2015 Şubat Anneleri

Canım bnm annemde babamda artvinli benimde babamın halasında var die şüpheleniyoruz onun böyle FMF atağı gibi şikayetleri olurmuş ama vefat etmiş dedemde babaannemde yok mesela ama bnim babamda var ve benm halamda var. Babamın artvinden tayini bursaya çıkınca uludağ üni. de çok çabalar sonunca koydular bu teşhisi ozmn erkek çocuğun varsa getir onada bakalım demişlerdi bnm erkek kardeşimde bişi çıkmamıştı snra bnde hep eklem ağrısı karın ağrısı oluyordu ilkokul 4-5 ve orta 1 de. Bni götürdüler bu kez dr.a ,işte bnde pozitif çıktı değer. Ama bnde babam gibi idrarda protein kaçağı yok çok erken başında teşhis konulduğu için ileri safhaları değil. Şuan hamişlik boyunca ilaç kullanmadım hiç sadece 1-2 defa çok hafif atatk geldi bnm ataklar önce eklem ağrısı ile geliyor canım gezici eklem ağrılarım oluyor ama ağrılar çok feci geldiği yeri acayıp etkiliyor can yakıyor snra anlarsam ve yatıp yatağa sıkı terlersem karın ağrısı ateşe çevirmiyor ama anlamazsam karın ağrısı ateş başlıyor yatağa düşürüyor. Benim hamilelikten önce her ay reglimle birlikte atak gelirdi bana, acillik olurdum. Ama son 1-2 yıldır değerim çok iyiydi en son geçen sene ocak ayında evlenmeden uludağ üni. kontrole gittiğimde dr. değerin iyi demişti. Ama bu hastalığın şöyle bir hali varmış kndini iyi hissedermişsin atak fln olmazmış ama çok sinsi ilerler birden bu kez daha beter çökertebilirmiş aslında o yüzden iyi bile hissetsek ilaçlarını düzenli kullanmak gerekiyormuş. Ama bu kurala bnde pek uyan biri değilim. Şimdi tek duam hamileliğimi olumsz etkilemeden doğurabilmek ve bebeğimde bu hastalığın hiç olmaması. Çünkü resmen çaresizsin geçmiyor bitmiyor ölene kadar seninle ve süründürüyor Allah FMFli herkese yardım etsin inşAllah.

Ama bak eşini ikna et gitsin kontrol olsun idrarda protein çıkışı olması böbreği çok erken bitiriyor bnm babamın bir arada aşırı kaçak olduğu için sık kontrole aldılar dr. böyle devam ederse diyalize bağlanırsın demişti. İhmal etmeye gelmiyor. Bende doğurayım inşAllah ilk müsait zmnda tekrar gidip kontrol olcam. İStnbulda romotoloji bölümü bulmk ve randevu almak çok zor o yüzden evlendim evleneli hiç gidemedim kontrole.

Yok en azindan bazi konularda boyke davranmali. Mesela ben araba kullaniyorum, gezmeyse surer giderim ama cocuk dr.a gidecekse kendim gidemem derim. Cocuk durmaz hastanede yapamam derim. Bal gibi de yaparim ama yanimda olsun. Ya da market islerini fln hep esim yapar. Inan kuhtac degilim derken her isi ustlenip cikiyorsun. Dengeli bir gorev dagilimi olmali hamile olmasak da cocuk olmasa da. Hayat musterek

Aynı kayınvalidem de sen gibi ilk tanıştığımızda çok üzülmüştüm doğalgaz alınacak eve kv, telekoma gideilecek kv,yani ev mi aranacak kv,daha neler neler. Anne dedim ya bi dur sen kadınsın bu ne erkek gibi evin her şeyini sen yapıyorsun.Tam androjen bir kimlik dinmişti.Güçlü olmak zayıf olmakla alakası yok kadın erkek olmakla alakası var.[/QUOTE

ben hiçbişeye karışmam , fatura bile ödemem
nişanlıyken otogara gidecektim , endişelenmişti nsl gidecem diye , oysa bi dolmuşla gidiliyor burda yakın
beni pısırık sanıyor yalnız o var işte , aman sansn napimm : )))

Zayiflikla ne alakasi var, fazla fedakarmissin sadece. Herkes bazen dayanacak omuz arar

Canım k.valide bnm biraz değil hatta baya frenliyor k.p yoksa bnm k.p de çok patavatsız taa rmzan bayramında sivastayken onlardayken işte görüştük biz geldik ist. hiç telde konuşmamıştık geçen aradılar k.valide konuştu snra kp bni istemiş tele napıyosn kızım bayadır konuşamadık fln die snra baktım arkadan kv diyor ki hamilelikle ilgili bişi sorma kıza ayıptır die hemen tembihledi yoksa bna bişiler sorabilirdi iyi niyetli olarak ama kp sin sen erkeksin geline direkt hamilelik sorulmaz cidden ayıp yani utandırmk olmaz k.valide işte devreye girdi hemen. Ama biz daha yolun başındayız ilk yılımız evlilikte bakalım yıllar geçtikçe neler göreceğiz. Ama benm eşimde kbl ediyor ailesinde eşikten beşiğe anne baba kardeşleri hatta küçük yeğenleri bile çok bilmiş çok patavatszlar herkes çok patavatsz konuşmayı bilmez kırılınılır mı die düşünmezler ben el kızıyım sizden farklı adet gelenek görenekte büyüdüm, memleketler farklı, bnm kırılganlığım kişiliğim farklı ki ben cidden çok kırılganımdır, bana karşı hassas olmaları lazım ama ince düşünceli olamıyorlar çoğu kez. Birde sülale olarak birbiriyleri yarışma sözkonusu kv. eltileriyle gelin yarıştırmada gösteriş peşinde, kvalidenin görümceleri yani eşimin halaları da öle herkes birbirini geçme gösteriş yapma merakında olunca arada bizleri kobay gibi kullanıyorlar. Kimin gelini güzel kimin gelini hamarat kimin gelini önce doğurcak artık bu böyle yıllar geçtikçe farklı kulvarlarda devam edecektir emin o yüzden asla eşim istese de ki biliyorum çok istiyor memleketinde yaşamayı ben kbl etmiyorum bunu, iyice netleştirdim önceden acaba olabilir mi diyordum çünkü bnm teyzmde sivasta yaşıyor evim ayrı olunca bişi olmz diyordum ama vazgeçtim şehirin ayrı olması en iyisi ne kadar uzak okadr kafan rahat olur oradan bile yetiyorlar yeri geliyor ki.

Siz dediniz diye bir emzirme atleti alayım dedim 30 tl idi.
Nihayeti bir atlet yani. Hemen ordan uzaklaştım.

geçen bende sordum 10 dedi , alacaktım sonra nedense vazgeçtim , fiyatı uygundu ama, normal atlet gibi dardı sadec meme yerinde askı vardı açılabilen kafama yatmadı biraz daha göbek kısmı uzun ve geniş olması gerekmez mi ? sonuçta doğumdan hemen sonra inmeyecek göbekler

Uyku tulumu alt açma nevresim Takım'ı bir de battaniye aldım. Havlu ısmarladım özdilekten onun da gelmesini bekliyorum. Aklım astronotta kaldı ya satılırsa kalmazsa diye düşünüp duruyorum.
uyku tulumu 0-3 ay varmıymış ,benim evimde soğuk hiç içime sinmiyor alsammı ki diye düşünüyorum

uyku tulumu 0-3 ay varmıymış ,benim evimde soğuk hiç içime sinmiyor alsammı ki diye düşünüyorum

Aldığım 0-6 aylık canım. Yalnız yeni doğan bebişleri sarıp yatırın demişler kolu bacağı kışırdasa sıçrayarak uyanıyormuş. Onun için belki kundak battaniye de bakayım diyorum. Ilk zamanlar onda yatırıp sonra uyku tulumu olabilir.

Battaniyeler çokda,üşümezler inşallah kuzucuklar ... Aldıklarını iyi günlerde kullan inşallah canım... birde bişey soracaktım sana,senin aldığın bebek arabasının ana kucağı ayrı takılıp, 1 yaştan sonra kullanılacak olan büyük parçası ayrı kullanılıyor mu,yoksa ikisi aynı anda mı kullanılıyor?

İyi akşamlar herkese.benim doğumum sezeryan olacak.alttan muayene yapılırmi?gerek varmiki

Yok öyle bisey canım sezaryen de 2 kez oldum ameliyat ama baba yapılmadı jilet falan bunda da olmaz umarim

Iki Parçalı ama ikisi de ilk doğduktan sonra kullanılıyormuş, yine de araba kısmını sonra kullanırım diyorum öbür araba koltuğu olan kısmı yukarı takılıyor. Büyük parça dediğin araba kısmı monteli o çıkmıyor ama araba koltuğu çıkarılıp takılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…