İlk canım bi de benim 11+3 senin çoktan hissetmen lazım aslında dinle bebeğini bence kesin hissedersin :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çok geçmiş olsun canım.benim annemde meme kanseri geçirdi ve malesef ilerlemişti fark edildiğinde, uzun bir tedavi süreci sonrası çok şükür atlattı. bende riskli gruptayım yani... hamile kalmadan önce ultrason ile bakılmıştı ve bir sorun yoktu. bu dönemlerde ultrason ile iyi sonuç alınabileceğini bilmiyordum. bir sonraki kontrolde doktoruma sorayım bilgilendirdiğin için teşekkürler.
bu arada bayanlar meme kanseri gibi rahim ağzı kanseride düzenli kontrollerle erken dönemde yakalanabiliyor.ben evlendiğimden beri düzenli jinekoloğa gitmeme ve bir düşük yaşamama rağmen yıllarca hiç bir doktor smear testi istememişti geçen yıl ilk defa yaptırdığım smear testinde kanser olmama ramak kalmıştı.CIN3 teşhisiyle leep operasyonu geçirdim. o zaman bu testi yaptırmadan hamile kalsaydım muhtemelen kansere çevirecekti..
neyse çok uzattım ve bebiş topiğinde can sıkmayayım daha fazla, en azından yılda bir kez meme kontrolü ve smear testi mutlaka yapılmalı arkadaşlar. lütfen ihmal etmeyelim . annelerimizi de uyaralım bu konuda.erken teşhis hayat kurtarıyor gerçekten.
benim operasyonu yapan doktor ingiltere'de çalışmış bir süre ve oradayken gebelikte bakıyorlarmış.söylediğine göre yükselen hormonların etkisiyle eğer kansere dönüşme riski olan hücreler çok daha hızlı şekilde kanserleşiyormuş.yani süreci hızlandırıyormuş. ben hastalarımda gebeliğin sonlarına doğru smear alıyorum ama türkiye'de yaygın değil demişti. bu gün gittiğim doktor gebelikte smear bakılmaz dedi. şu an devamlı gittiğim doktorum ise bu konuda yorum yapmadı ama ilerleyen süreçte mutlaka soracağım.özellikle doğum normal mi sezeryan mı olmalı konusunda smear sonucu önemli olacak araştırdığım kadarıyla..
yine fazla uzattım galiba
sagol canım benim.benim oğluş gece gezmesini cok sevecek geceleri piyasaya çıkıyor.birden cok gelinim olacak:):):):)Hayırlı akşamlar hanımlaar
Bu sefer biraz atlaya atlaya okudum maalesef
Bugün benimde hiiiç ama hiiç keyfim yok
Sebebi deyok, halim hele hiiç yok.
Bütün gün yattım ara ara uyudum, uyandım. Dünya kadar işim var hiçbir şey yapamıyorum.
Gene uzanacağım herhalde.
Yazmadan kalkacaktım bilgisayarın başından ama gene dayanamadım selam vereyim dedim
Süt pompası konuşulmuş. Yakın zamanda almayı düşünüyoruz.
Ateş ölçer, süt sağma makinesi, soğuk buhar makinesi önceliklerimiz.
Bir an önce alıp kurtulalım masraf çok nasıl olsa
Benim evim ara daire ve merkezi ısıtma. O yüzden kışın evimiz neredeyse anormal derecede sıcak oluyor.
Ve aynı zamanda da kuru. Soğuk buhar makinesi bize şart o yüzden.
Lansinoh hakkında her yerde çok iyi yorumlar var. Philips te olabilir. Ama biri Philips tekli, Lansinoh 2'li.
2 göğüs aynı anda sağılınca, vücut ikiz bebek var diye fazla süt üretiyormuş
Ben çalışmıyorum ama bence gerekli bir eşya. Bir yere gitmek gerekir, babasına bırakmak gerekir
Ve sütü arttırmada da çok faydası olduğunu söylüyorlar. Bakalım göreceğiz inşallah neymiş
Ama marka konusunda kararsızım çok:18:
Doktora gidip gelen arkadaşlar; hepinizin hayırlı olsun. Sonuçları alan arkadaşlar; hiç birimizin sonucu %100 değil.
Sadece risk faktörü tahmini. Ne olur üzmeyin sıkmayın canınızı. Allah'ın izniyle hepimizin evlatları sağlıklı hayırlı olur inşallah..
Mrssuperfine kızmıııışHayırlı uğurlu olsun inşallah.
Mssdely o iki foto arasında nasıl bir fark var öyleMaşallah sübhanallah
ben rahim ağzı kanseri aşısı oldum canım yüzde 75koruma sağlıyormuş.tabii hersey Allah'ın taktiri .büyük geçmiş olsun arkadaslar,Allah annelerinizi sizlere bağışlamıs.benim ailemde kanser geçmişi olan yok ama kimin ilk olacağı da bilinmez önlem şart
Uzatmak ne demek canım, çok faydalı bilgiler bunlar. Bu arada sana da geçmiş olsun dememişim. Çok geçmiş olsun, inşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsın. Ben de doktoruma soracağım pazartesi günü, cevabını yazarım gelince.
benim operasyonu yapan doktor ingiltere'de çalışmış bir süre ve oradayken gebelikte bakıyorlarmış.söylediğine göre yükselen hormonların etkisiyle eğer kansere dönüşme riski olan hücreler çok daha hızlı şekilde kanserleşiyormuş.yani süreci hızlandırıyormuş. ben hastalarımda gebeliğin sonlarına doğru smear alıyorum ama türkiye'de yaygın değil demişti. bu gün gittiğim doktor gebelikte smear bakılmaz dedi. şu an devamlı gittiğim doktorum ise bu konuda yorum yapmadı ama ilerleyen süreçte mutlaka soracağım.özellikle doğum normal mi sezeryan mı olmalı konusunda smear sonucu önemli olacak araştırdığım kadarıyla..
yine fazla uzattım galiba
Benim doktorum gebelik muayenesine ilk gittiğimde baştan aşağı kontrol etmişti heryerimi canım. Göğüslerde kitle varmı, tiroid varmı ultrasonla bakıldı. Sonra rahim ağzı kanseri riskine karşı smear testi de yaptı. Bence gebelik başında her doktor bunu yapmalı
biraz değişiyorsun canım.ben zaten arsız biriydim,itiraf ediyorum tek cocuk olmanın payı büyük:)daha Arsız oldum.ama normalde de sinirli yapım yoktur herşeyi şakaya vurdururum hala aynıyım.kendinle dalga geç valla süper hissediyorsun canım.kendine küfretmekten çekinme derdi rahmetli babam:)Kızlar ben ne yapıcam çok alınganım, her lafa alınıyorum aslında bu ben normalim ama ailem bi tuhaf olduğumu söylüyor, ben değişmedim aynı merveyim. Eşim desen onunla alakam yok hiç anlaşamıyoruz beni hiç anlamıyor, bi tek ben mi böyleyim ? yoksa gerçekten de değiştim mi ?
Kızlar ben ne yapıcam çok alınganım, her lafa alınıyorum aslında bu ben normalim ama ailem bi tuhaf olduğumu söylüyor, ben değişmedim aynı merveyim. Eşim desen onunla alakam yok hiç anlaşamıyoruz beni hiç anlamıyor, bi tek ben mi böyleyim ? yoksa gerçekten de değiştim mi ?
bende aynı durumdayım. normalde de çabuk ağlayan bir tiptim ama şimdi çok fenayım.hatta öyle ki başlayınca durduramıyorum kendimi hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.
ve çok gerginim, bir anda sinir patlamaları yaşıyorum. normal heralde bunlar çevremizin bize karşı anlayışlı olması lazım
Ben 7. Haftaya kadar öyleydim, çünkü önceki iki gebeliğimde 7. Haftayı görememiştik. Ama 7. Haftayı atlattıktan sonra bi rahatlama geldi. İlk haftalarda asabiyetimden işyerimde çakanlar olmuş. Bu kız çok sinirli, hamile mi acaba diye konuşmalar olmuş. Bi de şimdi kimseye çaktırmiycam diye çok mutlu ve yumuşak davranıyorum😄. Bi de işyerinde içime doğru öğürüyorum gizli gizli😄😄😄.
valla iyi sabretmişsin bu kadar.bende bu defa ilk 3 ay kimselere söylemem diyordum ilki benimde düşük olunca.. ama yine dayanamadım 2 aylıkken herkese söyledim.
şu an yemek sonrası acayip şiştim yine.. sabah aç karnına deneyeceğim canım inşallah bir an önce hissederim. teşekkürler ilgine
Ne demek canım ama karnın şişken daha iyi akşamda dene bence :)
Ne demek canım ama karnın şişken daha iyi akşamda dene bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?