
Banyonun kapısını kapalı tutmaya çalışıyoruz ama insan arada unutuyor işte
Makinelerin çocuk kilitlerini devreye sokmam gerekiyor mutlaka bütün tuşlarına vura vura basıyor maşallah
Ahmet çekmece boşaltıyormuş. O aşamaya gelmedik çok şükür daha
Ama bilinçsizce bile olsa ne baba ne dede ne anne hiçbir şey demiyor.
Varsa yoksa amansız çığlıklar, hııııııııı lar. Tel de sarmıyor, alkışta yapmıyor
Evi tavaf edip tırmanıyor sıralıyor işte
@Mrssuperfine naber canımcım Sare prenses nasıl? Diş buğdayı yapacaktın yaptın mı?
Fikirlerimi burada paylaşacaktım güya ama tatile gitmek kocamın izinde olması yaptık gitti bile.
Çooooookta güzel oldu çok aşırı eğlendik. İnternetten bir kaç fikir toplamıştık onları da uyguladık çok eğlenceli oldu.
@Queen_21 hey maşallah 9 ayı bitti he prensesinYatılı misafir ben daha hiç ağırlamadım. Zor olmuyor mu yaa
@Duha22 niye kesmiş ki eşin saçlarını ne gerek varmış
Mustafa bayaa saçlı doğmuştu, çokta güzeldi yavrumun saçları.
Peygamberimizin sünneti üzerine 7 günlükken saçlarını traş ettik, ağırlığınca altın sadaka verdik.
Çok olacak sanmıştık ama 1 gram bile çıkmamıştı
Ondan sonra o kadar zor uzadı ki yavrumun saçları bir daha bana kimse saç traşından bahsetmesin
Şimdi ancak uzadı
ayyy sen ne diyorsun kıskandım orta yerimde çatladımDafiduck dmek kilolar verilmeye başlandı. Ben diyetistene gidiyorum 2 aydır. Emziren diyeti yapıyorum.
Mayıs ayında kendim dikkat ederek başladım önce. Sonra olmadı diyetisyene gittim.
Mayıstan beri 11 kkilo verdim elhamdülillah.
71 kiloydım, şimdiiii 59.9 yupppiii
Şimdi kontrolüm var yine listemi değiştirecek. Ma kilo vermek çooook zor.
Günlere gittim yemeğimi yanımda götürdüm. Hamur işsiz tatlısız çikolatasız çok zooor.
Şimdi ufak ufak yiyorum tadımlık.
O ağır kiloyu attım üzerimden çok şükür.
En önemli mesele krarlı olmak ve sürdürmek işte.
O kadar bıktım ki doğumdan beri sen olmuşsun böyle, ay çok kilo almışsın, ayy yerken iyiydi tabiii vb şeler duymak artık beni çökertti
Hedefim 52 inşallah. 8 kilo kaldı bakalım hayırlısı inşallah
çorba pişirirken bir köfte atıyorum buzluktan çıkardığım şekilde öncenden kavurmuyorum ki etin tadı çorbaya geçsinSevgili anneler...
Bebişlere eti nasıl yediriyorsunuz??
oyy onun dillerini yerimSelam kızlar tatilden döndük biz de net paketim bitti yazamadım. Dün çamaşır yıka yerleştir o işlerle uğraştım bugün de ofisimdeyim. Tatilde psikolojim bozuldu resmen zayıf hatunları gördükçe, bişeyler yapmaya çalışıyorum 1 aydır ama hep aynı kilodayım eee yeter deyip bugün diyetisyene başladım inşallah uyup verebilirim güzelce. Oğluşuma gelince dün dişini farkettim biz 2 aydır alt diş kabardı çıkacak diye beklerken üst dişi çıktı kuzumun. Onun yanındaki de altları da kabarık. Diş yok diş yok derken bi anda 4 dişimiz olacak galiba. Benimki baya baya konuşuyor bilinçli mi bilinçsiz mi diye ikilemde kalıyorduk anne baba harici ama dün ve bugün iyice emin olduk. Dün babam geldi dede dedede diye paçasına yapışıyo annemi uğurlarken ananee ananee diye bağırdı arkasından bugün annem gelince hiç anane kelimesi ortada yokken onu görünce direk anade anane dedi çok hoşuma gitti yaaa :))
canım ya tabi zayıfsın fıstıksın senLarkin maşallah musatafaya anlattiklarin ayni ahmette öyle banyodaki kapalı fircaya kafayi takti sen musatafayi anlatirken ahmetten bahsediyrsun sandım ne hareketli bebeler ya yoruyorlar ama iyiki varlar bu arada maşallah fistik gibi olmussun darısı bana bene kendimi zayıf sanıyorum 72 kiloyla ne komiğim dış bugdayiniz hayırlı olsun ...saol canım maşallah demissin baana gercekten bende suanima masallah diyorum bu enerji zamanında olaydi doktor olup bu kocayi almaz avrupa turunda olurdum kader iste iyiki geç geldi enerjim iki yavrum oldu
oyy kıyamam çok ağlıyorlarBugün kolarrı sıvadım bayram temizliğine başladım..
Sabah oğlumu sağlık ocağına götürdüm kan değerlerine bakmak için kan aldılar oğlum iki aydır toplasan 1 kilo almamış hatta zayıflamış diyebilirim
Hemşire kilosu iyi dedi kafana takma dedi..
Kan slma işlemi ciğerimi yaktı çok ağladı kuzum 1 saat kan alamadılar hastanede hemşire 2 dakikada alıyordu uyuz oldum hemşireye
Oğlumun üst bi dişi çıkmıştı bu sabah ili tane diş daha farkettim 5 dişimiz oldu elhamdulillah:)
Bizden havadidler bu kadar bayram temizliĞini bitireyim aranıza dönecem arada yine yazarım hepiniz öpüldünüz :))
hadi hemen başla canım:)Ufff bende temizlik yapsam ne iyi olur........
sen afetsin:)Bu hatice şendil kadınsa ben neyim yahu uuu
canım erik işe yaramadı mıHayirli olsun disleriniz canim masallah
Bu kan alma olayini bizdemi olucaz 8. Ay kontrolunde yoksa senin tercihinmiydi?
Birde kabiz olduk demistin sizde mesala kabizlik durumu nasil farkediosun kac gunde bir yapiyor ?
Bizimde malesef duzelmedi,iki gunde bir koyu ve kati yumurta buyuklugunde yapiyo bazende koyun boku gibi minik minik yapiyo ve bikac gun geciyo yine yumurta kdr yapio bu sefer fitil sokuyorum vicik kivamda bayagi yapiyo,kayisida yrdiriyorum,bagirsak duzenleyici damlayads devam ama halen Soyle duzenli yumusak bi kivama gecemedik gitti
hoş geldin canım bende yokum ama beni de merak eden yok:)Selam kızlarım
gelemedim 1haftadır kimse sormamış gerçi :)
oğluşumla Eskişehir e gittik düğüne çok güzel geçti
Arhan paşası fena yoruyor beni emeklemiyor uçuuyor sıpa koltuklarda kanepelerde komidinlerde her yere tırmanıyor sıralıyor
tırmandığı yerden inemiyordu onuda çözdü
1haftadır baba baba başka bişey yok ahhh emeklerim diyorum ben doğurdum diyorum :)
hiç susmuyor bazen aaaa yeter Bi sus diyorum sırıtıyor
ek gıda işleri iyi gidiyor şükür
bizden haberler böyle
geçmişe baktım okuyana kadar gözlerim yandı amma çeneniz düşmüş:) :)
canım sen bilirsin ama emzik için erken bıraktırma
Kizlar savastan ciktim sanki.. Yorgunum uzgunum vicdanim sizliyorkizim son gunlerde gece uykusuna gecmekte direniyordu, dun 2 saat salladim, bugunde 1 saat sallayinca ve uyumayinca uyku rgitimi uykulayan bi arkadasoma yazdim hemen nasildi diyr ferber yontemi sanirim onu uyhulamaya ani bir karar verdim, 1 saat kendini yirttarcasina agladi, 3 dkda yanina gidiyordum tirmanmak istiyor bana yakalamak istiyor kiziyor itiyor beni sonra sakinlesincr geri ciktim, en son gittigimde sakinlesti cok yoruldu ic ceke ceke uykuya daldi bende kualgina ninni soyledim. Bu aradaher gittigimde ona aacikladimuyumasi gerektigini onu sevdigimizi vs kucagima almadim yattigi yerden optum oksadim. Cok zordu ama uyudu rahatladim, 3 gun sonra kendi kendine uyuyormus oyle diyorlar 1.gun bitti hadi bakalim..
Canım sallama konusun anlıyorum seni büyük oğlumu salladım bende 21 ay, en sonunda tamam dedim beşiğin ekoydum ilahisini açtım bir saat başında bekledim odadan çıkmadan ağlamadı ama benim ki sadece kalkmak istedi öyle öyle derken park beşiğinin fermuarı açıp kendi gidip yatardı uykusu gelince:) kendi kendi uyuduğunu görürmüyüm derdim, bebek kendi hazır olunca oluyormuşLarkin canim vicdan azabindan uykum kacti 5ten beri dert ettim kendime uyuyamiyorum bebegimi aglattigim icin cok uzgunum sonrasinda yanima yatirdim, elini tuttum, nasil desem oste kendimi rahatlatmaya calistim vicdanimi
Burda almanlar bebegini hep aglatir asla agladigi icin kucagina almazlar, ben her gordugumde kinadim yok arrik kucucuk bebek napiyolar dedim, ama dun bir sinirle uyguladim hic arastirmadan hemde.. Ben boyleyim, bi seye karar verdimmo o an gozum gormez hicbirsey..
Biraz arastirinca farkli alternatifler oldugunuda gordum, simdiden sonra yaninda yatacagim kizimin operek oksayarak destek olcam ama kendisi uykuya dalmayi ogrenmeli, yaninda kalarakda terkedilmis gibi hissetmesini engellemis olacagim.
sallamak istemiyorum artik, aglatmak nasil anormalse sallamakta anormal bisey aslinda, sadece yillardir boyle gordugumuz icin bize normal geliyor ama bi insan sadece sallanarak uykuya dalmamali, benim kizim memede dahi uyumayi birakti illa sallancak, gece olsun gunduz olsun, hatta oyleki uykuya tam dalmamissa ve ben sallamayo birakip yatagina koyduysam gozlerini aciyor sanki uyumak uzere olan o degilmis gibi bir anda canlaniyor, bu durum gercekten anormal bence..bende yipraniyorum ustelik bazen 2-3 lere ustusste noyle oldugu oluyor, saglikli mi bu
Merhamet duygusuda kontrol edilmeli diye dusunuyorum, ki biz turk analari asiri yufka yirekliyiz, birak kendi yavrumuzu baska bebeleri bile aglarken gormeye dayanamayiz.. Ama bebegimize bu kadar zaafimiz oldugunu belli edersek aglayarak annesini yola getiren cocuklardan olur, orda burda sizlerde gormussunuzdur, 3-5 yaslarinda yerlere yatarak aglayip istedigi seyi aldiran cocuklari..
Bizlerde dengeli bi sekilde tutarli davranmaliyiz, ben dun abarttim 1 saat aglattim, yanina gittim tabi ama kizim kucagima gelmek istiyordu, ya gercekten cok cadi oldu ama kucagima alsam aninda susuyor numaradan aglamak degil mi bu? Daha 8 aylik ama aglayarak yaptirmayi ogrendi bile.. Yok yok gerekirse aglasin ya tutatsiz lafi dinlenmeyen anne oak istemiyorum
Gunaydin fistiklar
praline cocugun icin en iyisini sen bilirsin canim her cocuk ozeldir farklidir bikac gun daha dene olmazsa baska yöntemler bulursun mutlaka senin bebegininde rahaylikla uykuya dalacagi bi yontem vardir
@t_ugba hosgeldin canim
Nego kres nasil gidiyor emirde basladi mi degisiklikler?
@asliayet hakkaten bi gittin pir gittin nereleedesin
Kizlar bi arkadas vardi kizi cok huysuzdu cok zorlaniyorum diyordu U umberto muydu o yoksa baska biri miydi?nasil oldu acaba kizi biraz duzeldi mi?
hoşgeldin kuzum inanki az önce temizlik yaparken aklıma geldin nerde bu hatın dedim içimden şimdide yazacaktım nerelerde olduğunu hata @asliayet te yok tatilde galiba sizi merak etti..
Selamun aleykum canlar ben geldııııımmm
54 kiloyla hamile kaldım.amaann canım boş ver senin gönlünü de etmeyi biliyorsa o kadarını görmemeye çalış:) zor ama:) sen başarabiliyormusun derler adama:) yani bana:)
canım yoruldun ama değmiştir bol bol muhabbet:)
canım oğlu mutlu olsun ister ama sadece kendisiyle geliniyle değilyani böyle çatlak kaynanalarda çok:)
canım ben hep almak istedim ne gerek var kocam yok dedi bence kullanışlı bir ürün
onun totosunu ısırıcam ya:)
ha ha benim büyük oğlan etiket delisiydi:)
çok geçmiş olsun canım
oyy ucuz atlatmışsın
vaaavvv hepsine bayıldım, nerden aldın canım eşim bazen ankaraya gidiyor sipariş veriyim:) güle güle kullan
canım inşallah nasip olur sana da
canım hiç ruhu sıkılmaz, büyük oğlum hala uyku tulumu giyer kendi isteyerek:) bebekliğinden beri giydiriyoruz en güzeli uyku tulumu bence:)
eline sağlık canım ama köfte şeklinde ince koyarsan daha çabuk çözülüyor:)
keşke canım nerde:)
canım ben kullanıyorum içindekilerde yazmıyor öyle bir şey, neden alkol koysunlar ki?
ne çeşit insanlar var ya, canım kv eğer gelini sevmiyorsa torunuda sevmiyor çoğu zaman maalesef böyle hasta ruhlu insanlarda var halbuki kendi kanından
Canım hafta içi kp olmuyor demişdin ama akşam gelmiyor mu bu adam eve akşam sevsin torununu, benim ablam yıllarca yaşadı bu durumu artık hafta içi gidiyor haftasonu eniştemle zaman geçiriyorlar
bu arada tatil maceranı okudum:) tabi gelirsiniz nazara ana güzel oğlan yakışıklı:) yerim kirpi saçlıyı:)
canım ben bugün itibariyle başlamış bulunuyorum:)
sarı:)
ay neden sakın çok zayıfladım deme düşer bayılırım:)
o marka nerde satılıyor canım
canım aynen artık özel yapmıycam napıyım tek yesin sonra yemeyen çocuk çok zor oluyor
durumlar mı canım parlak değil sadace çocuklarım var artık kimse umrumda değil diyeyim
ayyy sen ne diyorsun kıskandım orta yerimde çatladımolamaz olamaz ben neden hala şişkoyum maşallah canım
çorba pişirirken bir köfte atıyorum buzluktan çıkardığım şekilde öncenden kavurmuyorum ki etin tadı çorbaya geçsin
oyy onun dillerini yerim
canım ya tabi zayıfsın fıstıksın sen
oyy kıyamam çok ağlıyorlar
hadi hemen başla canım:)
sen afetsin:)
canım erik işe yaramadı mı
hoş geldin canım bende yokum ama beni de merak eden yok:)
Canım sallama konusun anlıyorum seni büyük oğlumu salladım bende 21 ay, en sonunda tamam dedim beşiğin ekoydum ilahisini açtım bir saat başında bekledim odadan çıkmadan ağlamadı ama benim ki sadece kalkmak istedi öyle öyle derken park beşiğinin fermuarı açıp kendi gidip yatardı uykusu gelince:) kendi kendi uyuduğunu görürmüyüm derdim, bebek kendi hazır olunca oluyormuş
bu senin kararın bebeğin için en doğrusunu sen bilirisin, ağlayınca istediğinin yapılmasını konusunda sonuna kadar katılıyorum, bu konuda ben çekiyorum ne kadar eğitim vermeye çalışsam da babanne dede baba gibi faktörler senin koyduğun kuralları bozmyaa kalkınca ya da anne hayır diyor diye çocuğunu sana düşman edince sonuç okulda istediği olmayınca ağlayan bir çocuk oluyor benim ki gibi, ki, bee hep derdim yapmayın iki gün sonara okula gidince kimse nazı ı çekmiycek okula gitmek istemeyecek diye...
canım bir hafta oldu ,ilk hafta iyiydi iki gündür anne sen de kal diye ağlıyor,sınıfta hep benim dediğim olsun deyip ağlıyormuş öğretmene küsüyormuş falan, öğretmenle konuştuk dün bakalım aşıcaz inşaallah
donusun muhtesem oldu:) demrk evi kirleten sendin:)Selamun aleykum canlar ben geldııııımmmdun aksam geldım gecmısı okumaya calısıyordum :)) maasssallllahhh cenenız dusmus ınsaf yaa 90 sayfa nedır arkadas ama okuyacam ınat ettıcam tatıl ozlem dolu gectı benım adamı pek bı ozledım oda hasretıme dayanamayıp kostu geldı ıkı gun oncesınden ıkı dugunu ettık geldık kınada ıyı oynadık kadınlar arası ama dugun gunu huzunluydu bıraz bıraz bacımı gelın ettık oy oyyy ben hem eltı hem bacı olaraktan pek bı salındım ayol kaynanagıle pek ugramadım aksamları gıdıp 1 2 saat oturup kactım dunde eve gelırken sıvasa ugrayıp bacıma gıttık yemek pısırdım orayı burayı toparladım amaaa cook ısı var kolay gele on bes gun cok yogun gectı cook oglumun ıkı dısı cıktı amanııın nasılda yakısıklı oldu bı gorsenız teyzelerı dugunlern bır numaralı bebegı oldu cok sevdı mıllet oda hıc yabancılayıp aglamadı tabı bu dezavantaj avantajlarıda oldu tabı anama yıktım tum bakımı ohhhh totomda pıreler ucuştu sabahları kahvaltılarm sorunsuz kaka yok aglama yok cok hareketlendı bızım mınık cook bı yerlerden tutunup kalkıyor surunup her yere ulasıyor buldugunu agzına atıyor evımı soracak olursanız a dostlar ben evı savas alanı gıbı bulacagımı dusunuyordum kııııı ehöm ehöm kocam dıye soylemıyorum tertemız bırakmıs canım yeaaa kalp kalp kalpp burden sevgılerımı gonderıyorum fekaaattt ben gelınce ev darma duman oldu anladım bende sorun var benım herıf suçsuz hakım bey kırlı camasırlarrrrrr korkulu ruyam makına calıstıracam bayram temızlıgı yapıcam cok ısım var coookkkkk amanıııın ne kadar cook konusmusum arkadas hadı ben bı posta camasır yıkayım optum sızz bayyyyy
takiliyorum canimsin:)
masallah canim kocaman masallah:)54 kiloyla hamile kaldım.
Sonra bulantidan vs 4 kilo verdim. 50 kg oldum.
Sonra 18 kg aldım ki en son tartıda 68.8 gördüm.
Su an 54.2 gibiyim.
Ama benimki genetik. Annem tarafı da babam tarafı da zayıf.
50 li 60 li yaşlarda göbek vs çıkıyor bizimkilerde.
Şöyle söyleyim dedem babanneme demiş ki senin 60 kg olduğunu göreyim camiye halı döşetecegim. Ki bunu dediğinde babannemin 3 torunu varmış. Ama dedemin ömrü yetmemiş görememiş. Allah rahmet eylesin...
İns bende alayim o zmn bir uyku tulumuamaann canım boş ver senin gönlünü de etmeyi biliyorsa o kadarını görmemeye çalış:) zor ama:) sen başarabiliyormusun derler adama:) yani bana:)
canım yoruldun ama değmiştir bol bol muhabbet:)
canım oğlu mutlu olsun ister ama sadece kendisiyle geliniyle değilyani böyle çatlak kaynanalarda çok:)
canım ben hep almak istedim ne gerek var kocam yok dedi bence kullanışlı bir ürün
onun totosunu ısırıcam ya:)
ha ha benim büyük oğlan etiket delisiydi:)
çok geçmiş olsun canım
oyy ucuz atlatmışsın
vaaavvv hepsine bayıldım, nerden aldın canım eşim bazen ankaraya gidiyor sipariş veriyim:) güle güle kullan
canım inşallah nasip olur sana da
canım hiç ruhu sıkılmaz, büyük oğlum hala uyku tulumu giyer kendi isteyerek:) bebekliğinden beri giydiriyoruz en güzeli uyku tulumu bence:)
eline sağlık canım ama köfte şeklinde ince koyarsan daha çabuk çözülüyor:)
keşke canım nerde:)
canım ben kullanıyorum içindekilerde yazmıyor öyle bir şey, neden alkol koysunlar ki?
ne çeşit insanlar var ya, canım kv eğer gelini sevmiyorsa torunuda sevmiyor çoğu zaman maalesef böyle hasta ruhlu insanlarda var halbuki kendi kanından
Canım hafta içi kp olmuyor demişdin ama akşam gelmiyor mu bu adam eve akşam sevsin torununu, benim ablam yıllarca yaşadı bu durumu artık hafta içi gidiyor haftasonu eniştemle zaman geçiriyorlar
bu arada tatil maceranı okudum:) tabi gelirsiniz nazara ana güzel oğlan yakışıklı:) yerim kirpi saçlıyı:)
canım ben bugün itibariyle başlamış bulunuyorum:)
sarı:)
ay neden sakın çok zayıfladım deme düşer bayılırım:)
o marka nerde satılıyor canım
canım aynen artık özel yapmıycam napıyım tek yesin sonra yemeyen çocuk çok zor oluyor
durumlar mı canım parlak değil sadace çocuklarım var artık kimse umrumda değil diyeyim
ayyy sen ne diyorsun kıskandım orta yerimde çatladımolamaz olamaz ben neden hala şişkoyum maşallah canım
çorba pişirirken bir köfte atıyorum buzluktan çıkardığım şekilde öncenden kavurmuyorum ki etin tadı çorbaya geçsin
oyy onun dillerini yerim
canım ya tabi zayıfsın fıstıksın sen
oyy kıyamam çok ağlıyorlar
hadi hemen başla canım:)
sen afetsin:)
canım erik işe yaramadı mı
hoş geldin canım bende yokum ama beni de merak eden yok:)
Canım sallama konusun anlıyorum seni büyük oğlumu salladım bende 21 ay, en sonunda tamam dedim beşiğin ekoydum ilahisini açtım bir saat başında bekledim odadan çıkmadan ağlamadı ama benim ki sadece kalkmak istedi öyle öyle derken park beşiğinin fermuarı açıp kendi gidip yatardı uykusu gelince:) kendi kendi uyuduğunu görürmüyüm derdim, bebek kendi hazır olunca oluyormuş
bu senin kararın bebeğin için en doğrusunu sen bilirisin, ağlayınca istediğinin yapılmasını konusunda sonuna kadar katılıyorum, bu konuda ben çekiyorum ne kadar eğitim vermeye çalışsam da babanne dede baba gibi faktörler senin koyduğun kuralları bozmyaa kalkınca ya da anne hayır diyor diye çocuğunu sana düşman edince sonuç okulda istediği olmayınca ağlayan bir çocuk oluyor benim ki gibi, ki, bee hep derdim yapmayın iki gün sonara okula gidince kimse nazı ı çekmiycek okula gitmek istemeyecek diye...
canım bir hafta oldu ,ilk hafta iyiydi iki gündür anne sen de kal diye ağlıyor,sınıfta hep benim dediğim olsun deyip ağlıyormuş öğretmene küsüyormuş falan, öğretmenle konuştuk dün bakalım aşıcaz inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?