- 28 Nisan 2012
- 5.115
- 2.697
- 198
dün akşam gittim bu sabah randevum vardı canım :) evet şimdi sırada hastane seçmek var doktorun muayenehanesi var çünkü..rahatladım valla çok şükür.Ne ara gittin sen.
Bebeklerin kiloları gramlardan kiloya geçti şükür.
İyi sevdiysen doktorunu. İşler yoluna koyuldukça rahatlıyor insan
Tabii ki anne bebek icin en dogrusunu en hayrlisni nasip etsin rabbim pskoljik olarak ileri duzeyde kaldramayacak birinin tercihine de saygim sonsuz o yuzden yazmak istedim ozellikle malesef toplumumzda kadinin kadına yaptgi da az degil. Sezeryan olana eksik gibi bakmak yari anne gormek normalden cekinene korkak muamelesi yapmak hic insani degil kimsenin haddi degil. Isin tibbi bilimsel yonunu artilarini eksilerini hepimiz bilip kendimixi ne kadar hazrlarsak her iki dogumuda o kadar kolay ve basarili atlatiriz.senin korkularini anliyorum ama yapablcegne de inancim sonsuz bu konuda kendine olumlu telkinler vermeye calis katilabliyorsan devlet hhastanesi bunyesnde bile açılan dogum egitimleri var insan bilmedgi seyden korkuyor bilinclendkce hersey daha goze alinabilir oluyor. Birkac kitap ismi vardi hatrlayablrsem yazarm okumak istersen.
1 kere küçük bi mola verdik canım heralde yoruldu minnosum.. dönüşte brz daha fazla mola verelim bari..biranonce varalim diye çok durmak istemedim. .magnezyum rahatlatir şimdi onu :) doktor yerini çok ekonomik kullanıyor dedi yerim ben onun ekonomisiniIcine sinmesne sevindim insalah dogumun da gonlunce olur yolculugu dinlnmeden mi yaptin yorulmustur belki kuzucuk gecicu bi durumdur inşallah. Pkass yazmadi hic ben de merak efiyorum
temmuzz canim sanki sana demisim gibi olmus aman yanlis anlama. Korkularini anliyorum. Iki kurtajim 1 tup denemem var. Defalarca muayene. Nefret. Ama guzel bir normal dogum yaptim muayeneleri sildi gitti. Dunyanin en guzel duygusu. Kan sulandirici da kullaniyordum. Kansulandirici engel degil diyen buranin en iyi profu ondn onay almasam denemezdim. Kendini sezeryan diye sartlama acik kapi birak. Hayirlisi olsun. Sezeryan olacaksan da ilk sancilari bekle. Tam iki hafta once alcaklardi oglumu sezeryan olsa o iki hafta yerinde mutluydu hazir olunca dogdu. Annelik bebegi de dusunmeyi gerektiriyor. vakti gelince cikmak her bebegin hakki
başıma geldiği zaman cesaretim artar her olumsuz durumda bu böyledir normal dogum olsa o anda cesaret gelir bana bundan eminim işte o an gelene kadar ki olumsuz düşüncelere böyle yapıyor beni yoksa 10 tane çocuk doguran kadın var çok çok zor bişey olsa o kadar dogurmayı göze alamaz
bende kasap doktorlara karşıyım sen yazmasam bilmeyecektim makat gelişte norml olabildiğini
birde şşu var ülkemizde onormal bir durum olarak karşılanıyorsa illede makat gelişi normal yapsın diye beklemek bize ve bebeğe eziyet olur zaten makat gelişin normal dogumu nasıl olur onuda bilmiyorlarmış sistem baştan hatalı desek daha dogru
Allah yardimcimiz olsun , hamilelikde annelikde zor i$ vesselam : )Her hamilelik farkli. Ilk hamilelikte son iki hafta agirlasmistin sadece. Hizli yuruyordum o zamana kadar. Bunda 4-5. Ayda agirlastim penguen oldum. O yuzden sonunu dusunemiyorum
tup bebekleri normal dogurtmuyolar nedense canimKızlar ben tupbebek tedavisiylle hamile kaldim ilk gebeligim ama doktorum bana ilk gunden itibaren tüp bebekte cogunlukla sezaryani onerdigini soyledi bnmde aklim karisti simdi..bende sezeryana alistirdim kendimi acikcasi sezeryan kafama yerleşti..planlar hep sezeryan bizde..simdi dogum icin baska dooktora basladim oda malisef sezeryan dedi.hastalarimiz bebeklerine zorlu aureclerden kavustugu icin bebekleei riske atmak istemesiklerini söyledi ikiside
Oyle malesef ama sadece makad bir ornegi hadi onda deneymleri bilgileri yok restlesmek mantkli olmyablr beklersn sancini o zaman sezerysn olursn gerekirse ama bu deglki tek kandrma noktalari. Suyu bitmiş kalp atisi dusmus kordon dolanmis gibi bidolu bahaneleri var annenin duygularyla oynayp can evinden vuruyolar hooop sezeryana. Bicok arkadaş daha sonra ulasabldkleri ekiprz raporunda dogum surecnde onlara sunulan tablodan cok baska seyler yazildgni gördü hic haberimz olmuyor bile cevrilen dolaptan
Panco duz mu yoksa kilim desenli fln mi. Bir bakayim ben bugun
gecmis olsun canim
Bizimkiler hiç.gelmez zaten sevmezler bir yere gitmeyi. 2 yıldır bu evdeyiz çok yakınında ama bir kez geldiler.
K.validelerde gelmiyor ama gelince kalmayı severler.
Ben akşamdan uzanmadan duramıyorum k.pederde olacak nasıl otururum diye düşünüyorum.
Gerçi rahat insanlar yat yavrum der ama ben babamın yanında süt dökmüş kuzu gibi olduğumdan onun yanında da rahat edemiyorum.
Tecrübelerini aktardığın için sağol canım öncelikle, çok faydalı oldu benim için. 2 hafta öne çekmek istemelerini anlayamadım bi türlü. Planlı bir tarihte sezeryan olacak bile olsan buna ne gerek var ki?! Bi de bunu diyen senin istanbulda doğum yapacağını bilen doktor, hayret doğrusu!Ya unuttum yazmayi burda gittgim iki dr var. Biri istanbulda dogum yapcagmo bliyor digerine demedim.ikisi de her sartta sezeryanci zaten mersnde normal doguma yanasan pek yok o yuzden ssvd ne blmiolar bilen de anlamiyo öcu gibi bakıyor. O yüzden hic polemge grmemek icin zihniyet degsmio cunku bahsetmiyorum ben nslsa iatanbula gidicem insallah diye. Fakat hiç tahmin etmedgm bi sorun yasayacagm dunki randevuda onu anladm canim sikıldı
Ilki sezeryan diye bunu tabiki de sezeryan goren dr gebeligi 40 hfta değil 38 hfta uzernden degerlndrmye kalkti ve buna dayanaraktan 32.hfta çalışabilir raporu icin normal suremden iki hafta once gelmemi izin raporlarini iki hafta onden gostermemz gerektgini söyledi. Ben diger mevzuda tartsmaya girmemek icin sancimi bekleyip sezerysn olcam gibi yapip gecstrym konuyu dedim. Basladu asla olmaz olursun patlarsin ic kanamadan diye felaket tellalligina uyuz oldum 14 16 subat gorunen dogum tarhini 1 şubat gibi baz alicakms illa.bu benm tum izin hafta aktrma planlarmi bozucak niye iki hafta kaybedeym kafadan netcede istanbula gidince normal icin bekliycem sezeryan olcaksa da kendi surecini bekliycem belki 40 41.hfta olcak
Kimbilir bu drlar yuzunden hem izinde hen prosedurde sorun yasayablrm smdi ben napiim bi aki verin. Diğer dr istanbula gtcegmden habersz kendsnde sezeryan olcam saniyor ama o da ikinci sezeryan diye tarhi erkene cekebilir bunun gibi ben hak kaybi yasamak istemiyorum bunlarn sabit zihniyeti yuzunden napsam bilemedm valla
Sabah 7 de uyandim kan ilaciyla bir mandalina yedim yattim. Simdi kusmamak icin zor duruyorum cok bulaniyor midem. Ay bu demir ilacinin ignesini fln versinler bana. Oyle asiri dusuk olmayinca vermiyorlar ama icemiyorum istee
Kızlar ben tupbebek tedavisiylle hamile kaldim ilk gebeligim ama doktorum bana ilk gunden itibaren tüp bebekte cogunlukla sezaryani onerdigini soyledi bnmde aklim karisti simdi..bende sezeryana alistirdim kendimi acikcasi sezeryan kafama yerleşti..planlar hep sezeryan bizde..simdi dogum icin baska dooktora basladim oda malisef sezeryan dedi.hastalarimiz bebeklerine zorlu aureclerden kavustugu icin bebekleei riske atmak istemesiklerini söyledi ikiside
Tecrübelerini aktardığın için sağol canım öncelikle, çok faydalı oldu benim için. 2 hafta öne çekmek istemelerini anlayamadım bi türlü. Planlı bir tarihte sezeryan olacak bile olsan buna ne gerek var ki?! Bi de bunu diyen senin istanbulda doğum yapacağını bilen doktor, hayret doğrusu!
Raporunu istanbuldaki doktorundan alsam canim..raporun aslini mi vermek gerekiyor ordan sana faxlasalar olmaz miYa um yazmayi burda gittgim iki dr var. Biri istanbulda dogum yapcagmo bliyor digerine demedim.ikisi de her sartta sezeryanci zaten mersnde normal doguma yanasan pek yok o yuzden ssvd ne blmiolar bilen de anlamiyo öcu gibi bakıyor. O yüzden hic polemge grmemek icin zihniyet degsmio cunku bahsetmiyorum ben nslsa iatanbula gidicem insallah diye. Fakat hiç tahmin etmedgm bi sorun yasayacagm dunki randevuda onu anladm canim sikıldı
Ilki sezeryan diye bunu tabiki de sezeryan goren dr gebeligi 40 hfta değil 38 hfta uzernden degerlndrmye kalkti ve buna dayanaraktan 32.hfta çalışabilir raporu icin normal suremden iki hafta once gelmemi izin raporlarini iki hafta onden gostermemz gerektgini söyledi. Ben diger mevzuda tartsmaya girmemek icin sancimi bekleyip sezerysn olcam gibi yapip gecstrym konuyu dedim. Basladu asla olmaz olursun patlarsin ic kanamadan diye felaket tellalligina uyuz oldum 14 16 subat gorunen dogum tarhini 1 şubat gibi baz alicakms illa.bu benm tum izin hafta aktrma planlarmi bozucak niye iki hafta kaybedeym kafadan netcede istanbula gidince normal icin bekliycem sezeryan olcaksa da kendi surecini bekliycem belki 40 41.hfta olcak
Kimbilir bu drlar yuzunden hem izinde hen prosedurde sorun yasayablrm smdi ben napiim bi aki verin. Diğer dr istanbula gtcegmden habersz kendsnde sezeryan olcam saniyor ama o da ikinci sezeryan diye tarhi erkene cekebilir bunun gibi ben hak kaybi yasamak istemiyorum bunlarn sabit zihniyeti yuzunden napsam bilemedm valla
Bende birazda o curcunaya girmemek için istiyorum aslında evimde doğurmayı. Mardin'de kimsemiz yok bir hafta on gün sonra çeker gider herkes rahat ederim diye düşünüyorum. Sürekli birilerinin işime karışmasına ayar olurum çünkü. Tecrübelerine ihtiyaç duyduğunda yanında olmazlar anca dırdır yaparlar. Bırakıp gitmeleri daha iyi :)
Mardin hakikaten çok küçük ve geri kalmış bi şehir, bende çok sevemedim. Yemek yemek için çok yer var ama eti kokuyo e et dışında da bişey de bulamıyosun yemek için.kasaptan bile et almıyorum. Diyarbakır a gittiğimizde ordan alıp geliyoruz buzlukta stok yapıyorum.
Raporunu istanbuldaki doktorundan alsam canim..raporun aslini mi vermek gerekiyor ordan sana faxlasalar olmaz mi
Ne benim annemin ne de eşimin annesinin tecrübesi artık kalmamış. Çok uzun zaman geçmiş unutmuşlar sanırım. Bir de ikisi de altmışbes yaşında artık. Bir iki bişey dediler yapayım dedim tamamen yanlış şeylerimiz bir tanesinde Dr uyardı bile. Ben de annemiz söyledi demedim ama onların söylediklerini yapmamayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?