2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
ah ah valla 2,5 sene oldu ilk kızımda yaşadıklarım . ama hiç unutamam . acistiyorm yaptım normal doğum sancım falan yoktu . yani şoktaydım bir nevi. gece 24:10 doğum yaptım normalde 1 gün hastanede kalma hakkım vardı. rahat edemem diye sabah 10 da yani doğumdan 10 saat sonra hastaneden çıktım eve giderken yatacağım yatağı hayal ediyordum ki. ne göreyim eşimin akrabalarından yaşça en büyük olanlar çoktan gelmiş bile . o an yüzm düştü bunu anlayan kaynanam neler yaptı bana ki öbür dünya da elim yakasın da . o zaman 2 mart tam grip mevsimi çocuk doktoru . en yakın akraba annene dede hala teyze dayı amca bunlar neyse de diğer akrabalar en erken 20 gün sonra gelsin . bebek mevlüdünü de kırkı çıkınca yap çok kalabalık oluyor konu komşu diye . ilk bebek zaten nasıl bakıcam diye korkuyorsun . doktorda söyleyince bende taktım kafaya eşimde duydu söylenenleri . bende annene söyle dedim . sırf bu yüzden kavga çıktı evde annesi kırkı çıkan bebek koca cocuk oluyormuş mevlüt olur muymuş kendi kızına 4. gün mevlüt yaptı. sütüm kesildi yemin ederim . o kadar ağladım ki . anneannesine sütüm kesildi dedim üzüntüden ne var ki beni üzüyor bukadar dedim . bana dediği laf üzüntüden süt kesilseymiş kocası oldugunde bebeğini emziremezmiş. offff. daha bu pazar kavga esnasında kaynanam sen bizim akrabaları istemdin diye söyledi . hala kafasında paranoyak valla .
Ah canım yaa yani yuhhh onlarada insaf be ! Tamam belki sen bir şey yapmıyorsun evdekiler yapıyor ama insan biraz sakinlik huzur istiyor.Neden insanlar bu kadar anlayışsız bazen yaa.

Kizlar
Biraz önce anneme puding yerine çikolata sos vermisim. Pişirince fark ettik. Çikolata sosla ne yapabiliriz ?

Eflaalll:)
Kendim bebişimi görmüş kadar sevindim valla oh çok şükür:) nasılmış kuzun abisi de Gördü mü Kardeşini?

KIzlar ev temizliği colk zor geliyor artik..kocamla yaptik hattq brn oyle cok seyde yapmadım ama suan basimi kaldiramiyorum cok kotu oldum..yok bem hicbinis yapamayacak duruma gelmisim simdiden valla

aliexpresten ürün alanlar benim sistemde çin sonrası hava ile posta yazıyor birde takip numarası var orada yani kargoya verildimi anlamadım bu siteden hiç bişi inş yola çıkmıştır 10 gün oluyor alalı çünkü sonra türkiyede hangi kargo teslim ediyor bilen varmı birde
Ptt kargoyla yaklaşık 1 ayda geliyor canm :)

çok beğendimmmmm rengi nasıl yaptınız acaba mavi renkte yapılırmıki???
Gida boyasi ile oluyor,kurdanin ucunu toza batirip yarim litre kolonyaya batirip cikartiyosun

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    174,8 KB · Görüntüleme: 89
Merhaba kızlar cok canim sikkin doktorum b12 ve ferritin testlerini yaptirmami istemisti sağlık ocaginda yaptırdım sonucunu watsaptan yolla dedi yolladım. Sonuclar dusuk igne yazacagim dedi bende sağlık ocagindaydim burda yazdirabilirmiyim diye sordum bir kaç soru daha sordum beni aradı 10 dk sonra bana bu kadar soru soracaksaniz arayın ben her zaman musait olamıyorum sonuçta dedi kusura bakmayin dedim sorduğum soruyu cevapladı ben konusuyordum tlf suratıma kapattı kala kaldım öyle çok sinirlendim ya .böyle bir terbiyesizlik olurmu kendisi dedi bana birsey olursa watsaptan yaz diye çok üzüldüm sinirlendim bir daha gitmek istemiyorum o doktora . Ben mi abartiyorum sizce haksizmiyim ?

Canım ben nevresimi önceden almıştım nevresim ölçülerime göre de yorgan diktireyim diyorum.biraz geniş diktireceğim uzun süre kullansın diye.

Canım benim ilk araştırdığım ve en çok önem verdiğim bebek eşyası arabasıydı,okadar çok gezdim araştırdımki anlatamam.benim için en önemli özellik hafiflik,kolay katlanma,pratiklik..çok araba denedim ama sana tavsiyem bunlara öncelik ver,dışarıda çocukla yalnızken kimsenin yardımı olmadan rahat kullanabilmelisin.ben chicconun liteway plus modelini çok beğendim fiyat uygun ve pratik.onu düşünebilirsin,ileride baston almana da gerek kalmaz.ben nunayı tercih ettim içime en çok sinen oydu.inanılmaz hafif hamile halimle bile kaldırdım katladım çok pratik.

Herkese günaydın anneler:))

Rüya manyağı olma sebebimiz artık bebeklerimizin de rüya Görüyor olması olabilirmiş:)) onlar da birer küçük insancık işte :))

Sılacım hayırlı olsun isminiz ve Allah yardımcın olsun valla gurbette 3+1 erkekle uğraşmak zor iş Allah yardımcın olsun :KK43:

Yok canım üşümez genelde yan korumaları sert bambuya sepete vs örtüyorlar var Çarpmasın diye üşümesin diye değil.. Uyku seti Şart değil ama her şey heves işte:))

Larkincim Hoşgeldin ve büyük geçmiş olsun hem sana hem eşine:KK43:
Duvar kağıdı işe ilgili yazacaktık modoko keyap ve imç unkapanında çok uygun Şeyler var. Biz önce keyap tan Pahalı bir şey aldık sonra Allahtan adamların elinde yokmuş iptal ettirdik İmç den çok uyguna aldık. Rulosunu da 20tl işçilikle yaptı biz uğraşmadık zaten yaralamayız da.. Sizin de işleriniz gel de olsa rastgitmiş çok sevindim :)
Çok geçmiş olsun stres yapma yorgunluk da yoruyor insanı ... Dikkat et kendine...

Ah ben de pamuk yaptırmak istiyorum yüne alerjim var pamuk yatağı olsun istiyorum ama nasıl uğraşacağım artık bebek doğup 6-7 aylık olup da yorgan kullanmaya başlayınca yaptırırım inş..

Allah yardımcın olsun canım.. Herkesin dediği şey keşke erken izin almasaydım sonrasında çocuğumla kalsaydım.. Sen de sık dişini sokabildiğini kadar..

Iki doktora gittim biri Prof. En iyi ilaç bol ılık su sadece bu dedi:KK43:( bitki ilaçları da toksin üretir vücudunda daLa yüklenme hamilenin dedi.. Suyu tavsiye ederim canım arada bal pekmez kaşıkla..

Canım maclaren çok pratik ablam kullanıyor ve çok memnun. Gözümle de görüyorum onu tavsiye ederim. Ama ben stokke alacağım neye dikkat ettin dersen heves işte renklerine tipine vuruldum:))

Ebrucum mide yanmasından mı acı acı kustun acanba? Galeta falan atıştırsaydın tansiyon şeker de oynamış olabilir mi çok dikkat et kendine geçmiş olsun:KK43:(

Aman canım Allah kolaylık versin büyük geçmiş olsun inş tekrar olup da seni korkutmaz..

Canım bence olması gereken bu zaten ama işin içine bebek veya evlilik oldu mı hep abartılıyor diyorlar bunu al gel gitsin olmadı içine bir de Sünger koyarsın fileler bazen uyumlu olmayabiliyor:KK43:(

Çok teşekkür ederim yorumunuz için tavsiye ettiğiniz modelleri arastiracagim :)

Merhaba kızlar cok canim sikkin doktorum b12 ve ferritin testlerini yaptirmami istemisti sağlık ocaginda yaptırdım sonucunu watsaptan yolla dedi yolladım. Sonuclar dusuk igne yazacagim dedi bende sağlık ocagindaydim burda yazdirabilirmiyim diye sordum bir kaç soru daha sordum beni aradı 10 dk sonra bana bu kadar soru soracaksaniz arayın ben her zaman musait olamıyorum sonuçta dedi kusura bakmayin dedim sorduğum soruyu cevapladı ben konusuyordum tlf suratıma kapattı kala kaldım öyle çok sinirlendim ya .böyle bir terbiyesizlik olurmu kendisi dedi bana birsey olursa watsaptan yaz diye çok üzüldüm sinirlendim bir daha gitmek istemiyorum o doktora . Ben mi abartiyorum sizce haksizmiyim ?
Yok canım bnm sen ne abartıcaksın.. Hem bişi olursa yaz diyip hmde öle fırclamaması lazım.. He müsait olmayabilri o anda ama bunuda güzel bi dille acıklayabılır.. Boswer sen üzüzlüp gerilme.. Dr larda birsürü insanlarla ugrasıyo.. Belki canı cok sıkılmıstır istemeden seni kırmıs olabılırde.. Sıkma canımı sen canı.gitmek istemessen gitme dr ada ama böle stres yapma

Kızlar dün oturma odaö bugun misafir odam temizledim.. Şükürler olsun.. Yatak odamıda toparladım.. Zaten herhafta dolapların içini silerim sirkeli suyla falan
Beşigimizide kurduk.. Yatak. Odam küçük olduu için otellerdeki gibi tam ucuucuna yaptık.. Güsel oldu ama..
Şükür büyük işlerim bitti..
Doguma yakın camları perdelerı hallederım askımla.. Oldu bitti inş..
İnş oghluma hazırlıgım baslıcak şimdide

Canim doktor CoK terbiyeaizlik etmiş. Hem cep numarasini verip hem neden rahatsız olmuş ki
Haklisin bozulmakta

Kızlar dün oturma odaö bugun misafir odam temizledim.. Şükürler olsun.. Yatak odamıda toparladım.. Zaten herhafta dolapların içini silerim sirkeli suyla falan
Beşigimizide kurduk.. Yatak. Odam küçük olduu için otellerdeki gibi tam ucuucuna yaptık.. Güsel oldu ama..
Şükür büyük işlerim bitti..
Doguma yakın camları perdelerı hallederım askımla.. Oldu bitti inş..
İnş oghluma hazırlıgım baslıcak şimdide
Ohhh ne güzel misss olmuştur evin. Bacagin yanmisti sanirim nasip oldun canim ?

çok şirin gözüküyor ya, ben de mi yapsam ki :D

teşekkür ederim canm çok kolay yapabilirsin

kızlar benim bebiş iki gündür daha az hareket ediyor... :KK43:( ne yapsam bilemedim.. çok korkacak bir şey yoktur daha cuma günü doktordaydım ama ne bileyim işte off o_O

canım kesin ters dönmüştür benimki öyle çok az hissediyorum alttan alttan tekmeliyo bazen ayakları yukarıda iken çok hissediyordum

insanlara bu konularda bazen çok sinir oluyorum.İnsanlar daha yorgun argın hastaneden geliyorlar peşi sıra misafir geliyor, bir durun veya keşke anahtar verseydik bizden önce gelseydiniz diyesi geliyor insanın. Hastaneden sonra en az 4-5 gün müsaade edilmeli(ben aylar sonra gidebiliyorum o ayrı mesele).
Kızdığım bir diğer konu loğusa evine resmen gün oturmasına gider gibi bir gidiyorlar 3-4 saatten önce kalkmıyorlar ne ikram edeceksin şaşırıyorsun çaylar kahveler pastalar loğusa şerbeti burada maksat zaten insan saymak değilde kendini eğlemek ağırlattırmak gibi oluyor, ev sahibi zaten rahatsız o anacıkların yanakları kıpkırmızı oluyor hizmet etmekten.
Son olarak o 3-4 saat içerisinde her şeye karışmaları o öyle değil böyle o nasıl bu nasıl... yaaa sana ne bi git sorduk mu söylüyorsun o kadar biliyorsan hasta evinde bu kadar durulmaz önce onu öğren.
Neyse durduk yerde asabiyet yaptım ama çok içli dışlı, insanların hayatına müdahil olmayı sevmiyorum ve benim içinde aynı şeylerin düşünülmesini istiyorum. Loğusa evi bir nevi hasta evidir ziyaretlerin geç ve kısa olmasına ve hatta çok yakın değilse telefonla tebrik edilip varsa mevlütte tebriğin yapılmasını tercih ederim.

en çok korktuğum şey bu:KK17:

Kızlar büyük kuzum hasta ateşli onu hastaneye götürdük gitmişken bende muayene oldum sancım vardı iki gündür, benim minikte ters dönmüş ayaklara aşağıda olduğu için tepiyormuş bir güzel o ağrı yapıyormuş, sonunda gördüm kuzumu çok mutluyum hamdolsun

hem geçmiş olsun hem gözün aydın çoook sevindim benimkinin de ayakları aşağıda :KK43:

merhabalar kızlar .. uzun uzun aralardan sonra cok nadir girebiliyorum. umarım herkes iyidir.
Doktora gittik bugun .. Bebişin boyu 40 cm olmuş. Doktor uzun boylu olacak gibi görünüyor dedi. Kilosu da 1100 gr olmuş. Bacaklarıyla başı yukarda, totişi aşağıdaymış. Daha dönebilir dedi.
Benim kuyruk sokumu kemiğimde yamukluk vardı. Bide malesef ki vajinal varis .. Kendini sezeryana alıştır dedi
:KK61:

maşşalh bebişe canım hepimizin bbekleri ters dönmüş demekki:KK17:

canim normal kolonya mi bu rengi nasil veriyorsun

canım gül kolonyası vardı eyüpten ablam almıştı koyu pembe renginde
bende normal kolonya ile onu karıştırdım açık pembe oldu kokusu da çok güzel :KK68:

Ptt kargoyla yaklaşık 1 ayda geliyor canm :)

ptt ye verildiği zamanı internetten ali expres sayfamızdan takip edebiliyormuyuz peki canm

herkese iyi akşamlar bugün kan uyuşmazlığı iğnemizi vurulduk kurtulduk o ne pahalı iğneymiş normslde 3 tl ücret alınırdı benden eczaneye gittiğimde gerisini banka öderdi bu sefer benden 40 tl aldılar gerisini banka ödicek yine siz düşünün aynı oran

odamıza duvar kağıdı yaptırdık şükürler olsun
yakından ve uzaktan çektim ama rengi tam belli olmadı telofonu sallamışım çekerken
perşembe günü de mobilya ile çekerim inş perşembe gelicek mobilya
çok pembe oldu değişik geldi oda alışamadım ama doğru söyliyim

2014-10-21-2246.webp
2014-10-21-2247.webp

Back
X