Ben hizli hizli yurumustum oglanda son ay. Ama catinin da uygun olmasi lazim. Bunda daha kolay olur ins. Dr ikinci dogumda cogunlukla kesi atmiyorum dedi, umutlandim.Yazcam yazcam unutuyorum hep normal dogum isteyenler icin doktorumun ogutlerini yazayim
gunde yarim saat muhakkak yuruyus yapmya calisin,
5_10 dk kadar oryantal hareketleri yapin tabi zorlmadan kalcayi çalıştırmaya yönelik hareketler
en cok faydasi olan da hergun iki uc kat merdiveni sirtinizi duvara yaslayip yan yan yengec yürüyüşü ile inip cikmaya calisin bunun dogum yolunun catinin acilmasinda faydasi cokmus duzenli yapilirsa
ben ssvd ( sezeryan sonrasi normal dogum) düşündüğüm icin bu alanda deneyimli dogal dogum yanlisi bir dra gidiyorum istanbulda bunlari bana odev verdi benim durum daha cok emek istiyor diye ama ilk dogumu olanlara da faydası muhakkak
Senin de mi ikinci arkadaşım hayırlı olsun doğum tarihlerimiz arasında 2 gün var :) benim de ikinci Allah'ın izniyle :)Yazcam yazcam unutuyorum hep normal dogum isteyenler icin doktorumun ogutlerini yazayim
5_10 dk kadar oryantal hareketleri yapin tabi zorlmadan kalcayi çalıştırmaya yönelik hareketler
en cok faydasi olan da hergun iki uc kat merdiveni sirtinizi duvara yaslayip yan yan yengec yürüyüşü ile inip cikmaya calisin bunun dogum yolunun catinin acilmasinda faydasi cokmus duzenli yapilirsa
ben ssvd ( sezeryan sonrasi normal dogum) düşündüğüm icin bu alanda deneyimli dogal dogum yanlisi bir dra gidiyorum istanbulda bunlari bana odev verdi benim durum daha cok emek istiyor diye ama ilk dogumu olanlara da faydası muhakkak
nasıl bir can sıkıntısıdır bu ya rabbim
kış geldi diye bir yandan seviniyorum bir yandan da üzülüyorum
geceler yıl oldu mübarek
80 ne laa.ben 30'verdim unuttum bende. Ben 80 versem içim acır unutmam daha.muhasebeci kafası.duyanda ne kadar tutumluyum sanır. Para üstü saymışlığım yok. Beni soysalar hesabımı bilmem.
Ben hizli hizli yurumustum oglanda son ay. Ama catinin da uygun olmasi lazim. Bunda daha kolay olur ins. Dr ikinci dogumda cogunlukla kesi atmiyorum dedi, umutlandim.
Okulda siniflarim hep en ustte. Her tenefus inip cikiyorum. Sanirim bu defa 40 haftayi doldurmadan dogururum.
Bir de acilma ve yumusama baslamadan suni sanci vermek isteyen doktordan kacin. 2 cm acilma deniyor ama hic yumusama yoksa o acilma bir ise yaramiyor.
Ben de bi yagla masaj okudum kesi olmamasi icin, tam arastirip yapmayi dusunuyorum.
Senin de ins hersey yolunda gider de normal dogurursun. Onu da tadarsin.
Senin de mi ikinci arkadaşım hayırlı olsun doğum tarihlerimiz arasında 2 gün var :) benim de ikinci Allah'ın izniyle :)
hepsi iyi de şu merdiven egzersizini birine yakalanma korkusu olmadan nerde yapabilirim ki :) bi de ben hamile yogası cd si aldım o da kolaylaştırıyormus normal doğumu diyeYazcam yazcam unutuyorum hep normal dogum isteyenler icin doktorumun ogutlerini yazayim
Ben de sezeryana degil de planli sezeryana karsiyim. Sanci cekemem diyorsa bir kadin cekemez yani kisinin kendi tercihi ama ilk sancilar beklenmeli. Bebek kendi halinde elini emerken sanci vs hic yokken cekip alinmasi dogru degil. Ama sanci baslar, 1-2 gun icinde dogacagi belli olur yaparsin sezeryani.Okulda ben de cok inip cikiyorum ama bu yan inip cikmak etkiliymis asil dusununce zor ve komik geliyor ama daha once yapnlar da fayda gormus cok neyseki apartmnda merdven kullnimi yok pek gorunmeden millete yapicam insallah firsat bulan varsa hamile yogasi ve pilatesi de onerdi. Ilkinde cok arastrsam da istesem de ters gelis diye her iki dr da sezeryana yonlndrdi tek pismanligim onlata inanip sancimi beklmeden sezeryan olmak bu kez bilincli hazrlaniyoryum ins sartlar yolunda olur ve normal dogum.nasip olur kismette yoksa bile bebis kendi sectigi vakitte gelir sancimi dogum surecini yasayarak
evet canim ikinci nasipse hepimiz saglikla gonlumuzce kavusalim insallah
ben demir hapına kurban olurum bunu içmektense :)Doktora demir hapini icemiyorum dedim bana kan ve demir deposu icin hem vitamin olsun hem de kabizligi onlesin diye hergun icilecek doğal bir karisim tarifi verdi onu gorunce hapa razi geldimhayatta icebilecegim gibi degil
recete soyle:
3-4kok ispanak
3-4 kok pazi
1 kabugu soyulmus liken
bir salatalik
1/2 yesil kabak
1parca brokoli
Bunlari kati sikacagindan gecirip hergun bir buyuk bardak icicekmisiz yapabilen varsa ayakta alkisliyorum simdiden
Iste bebegin buyuklugune annenin catisina gore gelisiyor bi noktadan sonrasi.bence normal doğum ıcın Allah ne dılerse o oluyor arkadaşlar..yanı kendımden ornek vereyim..ılk cocugumda hergun 5 km yol yuruduk esımle.+ bırde parklardakı spor aletlerınde jımlastık yaptım ..normal dogurabılmek ıcın sayısız merdıven ındım çıktım..netten araştırıp fazyda saglayacagını dusundugum hareketlerı yaptım evde hatta doğum ıcın hastaneye gıttıgımde yatağın basından tutup oturup gerı kalktım defalarca kolay açılsın dıye..
netıcede ne mı oldu. tastamam 12 saat sancı cektım hemde 10 sn bı gelen sancılarla başlayıp devam eden bır süreç bu .. esım o anları hatırlamak dahı ıstemıyor..evet normal doğurmayı basardım biiznillah ama gelın bana sorun .
kımsenın gozu korkmasın ..ılk doğumunu sanıyeler ıcınde yapan da cok ınsan var hemde acısız sancısız ..bız hayırlısını ısteyelım
Ben icerim de kim yikayip hazirlicak bunlari. Yapan olsa icerim demir ilacindan hala kusuyorum cunku. Ama ihtiyacim da var.Doktora demir hapini icemiyorum dedim bana kan ve demir deposu icin hem vitamin olsun hem de kabizligi onlesin diye hergun icilecek doğal bir karisim tarifi verdi onu gorunce hapa razi geldimhayatta icebilecegim gibi degil
recete soyle:
3-4kok ispanak
3-4 kok pazi
1 kabugu soyulmus liken
bir salatalik
1/2 yesil kabak
1parca brokoli
Bunlari kati sikacagindan gecirip hergun bir buyuk bardak icicekmisiz yapabilen varsa ayakta alkisliyorum simdiden
keşke mamoslarım koca koca olsada servet veersem bayılıyorum buyuk memıslere
bence normal doğum ıcın Allah ne dılerse o oluyor arkadaşlar..yanı kendımden ornek vereyim..ılk cocugumda hergun 5 km yol yuruduk esımle.+ bırde parklardakı spor aletlerınde jımlastık yaptım ..normal dogurabılmek ıcın sayısız merdıven ındım çıktım..netten araştırıp fazyda saglayacagını dusundugum hareketlerı yaptım evde hatta doğum ıcın hastaneye gıttıgımde yatağın basından tutup oturup gerı kalktım defalarca kolay açılsın dıye..
netıcede ne mı oldu. tastamam 12 saat sancı cektım hemde 10 sn bı gelen sancılarla başlayıp devam eden bır süreç bu .. esım o anları hatırlamak dahı ıstemıyor..evet normal doğurmayı basardım biiznillah ama gelın bana sorun .
kımsenın gozu korkmasın ..ılk doğumunu sanıyeler ıcınde yapan da cok ınsan var hemde acısız sancısız ..bız hayırlısını ısteyelım
Ben de sezeryana degil de planli sezeryana karsiyim. Sanci cekemem diyorsa bir kadin cekemez yani kisinin kendi tercihi ama ilk sancilar beklenmeli. Bebek kendi halinde elini emerken sanci vs hic yokken cekip alinmasi dogru degil. Ama sanci baslar, 1-2 gun icinde dogacagi belli olur yaparsin sezeryani.
Son ay yan yan cikarim bakalim apartmanda kimse yokken.
Baska ulkelerde doguma hazirlik oluyor hep. Yogaydi kurstu vs. Bizde bilgilendirme yok buyuk eksiklik.
hepsi iyi de şu merdiven egzersizini birine yakalanma korkusu olmadan nerde yapabilirim ki :) bi de ben hamile yogası cd si aldım o da kolaylaştırıyormus normal doğumu diye
ben demir hapına kurban olurum bunu içmektense :)
Ben icerim de kim yikayip hazirlicak bunlari. Yapan olsa icerim demir ilacindan hala kusuyorum cunku. Ama ihtiyacim da var.
Zor gunler yasamissin bu defa guzel olur ins. Prof 38 de alalim dedi esimi bekleyelim diye ikna ettim. Diger dr suni sanci verecek oldu ne acilma ne yumusama varken. Yatis islemini yaptirin dedi ben hastaneden ciktim esim ve anneme laf anlatmak zordu. Birsey olursa butun sorumluluk bende gibiydi. Ama cok okumus cok arastirmistim birkac gun daha beklemem lazimdi. 2 gun sonra sanci basladi sukur. Bilincli olmasam olmazdi dedigin gibi. Sezeryan isterim illa diyene de saygi duyuyorum ama sanci baslamis olmali bebek hazir olmali. Yazik yavruya ki sen yasamissin zorlugunu. Sana gonulden dua ettim ins bu defa kolay ve guzel bir normal dogum yasarsin.Ay allah iyiligini versin canim ne güldüm Olan sikayetci olmayan istekli :)
tabiki nasip diye bisey var ondan suphem yok ama aci gercek su ki dogum konusunda bilinclndrilmek yerine korkutuluyoruz sezeryan manyagi olmus bir tip ekolu var bize zorla kabul ettrilmis dogru bilinen yanlislar. Elimizden geleni yapip tevekkul edicez ötesinde olacagi rabbim bilir tabi ki ins olmasi gerektigi gibi olur hersey En hayorlisindan
yani herkesin kendi tercihi tabi de kimse bebise tercihini sormuyor meyvanin olgunlasip daldan dusmesi mi iyidir hamken.koparilani mi. Saglik sorunu anksiyete oanik atak vb ozel durum olur amenna tabi saygi duyarim annenin istegine de ama keske bize de saygi duyan bi saglik sistemi olaydi makat gelis dogal dogum yanlisi drlar icin bile nornal olmama ihtimali yuksek gelis ki bu gttigim dra neden diye israr ettigimde ki yurtdsnda olablirligini goruyoruz bize bu tip dogum ogretilmeden yetstriliyoruz hatta riskleri ile korkutulup aydinlatilmiyoruz o yuzden drlar da yanasmiyor bilmedigi bir atese aci ama malesef gercek bu dedi yoksa makat gelis bi patoloji degil dogumun yuzde birlik zor bi sekliymis. Ama en azindan bebegme saygi duyablirlerdi zamansz dunyaya gelnye mecbur etmmelirdi ki ben bunun sikintilarini bizzat deneyimledim 38de alindi ve normal miadi dolana dek hic aglmadi sesini duymadik surekli baygin olu gibi hareketsizdi uzun bi sarilik donemi yasadik emme refleksi yoktu yani cocuk hals baska bi boyuttaydi sanki ne zaman esas kirkinci haftasi dolcagi tarhe geldik yeni yeni adapte olmya basladi hayata ki dr dr geziyorduk niye aglamio uyanmiyor diye sonrasinda da inek sutu alerjisi reflu beslnme reddi gibi bisuru imtihanimiz oldu bagisikligi da cok dusuk ve arastrdikca goruyorum ki bunlar uzerinde sezeryanin tesiri yadsinamaz olcude
Iste bebegin buyuklugune annenin catisina gore gelisiyor bi noktadan sonrasi.
Gece 10 dk arayla sanciar basladi. Sabah 4 gibi suni sanci takildi. Ebe gelip serumun ayarini yukseltiyordu ben dusuruyordum. Cunku suni sanci yavas yaas alinirsa acilma v yumusama ilerliyor. Birden cok cok verilirse deli gibi sanci cekiyorsun ama bir ise yaramuyor. Bunlari okumustm onceden. 3 saat sanci cektim.siddetli denebilcek duzeyde.
Ben de ne normal dogumcuymusum he. Ama kendi cabam olmasa imansizdi. Bizi bilgilendiren yoksa biz arastirip okumaliyiz. Dr ne derse yaparimla normal dogurmak cok zor.
Canım o yağın tarifini bulunca paylaşırmısın bizimleBen hizli hizli yurumustum oglanda son ay. Ama catinin da uygun olmasi lazim. Bunda daha kolay olur ins. Dr ikinci dogumda cogunlukla kesi atmiyorum dedi, umutlandim.
Okulda siniflarim hep en ustte. Her tenefus inip cikiyorum. Sanirim bu defa 40 haftayi doldurmadan dogururum.
Bir de acilma ve yumusama baslamadan suni sanci vermek isteyen doktordan kacin. 2 cm acilma deniyor ama hic yumusama yoksa o acilma bir ise yaramiyor.
Ben de bi yagla masaj okudum kesi olmamasi icin, tam arastirip yapmayi dusunuyorum.
Senin de ins hersey yolunda gider de normal dogurursun. Onu da tadarsin.
Zor gunler yasamissin bu defa guzel olur ins. Prof 38 de alalim dedi esimi bekleyelim diye ikna ettim. Diger dr suni sanci verecek oldu ne acilma ne yumusama varken. Yatis islemini yaptirin dedi ben hastaneden ciktim esim ve anneme laf anlatmak zordu. Birsey olursa butun sorumluluk bende gibiydi. Ama cok okumus cok arastirmistim birkac gun daha beklemem lazimdi. 2 gun sonra sanci basladi sukur. Bilincli olmasam olmazdi dedigin gibi. Sezeryan isterim illa diyene de saygi duyuyorum ama sanci baslamis olmali bebek hazir olmali. Yazik yavruya ki sen yasamissin zorlugunu. Sana gonulden dua ettim ins bu defa kolay ve guzel bir normal dogum yasarsin.
Yatakta mı olmak iyi yoksa yürümek mi acaba. Bir de ıkınmamak gerekiyormuş di mi? Büyükler hep ıkın der ya aslında yanlışmış.
Canım o yağın tarifini bulunca paylaşırmısın bizimle
Evet goren olursa aciklamasi zor cidden denemeye deger tenhayi denk getrcez caktirmiycaz artik
Yapabilsek hem dogal hem bomba gibi bir kur esasen de ben hayatta icemem cig halde demir hapini yutcam zorla morla
icebliyorsan helal sana hergun olmasa da firsat buldukca yap bari sana dabebise de sifa olsun kan olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?