aynı şekilde yumurtayı önceden de pek sevmezdim birkaç haftada 1 kez pazar kahvaltısında ancak. Ama şimdi hepten sevmiyorum zaten çok sevdiğim bir şey de kalmadı. başlarda öğlene doğru biraz ceviz yiyiyordum ve buna seviniyordum şimdi o da kalmadı. Bildiğin ufak iştahsız çocuklar gibi oldum neyi ne kulp bulsam da yemesem diye uğraşıyorum
yazınız gözüme çarptı bende ilk hamileliğimde gyno ferro sanol kullanmıştım ama bu sefer decevit yazdılar..umarım iyi bir ilaçtır bi çok arkadaşım kullanmış ve mmenun kalmışlar[sıze=3]
geçenlerde yazmıştım bununla ilgili, elevit'in ilaç sahibi firması bayer'e ulaştım oradan aradılar ve verdiler bu bilgiyi maalesef:26:
Mesajın linkini vereyim uzun uzadıya yazmayayım gene
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=708928&page=1402&p=35923995#post35923995
decavit adlı vitamin için baktım. Doktorum elevitin muadili dedi.
Koçak onunda sahibi. Koçak'ın kendi sitesinde decavit adlı vitaminde domuzdan elde edilen hiç bir ürün bulunmamaktır yazıyor.
Ama bayer kabul ediyor maalesef.
[/sıze]
Umarım memnun kalirsin rappunzelcim :) Ben de ücret yönüyle acaba gitsem mi diyorum çünkü Etimed in hem doğum hem muayene ücreti Koru'nun yarı fiyatı :)
teşekkür ederim canımmm
Rapunzelcim aranızın düzeldiğine çoook sevindim. Allah muhabbetinizi artırsın, inşallah büyük kırgınlıklar olmasın..
Ve bebişine maşallah sübhanallah. İnşallah testin sonuçlarıda temiz çıkar.
Evet üşütmeye dikkat etmek lazım. Hiç kusmayan ben geçenlerde üşüttüğüm bir gecenin sabahı çok fena çıkarmıştım
Oğluşunun ateşi dünküne göre daha düşükmüş. Allah acil lifalar versin bir an önce iyileşsin inşallahç
Birde senin kanaman vardı şimdi nasılsın?
Hoşgeldin aramızaa. Hayırlı uğurlu olsun bebişin. Allah tamamına erdirsin hayırla sağlıkla...
Günaydıııın
Benim günüm bugün çook geç aydı da
Dün yazdığımda eklemeyi unutmuşum :26: Ayran soda ve çay.
Çok demli, şekerli ve kahvaltıda içmem ama akşam keyif çayı içerim
Hayırlı uğurlu olsun yeni haftan
HoşgeldiiiiinÇok şükür yolculuğunda iyi geçmiş.
Kayınvaliden de iyi sanırsam. Allah daha iyi etsin. Dönmekle iyi etmişsin, keyif yap şimdi
Yaaa ben geçenlerde bir kaç gün bıraktım okumayı aman Allah'ım korkunçtu
Şimdi bile yarım saattir okuyorum, ki üstelik dün akşamdan beri okumamıştım
Bebi alış-verişi çoook güzel bir şeymişş
Ahhh maalesef okumak çoook zor oluyor, elden hiç düşürmemek lazım telefonu
Bende telefonla girmeyi hiç sevmiyorum
Benim doktorum yüzüstü yatabilir miyim diye sorduğumda; nasıl rahat ediyorsan öyle yat bir şey olmaz dedi.
Ki artık yüzü koyun pek rahat edememeye başladım
Çok geçmiş olsun geçer iltihap inşallah.
Çook sıcak. İnce çoraba bile tahammülüm yok, ama giymeyince de ayakkabı vuruyor ayağıma. Hemeen çıkarıyorum. Ben haftalardır cıbıl dolaşıyorum. Çok sıcak olunca bir şey olma bence
Oh oh maşallah sübhanallah. Darısı testin sonucuna inşallah hayırlı haberler verirsin bize.
O parmakları mı yoksaa
Her zaman çok yoğun olmuyor ama bende de oluyor. Bazen şaşırıyorum bazen regl olmuşum gibi geliyor. Ama her zaman değil.
Sanıyorum normal bir şey
Ben sağ ve sol alt çenede tamamen gömülü 20'lklerimi çektirdim ama kışın.
Bir ilaç kullanmadım öncesinde iltihap olmadığı için. Ama sonrasında kullanmıştım antibiyotik.
Hamilelikte nasıl olur hiç bilemiyorum Allah kolaylık versin. Çok fena bir şey şu 20'lik
Hayırlı haberlerle gel inşallah
Bizimde Allah nasip ederse Mustafa olacak ismi, ikinciye bir oğlumuz olursa ona Ömer istiyorum bende çok severim
Hayırlı olsun bebişin, arkadaşlar bulantı konusunda yardımcı olacaklardır.
Ama bulantıları, bebişler 3 ayı geçmesine rağmen devam eden arkadaşlarımız var
Eveeettt sadece dün geceden beri okumadım ama ne çoook yazılmış maşallah
Haydi hayırlı olsun. Temiz sonuçlarını alırsınız inşallah
Yasağınız mı vardı vahh vahhh
Geçenlerde yazmıştım bununla ilgili, Elevit'in ilaç sahibi firması Bayer'e ulaştım oradan aradılar ve verdiler bu bilgiyi maalesef:26:
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=708928&page=1402&p=35923995#post35923995
Decavit adlı vitamin için baktım. Doktorum Elevitin muadili dedi.
Koçak onunda sahibi. Koçak'ın kendi sitesinde Decavit adlı vitaminde domuzdan elde edilen hiç bir ürün bulunmamaktır yazıyor.
Ama Bayer kabul ediyor maalesef.
Allah gönlüne göre versin.
Rabbim çocuk sahibi olmak isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...
Çok eğlenceli amaaaAklım fikrim bebek eşyalarında
Gebelikte Vitamin Kullanımı
Hamilelik döneminde hemen hemen tüm vitamin ve minerallere olan ihtiyaç önemli ölçüde artar. RDA olarak ifade edilen günlük vitamin rasyonu değerleri gebelik ve emzirme dönemlerinde bu artmış ihtiyacı göstermektedir.
Daha önce kullanılan oral kontraseptifler kadındaki vitamin depolarının, başta folik asit ve B6 vitamini olmak üzere azalmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla hamile kalmaya karar verildiğinde genellikle vitamin düzeyleri yetersizdir. Aynı zamanda diğer önemli bir konu da kadın hamile kaldığını öğrendiğinde gebeliğin ilk 3-4 haftası geride kalmış olur ki bu dönem embriyonun gelişiminin çok önemli olduğu bir dönemdir. Dolayısıyla hamile kalmaya karar verildiği andan itibaren eğer vitamin ve mineral kullanılmıyorsa, kullanılmaya başlanması yararlı olacaktır. Emzirme sırasında anne sütle önemli miktarda vitamin ve mineral kaybeder.
Gebelik ve emzirme sırasında vitamin-mineral gereksinimlerinde artış ne kadardır
Dünyada kabul edilen, besinle alınması önerilen miktarlara (RDA) göre gebelik ve emzirme döneminde birçok vitamin ve minerale duyulan ihtiyaç artmaktadır (folik asit gereksinimi %120, demir ve D vitamini gereksinimi %100,vb. artar).
Bu artan ihtiyaçları besinlerle karşılamak çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Ayrıca bilindiği gibi ehkimler annenin alacağı kilonun belli bir miktarın üzerine çıkmasını da uygun görmezler, dolayısıyla bütün ihtiyacı besinlerle karşılamaya çalışmak annenin fazla kilo almasına da neden olabilir.
Hamilelik ve emzirme döneminde anne ve bebeğin sağlığı açısından vitamin ve mineraller neden önemlidir
Başta beyin ve omurilik gelişim bozuklukları olmak üzere bebekte görülen birçok doğumsal organ anomalisinin önlenmesinde önemlidir. Gebelik anemisinin önlenmesi için gereklidir. Hamilelikte sık görülen bacak krampları vitamin-mineral yetersizliğine bağlı olabilir. Hamilelikte, özellikle ilk üç ayda bulantı, kusma gibi semptomlar dengeli beslenmeye engeldir. Bu da zaten düşük olan vitamin-mineral depoları daha da azaltabilir.
Folik asit
Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, gebeliğin erken evrelerinde, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için mutlak gerekli olan bir maddedir. Embriyo, gebeliğin 2. ve 12. haftaları arasında yeterli folik asit alamazsa beyin ve omurilik ile ilgili anormallikler (nöral tüp defektleri) başta olmak üzere doğumsal gelişim bozuklukları görülme riski artar. Ayrıca kan yapıcı organların etkilenmesine bağlı olarak annede kansızlık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. www.saglikvegebelik.com
Demir
Demir, anne ve bebekte kan yapımı için gereklidir, ayrıca kasların yapısında ve enzim sistemlerinde yer alan yaşamsal bir mineraldir. Gebelikte artan demir ihtiyacı karşılanamadığında demir eksikliği anemisi ortaya çıkar. Bu gebelikte en sık görülen anemi çeşididir. Artan demir ihtiyacını karşılamaya yiyecekler yetmez bu nedenle demir içeren ilaçlar kullanılmalıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kansızlık riski arttığından, ilk dönemlerden itibaren uygun miktarlarda demir takviyesi önerilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hamilelik döneminde günde 60 mg demirin yeterli olduğunu belirtmektedir.
Kalsiyum ve D vitamini
Vücutta kalsiyumun çok büyük bir bölümü kemik yapısındadır. Pıhtılaşma mekanizmasında, kasların fonksiyonlarında, ve sinirsel aktivitede önemli rolleri vardır. Gebelikte artan kalsiyum ihtiyacı karşılanmazsa, annede kemiklerde zayıflama, bebekte ise gelişim geriliği ve nöbet geçirmesine neden olabilecek neonatal hipokalsemi görülür. Kalsiyumun emilebilmesi için, organizmada yeterli miktarda D vitamininin olması gerekir. D vitamininin eksikliği durumunda raşitizm ve osteomalazi gibi kemik hastalıkları ortaya çıkar.
Magnezyum
Tüm canlı hücrelerin en önemli katyonlarından biri olan magnezyum, kemiğin yapısında yer alır, damar tonusu ve kalp kasının kasılması gibi olaylarda kalsiyumla etkileşim halindedir. Kalsiyum kasları stimüle ederek kasılmasını sağlarken, magnezyum kasları gevşetir ve damarların genişlemesini sağlar. Hamilelikte gerekli miktarda magnezyum sağlanamadığında nöromuskuler bozukluklar (titreme, kramp, konvülziyonlar) görülebilir. Magnezyum desteğinin, hamilelikte sık karşılaşılan bacak kramplarını azalttığın gösteren çalışmalar vardır. Ayrıca magnezyum desteğinin, uterus (rahim) kasları üzerindeki gevşetici etkisi nedeniyle, erken doğumları ve düşükleri engellediği bildirilmektedir.
alintidir....
Selam arkadaşlar bende ocak 2015 annesi olucam kısmetse..2. Bebeğime hamileyim 13 aylık bir oğlum var 12 haftalık hamileyim..herkese sağlıklı sıhatli evlatlarını kucaklarına almalarını diliyorum..
amin tüm hamiş anneler için..hayırlı olsun canım. Kazasız olsun
ne yalan söyliim benim kalbim kızdan yanahayırlısı canım yaaaa akşam yazarım doktor ne dedi
gerçek mi diyonnnnnöğrenen varsa benim devletteki doktor niye 15-16 da gel dedi garanti olsun diye eralde :26:
ayyyyy umularımı artırdınız kızlar sizi seviyoyummmm
bana da söylesin kesin olmasa da söylesin noooooluuuurrrr
kızlar kendne hamilelik ya da kıyafet alan var mı??? ankradayım nere gideyim nerden alayım bilemedim :26::26:
nice yaşlara canım ya... Bu arada cebe net alayım dıyordum. Servisten aradılar 'köpeğin olam abla hattı değiştirme biz aynı paraya sana net veririz'dediler.. Kırmadım artık
Rapunzelcim aranızın düzeldiğine çoook sevindim. Allah muhabbetinizi artırsın, inşallah büyük kırgınlıklar olmasın..
Ve bebişine maşallah sübhanallah. İnşallah testin sonuçlarıda temiz çıkar.
Evet üşütmeye dikkat etmek lazım. Hiç kusmayan ben geçenlerde üşüttüğüm bir gecenin sabahı çok fena çıkarmıştım
Oğluşunun ateşi dünküne göre daha düşükmüş. Allah acil lifalar versin bir an önce iyileşsin inşallahç
Birde senin kanaman vardı şimdi nasılsın?
Hoşgeldin aramızaa. Hayırlı uğurlu olsun bebişin. Allah tamamına erdirsin hayırla sağlıkla...
Günaydıııın
Benim günüm bugün çook geç aydı da
Dün yazdığımda eklemeyi unutmuşum :26: Ayran soda ve çay.
Çok demli, şekerli ve kahvaltıda içmem ama akşam keyif çayı içerim
Hayırlı uğurlu olsun yeni haftan
HoşgeldiiiiinÇok şükür yolculuğunda iyi geçmiş.
Kayınvaliden de iyi sanırsam. Allah daha iyi etsin. Dönmekle iyi etmişsin, keyif yap şimdi
Yaaa ben geçenlerde bir kaç gün bıraktım okumayı aman Allah'ım korkunçtu
Şimdi bile yarım saattir okuyorum, ki üstelik dün akşamdan beri okumamıştım
Bebi alış-verişi çoook güzel bir şeymişş
Ahhh maalesef okumak çoook zor oluyor, elden hiç düşürmemek lazım telefonu
Bende telefonla girmeyi hiç sevmiyorum
Benim doktorum yüzüstü yatabilir miyim diye sorduğumda; nasıl rahat ediyorsan öyle yat bir şey olmaz dedi.
Ki artık yüzü koyun pek rahat edememeye başladım
Çok geçmiş olsun geçer iltihap inşallah.
Çook sıcak. İnce çoraba bile tahammülüm yok, ama giymeyince de ayakkabı vuruyor ayağıma. Hemeen çıkarıyorum. Ben haftalardır cıbıl dolaşıyorum. Çok sıcak olunca bir şey olma bence
Oh oh maşallah sübhanallah. Darısı testin sonucuna inşallah hayırlı haberler verirsin bize.
O parmakları mı yoksaa
Her zaman çok yoğun olmuyor ama bende de oluyor. Bazen şaşırıyorum bazen regl olmuşum gibi geliyor. Ama her zaman değil.
Sanıyorum normal bir şey
Ben sağ ve sol alt çenede tamamen gömülü 20'lklerimi çektirdim ama kışın.
Bir ilaç kullanmadım öncesinde iltihap olmadığı için. Ama sonrasında kullanmıştım antibiyotik.
Hamilelikte nasıl olur hiç bilemiyorum Allah kolaylık versin. Çok fena bir şey şu 20'lik
Hayırlı haberlerle gel inşallah
Bizimde Allah nasip ederse Mustafa olacak ismi, ikinciye bir oğlumuz olursa ona Ömer istiyorum bende çok severim
Hayırlı olsun bebişin, arkadaşlar bulantı konusunda yardımcı olacaklardır.
Ama bulantıları, bebişler 3 ayı geçmesine rağmen devam eden arkadaşlarımız var
Eveeettt sadece dün geceden beri okumadım ama ne çoook yazılmış maşallah
Haydi hayırlı olsun. Temiz sonuçlarını alırsınız inşallah
Yasağınız mı vardı vahh vahhh
Geçenlerde yazmıştım bununla ilgili, Elevit'in ilaç sahibi firması Bayer'e ulaştım oradan aradılar ve verdiler bu bilgiyi maalesef:26:
Decavit adlı vitamin için baktım. Doktorum Elevitin muadili dedi.
Koçak onunda sahibi. Koçak'ın kendi sitesinde Decavit adlı vitaminde domuzdan elde edilen hiç bir ürün bulunmamaktır yazıyor.
Ama Bayer kabul ediyor maalesef.
Allah gönlüne göre versin.
Rabbim çocuk sahibi olmak isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...
Çok eğlenceli amaaaAklım fikrim bebek eşyalarında
vay bala bak kardeş yaaa, ben heray 20 ödüyom sadece nete yanice yaşlara canım ya... Bu arada cebe net alayım dıyordum. Servisten aradılar 'köpeğin olam abla hattı değiştirme biz aynı paraya sana net veririz'dediler.. Kırmadım artık
gözün aydın cnm şimdiden mutlu yıllarakızlar annelemler ve ablamlar yarın izmirden geliyorlarhemde yarın doğumgünüm güzel şeyler bir araya geldi çoook mutluyuuuum
benim de kızdan yana :13::13::13::13:
Aynen canim ankarali da degiliz nerden geldi bu ataraman yirtik olsun zaten. Ultrason acildigi anda yana donukken bi anda ekrana donup bu hareketi yapti gel de sevme simdi bunu :)))
♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥
vay bala bak kardeş yaaa, ben heray 20 ödüyom sadece nete ya
gözün aydın cnm şimdiden mutlu yıllara
benimde benimdeeeee
Belki alınmakta hakkın vardır canım geçmişini, ilişkilerinizi bilemiyorum. Ama değer görmediğini düşünüyorsan sen de önemseme onları, şimdi böyle şeylere takılıp üzülecek zaman değil. Sen de kim varsa yakınında git beraber güzel bir yere akşam yemeğini ye. Canın ne çekiyorsa git keyif yap.Kızlar size birşey danışıcam. Ben Aydın'da ailemin yanındayım bulantım olduğu için yemek yapamıyorum izmirde kv hiç ilgilenmedi hep aç gezdim. Eşimle de hep tartıştık bu yüzden hep. Onlara tepki olsun diye de Aydın'a geldim 1 hafta olmadı daha. Dün görümcemin kızının doğumgünüydü maç var diye bugün kutlayacaklarımış. Yıllardır evde sadece pasta kesiliyordu bu sene izmir alsancakta lüks bir otelde iftar yemeği ile kutlayacaklarmış. Ben ise aydındayım. Şimdi alınmakta hakkım yok mu yoksa bu hormonlar yüzünden ben mi abartıyorum. Siz olsanız ne yapardınız ne hissedersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?