- 13 Mayıs 2014
- 597
- 790
- 138
evet ben etmiştim .. nasıl bir hisse oğlum olacağını biliyordum. Bu arada kız çocuklarını çok severim ve kızımın olması da çok isterim ...Arkadaşlar bebeginizin cinsiyetini öğrenmeden önce tahmin edebilmis miydiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet ben etmiştim .. nasıl bir hisse oğlum olacağını biliyordum. Bu arada kız çocuklarını çok severim ve kızımın olması da çok isterim ...Arkadaşlar bebeginizin cinsiyetini öğrenmeden önce tahmin edebilmis miydiniz?
kv konusunda çok şanslısın canım .. Kıymetini bil ...ayy kızlar kv aradı konuş babam konuş heyacanlı kadın doğumumu bekliyor dört gözle hedye almışlar kuyumcuya uğrayıp, dedim siz aldınız alacağınızı neden aldınız hiç gerek yoktu(gerçekten de yoktu mobilyayı onlar aldı)
olsun kızım didip diyip durdu yazık çok düşünüyor bana yaranamıyor ama bende seviyorum da bazen işte içimden sevmek gelmiyor temizlikçi ayarlıcak işte ne zaman istersin falan diye sordu bide
bu arada benim ev uçmuş gidiyor bu eve temzilikçi girse şuan adım çıkar valla ....... nın gelini ne pismiş diye
ama çokta umrumda değil toplu görünsün yeter boşuna mı para veriicezhiçbirşey bebişimin ve benim canımdan önemli değil
ki kızım her an karnımda hareket halinde iken eğilirken bile kırk kere düşünüyorumcanını acıtmayım diye uykularımdan olurken temizlikmiş peh
![]()
Sağol canım öğleden sonra aile hekimliğine gideyim o zamanBen canim. 10 gun cektim, dogal yollarla iyilestirmeye calistim kendimi. Ki normalde bagisikliligim cok kuvvetlidir, hasta bile olmam dogru duzgun. Ama bunu atlatamadim, hamilelikten olsa gerek. Sonra gittim artik doktora, bosa 10 gun cekmisim resmen. Antibiyotik ve bogaz spreyi verdi. Bebegine hic bi zarari yok dedi. Kullanmaya baslayinca hafifledi resmen ve uyku uyuyabilir oldum hamd olsun. Sen de bence hicccc kendin cekme direk git doktora. Allah acil sifalar versin..
Çatı muayenesine de değineyim:))) vaktim bol, uykum yok:)
Sevgili annecikler :)
Ben burada pollyanna gibi yazıyorum ama içimizde taşıdığımız bebekler her şeyi hissediyor, o Yüzden biz De güçlü ve olumlu olmalıyız diye bu tutumum:)
Çatı muayenesi 38. Haftada Yapılıyor ve her doktor yapmıyor, Amerika'da yapan doktoru bulmak çok zor. Doğuma müdahale sayıyorlar. Çatı muayenesi sonrası Doğumlar Başlıyor çünkü.
Kendi doktorlarım Türk kadınının çatısı nasıl dar olur diye Gülüyordu Yüzde biri belki dediler. Burada melez evliliklerde bebek babadan dolayı çok iriyse anne küçük yapıdaysa vs Yapılıyor. Kendinizle kıyaslamayın iri Baba'nın boyu 2 metre falan
Ortadoğu, Anadolu kadınının çatısının dar olma ihtimali çok zor diyorlar. Çatı muayenesi Şart, zorunlu değil. Doktoru muayene etmeyen varsa ihmal edildim diye korkmasın. Kimse doktorundan iyi bilecek değil ya.. Olacak olanlar da canım acıyacak diye korkup da şimdiden kendimi kasmasın..:)
Kendinizi kasmayın sabredin iki dk Süren bir şey korku ve kasma olunca can yanıyor ama onun dışında gevşeyip nefese odaklanırsanız hissetmezsiniz bile. Bunu bu şekilde düşünün. Hamilelik bize sabrı öğretiyor aslında :)
Bir de nette Yazılan korku örneklerini okumamaya bakın. Yarardan çok zararı oluyor ve hep abartı. Sonuçta doktorunuz yapacaksa iki dk yapacak ve bitecek öncesine sonrasına şimdiden takılmayalım :)
Sonuçta hepimiz doktor takibindeyiz. Kendi seçip güvendiğimiz doktorlarla bu yolu yürüyoruz, onlara güvenmek ve sorularımızı onlara sormak en mantıklısı.. Ekstra panik yerine bu şekilde rahatlamaya bakalım :)
Sağol canım grip olup ilaç kullanan var mı
Allahım ya ne kadar güzeller çok şanlısın bebişin de tabi güzel günlerde kullansın miniğin sağlıkla inşallah :) bizimde örülmüş ve devam ediyolar örmeye annem ve komşuları yelek hırka falan şehir dışında getircek annem ile ablam çok heyecanlıyım bende merak ediyorumBu yeşil mini minnacık bahçıvanı, yeleğini, tozluklarını, patiklerini annem ördü.
O kadar minikler ki anlatamam. Tam yeni doğduğu ilk hafta giyeceği kıvamda
Genelde büyük örülür bebek eşyaları ama biz ama üzerine göre olsun, az giyse de olur diyoruz bazen
Patikleride ablamın görümcesi ördü. Onlarda çok tatlı ve boy boy. Dahada örecek, ördüğü zaman ekleyeceğim inşallah.
Eki Görüntüle 1329098 Eki Görüntüle 1329099 Eki Görüntüle 1329100 Eki Görüntüle 1329101 Eki Görüntüle 1329102 Eki Görüntüle 1329103 Eki Görüntüle 1329104 Eki Görüntüle 1329105
Güzel anneler benimde tarihim kesinleşti 8 Ocak saat 08:30.. Bir korku saplandı içime.. Gerçi daha önce geçirmiş olduğum bir ameliyat var kasık bölgemde bir izim var şimdi devamı gelecek..
Oğluşda 2580 gr olmuş.. 15 günde 600 gr almış böyle devam ederse 3700-3800 gr görürüz dedi..Hoş anne babasına bakınca minik gelse zaten anormal olurdu..Anneside 2 kg daha almış toplamda 8 kg ulaştık.. 12 ile kapatırım umarım , kapatamazsamda dert etmeyeceğim, sağlıklı olalım yeter.. Nst de sancı hiç çıkmadı ama kas ağrılarımın beni rahatsız ettiğini ve bol su içmemin faydalı olacağını söyledi..
Güzel haberler almaya devam ederiz umarım..
Kizlar gunaydin..dunden beri topalliyorum bacak arasi acayip aciyor sinir sikismasi gibi boyle olan varmi baska yuruyemiyorum ben![]()
kv konusunda çok şanslısın canım .. Kıymetini bil ...
Yagmurlu bir adana sabahindan herkese gunaydin:) hava kötü olunca icim sıkılıyor ben en iyisi biraz müge anlı izleyim![]()
Ay bende aynıyım ya şeyim agrıyo çok fena hareket etmek işkence ama miniğim iyi olsun da çekerim :)Canım ya biraz psikolojık olarak zedelenmıssın.. Bazen yasadıgımız saglık ğroblemleride bu duruma getiriyor insanı.. Ama nan dogumdan bı kac ay sonra bazen hamililigi özlüyosun.
İnş az kaldı zaten ya sabır ya selamat
Bnde berdeyse 3 aydır vajına kemik agrısı cekıyprum..anlatamam sana yatakta sagdan sola dönemiyorum.. Wc ye gidemiyorum..
Sabah kalkamıyprum.. Şeyimm cok agrıyo ... Napalım bebekler saglıklı olsunda
Ay cnm ya benim resimleri hep sildirdi eşim face den bebek doğunca da sakın resim falan koyma diyo dün akşam tehdit etti beni
Annem babam ablam asla fotoğraf koymamı istemiyorlar. Hele Facebooka.
Bende dayanamıyorum azcık azcık ekliyorum. Çok kızıyorlar.
Tanıdıklarımız annemleri arayıp eklemesin diyorlar, bana mesajlar yağıyor ekleme artık nazar değecek diye.
Of pof heves ediyorum işte.
Ama artık pek bir şey eklemiyorum facebooka. Okuyorum inşallah nazar değmez. bende artık bu kadar söylenince korkar oldum.
Bana da hala zaman geçmiyor gibi geliyor.
O kadar az kaldı ama ben hala rahatım. Hiç 1 ay sonra doğuma gidecek gibi değilim.
Hala çoooooook var benim için.
Minione canım olabilir böyle hisler. Bak çok şükür geçmiş.
Ama son zamanlar hakikaten zormuşç Daha 1 ay var, demek ki daha da zor olacak.
Esim cok kızıyor zaten millet bebegine klasik müzik dinlettiriyor sende müge anlı izlettiriyosun diyorbenimkide aynı canım şaşırdım hatta çok bende 15 günde 500 gr demekki bundan sonra çok alıcaklar benimkide 3500 ü geçer dedi maşallh bebeklerimize hayırlı olsun inş :) günü belli olması da güzel
ben kalçamdan yürüyemiyorum her adımda ağrı saplanıyor 1 haFTadır beri böyle inş düzelir ama dr artık normal dedi
öyle canım gerçekten saol :)
içini daha da karartma kız ne müge anlısıay ben öyle programları izlemeyi bırakalı 5 ay oluyor
bebiş etkilenmesin
![]()
Cok guzel bi paylasim olmus canim cok duygulandim..Ben anne olmasaydım eğer
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi ıslak mendil bir adet oyuncak düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38'5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda bir anne doğarmış Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım...
Oh ne güzel kv bizimki nerdeee pehh şanslısın yani bizimki anca kendilerini düşünür. annem benim gelinimize el bebek gül bebek baktı hamişken :)ayy kızlar kv aradı konuş babam konuş heyacanlı kadın doğumumu bekliyor dört gözle hedye almışlar kuyumcuya uğrayıp, dedim siz aldınız alacağınızı neden aldınız hiç gerek yoktu(gerçekten de yoktu mobilyayı onlar aldı)
olsun kızım didip diyip durdu yazık çok düşünüyor bana yaranamıyor ama bende seviyorum da bazen işte içimden sevmek gelmiyor temizlikçi ayarlıcak işte ne zaman istersin falan diye sordu bide
bu arada benim ev uçmuş gidiyor bu eve temzilikçi girse şuan adım çıkar valla ....... nın gelini ne pismiş diye
ama çokta umrumda değil toplu görünsün yeter boşuna mı para veriicezhiçbirşey bebişimin ve benim canımdan önemli değil
ki kızım her an karnımda hareket halinde iken eğilirken bile kırk kere düşünüyorumcanını acıtmayım diye uykularımdan olurken temizlikmiş peh
![]()
Kizlar cnm cok sikkin.. dr dan geliyoruz..kizim hafyasina gore on gun onden gidiyor..basi asagiyada donmus. Ama bobreklerinde sagda sanirim genisleme var dr korkma gecer dedi ama gezmezse dogumdan sonrada ameliyat yapiyolarmis cok korkuyorum icim sizliyor dua edin iki hafta sonra kontrolum var duzelmis olsun
Oyle canim onemli olan saglikli olmalalari tatabi. Allah kurtarsinBen tahmin edemedim canım.Hep erkekmis gibi hissetmistim ama 3 doktor da kız dedi. Hatta dün doktorumuz bi kez daha kızımın pastasının gösterdi ultrasonda Kız Erkek farketmiyo zaten.Sağlıklı doğar inşallah bebislerimiz![]()
Eki Görüntüle 1329586 Kızlarrr günaydınn nasışsınız biz çok iyiyiz dğn kontrolümüz vardı 45cm 2100gr olmuşuz hala başımız yukarda dönmeye pek niyeti yok sanırım oğlumunn
Bu da fotografımız ilk defa böyle gördük saçları çıkmıııııışşşşş gözlerini açıp kapatıyordu ben gülünce gülüp dilini çıkarıyorduuu maşallah canım oğluma benimmmm