- 23 Haziran 2015
- 1.500
- 1.665
- 53
- 39
- Konu Sahibi Denizlilisrsy
-
Kaan Bozkurt çok yoğun canım. Yakalayabilirsen :) Çoğu kişi regl döneminde randevu bile alamıyormuş tedaviye başlamak için. Ben genç bir doktor olsun dedim, İsmail Küçük benim doktorum. O kadar meşgul bir doktorun benimle yeteri kadar ilgilenebileceğini düşünmüyorum. İsmail Bey sağolsun hem kafadengi, hemde cep telefonundan 24 saat en ufak sıkıntınızda ulaşabiliyorunuz. O an açmazsa mutlaka geri dönüyor ilk müsait olduğu zamanda. Zaten bu tip merkezlerde bence doktorun pek önemi yok, embriyologlar daha önemli gibi geliyor bana. Doktorlar belirli prosedürleri izliyor hastanın durumuna göre, yapılacak herşey baştan belli oluyor yani. Gidişatta bir sıkıntı oldumu zaten hepsi birbiriyle görüşüyorlar, birbirilerine danışıyorlardır diye düşünüyorum. Bende bir problem gözükmediği için en hafif prosedürle devam ediyoruz. 10-15 gün sonra transfere kadar geldik 3 aylık gitgeller sonucu.
Arkadaslar bu arada folik asite çok takilmayin. Besinlerden de folik asit alıyorsunuz. Ispanak, yeşillikler, mercimek, bulgur vs. Hepsi folik asit kaynağı. Ayrıca bulabilirseniz bol bol avokado yiyin, mevsimi başlıyor. Vitamin ve folik asit deposudur kendileri
Benim bebeğim içinde duà edermisiniz çok zor durumdayım 3 aylik hamileyim sağlığına kavuşması için
Kaan Bozkurt çok yoğun canım. Yakalayabilirsen :) Çoğu kişi regl döneminde randevu bile alamıyormuş tedaviye başlamak için. Ben genç bir doktor olsun dedim, İsmail Küçük benim doktorum. O kadar meşgul bir doktorun benimle yeteri kadar ilgilenebileceğini düşünmüyorum. İsmail Bey sağolsun hem kafadengi, hemde cep telefonundan 24 saat en ufak sıkıntınızda ulaşabiliyorunuz. O an açmazsa mutlaka geri dönüyor ilk müsait olduğu zamanda. Zaten bu tip merkezlerde bence doktorun pek önemi yok, embriyologlar daha önemli gibi geliyor bana. Doktorlar belirli prosedürleri izliyor hastanın durumuna göre, yapılacak herşey baştan belli oluyor yani. Gidişatta bir sıkıntı oldumu zaten hepsi birbiriyle görüşüyorlar, birbirilerine danışıyorlardır diye düşünüyorum. Bende bir problem gözükmediği için en hafif prosedürle devam ediyoruz. 10-15 gün sonra transfere kadar geldik 3 aylık gitgeller sonucu.
Hosbulduk canım:) Diğer iki denememde de pozitifi gordum cok şukur...Fakat betahcg değerim katlanmadı, kimyasal gebelikle sonuclandı...Ben de esimle bana genetik test yaptırdım, cok şükür temiz çıktık...Benim yumurta rezervim az, tek tup kapalı, yas da 40 olunca sanırım yumurtalarım biraz sorunlu...Daha once de normal yolla gebe kalmıştım, onun da 8. haftadan sonra kalp atışları durdu, kurtaj oldum...
Coraspin kanı sulandırdığı için, embriyonun tutunmasına, beslemmesine yardımcı oluyor, dediğin gibi cogu doktor verıyor...
Iyı dileklerin için tesekkurler, 2016 umarım bizim yılımız olur, annelerin yılı olur :)
Canım irenbede benim anladığım eğer çok acele ettirecek bir neden yoksa süreç bu şekilde işliyor. İlk 2 ay sürekli kontroller, muayeneler ve vitamin kullanımı var. Birde dhea biesteron. Bu iki aylık vitamin sürecini hatta uzatmak istedi doktor ben yeter dedim. Yaşım ileri ve eşimde morfoloji bozukluğu olduğu için bı vitaminler gen kırılmalarını azaltıyormuş öyle dedi. Bu süreçte rahmin kalınlaşması yumurta gelişiminin takibi yapılıyor. Eğer bu şekikde bile yumurtalarda artma varsa iğne prosedüründe uygulanacak iğnelere dozaja karar veriliyor. Normali buymuş. Doktorum şunuda belirtti, bazen yurtdışından 20 günlüğüne izin alıp gelenlerde oluyormuş adetiyle onları 20 günde bitiriyorlarmış. Zaten donmuş yumurtayla yapıyor irenbe son birayda yumurta toplama üstüne adet ve transferle bitiyor. Doktor çok ekstrem bir sorun olarak görmedi ama yumurta tembelliği varmış bende. 4 yumurta toplandı, 3 ü 1. Kalite oldu ve donduruldu. Eşimde 2 ay vitamin ıvır zıvır kullandı son spermiyomgramında hem sayı hem hareketlilik hemde morfoloji daha iyiydi. Tutunmadan sonra yaşanan düşükler genellikle sperm morfolojisindeki sorunlar yüzünden oluyormuş. Kromozom zincirlerinin kırık olmasından kaynaklanıyormuş diye okudum. Bu nedenle o iki ay hem kadının takibi hemde spermlerin toparlanması için fırsat vermek gibi.oooo baya uzun sürmüş süreç neden acaba 3 ay
Test yapılmadımı canım? Bana test yapıldı b12 ve folik için. O ladar yüksek çıktıki doktor ne yiyosun dedi:) banada vermişti test sonuçları çıkmadan folik ve b12 nin birlikte olduğu bir hap, içmesende olur dedi sonucu görünce. Normalde çıkması gerekenin 5 katı çıktı yani. Besinler cidden yeterli olabiliyor bu konuda. Test yapılsa daha mantıklı olur. Ne yiyosun derseniz yumurta ve ay çekirdeğini çok yiyorum sonradan baktım özellikle ay çekirdeğinde fazla miktarda varmış folşk asit.haydaaaaa
bana doktorum yeterince folik almam için besinlerin yetersiz olduğunu dışardan destek almamı söylemişti hamilelikte kafam karıştı yahu ama neticede zararı yokki
Arkadaşım tabi ki besinlerin yanında takviye olarak almalıyız folik asiti. İnşallah bebisimiz olursa merkezi sinir sistemi anomalilerini engelliyor. Dedigim gibi ben 2 ay folic1 kullandım. Günde bir kere içiliyor. Şimdi deCavit verildiği için doktor folic1 i kesmemi istedi. Ancak ben yine de haftada 1 veya 2 defa folic1 den de içiyorum decavitin yaninda:) ayrıca besinlerde de alıyorum. Yeterli olduğunu düşünüyorum. Zararı tabi ki de yok. Folik vitaminler yokken gebeler sadece besinlerden alıyordu:)) neyse folik takviyesine devam. Tedbir bizden takdir Allah'tan. Tedbirimizi alip Her şeyden önce sakinligimizi korumali ve dua etmeliyiz. Zor bir süreç. Çok heyecanlıyım. Kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ama ne mumkun:) bu arada çalışan bayanlar transferden sonra rapor almayi düşünüyor musunuz? Ben rapor almak istiyorum. Okul idarem de sağolsun sesini çıkarmıyor. Ancak öğrencilerimin dersleri bos gececek diye uzuluyorumhaydaaaaa
bana doktorum yeterince folik almam için besinlerin yetersiz olduğunu dışardan destek almamı söylemişti hamilelikte kafam karıştı yahu ama neticede zararı yokki
Ben bu süreçte işin aslı bunalıma girmek yerine mutlu olup eğlenmek istedim, o nedenle yaşlı aynı dili konuşamayacağımız bir doktor olsun istemedim. Birde o çok meşgul doktorlar dönüş bile yapmıyor size. Bunu çok okudum forumlarda. Doktorum benden iki yaş küçük ve açıkçası bana katlanıyor adamcağız :) ben çok çocuk için çıldırarak gitmedim doktora, eşim çok istiyor ve yıllqr sonrs bana denemedin demesin diye başladım açıkçası. O nedenlede bu süreci sıkılarak bunalarak grçirmek istemedim. Yaşlı doktorlar bazen çıldırtabiliyor insanı normal hastanelerden biliyorum. Ben değişiğim sanırım bilemedim. :) demek istediğim bie merkeze gidiliyorsa bu konuda uzman doktorlar zaten oturup tüm konuları istişare ediyordur sonuçta o kurumun başarı oranını arttırmak amaç. Bireysel takılmıyorlardır. Mesela bende sol yumurtalıkta tek bir yumurta oluştu, doktoruma ben onu istiyorum dedim. Adamcağız napıcanı bilemedi. Yumurta toplama işleminde hiö ayırmamışlar daha önce. Adam uğraştı ayırdı, o şimdi diğerlerinden ayrı ve o transfer edilecek. Böyle antin kuntin nazlara dayanabilecek bir doktor olması lazımdoğrudur iyi doktorlar hep yoğun ne yazıkki evet labaratuvar önemli embriyolaglar önemli ama doktorunda önemli ya ne zor işler bunlar offf
hava karardı bugün benimde içim karardı
Kesinlikle soru işaretlerini gidermek için test yapılması mantıklı. Eksiklige göre takviye yapılmalı. Bende de vitamin değerleri iyi düzeyde. Ancak sürekli farenjit ve Grip olma durumu varTest yapılmadımı canım? Bana test yapıldı b12 ve folik için. O ladar yüksek çıktıki doktor ne yiyosun dedi:) banada vermişti test sonuçları çıkmadan folik ve b12 nin birlikte olduğu bir hap, içmesende olur dedi sonucu görünce. Normalde çıkması gerekenin 5 katı çıktı yani. Besinler cidden yeterli olabiliyor bu konuda. Test yapılsa daha mantıklı olur. Ne yiyosun derseniz yumurta ve ay çekirdeğini çok yiyorum sonradan baktım özellikle ay çekirdeğinde fazla miktarda varmış folşk asit.
Canım irenbede benim anladığım eğer çok acele ettirecek bir neden yoksa süreç bu şekilde işliyor. İlk 2 ay sürekli kontroller, muayeneler ve vitamin kullanımı var. Birde dhea biesteron. Bu iki aylık vitamin sürecini hatta uzatmak istedi doktor ben yeter dedim. Yaşım ileri ve eşimde morfoloji bozukluğu olduğu için bı vitaminler gen kırılmalarını azaltıyormuş öyle dedi. Bu süreçte rahmin kalınlaşması yumurta gelişiminin takibi yapılıyor. Eğer bu şekikde bile yumurtalarda artma varsa iğne prosedüründe uygulanacak iğnelere dozaja karar veriliyor. Normali buymuş. Doktorum şunuda belirtti, bazen yurtdışından 20 günlüğüne izin alıp gelenlerde oluyormuş adetiyle onları 20 günde bitiriyorlarmış. Zaten donmuş yumurtayla yapıyor irenbe son birayda yumurta toplama üstüne adet ve transferle bitiyor. Doktor çok ekstrem bir sorun olarak görmedi ama yumurta tembelliği varmış bende. 4 yumurta toplandı, 3 ü 1. Kalite oldu ve donduruldu. Eşimde 2 ay vitamin ıvır zıvır kullandı son spermiyomgramında hem sayı hem hareketlilik hemde morfoloji daha iyiydi. Tutunmadan sonra yaşanan düşükler genellikle sperm morfolojisindeki sorunlar yüzünden oluyormuş. Kromozom zincirlerinin kırık olmasından kaynaklanıyormuş diye okudum. Bu nedenle o iki ay hem kadının takibi hemde spermlerin toparlanması için fırsat vermek gibi.
Test yapılmadımı canım? Bana test yapıldı b12 ve folik için. O ladar yüksek çıktıki doktor ne yiyosun dedi:) banada vermişti test sonuçları çıkmadan folik ve b12 nin birlikte olduğu bir hap, içmesende olur dedi sonucu görünce. Normalde çıkması gerekenin 5 katı çıktı yani. Besinler cidden yeterli olabiliyor bu konuda. Test yapılsa daha mantıklı olur. Ne yiyosun derseniz yumurta ve ay çekirdeğini çok yiyorum sonradan baktım özellikle ay çekirdeğinde fazla miktarda varmış folşk asit.
folidoce aldım ben sağlık ocağındaki doktor bunu al dedi destek destekdirFolbiol zaten çok ucuz bir ilaç sadece onu yazdieacaksan muayene parası verme
Canım ben de devlet memuruyum..Daha önceki transferlerimde rapor aldım, pozitifi görünceye kadar.. Bu transferimde de alıcam, çünkü her ne kadar masa başı çalışsam da iş günüm çok yoğun geçiyor. Günde 100 km ye yakın araba kullanıyorum, stres vs. Dolayısıyla al raporu evde kafanı dinle, dizi izle, film izle, kitap oku:)Arkadaşım tabi ki besinlerin yanında takviye olarak almalıyız folik asiti. İnşallah bebisimiz olursa merkezi sinir sistemi anomalilerini engelliyor. Dedigim gibi ben 2 ay folic1 kullandım. Günde bir kere içiliyor. Şimdi deCavit verildiği için doktor folic1 i kesmemi istedi. Ancak ben yine de haftada 1 veya 2 defa folic1 den de içiyorum decavitin yaninda:) ayrıca besinlerde de alıyorum. Yeterli olduğunu düşünüyorum. Zararı tabi ki de yok. Folik vitaminler yokken gebeler sadece besinlerden alıyordu:)) neyse folik takviyesine devam. Tedbir bizden takdir Allah'tan. Tedbirimizi alip Her şeyden önce sakinligimizi korumali ve dua etmeliyiz. Zor bir süreç. Çok heyecanlıyım. Kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ama ne mumkun:) bu arada çalışan bayanlar transferden sonra rapor almayi düşünüyor musunuz? Ben rapor almak istiyorum. Okul idarem de sağolsun sesini çıkarmıyor. Ancak öğrencilerimin dersleri bos gececek diye uzuluyorum( ama en azından 10 gün kadar dinlenmek istiyorum. Okulda çok yoruluyorum, transfer sürecini etkiler diye korkuyorum
Canım ben de devlet memuruyum..Daha önceki transferlerimde rapor aldım, pozitifi görünceye kadar.. Bu transferimde de alıcam, çünkü her ne kadar masa başı çalışsam da iş günüm çok yoğun geçiyor. Günde 100 km ye yakın araba kullanıyorum, stres vs. Dolayısıyla al raporu evde kafanı dinle, dizi izle, film izle, kitap oku:)
bende duşunmuyorum rapor almayı.3-4 gundınlenırımama sonra çalışmayı duşunuyorum.benım masa başı ve şimdılık rahatCanım ben de devlet memuruyum..Daha önceki transferlerimde rapor aldım, pozitifi görünceye kadar.. Bu transferimde de alıcam, çünkü her ne kadar masa başı çalışsam da iş günüm çok yoğun geçiyor. Günde 100 km ye yakın araba kullanıyorum, stres vs. Dolayısıyla al raporu evde kafanı dinle, dizi izle, film izle, kitap oku:)
bende duşunmuyorum rapor almayı.3-4 gundınlenırımama sonra çalışmayı duşunuyorum.benım masa başı ve şimdılık rahat
oyle canımçok haklısıın.benım 29 ekımde.pazartesıye kadar dınleneceğım artık.ay sonu benımde pek ızın alamam.hayırlsı olsun.valla benimde aynı masa başı ama stresi çok işimin aşılamadada sadece pazar dinlenmiştim oldurucak allah hertürlü olduruyor çok şükür
Allah kimsenin basina vermesin yasayan biliyo gercekten. Cok gecmis olsun. Kolay degil biliyorum insan kendini ne kadar avutsada yinede korkuyo. Fakat gercekler her hamileligin ayni olmadigi biz sinavimizi verdik. Guzel gunler bizi bekliyo insallah. Ben hollanddayim burda 20 haftadan once bebek olumlerini dogal akisina birakiyolar. Maalesef bunu yasadim diye extra bir ilgi almiyorum. Ama bu sefer kendim cok dikkat ediyorum. Evde sadece yemek yapiyorum. Supurge bile yapmiyorum. Araba kullanmiyorum. Insanlah devam eder. Allahin takdiri.Bir buçuk ay önce ben de 9 haftalık bebeğimi kaybettim kurtaj oldum. Uç dort ay dinlenmem gerekiyormus. Sonucun olumlu olması yetmiyormuş. O kalbin atması lazimmis devammis. İnşallah gene olur. Korkuyorum ama aynı şeyleri yasaraam diye. Neden kaybettiğini hakkında bilgi verildi mi canım sana. Dusuklerde sonra istenen testler oldu mu. İnşallah bu sefer kucagina almak nasip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?