- 3 Temmuz 2010
- 2.687
- 2.774
- 448
valla benim bi arkadaşım var hemde bu kadın doğum dr kızı düşün artık fosur fosur içiyorkendini ve bebeğini düşünüyosun içmezsin içemezsin zaten ona yarayışlı şeyler yemeye çalışırıyoruz demi aman şu yarasın bu yarasın die onuda içersek yediklerimizin hiç bir anlamı kalmaz...
canım bende öyleydim ilkinde çok normal endişelenmen, sende alışacaksıncanım sağol yazdıkların gerçekten içimi rahatlattı.. ilk olduğu için herhalde insan tecrübesiz ve panik halinde oluyor..
çünkü beyaz ekmek ve hamur işi onlar miğdede yanma yapıyor,az ve sık yemeye çalış, misal ben makarna pilav yerine bulgur pilavı yiyorum, geçen gün buğday çorbası yaptım yoğurtlu, müsli yiyorum, makarnayı kahverengi makarna albilirsin, yada beyaz ile kahverengi makarnayı karıştır, misal kıymalı makarna ye,,,, yemeklerin içine et karıştır ,, yemek yapamıyorsan köfte yaptırt birine, onları fırında pişir,, (ben öyle yapıyorum) ,,, sofrada hep cacık olsun,,,
birde miğde yanması olduğunda sakz çiğne biraz iyi geliyor))
yani aslında bilimsel olarak sistem şu şekilde günde 1-3 sigara içersen bebeğine 100de1 zarar verme ihtimali var yani bu oran sadece 100de1 ama biz kadınlar bu 1 ihtimali düşünerek bebeğimize zarar vermeyi göze alamıyoruz 9 ay boyunca 6 adet sigara içersen bebeğine herhangi bir zararı olmaz benim bi arkadaşım var 3 tane doğurdu 3ünde de birlikte günde 1er paket sigara içtik sonuç ilk çocuğun gözü bozuk hem de 6-7 numaralarda ikincisinin doğum kilosu da normal kilosu da çok düşük 3. bebek henüz yeni olduğu için ne gibi bir sorun çıkacağı belli değil ama çocuk maşallah kilolu doğdu ve şu an için bir sorunu yok
Süpermiş yaaaa valla kesinlikle doğru. Hele hamilelikte dehşet bişey oldum.
günaydın anneler bende rüya gördüm bu gece
tatlı mı tatlı bir kız çocuğu ağlıyordu 3-5 aylık yanına gittim bana baktı gülümsedi yani sanki benim bebeğim gibiydi
ama sonra da kanaman olduğunu gördüm rüyamda kan rüyayı bozarmış diye duydum
sigaranın anneye hayrı yok bebeğe ne olsun bağışıklık sistemi sıfır bi bebek karnımızda bizim sistemimiz koruyo doğunca uzun süre sütümüz koruyacak. en doğru kararı vermişsin canım inşallah bi daha hiç başlamazsın. benim etrafımda hamile olup içenler var nasıl kızıyorum anlatamam annemizin karnından sigarayla doğmadık bebekten kıymetli değil bırakılır diye düşünüyorum onlarbu bahaneye saklanıyolar içmeyen anlamaz diyolar bende hamile olup içeni anlamıyorum.
bende çok gülmüştüm :) benim henüz duygusal bi değişimim pek olmadı aksine rahat bi insan oldum o yönde etkiledi beni heralde :)
hayrolsun rüyan canım böyle rüyalar çok görülüyor hamilykengünaydın anneler bende rüya gördüm bu gece
tatlı mı tatlı bir kız çocuğu ağlıyordu 3-5 aylık yanına gittim bana baktı gülümsedi yani sanki benim bebeğim gibiydi
ama sonra da kanaman olduğunu gördüm rüyamda kan rüyayı bozarmış diye duydum
Kızlar iiii haftalarr.... musmutlu bir hafta olsun hepimizee
canım benim de 10-7 tansiyonum bi mineralli soda içersen daha çabuk yükseltirsin insanın eli kolu kalkmıyor çok zor oluyor
Canım maden suyuyla ayranı karıştırıp iç daha iyi
çok doğru söylüyorsun orda rahminde sana muhtaç besinlerini senden alan bir sabi var küçücük kalbi atıyor ve sana muhtaç sen bu sabiye her gün bir miktar zehir vererek onu da bağımlı en iyi ihtimalle astımlı bir bebek olarak doğuruyorsun günahı annenin boynuna ben çok tiryakiiydim gece kalkıp içerdim yolda balkonda evde her yerde
teste baktım çift çizgi 2 tane daha içtim gittim pakette kalan sigaraları kırdım attım annelik fedakarlık demekse ben ilk fedakarlığımı yapmış oldum Allahın izniyle :)
:) gerçekten gönülden tebrik ederim seni. hiç de içme artık çocuklarımızın bize hep ihtiyacı var sağlıkla başlarında olabilelim inşallah
soda akşamları içiyorum yemekten sonra akmina dedi doktorum onu içiyorum bi tek...
ne güzel ben harika oldum
ama çok şiştim ya tam 3 kilo şişim şu anda gaz da var. 36-38 bedendim 40 deniyorum oda bol geliyor arayı bulamadım. 1 ay daha böyle idare edeyim sonra hamile kıyafetleri almak istiyorummm.
şu bahçıvan pantolanlardan çok istiyorum. kasıklarım benim çok ağrıyor senin de ağrıyormu. bide bende bulantı falan yok. ağzım da tatsız tussuz.
akmina mı ben de bundan sonra onu alayım barii ben sırma içiyordum şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?