• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

ayyy sabah 7 den beri ayaktayım uyumak istiyorum artık....

benim yatak odamın balkonu arka taraftaki evin bahçesiyle sıfır.
yokuş farkı var arka eve giriş üst mahalleden ama sanki yatak odamda oturuyolar
kadının 3 tane afacan çocuğu var
allah ım çocuklar sabahın 7 sinden beri bahçedeler
cangara cungara gürültüden uyku uyuyamadık
eşim bi ara çıkıp kızacak oldu
anneleride çatlak
boşver muhatap olma dedim
geldik salonda uyumaya çalıştık orda da sıcaktan uyuyamadık
klimayı açıncada beni çarpıyo hapşurmaya başlıyorum yine
eşim en sonunda dayanamadı saat 11 de çıktı gitti dükkanda yatarım ben dedi
ben kaldım evde
ay çocuklar hala susmadı yaaaa
teneke çalıyolar bu saatte
dünde davulcuyla gezmişler sokakta
insanlar ne kadar rahat gece yarısı çocuk nerde diye aramıyolar bile:47::47:

Herkes uyudu sanırım. Ben gece bile uyanınca kalkıp yazılanları okuyup yatıyorum. Sanki hayat memat meselesi yazıyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

insan merak ediyor ama :9:

o değilde bişey farkettim benim midem akşam bulanmaya başlıyor
akşam yemeğinden sonra kolumu kaldıracak halim kalmıyor
gündüz çok şükür bişeyim yok
bütün işleri gündüz sıcakta halledip gece yatmak lazım

kızlar birşey sormak istiyorum

ben hapşurunca - ki neredeyse günde 15 defa hapşuruyorum-
karnıma bıçak saplanmış gibi ağrı giriyor
aynı sancı ani hareketlerde de oluyor
aslında çok ani hareket etmiyorum yavaş hareket ediyorum
ama mesela tv seyrederken uzanıp bacaklarımı dikmeye gayret ediyorum
bacaklarımın altına yastık koyuyorum
ama yastık hareket etsin hemen sancı giriyor
bu sadece bende mi var :26:
hapşurma değil de öksürme var bende. boğazım gıcık oluyorç tükürük artarmış hamilelikte ondan mıdır nedir.
oyle batma bende de oluyor normal yani

Allah beni güldürme kız.Benim çok yakın bir arkadaşım vardı uzun yıllar bebeği olmadı.Kızımın doğumuna geldiler işte o zaman da arkadaşım 3-4 aylık hamileydi.Hani bizde de 2 çocuk var ya,karnını sıvazlayarak diyor ki bizimki,yaa biz de arasını fazla açmayı düşünmüyoruz.Kızım dedim deli olma dereyi görmeden paçaları sıvama hele doğsun bi eline al azıcık büyüt ondan sonra.Bebişi bi doğdu amanın bi ağlak bi gazlı çocuk oldu anlatamam.Şu anda da kucak delisi olmuş çıkmış arkadaşıma bi nefes aldıramıyor her gün saçına maşalar yapan makyajsız gezmeyen arkadaşım fena halde dağıtmış durumda ve çocuğa da tövbe demiş durumda :))

Çocuk işi değişik iş.Bak mesela benim oğlan yaramaz ve gürültülü çok bir saat yanında kalsan başın ağrımaya başlar o derece.Adamda enerji de bol kolay kolay yorulmaz da.5 yaşında ama kesinlikle laf yetiştirilmiyor herşeye bir cevabı var.Ama kızım da o kadar akıllı o kadar tatlıdır ki anlatamam.Maaşallah bebeğime :nazar: İkisini de ben büyüttüm ben yetiştirdim ne değişti yani.Bak kızımdan 4 tane daha olsa bakarım.Oy annesinin minnoşu:16:
bende bi tane var ama çocuk. yine de fikrim değişmedi. tek çocuklu arkadaşım çok. çocuk 13 yaşına gelmiş en son demiş ki ya bebek yapın ya köpek alın.
mecbur çocuk yaptık diyor adam. o saatten sonra anneye de zor olmuş. tek çocukla ya da iki çocukla kalma fikrin yoksa yapılır yani.
bir arkadaşım da 2.yi doğurdu diyor ki tek çocuk kolaymış sen tadını çıkar. e ben tiyatroya sinemaya başbaşa yemeğe gidemedikten sonra daha az yorulmanın nesinin tadını çıkaraym. bir yerine ikisi üçü büyür gider :9:
elbette zorlugu vardır ama düşün oğlum doğduktan sonra hiç korunmadım. 3 aylıkken hamile kalsam istiyordum yani :9: 1 sene adet olmayınca olmadı tabi or başka

Herkes uyudu sanırım. Ben gece bile uyanınca kalkıp yazılanları okuyup yatıyorum. Sanki hayat memat meselesi yazıyoruz.

ben de aynıyım hemen okuyorum geçmişi yazamasam da. yoldaş oluyor insana burası

ayyy sabah 7 den beri ayaktayım uyumak istiyorum artık....

benim yatak odamın balkonu arka taraftaki evin bahçesiyle sıfır.
yokuş farkı var arka eve giriş üst mahalleden ama sanki yatak odamda oturuyolar
kadının 3 tane afacan çocuğu var
allah ım çocuklar sabahın 7 sinden beri bahçedeler
cangara cungara gürültüden uyku uyuyamadık
eşim bi ara çıkıp kızacak oldu
anneleride çatlak
boşver muhatap olma dedim
geldik salonda uyumaya çalıştık orda da sıcaktan uyuyamadık
klimayı açıncada beni çarpıyo hapşurmaya başlıyorum yine
eşim en sonunda dayanamadı saat 11 de çıktı gitti dükkanda yatarım ben dedi
ben kaldım evde
ay çocuklar hala susmadı yaaaa
teneke çalıyolar bu saatte
dünde davulcuyla gezmişler sokakta
insanlar ne kadar rahat gece yarısı çocuk nerde diye aramıyolar bile:47::47:

Senin iyi çocuk sesi en azından pratik oluyor gelecek için.bizim arkada abartısız 60 suriyeli bir iş yerinin bodrumunda yaşıyor.hiç uyumuyorlar sabaha kadar halay çekiyorlar ya da ayin gibi bir şeyler yapıyorlar. Kaç kere Polis geldi ama bir şey değişmedi. Türkçe de bilmiyorlar

Senin iyi çocuk sesi en azından pratik oluyor gelecek için.bizim arkada abartısız 60 suriyeli bir iş yerinin bodrumunda yaşıyor.hiç uyumuyorlar sabaha kadar halay çekiyorlar ya da ayin gibi bir şeyler yapıyorlar. Kaç kere Polis geldi ama bir şey değişmedi. Türkçe de bilmiyorlar

ah bu suriyeliler. parka gidemiyorum oğlumla. bir de hastalık salgına falan sebep oldular da huylanıyorum.
büyük bir sorun şu an ülke için. bizde savaş olsa onlar bize kapı açar mıydı bilemiyorum..

hapşurma değil de öksürme var bende. boğazım gıcık oluyorç tükürük artarmış hamilelikte ondan mıdır nedir.
oyle batma bende de oluyor normal yani

bende bi tane var ama çocuk. yine de fikrim değişmedi. tek çocuklu arkadaşım çok. çocuk 13 yaşına gelmiş en son demiş ki ya bebek yapın ya köpek alın.
mecbur çocuk yaptık diyor adam. o saatten sonra anneye de zor olmuş. tek çocukla ya da iki çocukla kalma fikrin yoksa yapılır yani.
bir arkadaşım da 2.yi doğurdu diyor ki tek çocuk kolaymış sen tadını çıkar. e ben tiyatroya sinemaya başbaşa yemeğe gidemedikten sonra daha az yorulmanın nesinin tadını çıkaraym. bir yerine ikisi üçü büyür gider :9:
elbette zorlugu vardır ama düşün oğlum doğduktan sonra hiç korunmadım. 3 aylıkken hamile kalsam istiyordum yani :9: 1 sene adet olmayınca olmadı tabi or başka

ben de aynıyım hemen okuyorum geçmişi yazamasam da. yoldaş oluyor insana burası

Bak iste buna katilirim.demin demiştim Esim esnaf dükkandan dolayı bir yere tatile filan gidemeyiz.Allaha şükür tabii ama iste memur olsan filan yillik iznin filan olur ne bileyim ona gore bir yerlere gidebilirsin butcene gore.bizde o yok maalesef.2 çocuk oldu mu zaten hani tek çocuk olsun paramizi enerjimizi sevgimizi sörf ona harcayalim olayi da bitiyor.uçuncu bizim için biraz erken oldu sanki yaştan dolayi değil ama kizimm daha 15 aylik neyse demek ki hayirlisi boyleymis..

Bu arada biz pek tiyatroya gitmeyiz.sinemaya da yatak odamizda projeksiyon var her gün iki bolum dizi yada bi film izlemeden kesinlikle uyumayiz.sinema eksiğini boyle gideriyoruz canim yoksa nerdee 2 çocukla sinemaya?

Sağol cnm inşallah öyledir iyi düşünmek laxım ama annelik içgüdüsü bu kadar mı kuvvetli olur insn yaşayacağım tüm hsmilelik sıkıntılarına gıkımı çıkarmadım razıyım hiç önemli değil yeterki sağlıkla kucağıma alayım bebeğimi ve hepimiz inşallah o günleri görürüz 🙏

Gecen hafta da bir gun bulantim hic olmamis yemek yiyebilmistim ama panik oluyo insan dedigin gibi ertesi gun bulantim geri gelince ohh be dedim bu sorun yok demekki bulandin midem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ben kullandım sea band değil ama bulantı bilekliğiydi etkisini çok görmedim açıkçası bana biraz da psikolojik etkisi varmış gibi geldi ben kusunca rahatlıyorum kusamayınca fena oluyorum o yüzden kusmaya çalış ve yemek yemeye gayret göster benim ağzıma görümcem zorla yemek tıkıyordu 5dakikaya çıkarıyordum gerisin geri ama yedikçe açıldı midem

Aksine kusmamasi gerek. Kusmak tum vucudu kasar ve midede yaraya kadar goturebilir isi. Benim doktorumada annem yemek yemiyorum diye sikayet etti doktorum. Yemek istemiyosa yemesin ilk 3 bebek kandan besleniyor aksine ille yesin diye zorlarsaniz kusmaya baslar ve kusmasi ac kalmasindan cok daha tehlikeli bir durumdur dedi. Canin kuru ekmek mi istedi onu ye meyve istedi meyve ye asla ama asla kendini zorlama dedi. Kusmayla mide acilmaz. Dusunsrnize butun kaslariniz kasiliyor kusarken beyni firlicak gibi olur insanin kasiklar bile zorlanir. Yemek yiyemeyen arkadaslar lutfen agzina yemek tikip iskence etmesin kendine.

Bak iste buna katilirim.demin demiştim Esim esnaf dükkandan dolayı bir yere tatile filan gidemeyiz.Allaha şükür tabii ama iste memur olsan filan yillik iznin filan olur ne bileyim ona gore bir yerlere gidebilirsin butcene gore.bizde o yok maalesef.2 çocuk oldu mu zaten hani tek çocuk olsun paramizi enerjimizi sevgimizi sörf ona harcayalim olayi da bitiyor.uçuncu bizim için biraz erken oldu sanki yaştan dolayi değil ama kizimm daha 15 aylik neyse demek ki hayirlisi boyleymis..

Bu arada biz pek tiyatroya gitmeyiz.sinemaya da yatak odamizda projeksiyon var her gün iki bolum dizi yada bi film izlemeden kesinlikle uyumayiz.sinema eksiğini boyle gideriyoruz canim yoksa nerdee 2 çocukla sinemaya?

iyiymiş sinema işi:51:
yani tek çocukla da yapamıyorsun bir çok şeyi.
allahtan hayırlısı, sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun. allah kaç tane nasip ederse artık

Saol cnm bende yükselteyim bari yastığımı. İnşaAllah işe yarar.

İnsallah ki cok zor surekli yuttugun ates topunu midende tasiyomussun gibi..
Ben ara ogunde kurutulmus meyveli musli de tuketiyorum bol sutlu..
hic kabizlik yasamadim cok sukur ve mideme de iyi geldigini dusunuyorum.

Aksine kusmamasi gerek. Kusmak tum vucudu kasar ve midede yaraya kadar goturebilir isi. Benim doktorumada annem yemek yemiyorum diye sikayet etti doktorum. Yemek istemiyosa yemesin ilk 3 bebek kandan besleniyor aksine ille yesin diye zorlarsaniz kusmaya baslar ve kusmasi ac kalmasindan cok daha tehlikeli bir durumdur dedi. Canin kuru ekmek mi istedi onu ye meyve istedi meyve ye asla ama asla kendini zorlama dedi. Kusmayla mide acilmaz. Dusunsrnize butun kaslariniz kasiliyor kusarken beyni firlicak gibi olur insanin kasiklar bile zorlanir. Yemek yiyemeyen arkadaslar lutfen agzina yemek tikip iskence etmesin kendine.

Eğer bana zorla yedirmeselerdi şu an hala hastanede yatıyor olabilirdim hiçbirşey yemediğim için safra falan ne varsa çıktı ilk günler perişan olmuştum ve şu bir gerçek sabah ki bulantılar hep açlıktan oluyor kan şekeri düşünce bulantı daha da artıyor sizi bilemem ama ben kusarken zorlansam da kusunca daha rahat hissediyorum kendimi

doğru ya ikiz oluncada böyle bi kaygı! anne olmak zor zannat vesselam kaygıları bitmiyor..inşallah yeticez elimizden geldiği kadar..Rabbim güç kuvvet versin
Amin canım inşallah Rabbim hepimize güç kuvvet versin inşallah
Evet ikisininkini de duydum

Masallah darısı bana olsun inşallah

valla canım bende kalp atışını yazmadım bilemediğim için
erkek çıkardı
zaten çin takvimi de erkek diyor bana
rus takvimi kız dedi ama
ben hayırlısıyla kucağıma alayımda kız erkek farketmez :nazar:

bende de kalp atımı yazmadım erkek çıkardı
çinde erkek diyor rus ilk kez duydum :D
biz bide alyans ile avcuna konulup yapılanı yaptık onda da erkek diyor.
Dediğin gibi sağlıkla doğması önemli olan.

Cinsiyet ögrenmek isteyen gelsin:)

kızlar ilginç ama gerçek bişey paylaşıcam sizlerle...
erkekler hücrelerini 4 yılda bir
kadınlar ise 3 yılda bir yenilermiş..
dogum yılınızdan hamile kaldıgınız yada kalmak istediginiz yıla göre hesaplıyorsunuz en son kim hücrelerini yenilediginde hamile kalırsanız cinsiyet o oluyor...
Kopyala dim

Gunaydin herkese
Az bulantili, keyifli bir gun olsun ins.
Herkes uyuyor mu, biz uyandik oglumla. Cok merak ediyorum bebek dogunca nasil olcak sabahlarimiz. Mesela seneye yaz :) allah saglikla kavustursun :) cok heyecanliyim ben

bende de kalp atımı yazmadım erkek çıkardı
çinde erkek diyor rus ilk kez duydum :D
biz bide alyans ile avcuna konulup yapılanı yaptık onda da erkek diyor.
Dediğin gibi sağlıkla doğması önemli olan.

Benim teyzem çok iyi yapar o işi ve genelde çıkar bende kız çıktı hatta teyzem kaç çocuğun olacağını sayar benim ilki erkek sonra ki iki evladım olacakmış öyle dediler :D çin takvimine görede kız oluyor çoğu alemet kız diyor ama biz hayrlısı istiyoruz tabi ki :)

Gunaydin herkese
Az bulantili, keyifli bir gun olsun ins.
Herkes uyuyor mu, biz uyandik oglumla. Cok merak ediyorum bebek dogunca nasil olcak sabahlarimiz. Mesela seneye yaz :) allah saglikla kavustursun :) cok heyecanliyim ben

Gunaydin bende çok merak ediyorum ne durumda olucaz. Aslında korkuyorum bazen endişeleniyorum ama Rabbim büyük. Ailede de ikinciyi yapan ilk benim. İnşallah zorlanmam. Oğlum çok sakin büyüdü abisi gibi olursa superr

Günaydın canlarrr dün bebişimin pıtpıtlarını duyduk :nazar: çoookk şükür usg de 5+6 çıktım dr bu bebek 1 hafta önde dedi neden dedim bu haftalarda karından kolay kolay görünmez dedi yani benim kuzum 6+6 mış :))) sizde önde giden oldu mu canlarr

Günaydın canlarrr dün bebişimin pıtpıtlarını duyduk :nazar: çoookk şükür usg de 5+6 çıktım dr bu bebek 1 hafta önde dedi neden dedim bu haftalarda karından kolay kolay görünmez dedi yani benim kuzum 6+6 mış :))) sizde önde giden oldu mu canlarr

Gozunaydin cnm. Evet ben 8+1 de gittim bebeğim 8+5 cikti. Oglumda önden giderdi hep. Normal bi durum. Maşallah bebisine.

Back
X