Bende ilk doğumunda burnu tikaliydi ağzımdan nefes aldım ama ağzım çok kurumuştu. Sadece ağız ıslatma için şu veriyorlardiTecrübeli ve normal doğum yapmış annişler bişey sorucam şu an boğaz ağrısı çekiyorum ve uzun zamandır bende nefes darlığı ve burun tıkanıklığı yaşıyorum ama tıkanıklık hastalık değil kan basıncı dan yada hırmonlardan kaynaklanan burun tıkanıklığı hiç bişey kar etmiyor okyanus suyu falan açmıyor. Normal doğumda nefes alma önemli ben nefes alamıyorum nasıl olacak ıkınma vs? Zor olmaz mı ya? Nolur aydınlatın beni doktoruma da sorayım ama daha va
:) ben de ayağını dayadığı zaman sanki gıdıklarmış gibi yapıyorum , çekiyor ayağını :) Evet aynen bana da günler geçmiyor gibi geliyor tabi ki ama çok düşündüğüm zaman da olumsuz düşüncelere kapılıyorum, o yüzden az kaldı diyerek hep kendimi avutuyorum başka çare de yok zaten.Bebiklerimiz hayırlı zaman da gelsin başka bir şey istemiyorum.Mide bulantının sebebi psikolojik olabilir mi acaba?Yarın da hayırlı haberlerle gel inşallah, benim kontrolüm Cuma bakalım ben de neler diyecek çok merak ediyorum hala doğum kanalına girmemişti en son, doktor sezeryan olabileceğimi söyledi bakalım..Evett ama ilk aylar ne çabuk geçti , bir tek bana böyle gelmiyordur sanırım ?
Şimdi ise günler hiçççç geçmiyor. Hele son 10 günün içine girdik geçe geçe 2 gün geçti :)))
Biz de dün oyun oynuyoruz kızımla , ben elimi bir yere koyuyorum diziyle ittiriyor. Sırtını dayıyor karnımdan çıkıcakmış gibi
Beni bi görseniz gülersiniz Halime. Sürekli karnıma sarılıyorum :)))
Seninde hiç birşey kalmamış , bakarsın benimkinden önce gelir senin fındık kurdun :)
Evet konuştum ama Hayır bu aylarda olmaz mide bulantısı dedi , lansör içmeye devam et dedi. (Ne kadar açık bir cvp değilmi)
Bakalım yarın muaynemiz var
Ne konuşucaz yine meraktan çatlıyorum :)
Yo korkmuyorum canım 1 hafta oldu izne çıkalı zaten korkacak mi durum yok bence çünkü hep yanlızdım düşük yaptığımdada kimse gelmedi tek başımaydım ilk doğumum OLMASINA rağmen doğum konusunda çok şey okuyorum sancım geldiğinde ne yapmam gerektiğini şükür ki biliyorum hem Allah büyük hiç olmadı evimde alarm var basarım ambulansa gelir hiç olmadı mahallenin felaket tellalı var ona bağırdım mı bütün izmiri ayağa kaldırırKorkmuyormusun?
Ya kramp girerse , ya sancın gelirse
Mesela dün bana otobüste bi sancı geldi ölüyorum zannettim ağla ağla bi hal oldum eve gelince
Daha da yalnız iş yapmam dedim
benim yatarken otururken gün içinde hep tıkalı artık oksijen alamadığım için resmen başım ağrıyor bskalım doktorum ne diyecek saol cnmama cok guzel olmus gercekten. Hele rengi modeli super gostermis. Ben de kiskandim galiba
o burin tikanikligi bnde de var. Ama yatarken oluyor. Otururken zorlamiyor. Dogumda da etkilemez gibi bence
Burun bandının bir sakıncası yok dimi cnm sordun mu hiç doktora bağımlılık yapıyor falan demişlerdi?Ben burun bandı kullanıyorum ve rahat ettim gece uyurken en azından.. Gündüz o tıkanıklık yüzünden ben de daralıyorum.. Hastane çantama koycam ve doğumda da kullanıcam.. Bi dene istersen..
ya ağzımdan nefes ala ala boğaz enfeksiyonu oldum cnm ağızdan randımanlı nefes alamıyorum bide nefes egzersizlerinde hep burundan al ağızdan ver diyorlar aksi takdirde diyafram nefesi olur mu?Bende ilk doğumunda burnu tikaliydi ağzımdan nefes aldım ama ağzım çok kurumuştu. Sadece ağız ıslatma için şu veriyorlardi
:) ben de ayağını dayadığı zaman sanki gıdıklarmış gibi yapıyorum , çekiyor ayağını :) Evet aynen bana da günler geçmiyor gibi geliyor tabi ki ama çok düşündüğüm zaman da olumsuz düşüncelere kapılıyorum, o yüzden az kaldı diyerek hep kendimi avutuyorum başka çare de yok zaten.Bebiklerimiz hayırlı zaman da gelsin başka bir şey istemiyorum.Mide bulantının sebebi psikolojik olabilir mi acaba?Yarın da hayırlı haberlerle gel inşallah, benim kontrolüm Cuma bakalım ben de neler diyecek çok merak ediyorum hala doğum kanalına girmemişti en son, doktor sezeryan olabileceğimi söyledi bakalım..
Korkmuyormusun?
Ya kramp girerse , ya sancın gelirse
Mesela dün bana otobüste bi sancı geldi ölüyorum zannettim ağla ağla bi hal oldum eve gelince
Daha da yalnız iş yapmam dedim
Yo korkmuyorum canım 1 hafta oldu izne çıkalı zaten korkacak mi durum yok bence çünkü hep yanlızdım düşük yaptığımdada kimse gelmedi tek başımaydım ilk doğumum OLMASINA rağmen doğum konusunda çok şey okuyorum sancım geldiğinde ne yapmam gerektiğini şükür ki biliyorum hem Allah büyük hiç olmadı evimde alarm var basarım ambulansa gelir hiç olmadı mahallenin felaket tellalı var ona bağırdım mı bütün izmiri ayağa kaldırır
Kendime güveniyorum ama kocama bi o kadar güvenmiyorum çünkü o çok panik sancım gelir ona yavaş gel dikkatli araba kullan derim veya ben taksiye binerim sen hastaneye gel derimKendine güveniyorsan oh ne ala :)
Sizin bu doktorlar kaç günde bir kontrole çağırıyor bizimki 9 ocakta gittik bidaha 23 ocakta çağırdı arada doğurcak gibi olursan gel dedinerdeyse sen doğur gel kordonunu keseriz dicek
Bilmiyorum canım bana tam olarak dediği şey , hala girmemiş doğum kanalına gelmeye niyeti pek yok , eğer böyle doğum kanalına girmezse de sezeryan yapmak zorunda kalabilirim seni dedi.Ben de doktorum ne derse ona tamam diyorum çünkü gerçekten sıfır risk neyse o olsun , ailem de böyle sıkıntılı bir hikaye var pek anlatmak istemiyorum moral bozucu çünkü, onun da etkisi altındayım,O yüzden ille de normal doğum olsun derdim ilk aylarda fakat artık fikrim de değişmeye başladı.Hep hayırlısı olsun diyorum Allaha.Yerim onun minicik ayaklarınııı ya :)
Bize tepki veriyor bıcırıklarr
Kötü birşey ne yazıkki hep geliyor , hele bazen okumak istemesemde denk geliyorum birileri yazmış bulunuyor....
Zannetmiyorum çünkü kaç gündür var mide bulantım
Aaa niye öyle birşey söyledi.. başı aşağıda ama kanala girmedi dimi ?
E doğum anında bile kanala giriyor bebekler
Benimki hiç kanaldan bahsetmedi bile
Litchi 25 inde dönüyordu değil mi canım?Ben çok korkuyorum eşim yurt dışında ben evde yalnızım korkudan ödüm kopuyor.
Burun bandını ben doktora sormuştum kullanabilirsin demişti , gerçekten beni çok rahatlatıyor uyurken, bağımlılık falan da yapmıyor zaten.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin düşünüyorsan.benim yatarken otururken gün içinde hep tıkalı artık oksijen alamadığım için resmen başım ağrıyor bskalım doktorum ne diyecek saol cnm
Burun bandının bir sakıncası yok dimi cnm sordun mu hiç doktora bağımlılık yapıyor falan demişlerdi?
ya ağzımdan nefes ala ala boğaz enfeksiyonu oldum cnm ağızdan randımanlı nefes alamıyorum bide nefes egzersizlerinde hep burundan al ağızdan ver diyorlar aksi takdirde diyafram nefesi olur mu?
ee biz oturuyorken baaba ayktaysa konusunca bebk geri yukari donmez demi :))o da olur heralde
bebek sese dönsün diyeymiş yani anne yatıyorkende olabilir
Kendime güveniyorum ama kocama bi o kadar güvenmiyorum çünkü o çok panik sancım gelir ona yavaş gel dikkatli araba kullan derim veya ben taksiye binerim sen hastaneye gel derimo çok ama çok panik geçen gün nst ye bağladılar yatıyorum diye Aradım doğuruyom zannetti kuzum panik yaptı
Sen doğur artık yaBenimki 37incı haftaya kadar ayda birdi
37den sonra hafta da bir çağırmaya başladı.
Nerdeyse seninki gibi yani
Yarın 39+0 oluyorum , muayne var
Sonra da 40+0 da gidicem
Ya can sikintisi ocak annelerine baktim mart annelerine baktım dikkatimi cekti bakmaz olaydim 10 gibi zor uyudum simdi bi kalktim agzimin heryeri ucuk olmus :)inanmıyorum ya güzel şeyler okusana duygusallık ve kötü düşünceler tavan yapmış durumda zaten son günlerimizi kuzularımızla gülerek geçirelim annesi yapma böyle....
Oy cok fena benimkide herseyi bildigini sanir gelelim odasini beraber yerlestirelim dedi bigun sabah kalktim yikadim hepsini utuledim ben yaptim deyiverdim ohh :)Herseye yorum yapiyor. Tarzini sevmiyorum. Illa kendi bildiginin dogru olduginu dusunuyor. Komsusu bilmemkim su kundaktan yapmis da cok iyiymis
Cnm ben hep yattim son bu hafta ayaktayim ben bide hastanede yattim sık disini 2 haftacik sonra al bebisini kucakina pumak pumakk ohhhh :)Yatarak beklemek çok sıkıcı. Keşke bu kadaryormasaydım en başından kendimi. Ayağa kalktığım an baskı biniyo aşağı. Korkuyorum yürümeye bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?