ıhtımal az bıle olsa bence meslegı kadın doğumcu olan ınsanın kadının psıkolojısınden de az bıraz anlaması ve hastasına gore davranması gerek..
benım dr doğum sancısıyla bıle donen cok bebek var dıyor..helekı 2. hamılelıklerde ters bebek cok az gorulur dıyor nerdeyse emın konuşuyor donecegıne..
alttan muayene eden ebe de bana daha zamanın var mutlaka dönecektır dedıler..
kımı dr emın konuşurken kımı ıhtımal vermıyor..buda ınsanın aklını ıster ıstemez bulandırıyor..
tugba da sezeryan esnasında alınabilecek bırde kıst mı ne vardı sanırım o sebepten ona oylekonusmus olabılır..
ben dun bahsettıgım dr la da görüşüp bundan sonrakı aşamaları oyle düşünmek taraftarıyım..yanı doğum sırasında cevrılıp doğuma gıdebılecekse ne ala..sancıyla donecegını beklemek boşa kürek çekmek gıbı bır yerde,donmeme ıhtımalınıde dusununce..
Bu forumda bi arkadas epidural ve spinal anestezi ile ilgili bise paylasmisti.pihtilasma problemi olanlara tavsiye edilmez yaziyodu.bi bak istersen
Anestezi olmadan dayanamam kiii offf ne zor bi durumçokk geçmiş olsun canım...
canım ben de 3-4 hafta önce çektim o ağrıyı dolgum oynamıştı. 2 gece yatak yorgan yumrukladım... doktorum sakın ihmal etme dişi git ne olursa dedi.
gittim ama onlar da geçici dolgu koydular anestezi yapmak istemediler.
aynı bende de öyle canım
Himmm.benm dr da sorariz ama genel uygun dedi tabi benm durum daha ozel.igneyi 1 doz once birakicaz ameliyattan 12 saat sonra baslicaz dedi.saglikla bi kavussaydik kuzularaBaktım canım o yüzden sordum Dr a da. Dr iki gün önceden iğneyi bırakırız epidural yaparız dedi.
Benimde kok disim vardi agrissina dayanamayip gittim cekmediler ama antibiyotik yazdi bide agri kesici cok sukur gecti en azindan sende gidip ilac yazdirsan dogumdan sonra yaptirirsin cnmhayır,dr a gitmedim
korkma artık..sonlara geldık..Evet canım sezeryan yapmışken miyomu da alırız diyor. Miyom tam rahmin içinde ilk gittiğim Dr bebiş dişünüyorsan ameliyat olman şart demişti sonra bu Dr uma gittik o bir deneyin demişti. Denedik oldu Allah'tan miyomdan uzağa tutunmuştu yavrum ama onu kordon dolanması sonucunda kaybettik. Bu bebisimin plesantası tam miyom üstündeydi aslında sürekli kontrolümün nedeni de o. Allahım korusun inşallah bu sefer tamamına erdirir insallah sağlıkla kavuşuruz bebişimize.
Geçmiş olsun canım az daha dayan az kaldı dün de bnm nabız 140 ti uzanıp dinlendim soluma yattım geçtislm kızlar güne diş ağrısı ile başladım,her hafta sonu biri ağrır oldu artık,anestezi almayım diye direndikçe başıma geliyo. gece bile ağrı yaptı
nabzım da 125-130 atıp nefesimi kesiyo napsam ki???
Bisey sorucam sana guzum bu bebisler dogunca kulagina isim soleniyoya kimler soleyebilir bunukorkma artık..sonlara geldık..
Bir Hadisi Şerif te Eefendımız s.a.vbuyurular kı..''Bir mu'mın aynı delıkten ıkınce kere sokulmaz'' yanı hakıkı bır mu'mun e aynı acıyı Allah 2 . kez yasatmaz..dua edelım hepımız bırbırımız ıcın..senın kendıne ettıgın kabul olmazda benım sana ettıgım kabul olur belkı.. Rabbım ıyı gungostersın,korkularımızdan muhafaza buyursun..
düşünüyorum da ılk hamılelıgımde hıc bılmezdım o nedır bu nedır..cok rahattım,stres ınanılmaz tetıklıyor herseyı..olabıldıgınce sakin olup Allaha tevekkül etmelı..bu saatten sonra hıcbırsey gelmez hıcbırımızın elınden bundan gayrı..
slm kızlar güne diş ağrısı ile başladım,her hafta sonu biri ağrır oldu artık,anestezi almayım diye direndikçe başıma geliyo. gece bile ağrı yaptı
nabzım da 125-130 atıp nefesimi kesiyo napsam ki???
Dr artık bu zamandan sonra dönmez bebişler dedi benimki hala dönmemiş. Ben belki döner dedim o da yüzde on ihtimal dedi.
eş ,dede ,aıle buyugu kım varsa..erkek olarak...kızımınkını esım okumuştu..gorumcemınkı nıde esım okumuştu mesela.Bisey sorucam sana guzum bu bebisler dogunca kulagina isim soleniyoya kimler soleyebilir bunu
o kulaklar beni bitiriyor zaten :) gzl günlerde giydir annesi :)Bu aldığımın da kulakları var senin pandaya benziyor
Heryerde bas bas bağırıyorlarya hasta değilsiniz hamilesiniz diye.
Cok geçmiş olsunGeçmiş olsun canım az daha dayan az kaldı dün de bnm nabız 140 ti uzanıp dinlendim soluma yattım geçti
himm o zaman hiç ugrasma bosa strese girme kabullen bi dahakine benim dedigim olsun dersin kimseyi karistirmazsidn :)Yok cok katıyız:)
Evet canım sezeryan yapmışken miyomu da alırız diyor. Miyom tam rahmin içinde ilk gittiğim Dr bebiş dişünüyorsan ameliyat olman şart demişti sonra bu Dr uma gittik o bir deneyin demişti. Denedik oldu Allah'tan miyomdan uzağa tutunmuştu yavrum ama onu kordon dolanması sonucunda kaybettik. Bu bebisimin plesantası tam miyom üstündeydi aslında sürekli kontrolümün nedeni de o. Allahım korusun inşallah bu sefer tamamına erdirir insallah sağlıkla kavuşuruz bebişimize.
sevindim canim normale itiraz etmedigineMaRaL konuştum doktorumla doğum şeklini ne istediğimi, normali engelleyecek bi durum yok dedi. 38. Haftada çatı muayenesi yaparız ona göre bi daha konuşuruz dedi.
Ama bunun haricinde çok da iyi haberlerle gelmedim. Bebeğim yüzünü plasentaya gömmüş yüzünü göremedik yine. Göbek çevresi ölçümü 1 hafta geri çıktı(daha önce bütün ölçümleri hep 1 hafta önde çıkıyordu, şimdi sadece fl uzunluğu önde diğerleride haftasında) plasenta yetersiz kalıyor olabilir dedi.
Son zamanlarda idrar yolu enfeksiyonundan çekiyorum geçmiş mi enfeksiyon diye bi daha bakalım dedik. Enfeksiyon çok yüksek çıktı, birde çok yüksek glukoz çıktı idrarımda. Kandakini hallettim şimdide idrarda çıktıBöbrek fonksiyonlarının bozulduğunu gösteriyormuş o da. Uzun süreli enfeksiyon yüzünden de olabilir dedi.
Nitekim bunca olumsuzluktan sonra haftada bir çağırdı kontrollere. Dün ağlamaktan harap oldum, yeğenim doğdu ona bile sevinemedim
ergenlikle ne ilgiis varkiiaşırı derecede karnım ağrıyor ve midem bulanıyor
ergenliğe geri döndüm resmen
Litchi senin takvimin de yok kaç haftaliksin tam olarak?Dr artık bu zamandan sonra dönmez bebişler dedi benimki hala dönmemiş. Ben belki döner dedim o da yüzde on ihtimal dedi.
korkma artık..sonlara geldık..
Bir Hadisi Şerif te Eefendımız s.a.vbuyurular kı..''Bir mu'mın aynı delıkten ıkınce kere sokulmaz'' yanı hakıkı bır mu'mun e aynı acıyı Allah 2 . kez yasatmaz..dua edelım hepımız bırbırımız ıcın..senın kendıne ettıgın kabul olmazda benım sana ettıgım kabul olur belkı.. Rabbım ıyı gungostersın,korkularımızdan muhafaza buyursun..
düşünüyorum da ılk hamılelıgımde hıc bılmezdım o nedır bu nedır..cok rahattım,stres ınanılmaz tetıklıyor herseyı..olabıldıgınce sakin olup Allaha tevekkül etmelı..bu saatten sonra hıcbırsey gelmez hıcbırımızın elınden bundan gayrı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?