Anladım ama insan gene de korkuyor işte,
DOWN SENDROMU Düsük Risk:
Down sendrom tarama riski cutoff degerinin altındadır.
TRIZOMI 18/13 Düsük Risk:
Trisomi 18/13 tarama riski cutoff degerinin altındadır.
Test Sonuç MoM
PAPP-A 845.0 ng/mL 0.96
T- hCG 55.0 IU/mL 0.70
NT 1.5 mm 1.00
NB Mevcut
Risk Degerlendirmesi (dogumda)
Risk Oranı Sınır deger
Down Sendromu < 1:50000 1:250
Sadece Yas 1:1250
Trizomi 18/13 1:99000 1:101
Değerlerim böyle ama gene de anlamadım ben
Kızlar ben sebamed kullanıyorum yıllardır güneş kremi olarak. Çok da memnunum, değiştirmem gerekir mi acaba?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Nerden buldun evi belki komşu olmuşuzdurhadi hayırlı olsun: ))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar ben sebamed kullanıyorum yıllardır güneş kremi olarak. Çok da memnunum, değiştirmem gerekir mi acaba?
çok güzel canım maşallah. yine de doktoruna göster tabi ki çok daha iyi anlatır
zaten bak yan taraflarında riskli değeri vermişler. yani senin riskin down send. için -- 50bin kişiden 1 kişi [/FONT][/B]
Arkadaşlar güneş kremi alcam sizce hangi marka iyi benim diğer genelinde kalan
selam annişler
ikili test sonuçlarım çok şükür tertemiz çıktı. darısı sonuç bekleyenlere inşallah.
bebişim 5,9 cm olmuş kuzum benim kıpır kıpırdı hiç yerinde durmuyordu12+3 günlüğüz
doktora cinsiyet için ısrar ettim bacaklarının arasında bir çıkıntı var büyük ihtimalle erkek dedi. iki haftaya netleşir dedioğluşum olacak sanırım
Kızlar hamileliğin en başından beri temizligi eşim yapiyodu ama bugün kiyamadim bide oruçlu adam kendim yaptim çok da yoruldum sizler nasıl hallediyosunuz bu işi bi zarari yoktur umarım böyle yorulmanin
Başından beri kendim yapıyorum canım riskin yoksa yorulmaktan bişey olmaz ben dinlene dinlene yağtım hep bu ara çok şüküt enerjim yerine geldi ☺️
Kızlar bugün dayanamadım çok güzel bebek çantası aldım ayyyy çok mutluyum ya gecen hafta beşiktaş ayakkabılar almıştım bu haftada bebek çantası aldım vala biliyorum daha çok erken ama 3. Aşılamada bebeğimize kavuşunca insan erkenden heves ediyo inş hepimiz bebeklerimize sağlıkla mutlulukla kavuşuruz ...
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aynı anda mesaj atmışız görmedim canım... hiç tasalanma bende dayanamayıp bugün yaptım bunu .. Allahım ne mutluluktu.. Rabbim miniğinide senide korusun inşaallah..
Oluo demkkı yanlız olmadıgıma sewındım nolur kusra bkma hasta olmana sevnmiş gibi oldum😳😳 ama çok şükür yanlız değilim🙏🙏🙏
evimi ayarladım çok şükür günüm kötü geçti derken güzelleşti birden
kızlar merhaba 2-3 gündür yazamıyorum iş yeri çok yoğunda
ama geçmişi okucam tek tek..
ama moralim biraz bozuk gibi..özelikle tecrubeli annelerden yorum bekliyorum..
ikili testimizde down sendromu testi 330da 1 çıktı...sınır 250-300 müş sanırım..
sınırın üstünde ama sıtesttenibi..
doktor 300ün altında olsaydı 3 hafta sonra amniyosentez kesin yaptırırdım ama sana kalmış dedi...
50de 1 ihtimal çıkıp sağlıklı doğan çok bebek var dedi...
ama insan üzülüyor ister istemez...sizce napıyım?amniyosentez yaptırsam mı bilemedim...
sonuç ne olursa olsun bebeğim benimle olucak ama hazırlıklı olmak ya da rahatamak açısından..
kızlar malum ramazan ayındayız sizleri uyarayım dedim,bizim üçüz anneleri gurubun daki bir arkadaşa doktor sakın hurma yeme demiş ,hurma doğumu kolaylaştırıp rahmin kasılmasını sağlıyomuş, bu durumda bizler için erken doğum ya da düşüğe neden olabilir bilginize...fakat doğuma yakın yemek de çok faydalıymış doğumu kolaylaştırıyormuş yani aralık ayı gibi yemeye başlayın
Kızımda ikilide risk 1/200 çıktı. Doktorum istersen amniosentez yaptıralım dedi ancak burun kökü ve ense kalınlığı normal o yüzden sağlıklı olacağını düşünüyorum dedi. Yaptırmadım daha doğrusu eşim asla dedi herşeyiyle kabulümüz dedi. Üçlüyü yaptırdık oda sınırda çıktı tabi ben doğuma kadar tedirgindim. Şimdi 8 yaşında sapasağlam yavrum. Bu hamileliğimde yaptırmıcam dedim ama takip eden Prof yapıcaz dedi. Risk 1/11.000 yani gayet normal ama Buda engelli doğmayacağı anlsmına gelmiyor. Rabbim hepimize sağlıklı versin ama çok üzülüp bebeğini strese sokma. Doktoruna güveniyorsa onun önerilerinede güven. Bu bir olasılık testi. Yani senin haftanda,senin kilonda,free hcg ve appsi ve usg ölçümleri seninle aynı çıkmış 330 kadından bir tanesi down sendromlu bebek dünyaya getirmiş demek.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım geçirmediysen daha önce dikkat et
yapıyor canım kabız olunca iç anlarsın:) kırmızı olan
canım ben yalnızım sanıyordum benim annemde soğuktur kötü niyetinden değil bazı insanların mizacı öyle maalesef, kv görümcem bebek gibi baktılar şu on günde bana annemler ablamlar el gibi geldiler iki ablam annemde şimdi tatile geldiler, geçen dr risk yok deyince annemler gittim pişman oldum ben evde sürekli yatarken orda gezindim durdum söylemden oğluma bakan yok çok hareketli benim oğlum evde bahçeli haliyle tek bırakamam, malum oruç değilim mutfakta bir şey atıştıracaktım annemle ablam yemek yapıyor, ablama şunu uzat dedim biraz elinde fazla tutmuş ben akşama kadar tutarım tabi ne olacak diye laf soktu, bende kv görümce 10 gün baktı sen iki dk tuttun diye yoruldun mu dedim, maalesef bazen el daha candan oluyorbende eşimin ailesi için elimden geldiğince döktürüyorum hakkediyorlar çünkü
canım çok geçmiş olsun
ayyy al bir tane daha yok canım kimseden fayda yok sende ona bağır hadsiz sakın ezik durma, benim erkek kardeşimde öyle ağzının payını veririm ben ne haddine
canım moralinin bozulması çok normal ama inan bu testler çok ama çok yanılıyor doğruluk oranı çok az,mutlaka başka doktora git, oğlumda yaptırmadım şimdi dr zorla yaptırdı o kadar stresliyim ki anlıyorum seni, inşallah bebeğin iyi inanıyorum buna
normal canım
tabi sen bilirsin canım mutlu olmakta önemli:)
hoş geldin balayına ikinci trimester balayı zaten canım tadını çıkar
yok canım o dediğinin olması için bir kilo oturup yemen lazım öyle günde bir iki taneyle bir şey olmuyor korkmayın
Canım benim gerçekten can sıkıcı bi durumbence de başka bi doktorla daha görüş sonra kararını ver, olmadı şu yurt dışı kan testini yaptırırsın kafan rahat eder. Rabbim sağlıklı bir bebiş nasip etsin sana inşallah. Benim de çarşamba çıkıcak ikili testimin sonucu inan o kadar stresliyimki
Tatlim japonyadada yapilmiyor 2 li test . Sen gonlunu ferah tut . Allahin izniyle sapasaglim nur topu gibi bir bebisin olacak .
Kızlar hamileliğin en başından beri temizligi eşim yapiyodu ama bugün kiyamadim bide oruçlu adam kendim yaptim çok da yoruldum sizler nasıl hallediyosunuz bu işi bi zarari yoktur umarım böyle yorulmanin
canım iyiki yaptırmamışsın ikiliyi..canim bebegin her turlu seninle kalcaksa yaptirip yaptirmama konusunda icin nasil rahat etcekse oyle davran. ben stres olurum mesela dedigin benimde bebegim benimle kalir ama strese bogarim ikimizi kendimi bildigimden ikili bile yaptirmadim. rahat ederim ogrenirsem diyosan yaptir yok stres olurum diyosan iyi olduguna inan o sekilde devam et ama bence iyi bebegin oyle hissettim
Kpss zede oldum resmen o tarih neydi oyleee....bu arada okulun kapisinda annelerini bekleyen bebiklerle doluydu biride benim kızımdi yavrular şimdiden sinav stresini bizle yasiyorlar: ))
Ben bugün bebişime miniş miniş kıyafetler aldım teyzeleri... erken biliyorum ama .. Ne yapayım dayanamadım işte...ay ne zevkli iş o öyle.. Şimdi onlara bakıp duruyorum.. Allah bebişlerinizi de sizide korusun inşaallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?