Valla kuzenim benim temizdi ama yine de kestiler dedi
Kafayı bozmuşlar,zevk mi alıyorlar acab.
Neyse prosedür demek ki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla kuzenim benim temizdi ama yine de kestiler dedi
Kafayı bozmuşlar,zevk mi alıyorlar acab.
benim de sanciyla basliyor dogum. 6-7 cm den sonra suyun patlamis dedi dr. Ama yine oyle fos diye su gelmedi. Bebek dogarken geldi sanirim su.Çok güzel valla çok Özendim çok severim tığ isini ben de yaparım birkaç Bisey yaptım da hatta ama kış soguk geçer bi patik yada ne bileyim bi corap yapiyim dedim bebise,o da büyük oldu iyi dedim bari ablası giysin devam ettim yapmaya,inanır misin daha tekini bitiremedim
Kızlar su ve nisan olaylarini soranlar olmuş geçmişi okurken rast geldim alıntı yapıyim dedim unutmusum artık mazur görün Akıntısız cevaplayim..doğum herkeste farklı gelişen bir olay illa nişanla yada suyla başlayacak diye birşey yok.mesela benim doğumlarım da hep sanciyla başlıyor.. Sancilar durulmaz seviyeye gelse bile ne nisanim geliyor ne de suyum.bi yerden sonra zaten hastaneye gitmek zorunda kalıyorsunuz ki bazıları belki o sanciyi evde çekip hastaneye sadece doğurmaya gidebilir benim yerime olsa,ben sanciyi çekerim o hic önemli değil,ama o sancı sırasında bebek ne halde biliyor muyuz?belki müdahale edilecek bi durum oluşacak ama ben farkında olmayacagim? İste bu tarz kuruntulu biri olduğum için sancilarimin bi kısmını abartmadan evde geçirip çok da vakit harcamadan hastaneye gidilmesi taraftariyim.ama sancılarını evde çekenler de oluyor o da yanlış bir karar değil sonuçta hele bazıları hastaneye geleli bir saat olmadan alıyor bebisini kucağına. Ama ben dediğim gibi tedbirli olmakta yarar var nstye bağlıyorlar mesela bakıyorlar bebegin kalp atimina vs ne bileyim kordonunda bakiyorlar arada acil Bisey çıkarsa kalp atışlarında filan anormallik olursa ona gore önlemini alıyorlar.ben nerden bileyim sancı çekerken bebegin kalp atışlarını.yada durumu Nasil ne bileyim.. Hastaneye gittikten sonra suyum patlamadigi için suyumu patlatiyorlar,oğlumda hastaneye gittiğimde 5 cm olmuştu acilmam o zaman patlattılar suyumu,kızımda da 3 cm açıklık varken patlattılar.suyla beraber sancılarını şiddeti de artıyor zaten simdi düşünüyorum acaba neden mesela 8-9 cm olasiya suyu patlatmadan dursalar daha az ağrılı olsa olmuyor mu?su patlamadan acaba açılma mi ilerlemiyor gerektiği gibi bilemiylrum unutmazsam cuma doktoruma sorayim.. İste boyle kızlar ebeler gelip gidip alttan kontrol ediyorlar açılmayı, 10 cm olunca gidiyorsunuz dogumhaneyezaten otomatik olarak sanki reflex gibi ikinma geliyor tutamiyorsunuz sancı geldikçe ikiniyorsunuz veee iste o dünyanın en güzel sesi..minicik ve çaresiz ve tertemiz
oglumun da kızımın da ilk totoşunu gördüm o kadar miniktiler ki anlatamam.. Aslında normaldiler ama yine de minik geliyor insana,bu benim mi diye hayretle bakıyorsunuz bebeginize,o ana kadar çektiğiniz bütün sancılar sıkıntılar unutuluyor, o arada doktor bebegin eşini çıkarıyor varsa dikiş işlemini bitiriyor,o sırada da hemşireler bebeginizi temizliyorlar beyaz bi tabakayla hafif de kanla doguyorlar çünkü,bir yandan temizlenip diğer yandan iste tartılma islemleri yapılıp kıyafetleri giydiriliyor bebisin,oğlumda oğlum benden önce odaya gitmişti ama kızımda dikislerimi filan atasiya kizim da hazırdı kucagimda geldik odaya,ikisinde de saskindim oğlumda oğlum bir gün önceden doğum kanalına indiği için kafası yumurta gibi sivri di geçer dediler geçti de tabii ama o an insana garip geliyor.. Kızımda da kizim biraz morumsu doğdu kordon dolanmış boynuna oksijensiz kalmıştı biraz..eve gidesiye düzeldi zaten..
Bakalım bu minnoşta Nasil olacak doğum![]()
Valla mı?o temizliğin bitmesi nasıl bir rahatlama veriyor insana yaa :) ben de geçen hafta yaptırmıştım. şimdi herşeyi düzenli tutmaya çalışıyorum her an herşey olabilir diye :)
hamilelikte dişi kuş gibi yuvasını yapma düzenli tutma içgüdüsü geliyomuş insana. bu yüzden bu kadar takıyor insan evi temizliği
Bezelye
Bende de hastaneden çıktıktan sonra evde ne pişirilecek telaşı başladı. Sonuçta bizim sağlıklı beslenmemiz lazım o yemekleri kim yapıcak? Gitmeden yapsak dicem ama hastanede ne kadar kalıcaz belli değil. En az bir haftalık yemek listesine ihtiyacım var. Ona göre eve alışveriş yapıp yemeği Yapacakları belirlemeliyim.
Valla mı?
Bilmiyorum ne gelıyorsa artık ev bana hep pis geliyor. Şu pazartesi gelse de benimde temiz olsa.
Kirli tülden nefret ederim.
Şu anda bir iki ay önceki halim olsa şu saatte kalkar kapı baca temizlik yaparım ama pijamamı çekmekten acizim
esim yoktu yanimizda. Gorumce seseryana girerken yuzugunu kupesini vermis de cok duygusalmis. Karsisinda 9 aylik hamile var hli hazirda kizina agladi kadin. Beni dusunme tamam istemes de kizinin 12 yil.onceki siradan sezeryanina da aglama yani.Manyakmi die soruomusun cnm var bi manyaklik baksana bu kadar dusuncesizlik olmaz ablama nasi dogurdun die soruyorum da anlatmio bana herkesinki bir olmaz sende dogurda oyle anlatayim dio.. esim fena azarladi az once ama kizi ne hale soktun anlatilirmi anne bu kadar dusuncesiz nasi olabiliosun kiz zaten cok zor gunler gecirdi die.. ne yalan soyleyeyim icimin yagi eridi dogurmus kadar rahatladim :)
aksine benim akinti kesildi. Orasi kuculdu kurudu kapanip gitcek heralde. Var mi kuruluk yasayan.Beyaz renkli kivamlı akıntısı olup artış yasayan var mı? Koku yanma vb yok ama artmıs kremsı bi akıntım var. Dr altına etek giy çamaşır giymeden gezmeye calis hava aldır dedi ama o da pek.mumkun olmuyor ki![]()
Kız kalorisinden korkmuyorum.Kiz ne kalorisi olcak onda :) hadi afiyet olsun...
Nohut kuru bebeğe gaz yapar sanmıyorum yensin.haşlanmış nohut, kuru fasulye yapıp atmalı buzluğa. hemen çıkarıp pişirmek için. bol bol çorbada içmek lazımmış sütü arttırmak için sulu gıdaları öneriyorlar. bu haşlanmış nohut çorbalarda besleyici oluyor.
kıyma alıp köfte yapıp dondurulabilir. hemen çıkarıp pişirmek için.
somon gibi dilim dilim balık alıp buzluğa atılabilir, donukken bile at fırına pişşin. sağlıklı ve basit
ben bir de eğer gücüm olursa yufkadan börek sarıp buzluğa atasım var. onuda donukken fırına at pişsin, gelen giden için iyi olabilir.
başka önerisi olan varsa paylaşın kızlar bu konuda önemli pratiklik açısından
İşte bulamadım.Pzts gelecekben de aynı senin gibiydim. dip köşe yapılmadan herşey pis geliyodu bana. sonra yardımcı bi kadın geldi, o gelmeden ben halıları vermiştim zaten yıkamaya. koltuklarda da sökülen yerleri çıkarttırdım eşime attım makinaya yıkadım. gelen abla da saolsun dip köşe yaptı herşeyi. o tüller halılar koltuklar temizlendi ya ev mis gibi oldu. bence bekleme yaptır bir an önce insanın psikolojisi düzeliyo resmen
Sana da pasaklı kukuli deriz.bu gıdısle doğumda aranızda evı enpıs olan ben olucam![]()
Nohut kuru bebeğe gaz yapar sanmıyorum yensin.
Annecikler el atsın duruma.
Been hoşaf yaptım kayısıdan iki gündür deli gibi içiyorum.
esim yoktu yanimizda. Gorumce seseryana girerken yuzugunu kupesini vermis de cok duygusalmis. Karsisinda 9 aylik hamile var hli hazirda kizina agladi kadin. Beni dusunme tamam istemes de kizinin 12 yil.onceki siradan sezeryanina da aglama yani.
Esin iyi cvp vermis
aksine benim akinti kesildi. Orasi kuculdu kurudu kapanip gitcek heralde. Var mi kuruluk yasayan.
Kız kalorisinden korkmuyorum.
Kaloriden korksam 35 kilo alır mıydım anacım.
Sadece diyetisyenler falan Liste verince sebze yeneceği zaman bezelye önermiyorlar.
İşte diyorum gitmiş onun bile en kalorilisini sevmişim.
Çoğu insan pek sevmez ama benim en çok sevdiği sebze...
İşte bulamadım.Pzts gelecek
bbege gaz gecmez diyen var ama ilk 15 gun fln anneye de iyi gelmiyor gaz yapan seyler. Kv gelip mercimek corbasi ve kuru fasulye pisirmisti. Ben bu kv ye fena doldum. Bir gitselerdi. Korkum dogum yakin diye gitmekten vazgecmeleriNohut kuru bebeğe gaz yapar sanmıyorum yensin.
Annecikler el atsın duruma.
Been hoşaf yaptım kayısıdan iki gündür deli gibi içiyorum.
Çıkmasında düşmesi problem değil.tuzlu ye biraz bari.tmm sonradan okudum onu :) iyi bari sende pzrtesiye kadar diğer ıvır zıvır işlerini yavaştan yaparsın. artık oturup kalkmak bile zor
benim bir de bugünlerde tansiyonum düşüyo başım dönüyo sürekli. duşa girmeye korkar oldum![]()
hamile oldugumu oranin siskinliginden farkli olusundan anlamistim. Akintim da hep oldu. Bir haftadir akinti azaldi kucucuk kaldi. Dogurmam mi diyor nedirKesilmedi tamameb ama bayagi azaldi :/ p.tesi doktor bayagi cati muayenesi yapti ama acimadi kuculmus gibi durmuyodu
Allah iyiligini versin emi guldurdun beni :)
ben de ebem olsun istiyorum. Bugun gittigim hastane hakkinda olumsus seyler duydum canim sıkildi.
Hangi nerdeki hastane
benim kv de gorumcenin acil sezeryana alinisini anlatti aglamaya durdu. Manyak mi ne bunlat