Litchi benim bebegin de ters bilmiyorum yazdiklarimi okumus muydun papağan gibi tekrarlamış olmayım dabenim doktorum da doğum sancısıyla dahi donen bebekler olduğunu soyledi,doğum başladığı zamanki duruma bakicaz yani biz,dönmezse sezeryan olma ihtimalim de var ama gün vermeyeceğim dedi doktorum, benim doğumlarım sanciyla başlıyor doğum başladığı zaman hem bebek de ters bi de üçüncü doğum olduğu için çok beklemeyin hemen hastaneye gelin bebegin durumuna son kez bi bakalım ona gore değerlendirme yapicaz dedi.haftaya muayeneye çağırdı tekrardan 36+6 olcaz o zamana belki dönmüş olur bilmiyorum.birkaç gündür karnını acıtan hareketler yapıyor ama dönmek için midir bilmem.dun gece ışık yaktım karnımin altına top gibi sol tarafa toplandı.her gece karanlıkta deneyecegim.kizim 34. Haftada dönmüştü bilmem tesadüf mu ama ona da müzik dinletmistim aşağıya doğru.müzik olayını da yapicam bunda daha yapmadim
Cesaretim olursa 2. Ye sıra bende artık bu sefer acemi yakalandımhimm o zaman hiç ugrasma bosa strese girme kabullen bi dahakine benim dedigim olsun dersin kimseyi karistirmazsidn :)
Benimde ilk kiziminkini eski oturdugum yerde bi tanidik adam okududa tasininca burda tanidik yok es okursa esim okureş ,dede ,aıle buyugu kım varsa..erkek olarak...kızımınkını esım okumuştu..gorumcemınkı nıde esım okumuştu mesela.
olur olurrr niye olmasin : ))Cesaretim olursa 2. Ye sıra bende artık bu sefer acemi yakalandım
ben sana gizliden yazarım takip ediliyor olabilirim : polur olurrr niye olmasin : ))
hayirlisi olsun insallah
bu arada isim ne olcak demitirsin ama unuttum ben
esımde sabah bana senı amuda kaldırıcam dedıLitchi benim bebegin de ters bilmiyorum yazdiklarimi okumus muydun papağan gibi tekrarlamış olmayım dabenim doktorum da doğum sancısıyla dahi donen bebekler olduğunu soyledi,doğum başladığı zamanki duruma bakicaz yani biz,dönmezse sezeryan olma ihtimalim de var ama gün vermeyeceğim dedi doktorum, benim doğumlarım sanciyla başlıyor doğum başladığı zaman hem bebek de ters bi de üçüncü doğum olduğu için çok beklemeyin hemen hastaneye gelin bebegin durumuna son kez bi bakalım ona gore değerlendirme yapicaz dedi.haftaya muayeneye çağırdı tekrardan 36+6 olcaz o zamana belki dönmüş olur bilmiyorum.birkaç gündür karnını acıtan hareketler yapıyor ama dönmek için midir bilmem.dun gece ışık yaktım karnımin altına top gibi sol tarafa toplandı.her gece karanlıkta deneyecegim.kizim 34. Haftada dönmüştü bilmem tesadüf mu ama ona da müzik dinletmistim aşağıya doğru.müzik olayını da yapicam bunda daha yapmadim
ahh be yavrum durdun durdun kısın köründe yola çıktın...gercı sen ne yapasın..mukadderatCok şükür boluyu atlattik sagsalim. Sakarya sınırında yol da rahatladı hatta karla karisik yagmur var buzu eritmis o da gayri gerisi daha kolayca haber vereyim dedim
Yok o dışarı çıkmayın diyo.Nerde kiz sağlık bakanı mi demiş yoksa.ondan herşey beklenir.
Nerde kiz sağlık bakanı mi demiş yoksa.ondan herşey beklenir.
Yok o dışarı çıkmayın diyo.
Biri bana baksa çıkmam
gecen gun kontrole gıttıgımde bır hanım geldı dr a soyle dedı..Allah askına yardım edın..yakınım sezeryanla doğum yaptı ogunden berıdır delırırcesıne bası ağrıyor..dıkıslerden degıl bas ağrısından yatıyor..çocuğuna bakamıyor..emzıremıyor bıle.. dr kendısı nıye gelmedı dedı..ayağa kalkacak dermanı yok dedı kadın..dr um spınal sez. olduysa bas ağrısı kaçınılmaz agrı kesıcı alsın,bol bol turk kahvesı nescafe ıcsın ve su tuketsın dedı..ne zaman geçer bısey dıyemem ama cok zordur bılırım dedı..spınalle alakalı herkesten bunu duydum ..
Benim gbileri görünce çok mutlu oldum :) bende vajinismus problemi yaşadım 9 ay. Doğum yapınca nasıl yaptığınızı hangi doğum şekliyle yaptığınızı lütfen benimle paylaşın. Bende normal doğum yapmayı çok istiyorum fakat korkularım yok değil. İkinizide sıkı takipteyim artık :)
Sağol canım. Her gittiğimde bişey çıkıyor ona sinirlerim bozuldu birazda.Canım üzülme,üzme bebişini de.. Riskli bi durum olsa seni yollamazdı dr un.. En kötü ihtimal biraz erken doğar kuzucuk,plesenta yerine direkt anneciğinden beslenir :))
İyi düşün iyi olsun,o artık kocaman bi kız annesi :)
Bir hafta daha çalışıp ayrılacam canım. Hayırlısı olsun artıkCanım neye ağlıyorsun o kadar? Bebişin iyiymiş işte. Enfeksiyon için sıcak tut ayaklarını. Bence raporunu da kullan dinlen bol bol. Bir de çok su iç. Bunca olumsuzluk demişsin enfeksiyon harici olumsuzluk yokmuş ki. Hem bebişin de doğum pozisyonundaymış ne güzel işte normal doğum da yapabilirsin.
İş yerine 1 ltlik şişelerden götürüyorum onu mutlaka bitiriyorum. Onun haricinde soda, nadiren çay içiyorum. Evde de en az 1lt içiyorum. Gece kalktığımda da içiyorum Yani günde 2 ltden fazla oluyor.Ama o pis wclerden enfeksiyon kapıyor olabilirim.Bence ona takılma canım. Sen su içiyor musun? Çalıştığın için fazla tuvalete gitmemek adına suyunu da içmiyormuşsun gibi geliyor. Ben okula giderken hiç su içmediğimi farkediyordum sırf tuvalete gitmeyeyim diye. Bir de yoruluyor olabilirsin bebiş dinlendikçe beslenir diyorlar. Bol bol dinlen canım.
Böbrek için şuan bişey yapılamıyormuş, geçmezse doğum sonrası tedavi olacakmış.sevindim canim normale itiraz etmedigine
diger sorunlarin çozumu neymis peki .. bobrek dogumdan sonra duzelecekmiymiss
aglama , stres etkiler herseyi , sekerin yukselmesini bile etkiler
Allah yardimiciniz olsun, az kaldi biteeck hepsi hayirliisyla , 1-2 hafta daha dayan sonra yolunda gitmezse biseyler mudahale edilir elbet ..
canım bu alttan muayene meselesını dert etmeyen kadın yada hamıle yoktur..gecen gun ben bı çatala baktım bı odadan dışarı çıktım,sonra gerı gırdım..yanı muayene olmamak adına sebep aradım kendı kendıme ama bunda bence en buyuk etken mahrem bolgenın alenen açılması durumu,yanı sahsen adıma oyle..ınsan keşke dıyor başka bır yolu olsa da oraya kımse bakmasa..doğum yapmış ve vajınumus yasamamıs bırı olmama rağmen böyle.. dert etme bu yüzden yoksa başka yol ne yapacaksın kabullenmekten başkaşu vajinismus kelimesinden nefret ediyorum, bende yaşadım epey bi süre ama kendim yendim sonunda kendi kendimi tedavi ettim , şimdi doğumun normal olmasını çok istiyorum ama bide bakıyorum kendimi bu çatı muayenesi basıl yaptırılacak derken buluyorum
canım bu alttan muayene meselesını dert etmeyen kadın yada hamıle yoktur..gecen gun ben bı çatala baktım bı odadan dışarı çıktım,sonra gerı gırdım..yanı muayene olmamak adına sebep aradım kendı kendıme ama bunda bence en buyuk etken mahrem bolgenın alenen açılması durumu,yanı sahsen adıma oyle..ınsan keşke dıyor başka bır yolu olsa da oraya kımse bakmasa..doğum yapmış ve vajınumus yasamamıs bırı olmama rağmen böyle.. dert etme bu yüzden yoksa başka yol ne yapacaksın kabullenmekten başka
Saol cnm,simdi daha iyiyim sola yatmak en buyuk ilacimizGeçmiş olsun canım az daha dayan az kaldı dün de bnm nabız 140 ti uzanıp dinlendim soluma yattım geçti
Evet bizim tanıdıkta uzun bir süre çalışmadı,sonra izni bitti yeniden hamile kaldı. Şimdi biri 4 yaşında öteki bebek.Kadının iş hayatında yeri yok onlara göre, yerimiz olsa şartlarımız düşünülür bir emzirme odası konur devlet dairesine mesela , iznimiz olur. Almanya'dan tanıdıklarımız geldi kız da hamileydi 3 yıl ücretli izni varmış , nası bir nimettir o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?