- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
Kızlar bana bi akıl verin benim hamile olmadan öncede evham yaptığım sonra unuttuğum konu şimdi ortada birşey yokken yine hortladı. Belki hormanlar belki benm fıtratım etkili bu düşüncelerde ama naapmalıyım bunu masıl aşmalıyım bilmiyorum çokcada dua ediyorum aslında ama yine dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorum. konuya gelecek olursak hep özürlü bi çocuğumun olmasından korkuyorum niye bilmiyorum rabbim en doğrusunu bilir sağlıklı olsun diye dua ediyorum olmazsada kabulum elbette...eşime, anneme korkumdan söz edince onlarda hayırlısı olsun dua et diyorlar . Kızlar bunu nasıl aşarım çok mu uç düşüncelerdeyim, çok üzülüyorum kendi kendime cevap bulamayınca
Sizleri de görücez inşallah hanımlar :))
esobacım ben de kilolu bir bebeklik,çocukluk ve ergenlik geçirdim.Açıkcası üniversiteye giderken maddi sıkıntılar dolasıyla iyi beslenemeyince bayağı bir zayıfladım.Üniversiteyi bıraktım,eşimle nişanlandım.1 yıl filan nişanlı kaldık o sırada eşim bana yedire içire 5 kilo aldırdıO kiloyla da hamile kaldım zaten oğluşuma.Yani bir de öyle birşey ki ben yediklerime dikkat edemem.Hani çok iştahlı da değilimdir ama acayip şeker abur cabur yerim mesela.Bence kilo işi yapıyla ilgli,nette bir şey görmüştüm çok hoşuma gitmişti,elma çok yuvarlak olduğundan şikayet ediyordu işte armut kıvrımları olduğundan işte muz da uzun olduğundan (ona benzer birşeydi işte) ama hepsini de severiz sonuçta değil mi,hem her zaman diyorum manken mi olucaaazz bu yaştan sonra yiyelim içelim yan gelip yatalım gezelim keyfimize bakalım
Hem bir de şöyle birşey var genelde kilolu olanlar hamileliği boyunca daha az kilo alıyorlarmış benim görümcem de kilolu mesela 8 kilo almış sadeceçocuk zaten doğmuş 3,5 kilo 8 kilo nasıl olur cidden Mesela ben doğum yapar yapmaz 7 kilo veriyorum 3 kilo bebek 4 kilo da bebeğin eşi suyu vssi demek ki.İki bebeğimde de öyle oldu.Sonra da zaten sütüm kesilmesin filan diye yememezlik yapamıyorsun.Yapmayın da zaten.Bebişleriniz büyüsün öyle verirsiniz kiloları en kötü ihtimalle..
Gerçi kilo vermemek elde değil.Benim cimcime yani 2 numara 15 aylık işte şu anda habire girmemesi gereken yerlere girer koltukların arasında sıkışır ağlar koştururum gider alırım , çekmeceleri karıştırır elini skıştırır koştururum ordan alırım.Salonda büyük bi saksı var canı sıkıldı mı içindeki toprakları döker hep yayar salona haydaaa kalk süpürgeyi getir orayı süpür , sonra benim oğlan gelir anne ben ballı süt içcem bana süt ısıt,haydaa oraya koştur,ordan eşim seslenir canım bana maden suyu getirir misin diye..vs.Tabii bunların hepsi işten geldikten sonra olur.O kadar yorgunluk varken.Yıkanacak tencere vs yoksa tabii onu saymıyorum.Yada katlanacak çamaşır.Yani artık siz anlayın beni gözünüz korkmasın ama zor işte anne olmak
Senin bunyen zayifmis zaten canim. Arkadasin dedigi gibi 40 li kilolari en son ilkokulda gecmisimdir. Ben de hala emziriyorum ama kendiliginden bir kilo bile vermedim dogumdan sonra. Emek emek vermem gerekiyor. Bunye meselesi isteCanım valla benim 2 çocuk artı iş artı ev artı çarşı pazar allışveriş koşturmaca derken gidiyor.Tabii emzirmenin de etkisi var. Oğlumda 52 kiloyla hamile kaldım 77 ile doğuma gittim. 4 yıl sonra 44 kiloya düşmüştüm ki kızıma hamile kaldım 44le başladık yolculuğa 68le tamamladım.Şu an kızım 15 aylık hala emziriyorum ve 50 kiloyum.Yani o eski çok zayıf halime bakarsan bende de kilo kalmış sayılır ama ben şu anki kilomdan memnundum açıkcası.Öteki türlü çok zayıf oluyorum çünkü
Şimdi 50 kiloyla başladım herhalde bi 75 olurum
Sebze yesem de cikiyor biliyo musun? Isim yazmayayim simdi hamurisi yesem dursam midem rahat ediyor, saka gibiAynen bende biri sebze pişirse yerim hergün gel işten bir de sebze pişsin diye bekle.Kilo almayanların bünyesi o şekilde ben aç dursam da alıyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Herkeste aynı düşünce var ben rüyamda gördüm doğum yapmışım bebeği göstermiyorlar zorla görmek istiyorum bakıyorum kolları yok.bilinçaltı işte.çok etkilendim.sonra diyorum sağlıklı çocuk doğuranlar bin kere şükretmeli.
kaygılar normal.önemli olan aşırıya kaçıp paranoyaya çevirmemek Allaha sığınmak.ben de ilk çocuğumda başucuma mavi patik koymuştum.seviyodum patiği.sonra aklıma habire kötü şeyler gelirdi.ben bunu koydum ya ayakları yoksa gibi.zihin insanı kötüye yönlendiriyo.oan farkettiğin an euzu besmele çek.gerisini düşünme.farkındalık geliştir düşüncelerine karşı ve engel ol.sen engeli var diye düşünürsün zihin üstüne koyarda koyar seni bunalıma sokar.daha ortada bişey yokken olmayan şeyle dertlenme kardeş.sen bugününn dertleriyle ilgilen
Kızlar bana bi akıl verin benim hamile olmadan öncede evham yaptığım sonra unuttuğum konu şimdi ortada birşey yokken yine hortladı. Belki hormanlar belki benm fıtratım etkili bu düşüncelerde ama naapmalıyım bunu masıl aşmalıyım bilmiyorum çokcada dua ediyorum aslında ama yine dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorum. konuya gelecek olursak hep özürlü bi çocuğumun olmasından korkuyorum niye bilmiyorum rabbim en doğrusunu bilir sağlıklı olsun diye dua ediyorum olmazsada kabulum elbette...eşime, anneme korkumdan söz edince onlarda hayırlısı olsun dua et diyorlar . Kızlar bunu nasıl aşarım çok mu uç düşüncelerdeyim, çok üzülüyorum kendi kendime cevap bulamayınca
Yaa ben cocuklarimi deli gibi özledim en son 23 haziranda gördüm kalp atışını da daha duymadım sadece doktor var dedi ikisininde kalbi atıyor dedi bi daha ki kontrole eşim biraz daha geç gidelim daha keyifli olur daha büyümüş olurlar belki cinsiyetlerini bile ogreniriz dedi belki bayramdan önceki hafta veya bayramdan sonra gideriz ama ben çok özledim onları aşklarım benim
Yaa ben cocuklarimi deli gibi özledim en son 23 haziranda gördüm kalp atışını da daha duymadım sadece doktor var dedi ikisininde kalbi atıyor dedi bi sağa ki kontrole eşim biraz daha geç gidelim daha keyifli olur daha büyümüş olurlar belki cinsiyetlerini bile ogreniriz dedi belki bayramdan önceki hafta veya bayramdan sonra gideriz ana ben çok özledim onları aşklarım benim
Hadi ya geç mi gösteriyor larmış ne yapalım sağlıklı olsunlarda sen kalp atışlarını duydun muBenimde bayramdan önceki hafta ama ikiz oldukları için geç öğreniriz gibi geliyor bana zor gösterirler
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Belki ilk belkide 2 senedir istiyo olmam buna sebeptir bilmiyorum amane güzel böyle hissetmeniz..ben henüz o kıvama gelemedim.ilk hamileliğimde sizin gibiydim.çok tuhaf ama kızıma ihanet ediyormuşum gibi bi suçluluk duygusu yaşıyorum hafiften.
kardeşi doğunca ya yeteri kadar ilgi gösteremezsem?
Belki ilk belkide 2 senedir istiyo olmam buna sebeptir bilmiyorum amaçok benimsedim onları bende öyle düşünüyorum aslında ya birini otekinden daha çok seversem onla daha çok ilgilenirsem gibi şeyler geliyo aklıma ama bence annelik bütün evlatlara yetebilmektir
Senin bunyen zayifmis zaten canim. Arkadasin dedigi gibi 40 li kilolari en son ilkokulda gecmisimdir. Ben de hala emziriyorum ama kendiliginden bir kilo bile vermedim dogumdan sonra. Emek emek vermem gerekiyor. Bunye meselesi iste
Sebze yesem de cikiyor biliyo musun? Isim yazmayayim simdi hamurisi yesem dursam midem rahat ediyor, saka gibi
Ya süper pozitifsin ben senin yerinde olsam akşama kadar ağlarım.şimdi bile eşim su istese ağlıyorum neden almıyorsun da benden istiyorsun diye.bir de çalışıyorsun.Valla kendimden utandım. Tebrik ediyorum seni.Allah gücünü vermiş demekki.ben de normalde güçlü yapıda biriyim ama şimdi aşırı ilgiye muhtaç oldum.
Abow kilolar konusuyor :) valla.kizlar ben evlendim.65 ile 6 ayda 82 oldum hamile kaldim 88 ile dogrdum, oglum 2,5 yasindayken bi baktim 80 kiloyum dedim artik yeter ben hayatta kilolu degildim dedim bi diyete.girdim 3 ana 3 ara 6 ayda 22 klo verdim amaaaaa acayip zevkliydi diyet maceram.bu arada dugun vardi bizim onun icin di :) simdi cibbih gibiyim :)))) 1,5 senedir :)
Hadi ya geç mi gösteriyor larmış ne yapalım sağlıklı olsunlarda sen kalp atışlarını duydun mu
Hamileyken 6 kilo mu aldin canim o_0 su anda kaç kilosun çubuk kraker :))
Evet 6 kilo aldim.oglum 4 kilo dogdu hastaneden eve geldigimde 82 idim :)) su an 59-60 degisiyor boyum 170 ama.sunu.soylemek.istiyorum 1,5 senedir.abur.cuburu kestim gorsem.bile canim istemiyor :) kilo kimseye yakismiyor anneler zayif cibik gibi olmali :))))
Evet 6 kilo aldim.oglum 4 kilo dogdu hastaneden eve geldigimde 82 idim :)) su an 59-60 degisiyor boyum 170 ama.sunu.soylemek.istiyorum 1,5 senedir.abur.cuburu kestim gorsem.bile canim istemiyor :) kilo kimseye yakismiyor anneler zayif cibik gibi olmali :))))
Bu arada bende cok.ozledim.ya cok.merake.diyorum daha cok var doktora gitmeyi.... kilolari takmayin almaktan korkmiyorum verecegine inaniyorum ben sizide diyete sokarim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?