anladım cnm benim komple sertleşiyor bebeğin kendini bi tarafa dayamış halinden farklı oluyor yaniçoğu zaman idrara sıkışık olduğumda oluyor. ama yorulunca da olduğu oluyor. normal sanırım. ama tek taraflı oluyor genelde oraya da bebek yerleştiği için olabilir.
ağırlaşıyoruz sanırım artık ben bel yastığı koydum koltuğuma iş yerinde daha iyi oluyorum. akşama kadar belim kopuyodu yoksa yemek yapmaya başlayıncada hemen bitirip oturuyorum sofrayıda eşim topluyo bu sürede karnım gerilmeye yetiyo bile o yüzden uzanıyorum hemen bacağımın arasına yastık koyuyorum bide rahatlıyorum.evet aynen dediği gibi sanki ben hareketli olunca rahatsız oluyor geriliyor tüm karnım yatmadanda geçmiyor
ben içiyorum abartılmadığı sürçe bir şey olmazSelam kizlar.coook uykum oluyor bu aralar.nescafe icsem 1 fincan birsey olur mu
canım doktor nescafe içme dedi ama türk kahvesi içebilirsin dedi ben günde 1 tane veya 2 günde 1 tane içiyorum sordum sıkıntı yok dedi. öle yap istersenSelam kizlar.coook uykum oluyor bu aralar.nescafe icsem 1 fincan birsey olur mu
benimde öyle dediğin gibi tatlım işten eve gelip yemek hazırlamam yetiyor gerilmesi içinağırlaşıyoruz sanırım artık ben bel yastığı koydum koltuğuma iş yerinde daha iyi oluyorum. akşama kadar belim kopuyodu yoksa yemek yapmaya başlayıncada hemen bitirip oturuyorum sofrayıda eşim topluyo bu sürede karnım gerilmeye yetiyo bile o yüzden uzanıyorum hemen bacağımın arasına yastık koyuyorum bide rahatlıyorum.
Selam kizlar.coook uykum oluyor bu aralar.nescafe icsem 1 fincan birsey olur mu
Selam kizlar.coook uykum oluyor bu aralar.nescafe icsem 1 fincan birsey olur mu
böykkk balkonum harbi batmış yaanam toz toprak nerden geliyor bunlar bilmem yıkadım şimdi evi süpürüp birde toz alıcam bitmiştir temizlik falan oturdum dinleniyorum şuan. ne zorlandım ya bir balkonda. nefes nefes kalıyorum resmen yavrum hemen dinlenince başlıyor tepiklere. oda otur herhalde diyor :)
5 doz olayı hayatı boyunca tetanoz aşısı olmayanlara yapılıyormuş. Ilkokulda ve lisede olduk diye hatırlıyorum ben. Niye illa hamileyken yapıcaz diye uğraşıyorlar ki beş dozu?
ben strese gırınce yıyorum. eskıden sıgara ıcerdım stres olunca. sımdı o yok mecbur yıyorum.
dun hastanede aksama kadar dünya para harcamısımdır yemek ıcın.
yenebilecek her seyı yedım.
kımısı de canı sıkkınken bır sey yiyemez mesela.
yemek dedımde daha öğle yemeği yemedim gıdıp yıyeyım barı.
Bak eve gidince soda içersen eğer birkaç kaşık yoğurtla sodayı karıştırıp iç acayip lezzetli bişiymiş. Ferahlatıyo da :) güle güle giysin prensesin yeni cicisini. Diğer prensesler de gelsin de onlara da alalım inşallah ciciler
nem pek bılgılı degılım ama hastalıktan cok korkuyorum. sonuçta senın ıcınde ve sen hasta ısen o da etkılenıyor. ilaç zararlıdır belkı ama hastalıkta zararlı.Ayy sonunda evdeyim ayaklarimi diktim hemen nasıl agriyor
kanimda enfeksiyon cikti ondan gecmiyormus bu zikkim bi de alerjik zemin var zaten oy oy antıbıyotık verdi onbes gun sonra yine tahlil istedi duruma göre igne vereblrm dedi inşallah iyi gelir istemesem de kacsam da bu antibiyotigin esigine geliyorum yine busekilde rabbim evladimi korusunbi de öksürük surubu verdi balgam sokucu sanrm ama onu kullnmak istemiyorum masum olmadgni düşünüyorum oksuruk suruplarinn normlde de kullnmam icime sinmedi ama yine de bilemedm siz ne düşünüyorsunuz bu konuda canlar affedersnz yogun geniz akintisi ve bogazda yapisik balgam var nefes aldrmiyorlar
Kızlar önceden her gün nescafe ve double espresso kullanan hayatı kahve olan birisi olarak şu birkaç ay kafein almayın (Türk kahvesi dahil) derim. Nedenini aşağıya bir bölüm kopyalıyorum
Kafeinli içecekler gebelikte bilerek veya bilmeden sık olarak kullanılmaktadır. Kafein içeceklerle alındığında hızla vücuda geçmekte ve plasenta aracılığı ile bebeğe gitmektedir. Vücuda 200 mg kafein alındığında bebeğe kan gönderen plasentanın içindeki akım % 25 azalmaktadır, kafein de bebeğe geçmektedir. Burada önemli bir sorun kafeini metabolizmasında gerekli enzimler annede bulunur iken plasenta ve bebekte bulunmayışıdır, bu yüzden yıkılamayan kafein bebekte daha yüksek düzeylerde bulunabilmektedir. Annenin metabolik özellikleri bebeğe geçen kafein miktarını etkilememektedir, kafeini hızlı metabolize ederek yıkan bir vücut ile geç metabolize eden bir anne aynı miktarda kafeini alsa da bebeklerine geçen kafein miktarı değişik olmaktadır. Uzun zamandan beri kafein alan anne adaylarının bebeklerinde gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Ne kadar kafeinin alımı ne ölçüde bebekte gelişme geriliği yaptığı sorusu cevaplanması zor bir sorudur, zira burada annenin bireysel metabolik faktörleri, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştırmaktadır.
canım hemen bal limon azda olsa karabiber iki kaşık at ağzına söktürüyor balgamı ben ilaç kulanmam kışın bile böle yapıyorum veya kudret narı ama onu iyi yapmış biri olması lazımAyy sonunda evdeyim ayaklarimi diktim hemen nasıl agriyor
kanimda enfeksiyon cikti ondan gecmiyormus bu zikkim bi de alerjik zemin var zaten oy oy antıbıyotık verdi onbes gun sonra yine tahlil istedi duruma göre igne vereblrm dedi inşallah iyi gelir istemesem de kacsam da bu antibiyotigin esigine geliyorum yine busekilde rabbim evladimi korusunbi de öksürük surubu verdi balgam sokucu sanrm ama onu kullnmak istemiyorum masum olmadgni düşünüyorum oksuruk suruplarinn normlde de kullnmam icime sinmedi ama yine de bilemedm siz ne düşünüyorsunuz bu konuda canlar affedersnz yogun geniz akintisi ve bogazda yapisik balgam var nefes aldrmiyorlar
Bende öyle yapim o zaman ...tesekkurler. .:)en sağlıklı dönemin o olduğunu duydum bikaç doktordan o yüzden o tarihi seçtik
selam kızlar geldim ben,
fetal eko çektirecektim devlet hastanesinde öle bir doktora denk geldim ki alah resmen içimi okudu bana yardım etti.muhteşem bir beyfendiydi.hemen ultrasona aldı.sonra onun aletnde açıklığı çok göremedi çocuk kardiyolojsinden randevu alınması gerekiyor ama dedi sen bekle kapıda bi dedi.20 dk sonra geldi hadi gidiyoruz dedi benle beraber çocuk kardiyolojiye geldi. iki doktor kafa kafaya verdiler o bişi diyo diğeri bişey hastamız biraz tedirgin dedi. kızım onların dokunmasıyla tekme attı hareketli çok maşalah dediler.kalbinde açıklık olduğunu gördüler fakat böle bi çok çocuk doğabileceğini bunun ilerde kapanabileceğini söyledi diğer tetkikler problemsiz olduğu için sorun teşkil etmiyeceğini söylediler. bebeğimin 23 haftayı doldurduğunda tekrar bakıp o zaman fetal eko çekeceklerini söylediler yani 16 ekime tekrar randevumuz var. allaha şükür iyi iki doktora denk geldim ki izmir gibi bir yerde çok zor bu şekilde denk gelmem. rabbim tüm bebeklerimizi korusun[/QU
aynı haftadaymışız bacaklarında kramplar başladı mıBende öyle yapim o zaman ...tesekkurler. .:)
hayırlı olsun isim belli miHerkese yeniden merhaba... Hamileliğimi ilk öğrendiğimde yazmistim buraya ama sonra çok fazla giremedigim için yazamadim ama zaman zaman takip ettim sayfalar inanılmaz gizli akiyor maşallah diyeyim :) bende sonunda cinsiyetini ogrendim yavrumun ve kizimiz olacak insallahh
yahu antibiyotik zararlı deil mi bebegeAyy sonunda evdeyim ayaklarimi diktim hemen nasıl agriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?