6. Aydasin ama bitirdigin ay soyleniyor genelde. 5 bucuk diyebilirsin. 6 bitecek diyebilirsin4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde –> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
şu hafta işini bir anlayamadım. şimdi ben 6 aylık mı diyeceğim millete. hafta olarak söylüyorum genelde. burda 24 25 bitince 6 ay bitmiştir diyor. o zaman ben 6 ayımdayım yani.
aynen canım valla tanıyolar sanki ilk defa benden başka iş yerinde bir arkadaşım var ona tepki verdi oda hamile heralde anladımı bilmiyorum ama onada salladı tepkiyi öle yordum bende:)onlar sadece bizi tanıyor
daha ilk andan itibaren aramızda bir bağ oluşuyor
birde sesimizi ayırt ediyorlar
nasıl bir mucize bu ya rabbim
dün ablam konuşuyor ona tepki vermiyor
ben konuşuyorum hemen tepik atıyor
minik ninjam benim
ah canım taksi için kısa mesafe aslında yürümek gerek de tembellikten yurumedım.Minibüs ne.canım yaa taksiye binsen daha iyi değil mi?
benımde 73 idi. bır sey olmaz dedı ama az az sık sık ye dedı. şekerın yüksek olması problem.Kızlar benden sağlık ocağı kan almıştı , en son hamileliğimin başında testler yapıldı diye. Şimdi sonuçlarımı aldım. Açlık kan şekerim için değer 74 ile 106 arası benim 70 çıkmış. Ebe de doktoruna göster dedi. Kolesterolümde yüksek ama onun için normal hamilelikte yükselir dedi. Açlık kan şekeri düşüklüğü nedir ? Biliyormusunuz ? Bi problem yaratıyormu ?
bende ya 5,5 dıyorum ya da 5 ay bıttı dıyorum.6. Aydasin ama bitirdigin ay soyleniyor genelde. 5 bucuk diyebilirsin. 6 bitecek diyebilirsin
Ben ay hesabi yapiyorum. Ekim kasim aralik ocak 4 ay kaldi. Subattaki gunler de 9 ay 10 gundeki 10 gune sayiyoru. Ekim bitince 6 ay bitecek. Simdi sorana 5 aylik diyorum
Kızlar benden sağlık ocağı kan almıştı , en son hamileliğimin başında testler yapıldı diye. Şimdi sonuçlarımı aldım. Açlık kan şekerim için değer 74 ile 106 arası benim 70 çıkmış. Ebe de doktoruna göster dedi. Kolesterolümde yüksek ama onun için normal hamilelikte yükselir dedi. Açlık kan şekeri düşüklüğü nedir ? Biliyormusunuz ? Bi problem yaratıyormu ?
İçin rahatlamıştır tabi sevindim ama kilo olayını kontrol et cnm sorun olacak diye deil sadece ama dedim ya çok kilo alan arkadaşım hareketleri doğru düzgün hissetmiyormuş şimdi çok sağlılklı bi oğlu var dikkat etmek gerek doktorun seni uyarmıyor mu yada diyet önermedi mi ya?ah canım taksi için kısa mesafe aslında yürümek gerek de tembellikten yurumedım.
gıttım geldım ağzımın payını aldım. bebeğin bacakları aşağıdaymış ondan cok hıssedemıyormusum. önemlı degılmıs şekli ama kilodan dolayı çok fırçaladı benı.
benım ameliyattan olanlarda zaten erken doğum rıskı oluyormuş. (onu bılıyordum) bir de sen kilo ile desteklemıssın dedı. sana Allahın bır kulu kilo alma demedimi dedi. doğum sırasında olacak kilonu çoktan aşmışsın dedı.
bundan sonra sebze ve su dışında bır sey yeme , hergun yuru ve illede et yemen gerekıyorsa balık ye sadece dedı.
tıp merkezi gıttıgım yer . gece kapalı ve imkanları kısıtlı. dr bana gel dedı yarın şeker yukleyelım dıye ama oraya gıdemem .
daha cok sıktım canımı geldım anlayacağınız.
benımde 73 idi. bır sey olmaz dedı ama az az sık sık ye dedı. şekerın yüksek olması problem.
bizim kadınlar kulubü takvimimizde 18. haftada mesela tebrikler 4 aylık hamilesiniz diyodu.ben 22 bitince 5 dedim.nasipse 26 bitince 6 diycem.biten haftayı aya çeviriyorum.4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde –> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
şu hafta işini bir anlayamadım. şimdi ben 6 aylık mı diyeceğim millete. hafta olarak söylüyorum genelde. burda 24 25 bitince 6 ay bitmiştir diyor. o zaman ben 6 ayımdayım yani.
bizim kadınlar kulubü takvimimizde 18. haftada mesela tebrikler 4 aylık hamilesiniz diyodu.ben 22 bitince 5 dedim.nasipse 26 bitince 6 diycem.biten haftayı aya çeviriyorum.
Sanmiyorum bi sıkıntı olsun sadece araliklarla atstir biseyler ki ani seker dusmesi olmasin canım
o nasıl doktor öyle? her gün yaptıkları iş olabilir ama bizim için bebeklerimiz çok kıymetli ve özel,bunu anlayamıyor mu?ya da endişelerimizi?canım sence bence sen hepsini unut. sen kendin zaten elinden geldikçe dikkat edersin. olmadı diyetisyene gidersen kendi doktorunla görüşüp,bebeğin ii,içini rahatlat,o tıp merkezinden geriye bi tek bu kalsın.ah canım taksi için kısa mesafe aslında yürümek gerek de tembellikten yurumedım.
gıttım geldım ağzımın payını aldım. bebeğin bacakları aşağıdaymış ondan cok hıssedemıyormusum. önemlı degılmıs şekli ama kilodan dolayı çok fırçaladı benı.
benım ameliyattan olanlarda zaten erken doğum rıskı oluyormuş. (onu bılıyordum) bir de sen kilo ile desteklemıssın dedı. sana Allahın bır kulu kilo alma demedimi dedi. doğum sırasında olacak kilonu çoktan aşmışsın dedı.
bundan sonra sebze ve su dışında bır sey yeme , hergun yuru ve illede et yemen gerekıyorsa balık ye sadece dedı.
tıp merkezi gıttıgım yer . gece kapalı ve imkanları kısıtlı. dr bana gel dedı yarın şeker yukleyelım dıye ama oraya gıdemem .
ah canım taksi için kısa mesafe aslında yürümek gerek de tembellikten yurumedım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?