- 29 Mayıs 2014
- 134
- 16
- 118
canım bence bebeğin boyuna takılma bi problem olsa doktor sana mutlaka söylerdi bence
Canım öncelikle doğru anladıysam sen 8. Haftayı bitirdin yani 8 haftalık bir bebişin var. 8+1 olduğunda yani bugün 9. Haftan başlamış oldu ama hala 8 haftalık sayılır çünkü daha 9. Haftayı tamamlamadınız.
Ben 9+2'de muayene oldum bebiş 2,33 cm idi.
Annelik ve bebek bakımı kitabına göre 8 hafta dolunca yaklaşık 2,5 cm diyor ama buna göre ben de gerideyim. Telefonundaki applicationa baktım onda da 9 haftalık için 2,5 cm diyor. Bence her bebek farklı, gelişimleri de öyle. Sen beslenmene suyuna sütüne dikkat et, böyle şeylere canını sıkma. Bir ay sonra kocaman bir bebiş göreceksin eminim.
Benim de muayenem 3,5 hafta sonraya verildi. Çok sık ultrasona girmek tavsiye edilmiyor hem de gelişimi görebilmek için böylesini tercih ediyor doktorlar.
Uçağa binmek için doktor izni istemezler şu aşamada.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Telefonlarda falan verilen uzunluklara aldırma, ortalama bir değer veriyorlar genelde. Benim ultrasona göre 8+2 de 1.77 cm di. Bir ay bana da çoook uzun geliyor neyse 2 hafta kaldı, beklemek çok zor. Uçak olayını doktoruma sordum, hiçbir sakınca yok dedi, izin kağıdına şimdilerde gerek yok.
Canım ben de bir uygulama indirdim. Ama uygulama hep önde gidiyor maşallah. Uygulamaya göre bebeğin kol ve parmaklarının oluşmuş olması gerekirken doktor kontrolde kol tomurcukları bunlar ilerde kol olacak deyince anladım bunu. Kullanmıyorum artık. Nette başka sitelere bakıyorum. İsim paylaşabiliyormuyuz bilmiyorum ama jinekoloji ve gebelik sayfası tam olması gerekenleri veriyor. Endişe etme yani. Düşük tehliken yoksa 7. Aya kadar uçak güvenli.
Sağlıkla kal😊
evden dışarı çıkamıyorum. zaten sıcaklar canıma yetti. diyarbakır yanıyor. asfalta yumurta kırsam mis gibi pişer o durumda ..
Maşallah canım inş. Hayırlısıyla kızını kucağına alırsın bende çok sabırsızlanıyorum cinsiyetlerini öğrenmek için kaçıncı haftada öğrendin canım ??
Allah de ötesini bırak...
Aynen canım ben okumadan aklıma gelmez. Güzele odaklanmak gerek.
Kızlar bize dua edin hayırlı ev bulalım sokaklardayiz eşimle ev arıyoruz
al benden de o kadar..sıcağa aşırı tahammülsüzlüğüm var,bir an önce memlekete atsam kendimi rahatlayacam..diyarbakırda yaz zor oluyor,umarım daha da fazla yükselmez sıcaklıklar :18:doğum yaza gelmesin dedik ama ilk aylarda zormuş sıcakta düşünemedim
Saol tatlım... Aç tok farketmiyor... Dr ölçüyor kağıdı dolduruyor sonra kan veriliyor..kanamam bitti şükürler olsun...Gözün aydın canım,sağlıkla gelsin inşallah.ikili testte kan veriliyor ve ayrıntılı ultrasonla bakılıyor değilmi?nasıl oluyor aç tok farkediyormu biraz anlatırmısın?bu arada lekelenmeler bitmiştir umarm
Canım sorma izmirli bir çıtır geliohay maşallah t t tü izmir kızı olacak desene nazar değmesin inş
Hadi hayırlısı inşallah cinsiyetide öğrenirsinbende öyleyim valla
ayy heyecan yapıyorum yaaaa cumartesi kontrol varrr
anladım sizin daha önceden bir doğumunuz olmuş,,maşallah :)))
devlet hastanesi gerçektende öyle ni yaptı???,,,,,
çok geçmiş olsun tatlım, sakın kontrollerini kaçırma,, sanırsam bir hafta yada 10 gün sonra kontrole gidiceksin,,, hastane çağırmasa bile kesinlikle git,,,
tatlım ben doktor yada uzman değilim ama ben senin yerinde olsam, şu bir ay bir kafamı dinlerim, bu dönemde eşin korunsun, prezervatifle,, kendini riske atma,,,, daha sonra güvenebileceğim iyi bir kadın doğum uzmanı bulurum ve ona sorarım, ne zaman hamile kalmalıyım diye,,,zaten hastaneye kontrole gittiğinde sana ne zaman hamile kalabileceğini söylerler tatlım,,,,
yani önce vücudun hazır olsun,, çünkü buda bir doğum sayılıyor,,,,
doktorların verdiği süre dolduktan sonra da, kendin ve eşin psikolojik olarak ne zaman hazır hissederse yap çocuğu tatlım,,,, ama bu dönemlerde korunma işini eşin yapsın,,tatlım,,,, ama prezervatifle,,, geri çekilme yada takvim yolunu kullanma derim,,,,,
çok geçmiş olsun tatlım,,,,
13 hafta canım.benimki şans işi biraz bebişim çok açık yatıo ...sırt üstü..16 haftadan önce dr ların sölememesi gerekio kanunen ... Çünkü cinsiyet takıntılı aileler yüzünden ..ondan sölemek istemio dr lar görmesine rağmen...benim dr um oğlumunda doğumunu yapan dr çok samimiyiz...ondan bitazdakız mıı çok güzel :) kaç haftalık hemen nasıl anladılar bende dün 2li tarama yaptırdm ama bana cinsiyet için erken dedi 16. haftada inş. dedi
Saol canım allah seninde gönlüne göre versinAyyy hayirli olsun canim. Ben de kiz bebek istiyorum hayirlisiyla.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Saol canımm 13 haftalığım41 kere maşallah kızçemizekaç haftalıksın tam olarak canım
Amin canım... 13 haftalığım ... Ama şans işi biraz benim ki sırtüstü sereserpe yattığı için görebildi dr um ... Edepsiz kızım benim..
evden dışarı çıkamıyorum. zaten sıcaklar canıma yetti. diyarbakır yanıyor. asfalta yumurta kırsam mis gibi pişer o durumda ..
sende mi diyarbakırdasın. valla evde tereyağ gibi eridim.dışarıya zaten adım atılmıyor. halsizlikte cabası. gitgide kilo veriyorum.
Guzel dusunelim musmutlu rahat mi rahat hamileliklerimiz ve sonrasinda da kolay mi kolay dogumlarimiz olsun..
Canim Allah yardimcin olsun insaallah. Gonlunuze gore guzel, komsuluklari iyi, kirasi vs uygun bir ev bulursunuz ins.
oo kocaman olmuştur o şimdi şaşırırsın görünceee:)daha 9+2 deyim çooook var
yarın kontrole gidecem bakalım en son 5 haftalıkda 14 mm di
Amanın da amanın Ocak ayı kız ayı mı olacak :)) gönlüne göre güzel bir prensesin olur inşallah :)
Hadi gözün Aydın canım kızlar çoğunlukta :)) Rabbim kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)
Teşekkür ederim. Benim bu ikinci kız
arkadaşlarrr,çok mutluyum bugün.bebeğimi gördüm,2 li testimizde yapıldı.herşey yolunda çok şükür.renkli ultrasonla bakarken elleriyle yüzünü kapatıverdi kuzum utandı galiba :))))
birdeee ilk tahmin geldi doktorumuzda,kız bebiş geliyor muhtemelen:)))))
toptan hayırlı olsun canım :) çok sevindim siz cinsiyetleri söyledikçe ben sabırsızlanıyorum
negüzel yaa bende öyle istiyorum :)) hiç öyle imrendirecek şekilde iştahım olmadı söyle yanaklarım dolu dolu olsun istiyorum.. Anormalim galiba millet kilo almayım dermben alıyım de dua ederim.. Seninkinin cinsiyetı belli oldumu canım
dün kontrolüm vardı. %60 kız dedi doktor. kıpır kıpırdı
kızlar oturarak calışan hamişler varmı?masa başı işi yani. Fena belim ağrıyor benım ya:26::26:.
otur otur offf
Cinsiyetleri belli olan arkadaslar gözünüz aydin ne guzel bende cumartesi gidecegim bakalım nasıl olacak :) sabah yine cikardim.hamile kaldigimda 56 kiloydum simdi 53tartildim ve cok üzüldüm .yiyebildigim şey az zaten bulantilardan ötürü. Umarim biter bu bulantılar artik. sabah ve gece yatmadan once cok yogun bulaniyor cikarmadan rahatlayamiyorum bu durumda olanlar var mi neler yapıyorsunuz
Eki Görüntüle 1168693 Eki Görüntüle 1168693
kızlar ben çok beceremiyorum ama yükleyebildiysem benim bebeğimde bu
ben çok giremiyorum sadece takip ediyorum..hepinize sağlıklı günler diliyorum dualarım sizinle..
bizde pazartesi doktordaydık bebeğim 5.87 cm bana biraz küçük geldi 12+2 günlük sizce nasıl bu arada doktor tam söylemedi ama erkeğe benziyor dedi
Bebeğini kaybedenler olmuş ALLAH tan sabır diliyorum en yakın zamanda tekrar güzel haberlerini alırız inşallah
merhaba
ben de bu aralar depresyondayım sinirliyim asabiyim. kendimi eve bağlanmış tabiri caizse it gibi hissediyorum . bunaldımmmmmmm
selam kızlarr
sonunda yazabiliyorum size.
demiştim ya okuyorum okuyorum tam yazıcam iş yerinden neti kapatıyorlar mesai saatinde
ama azmettşm sizinleyim
bu arada kısacık şort ve askılı ile oturuyorum ateşler bastı bana
bursadayız çok aşırı sıcak değildir diğer güney illere göre ama içim yanıyor..
tatile daha 3 hafta var
hayırlı olsun canım...bu yıl kız yılı galiba
benim de %60 kız dedi
ama çin ve rus takvimi erkek diyordu...
sağlıkla doğsunlar da..
canım geçmiş sayfaları okurken öğlen senin bebişin fotosunu gördüm..
maaşallah sizeee
büyümüş senin meleğin..
ahh ahh ben de ne kadar az kilo alsam kardır diye düşünüyorum..
bulantılardan 3 kg verdim nerdeyse sevinicem..
sen o yüzden şükret canım canın ne isterse ye
bana da aynı oranı verdii
çook heyecanlıyım ben de....kesinleşse de bikaç parça tulum falan alsak
ben de masabaşındayım canım...
bazen çok ağrım oluyor...ama bazen yaslanıyorum bazen geriniyoum,geziniyorum...
çare yok çalışabildiğim kadar çalışıcam elimden gelse iş yerinden doğuma giderim
doğum izni de kasımda 15 gün uzatılcak diyorlar
benim de aynı canım..bi sabah bi de akşam oluyor bulantılarım...
öğlen çok rahatım....
maaşallah canım bana da erkekmiş giib geldi
o bende de var canım..iş yerinde bile tahammülüm daha az çevremdekilere...
bi de kusmaktan bulantılardan ve sürekli yorgunluktan sıkıldım..
senden farklı işe gidiyorum ama gelip hemen uyuyorum...
eşimle daha az vakit geçiriyoruz..
neyse geçicek ki....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?