İçinde olduğmuz ayı söylüyoruz o zaman ? Hamilelğim bitti hala öğrenemedim
ama her ay da 4 hafta yokkiyaş hesabı gibi canım biten yaşı söylememiz lazımda türkler genelde uymz ya bunaonun gibi biten haftayı söylememiz lazım mesela burda forumda bnm imzada 33 yazıyor ama bnm 32 +1 bugün ben 32 haftalık hamileyim 32 yi bitirdim 33 ün yeni içindeyim, 33 değil 32 sayıyor dr.lar. Ayda aynı bunun gibi ben 32 haftayı bitirdiğim için 8.ay yeni bitirmiş oluyorum soranlara 8 aylık diye bilirim. biten ayı sölicez. inş anlatabilmişimdir
Çok iyi anlattın canım sağolasın. Yaş olarak biteni söylerim hep. Bu ay ve haftalar birbirini tutmaynca kafa karışıklığı çıkıyo ortaya.yaş hesabı gibi canım biten yaşı söylememiz lazımda türkler genelde uymz ya bunaonun gibi biten haftayı söylememiz lazım mesela burda forumda bnm imzada 33 yazıyor ama bnm 32 +1 bugün ben 32 haftalık hamileyim 32 yi bitirdim 33 ün yeni içindeyim, 33 değil 32 sayıyor dr.lar. Ayda aynı bunun gibi ben 32 haftayı bitirdiğim için 8.ay yeni bitirmiş oluyorum soranlara 8 aylık diye bilirim. biten ayı sölicez. inş anlatabilmişimdir
Ya bu hafta ve ay hesabi ni bi turlu anlamis degilim zaten 32 de 8 diyoruz evet:)))32 de 8 bitmiş olacak ama ?
Bu çok daha karışık oldu :)ama her ay da 4 hafta yokki
1 ay = 4 hafta diye gidersek direk çuvallariz : )))
32x7 =224
224/30 = 7.4 oluyor yani 7.5 ay : ))))
Hee çok uzak sayılmayı da ben kıskancım arkadaşlarımı da kıskanıyorum. Başka kimseyle çok samimi olamazsın ona göre.Canım 60.4 ile hamile kaldım. 64 kg ile şeker yüklemesine gittim. Şekerin yüksek deyince diyet verdi. 1 haftada 61 kg düştüm. Şu anda 62,5 kgyum. Başlarda öide bulantım falanda çok oldu. Kızımdada toplamda 7 kg ile doğuma gitmiştim:) kardeş kardeş geçinelim kavga etmeyelim
Bizde aslında komşuyuz hemde. Alt katımda oturuyor. 1 sene oldu ben buraya taşınalı ama kardeş gibi olduk. Ben gelirim kız sanada:) yatırırız ikisinide küvete çitiler dururuz:))
Sen bakma onlara gülüm kuralım hayallerimizi. Vakti gelince görürüz gerçekleri.yav bi hayal kurdurmuyorsun gerçekleri yüzümüze tokat gibi vur sen vur :)
Kiz sen kocaelidemi yasiyon ben daricadayimMedical park cnm gebze
ama her ay da 4 hafta yokki
1 ay = 4 hafta diye gidersek direk çuvallariz : )))
32x7 =224
224/30 = 7.4 oluyor yani 7.5 ay : ))))
oyy kizz bu neeeeeecanım o yüzden işte dr.lar hamileliği 9 ay 10 yani aslında 1o ay olarak tanımlıyorlar çünkü her ay tam 30 çekmiyor. Ama kaba taslak çevredeli insanlar bu hesapla anlıyorlar. Mesela nette bakmıştım ben kaan kocatepe die ünlü dr. var ya o haftalara göre ayları hesaplarken 32yi 4 haftadan 8. ay bitmiş saymıyordu 33.34. biterken 8. ayı bitmiş sayıyor.
ona bakarsan bizim hamişlik döneminde 31 çeken ayların periyodlu gelişi fazla oluyor benim sat 30 nisan
mayıs 31
haziran 30
temmuz 31
ağusts. 31
eylül 30
ekim 31
kasım 30 - buraya kadar ise 214 gün eder.
aralık 31 - 11 günü ekle buradan 225 gün eder benim. 31 e bölersek 7.2 .......... 30 a bölersekte tam 7.5 aylık oluyorum.
245 gün olur aralık bittiğinde bnm günüm. 245 i 31 e böl 7.9 eder ........ 30 a bölersek 8.1 aylık yapar.
Yani aslında kaan kocatepenin hesabı gün hesabına en yakın hafta hesabı oluyor canım.
ben 33. hafta ile 34. hafta arasında tam 8. ay bitirmiş oluyorum.
ocak 31 - buraya kadar 276 gün eder. Doğum süreci 280 günse bnm doğum 4 şubat olacak demektir.
Daha hic o islere girisemedim benödev konusu mu belirliyorsun canim?
Pendikteyim cnm doktorum o hastaneye gectigi icin oraya gidiyorum biraz ters kaliyo aslinda hastaneKiz sen kocaelidemi yasiyon ben daricadayim
canım o yüzden işte dr.lar hamileliği 9 ay 10 yani aslında 1o ay olarak tanımlıyorlar çünkü her ay tam 30 çekmiyor. Ama kaba taslak çevredeli insanlar bu hesapla anlıyorlar. Mesela nette bakmıştım ben kaan kocatepe die ünlü dr. var ya o haftalara göre ayları hesaplarken 32yi 4 haftadan 8. ay bitmiş saymıyordu 33.34. biterken 8. ayı bitmiş sayıyor.
ona bakarsan bizim hamişlik döneminde 31 çeken ayların periyodlu gelişi fazla oluyor benim sat 30 nisan
mayıs 31
haziran 30
temmuz 31
ağusts. 31
eylül 30
ekim 31
kasım 30 - buraya kadar ise 214 gün eder.
aralık 31 - 11 günü ekle buradan 225 gün eder benim. 31 e bölersek 7.2 .......... 30 a bölersekte tam 7.5 aylık oluyorum.
245 gün olur aralık bittiğinde bnm günüm. 245 i 31 e böl 7.9 eder ........ 30 a bölersek 8.1 aylık yapar.
Yani aslında kaan kocatepenin hesabı gün hesabına en yakın hafta hesabı oluyor canım.
ben 33. hafta ile 34. hafta arasında tam 8. ay bitirmiş oluyorum.
ocak 31 - buraya kadar 276 gün eder. Doğum süreci 280 günse bnm doğum 4 şubat olacak demektir.
oyy kizz bu neeeeee
kafam karistii
iyide sen benim dedigimi demisin
aralik bittiginde 8 ayiniz bitmis olucak bende oyle diyorum
ama yani 8 ay bitti hopp 9 ayligim olmuyor, yine 8 aylik oluyoruz, ocagin sonunda 9 aylik olucakisniz, ben ortasinda 9 ay lik olucam subatin
meslek anomalisi diyorsun yani : ))))) onun bi adi vardida neyse unuttum : )ee bn iktisatçı olarak detaylı hesapldım işte size
tamam bende sana diyorum ki ince günlere göre hafta uyumu ancak böyle olur sen dediğinde haklısın ama çevredeki insanlar anlamıyor. onlar 4 hafta olarak hesaplıyor ve 32. hafta diyince hımm 8 aylıksn yani diyorlar. Ama dediğin gibi aralık sonunda 8 aylık olcaz tam hesap olarak. Önemli olan burada biten ayı biten haftayı söylemek lazım geldiği :) bende soranlara 7 ayım bitti 8 ay içindeyim diyorum doğum 2 ay daha var diyorum kimse başka bir yorumda bulunmuyor
Kutlarım.Canım içinden külotlu çorap çıkardım yelek çıkardım polar tulumu çıkardım badi takımını çıkardım yerine ayrı ayrı 2 adet badi 2 adet ayaklı alt koydum. 12 adet bez koydum. Vallahi bebişin sizler fazlada deseniz sağlık ocağındaki bugün hemşireyle hazırlıkları konuştuk kadın fazla olsun eksik kalmasın dedi hast. zaten evine uzakmış dedi. Ayrıca sezeryan olursan dedi sakın 1 gecede seni taburcu etmelerine izin verme dedi sezeryandan snra 72 saat hast. olman sağlıklı olur dedi ilk 72 saat önemli oluyor dedi. Ben sağlamcıyımdır yaancak bu kadr azalttım çantayı
canım ben tutku marka atlette 2 beden giyiyordum snra 3 bedene çıktım şişmdi gidip 4 beden alıcam boyuda uzuyor bu atletlerde enden çok az genişliyor o yüzden ben hep tutku marka alıyorum.
Bende dışarı götürülen anakucağı ile çanta takımı almıştı annem onun çantasına bebişiminkini koydum. En küçük boy çekçekli valizede bnm kıyafetlerimi bebişimin peluş battaniyesini koyacam öle koca çanta yada valizimiz yok
Ben geldim hatunlar sağlık ocağındaki tahlil sonuçlarımız güzel kan değerim 12.2 bir aydır kan ilacı kullanmıyordum şükür düşmemiş ama b12 vitaminim 71 e inmiş zaten sınırın altındaydı iyice düşmüş kızlar yabu b12 için neler yemek lazım et yiyin diyor netten okudum ama her gün sbh öğle akşam et yenmez ki ben haftada 2-3 gün yiyorum etli bişiler ama yükselmek yerine iniyor aşağı.
Veeeeeeeeeeeee kilo almıyorsun diyenlere duyrulur 8 ayda toplamda 6 kilo almışım bende73 kiloya çıkmışım ama sabah giderken sağlık ocağına tok karna gittim iyi sıkı bir kahvaltı yapmıştım patlıyacak kadar yemiştim yarın dr.a aç gidicem bakalım oradada kaç çıkıcam genelde bnm sğalık ocağı ile dr.un tartısı aynı gidiyor aç tokta biraz farkediyor. Ama sağlık ocağındaki hemşire çok iyi gidiyorsun dedi gayet güzel kilo alımın bu aldığının çoğu bebek su plesanta fln dedi.
7. ay ile 8. ay arasında 2 kilo almışım çünkü bir önceki 7. ayda 71 idim aç karna bugün tok karna 73 çıktım.
Ayyyyyy bugün bizim kocişimle resmi nikahımızı kıydığımız, resmi evlilik yıl dönümümüz kızlar kocişim pasta almış gelmiş11.12.13 te saat 15.15 te evlenmiştik vay be 1 yıl oldu
hahah varsa daha iyi bi fikrin soyle onu konusacak sekerimGece gece de kaç aylik olduğumuza mi taktiniz... Mevlam biran önce dogursaydik korkuyom ben bunlardan
Mustelanin hangi sampuanini aldin.
Sormadım.15 gün sonra gidince sorucam. Muhasebedeki kişiyi arkadaşım tanıyormuş o belki indirim alır.Dogum yapacagin hastane kesinlrsti yani :) sen de dogum ucretlerini siordun mu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?