2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım dert etme boşver yapabildiğin kadarı ile yap benim ev 2 haftadır uçuyor ki kimin umrunda hafta sonu eşime süpürttüm bende sildim de biraz temizlendi ama yine battı işte

bende bugün kendi dolabımda işe yaramayan kıyafetleri çıkararak baaşladım işe şimde de perdeleri atıp camlara girişcem inş rabbim yardımcımız olsunm sonrada elektrikli tutarım iki oda bir banyoyu bugün
yarın mutfağı hallederim diğer camları da cuma hallederim o perdeleri eşim asar onlar zor çünkü
Zor ki ne zor canım, sende dikkat et cam silme canım o riskli oluyor

günaydın kızlar.. temizlik konusu bende de yara :KK43: haftasonu eğitimlerim vardı hiç biyeri elleyemedim doğru düzgün. h.içi zaten 8 de geliyorum eve yemek ye topla 9. sora da bi köşeye sızıp kalıyorum zaten. e bu hafta da bayram. kayseriye gidecez. ama ben daha kıyafet bile hazırlamadım. bu akşam onları yıkayıp çantamı yavaştan hazırlamam lazım. temizlik bayramdan sonraya kaldı :mad:
tatile mi canım, boş ver temizliği o zaman:)

kızlar bu şeker yüklemesi konusunda aydınlatırmısınız beni.Tamam akşam belli saatten sonra bişey yemicez sabah aç gidicez.İlk kan alcaklar açlık şekerine sonra o kötü şeyi :KK45: içtikten 1saat sonra tokluk şekerine bakıcaklar.Peki bu ilk alınan kanın sonucu malum öğleden sonra çıkıyo.ona göremi bize gramaj ayarlancak.yani ben ilk kanı verdikten sonra sonuca göremi içeçeğim o_O
doktoruma sormadım çünkü kan uyuşmazlık testi yaptırdım sonucu gösterirken sorarım dedim oda negatif çıktı gitmeye gerek duymadım ( doktorla o şekilde konuşmuştuk )
Detaylı sonucunu gösteririm ozaman sorarım dediydm doktorum eğer ordan birşey demezlerse temizse buraya kadar yorulma dedi. ( üniversite hastanesind yaptırdım profesör temiz dedi geri doktoruma gitmeye gerek duymadım )
şimdi iyicene kafam karıştı bu 50 gr. 75 gr.100 gr mı görünce.
Bu arada ben dvlet hastanesine gidiyorum ama illaki prosedürleri aynıdır yaa :mad:

kandaki şekerini küçük bir makine var parmağının ucunu delip hemen onunla ölçüyorlar anında sonuç alıyorsun, görmüşsündür belki şeker hastalarında evde de bulunur o cihazdan. Kaldı ki doktorun kaçlık isterse şeker yüklemesini ona göre yapıyorlar kandaki şeker sonucuna göre değil.

hoş geldin canım...:KK19:

Benimde ilacım bitti gitmeyi düşünüyodum ama benim kocam derdin başka diyo :p evet ilaç bahane kaç gündür gidicem ilaç yazdırmaya sağlık ocağına gidelim dedi yok dedim olmaz ama doktorumda yokmuş orda başka doktorada gidemedim kaldı yani mecburen eczanedn direk alcaz.yada sağlık ocağından.
bu temizlik işi valla bugün öldürdü beni.camları sildim perdeleri yıka as,balkonu yıka derken ölmüşümde haberim yokmuş. o_O
Aslında cam silme işini 2 ye bölmeyi planlıyordum birde çok silmeye bayılıyırım ya dış balkona gittim pimapen yaptırdım :mad:
bi ev kadar cam da orda var :KK43:
başlamışken bitsin dedim ama bende bittim
Daha mutfak dolabı.buzdolabı,ev silinip süpürülcek,koltuk örtüleri yıkancak :KK11:
eşimde 4 te gidiyo işe o gündüz evdeyken resmen tembel oluyorum 11.00 12.00 arası kahvaltı yapıyoruz :KK60:
o evdeyken yapasım gelmiyooo :KK16:
bayramdan sonrada bebeğimin kalan eksiklerini tamamlamayı düşünüyorum tabiki doktordan son bir kez daha kız cevabını aldıktan sonra :KK28: :KK68:
umarım mutfak dolaplarını silmek için tepelere çıkmıyorsundur.. çok dikkat et .. geçen gün tencere almak için sandalya tepesine çıktım az daha düşüyordum .. bir daha asla yapmammm....

tatile mi canım, boş ver temizliği o zaman:)
evet tatile ama bunun bi de dönüşü var :( zaten bi sürü kirliyle geliyoz. bi de (boşa heveslenmek istemem ama olur da) bebişe bişiler aldılarsa onları yıkaması ütülemesi yerleştirmesi oo :D neyse allah sağlık versin yavaş yavaş yaparız inş

İyi gecelerrrr..... Cee ee... Nasılmıs bakalım bnm güzel annelerim... Masallah cok güzel konuslmus bugun...
Hepsini tam okuyamadım.. Basım dönüyo..
Suan aclıktankwndimi mutfakta yemek yerken bıldum... Nideeeeem...
Kızlar mutfagımı temizledim ya bnden pasası yok... Miss miss varya bayılıyorum...
Bimin güldal yag sökücüsünw bayılıorum... Avizelere dolap kapaklarına içe dısa aspretöre hep onu kullandım... Cok güzek emin olun...
Mutfagımı en son doguma yakın yıne dip köşe silerim yeter... Zaten huyumdur gunun sonunda mutfak dolabımın dısını yag sökücüyle guzelce silerım.. Fazla işim çıkmaz... En cok zamn harcadıgım yer fırın ocak aspıretpr bölümü gerısı zaten miss miss...
Dun kışlıklarımı cıkardım... Guselll bi yıkadım.. Kurudular ütü yapıp yerleştrdım... Amaa gıcır gıcır... Sıkır sıkır... Cam dolabımı sildimm guselce ...
Nevresımlerımı degıstrdım...
Evi havalandırdım bugun... 2 3 gundur yagmurdan sdolayı acmamıstım pek camı...
Ben bayramda sonra baslıcam ewıme.. Plan yaptım ona göre yapıcam...
Cok sevıyorum evımle ugrasmayı... Bana enerjı katıyo bililer yapmk.. Bazen tembellik vuruyo o gun içim bayılıyo sanki...
Bugun aspirixle kapılarımı sildimm... Amb Allhım kapıların yanından gecerkn zırt bırt bakıyorum ......
Şimdide heryerı gırgırladım... Düzelttim... Camasırlarımı astım...
Uykun yok... Kardeşime eliş yapıyodum ya diger havluya geçtim... Uzatcam ayaklarımı dayıcam sırtıma yastıgı ohhh... Acarım tv yı.. Artık neolursa...
Bevişimle kınusurum arada.. Suanda kıpır kıpır masallah...
Kızımda uyuyo..herifimde yattı.. Keyif bnm arkadas: D

Mutfak dolaplarını nasıl sildin arkadaşım, mutfak dolapları bana bakıyor ben mutfak dolaplarına. Geçen ayda yılda bir gelen abla temizlikten kalan vakitte dolapları dıştan silmiş ama şimdi gözüm dolapların içinde. Geçen kurbanda iç dış silmiştim tertemiz olmuştu sonrada tam yapsam falan derken hamilelik girdi kaldı. Dolabı dıştan silmek kolayda içten silmek her şeyi çıkar sil koy birde dolap tepelerinde:63:. Artık doğuma doğru çağırıcam abla yapsın bütün dolapların içlerini ama yabancıya da öyle iş yaptırmayı hiç sevmem anneme desem o da oralara çıkacakta düşer flno_O.
Bu arada birde çalışıyorum, işim yaş yani. Doğumdan sonra bakacak insan henüz çıkmadığından ocak başına kadar çalışsam kalan iznimi çocukla geçirsem istiyorum ama kısmet artık.Bazen hayat ne kadar zor demiyor değilim:mad:

İnşallah atlatırsın. Pazartesi benim de şeker yüklemem vardı ama 75 lik , senin neden 100 istediler acaba ? benim 75 olmasının sebebi başta kilo almayıp 1 ayda 4 kilo almamdı gizli şekerden olabileceğini düşündüler ama değilmiş öğrendik. sana da geçmiş olsun
Sagol canim bana once 50 lik yapildi yuksek cikti bikac gun sonra 100 lük yapildi

Biri temizlik mi dedi :) Çılgınlar gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin;)

şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen var mı arkadaşlar?

-ailemde şeker hastalığı yok.
-her gün en az yarım saat yürüyorum.
-şekerle tatlıyla hamur işleriyle çok çok haşır neşir değilim. daha da azaltmayı düşünüyorum.
-hamileliğin başında (3. ay gibi) açlık tokluğa baktık gayet iyiydi.
-hamileliğim boyunca 3-4 kilo aldım.

şeker testini yaptırmak istemiyorum. ama yine de içim rahat değil çok kararsızım... :KK43:
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
kendin takip et bir şakar cihazı alıp ben öyle yapıyorum.. bu arada diyet te yapıyorum.. dikkat etmediğimde yüksek cıkıyor çünkü:(

Biri temizlik mi dedi :) Çılgınr gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin:KK66:
Temizlik yapa yapa erken dogurmayasında canım...Masallah sana ama bu kadar yorma kendini..

bende cnm çok kararsızım,senin maddelere ben çok fazla uyamıyorum sayıyım hatta
-sadece babannemde şeker vardı annem babamda yok
-hergun hiç yürümuyorum ama avm lerde en az 2 saat geziyorum :)
-şekr hamur işi yemiyorum,aşermıyorum çokda yemedim ama olunca hiç afetmem yerim
-hamileliğin başında benimde açlık tokluk gayet iyiydi
-hamileliğim boyunca 9 kg : ( aldım

dr um dün yaptırmam gerektiğini canan hocayı asla hiç bir dr un kabul etmediğini,kötü birşey olsa biz bunu size neden yapalım dedi,kafam çok karıştı,cana hocayada şu yönde çok katılıyorum sanki diyor şeker çıkınca bir önlemi var,ilaç verilmiyor bişi yapılmıyor,diet veriliyor demeside çok mantıklı gelio,bide gebelikte zaten şeker çıkar diyor hormonlardan ötürü,zararlarınıda sayıyor bebeğe şeker yüklemesi sonucu olanları,ayy valla ne bileyim çok kararsızım ya : ( dr um istedi,yaptırmadım dersem kızar,yaptırdım deyip yaptırmasam mı,yaptıran arkadaşlarda çok var,ne diyorsunuz kızlar ya ,ona göre perşembe yaptırcam
bende yaptırmadın.. dr um beni azarladı .. kendimizin doktoru olmayalım dedi.. birde ben hemşireyim.. bilmiyor olsam neyse.. aynen öyle ..şeker çıksa zaten diyet veriyorlar.. ben diyet yapıp şekerimi kendim takip ediyorum.. hayırlısı bakalım.. bende 5 kilo aldım toplamda ..ama hem sağlıklı şeylerle .. hiç tatlı yemedim 25 haftadır :(

Kizlar bu şeker konusu cok hassas bi konu şöyleki benim hayatimda hic seker yok tatli pasta türü seyler ayda yilda bir denk gelirse yerim ama annemle babamda var bende hic yaptirmak istemiyordum ve canan hocama katiliyorum o ictigimiz seker beni cok kötü yapti 2 gun kendime gelemedim bas donmesinden ve mide bulantisindan, şekerim yüksek cikti 15 gun diyet dusmesse insüline baslicam gelelim diyet konusuna mesela kahvaltida 1 kibrit kutusu peynir domates salatalık baska yiyecek yok ara ogunde 1 bardak sut oglede et yada sebze ara ogun 1 meyve aksam yine et yada sebze ara ogun yogurt sut ya da 1 kepekli bisküvi yani bu diyet beni doyurmuyor ve ben cok halsiz dustum yani diyecegim diyete de cok güvenmeyin surekli hareket halindeyim ve acikiyorum diyetin disina çıkmak istemiyorum bu sefer halsiz düşüyorum uzatmayim yani siz bilirsiniz sadece diyetle duzenlerim ne olacak ki demeyin tedbirinizi alin

Günaydın herkese kızlar
Cumartesiden beri hastayım pazartesi salı raporluydum bugün geldim işe ama yine de halim yok :cry:
Zaten çok ağır geçirirdim ben hastalığı acile gittim hiçbişey veremeyiz sadece ateşin aolursa parol al dedi o kadar
rapor verdi anneme gittim yattım sadece mandalina ve ıhlamurla ne kadar geçerse

Back
X