2015 Şubat Anneleri

çoğu zaman idrara sıkışık olduğumda oluyor. ama yorulunca da olduğu oluyor. normal sanırım. ama tek taraflı oluyor genelde oraya da bebek yerleştiği için olabilir.
anladım cnm benim komple sertleşiyor bebeğin kendini bi tarafa dayamış halinden farklı oluyor yani
allahım bu hamilelik beni aşırı evhamlı yaptı :)

Selam kizlar.coook uykum oluyor bu aralar.nescafe icsem 1 fincan birsey olur mu

evet aynen dediği gibi sanki ben hareketli olunca rahatsız oluyor geriliyor tüm karnım yatmadanda geçmiyor
ağırlaşıyoruz sanırım artık ben bel yastığı koydum koltuğuma iş yerinde daha iyi oluyorum. akşama kadar belim kopuyodu yoksa yemek yapmaya başlayıncada hemen bitirip oturuyorum sofrayıda eşim topluyo bu sürede karnım gerilmeye yetiyo bile o yüzden uzanıyorum hemen bacağımın arasına yastık koyuyorum bide rahatlıyorum.

canım doktor nescafe içme dedi ama türk kahvesi içebilirsin dedi ben günde 1 tane veya 2 günde 1 tane içiyorum sordum sıkıntı yok dedi. öle yap istersen

benimde öyle dediğin gibi tatlım işten eve gelip yemek hazırlamam yetiyor gerilmesi için

Diyetisyen hamilelik beslenmesi seminerinde canınız çok kahve isterse kafeinsiz sütlü kahve için demişti. Sen Can'ın istediği için değil de dinç kalmak için istiyorsun sanırım. Kafein alma canım plesentadan direk geçiyormuş. Dinçleştirici protein öneririm kocaman bir biftek ye bak ne kadar dinç yapıyor

oh hadi kirklandin iyice gule gule otur kirletmeden :)

5 doz olayı hayatı boyunca tetanoz aşısı olmayanlara yapılıyormuş. Ilkokulda ve lisede olduk diye hatırlıyorum ben. Niye illa hamileyken yapıcaz diye uğraşıyorlar ki beş dozu?

gecen gebeligim ve takibinde 4 doz yapildi daha bunda yaptrmiycam ben de asilar hakkinda icim rahat etmiyor ki dedgn gibi okulda da olmustuk bunu hakkaten ne tetanozmus ayy

ben de sendenim mutsuzsam kizginsam yerim ama hastayken keyfin olmuyor ki bisey yemeye hic sevmiyirum zaten hastabe ortamini bir an once kacasim geldi yemkten cok aklima afiyet olsun bu arada

yine mandalinaya vurdum kendmi biraz gecsin onu da yapayim. Saolasin canim saglikla giyinsin tum kuzucuklarmz

Kızlar önceden her gün nescafe ve double espresso kullanan hayatı kahve olan birisi olarak şu birkaç ay kafein almayın (Türk kahvesi dahil) derim. Nedenini aşağıya bir bölüm kopyalıyorum

Kafeinli içecekler gebelikte bilerek veya bilmeden sık olarak kullanılmaktadır. Kafein içeceklerle alındığında hızla vücuda geçmekte ve plasenta aracılığı ile bebeğe gitmektedir. Vücuda 200 mg kafein alındığında bebeğe kan gönderen plasentanın içindeki akım % 25 azalmaktadır, kafein de bebeğe geçmektedir. Burada önemli bir sorun kafeini metabolizmasında gerekli enzimler annede bulunur iken plasenta ve bebekte bulunmayışıdır, bu yüzden yıkılamayan kafein bebekte daha yüksek düzeylerde bulunabilmektedir. Annenin metabolik özellikleri bebeğe geçen kafein miktarını etkilememektedir, kafeini hızlı metabolize ederek yıkan bir vücut ile geç metabolize eden bir anne aynı miktarda kafeini alsa da bebeklerine geçen kafein miktarı değişik olmaktadır. Uzun zamandan beri kafein alan anne adaylarının bebeklerinde gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Ne kadar kafeinin alımı ne ölçüde bebekte gelişme geriliği yaptığı sorusu cevaplanması zor bir sorudur, zira burada annenin bireysel metabolik faktörleri, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştırmaktadır.

Kizlar herkes bayramlik telaşında bn internetten bol tunik aldim pantolunumda var bendeki sikinti ayakkabi..ben hep topukluya alisiktim 5 aydir hep babet giydim ama babetler yazlik hep beyazli filan simdi bi tane daha alcam son kez ama hem kışın giyinebiliyim hemde bayramda diye düşünüyorum topukluya aliskin oldugum oldugumdan duzleri begenemiyorum napicam bn yaa aksam esimle bakcaz adamı deli etcem kesin

Ayy sonunda evdeyim ayaklarimi diktim hemen nasıl agriyor
kanimda enfeksiyon cikti ondan gecmiyormus bu zikkim bi de alerjik zemin var zaten oy oy antıbıyotık verdi onbes gun sonra yine tahlil istedi duruma göre igne vereblrm dedi inşallah iyi gelir istemesem de kacsam da bu antibiyotigin esigine geliyorum yine busekilde rabbim evladimi korusun bi de öksürük surubu verdi balgam sokucu sanrm ama onu kullnmak istemiyorum masum olmadgni düşünüyorum oksuruk suruplarinn normlde de kullnmam icime sinmedi ama yine de bilemedm siz ne düşünüyorsunuz bu konuda canlar affedersnz yogun geniz akintisi ve bogazda yapisik balgam var nefes aldrmiyorlar

nem pek bılgılı degılım ama hastalıktan cok korkuyorum. sonuçta senın ıcınde ve sen hasta ısen o da etkılenıyor. ilaç zararlıdır belkı ama hastalıkta zararlı.
bende pasiflora içmem dedım ama mecbur kalınca ıctım. yoksa uykusuzluktan stresten ayakta duracak gucum kalmıyor.

zaten kahve tarzı şeyleri sevmiyordum. şimdi hiç içmem bende kolaya dayanamıyorum ha içmiyorum bıraktım ama bazen sofrada görürsem azıcık eşiminkinden bir yudum alıyorum nefsimi köreltmek için. çok aşırıya kaçmamak lazım.aman doğursakta rahatlasak herşey yasak yasak olan herşeyde güzel

canım hemen bal limon azda olsa karabiber iki kaşık at ağzına söktürüyor balgamı ben ilaç kulanmam kışın bile böle yapıyorum veya kudret narı ama onu iyi yapmış biri olması lazım

en sağlıklı dönemin o olduğunu duydum bikaç doktordan o yüzden o tarihi seçtik
Bende öyle yapim o zaman ...tesekkurler. .:)

hayırlı olsun isim belli mi

yahu antibiyotik zararlı deil mi bebege

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…