canım annen niye yoruluyor kadın aypıyor ya herşeyi
:)) nasıl bişey senınkide temizlik hastası mı nedirÇıkmıyormuş pislikler ne kadar pissem artık, kavga edemem artık yoruldum zaten birsüre gelmeyecek.
O zaman fazla gelıyor yediği yapacak bişi yok memeyi az ver dıyecej halimiz yok ... Yarasın miniğe bol bol boğum olsun
:)) nasıl bişey senınkide temizlik hastası mı nedir
Dr dan geldim kafam bi milyon söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.Sizle paylaşmak istedim anlayan olursa beni aydınlatırsa sevinirim.
Nst ye girdim sancı yok usg de suyu,doppleri iyi,kilosu her zamanki gibi düşük 2800 olmuş.Dedi ki sağlıklı olduğu sürece kilo sorun değil peki dedim.sonra geçtik çatı muayenesine baktı inceledi filan aynen şunu dedi.Çatı zorlamaz iyi müsait,kasların güçlü iyi sıkı,hafif de olsa yumuşama var içerde fakat bebek çook yukarda,bu kadar yukarda olup inen görmedim o yüzden pazartesi gel rahmi uyarayım eğer doğum başlamazsa sezaryen diyebilirim.Ben anlamadım baktım kaldım dedim ki sancı yok ortada bebek kanala sancıyla inmiyor mu seninki inmez dedi yine anlamadım.Ee o zaman dedim sancıyı bekleyelim bi görelim 40 ı görelim,olmaz beklemem riske atamam bebeği dedi ne riski onu da anlamadım.10 günüm daha var doğuma.Şimdi anlamadıklarımı sorayım size:
1- Sancıyı beklemeliyim diye düşünüyorum.
2-Pazartesi gel rahmi uyarayım olursa doğar olmazsa sezaryen ne demek.Ayrıca neden uyarılıyorum doğal sürece müdahele olmuyor mu?
3-Rahmi uyarsa bile ihtimal çok az dedi inmez bu bebek ne demek?
4-Sancıyı neden beklemiyor öyle bir konuştu ki senin sancın gelmez bebek inmez dedi.
Bu kadın antalya nın en iyi normal doğumcusu neden böyle dedi
Ben de yarın için bir prof tan randevu aldım isim vermeden olayları anlatacağım ne diyorsunuz diyeceğim.Böyle bir ihtimal var mı diyeceğim.Eğer bana bebekte suyunda gelişiminde (geçen ayın sonuçlarıyla gideceğim) sorun yok derse beklemeyi düşünüyorum.Pzrtsi gidip de doğumu uyaran bişi yaptırmayacağım.
Bu kadar yukarda olup inen doğuran hiç görmedim dedi.Uzun yazdım Sabredip okuyan fikir verecek olan varsa sevinirim.
Ya işte sezeryan yapmak isteyen doktorlar 1-2 bahaneyle korkutup istediklerini yapıyorlar son dakka. Ee annelerde 9 ay korkuyla geçiyor zaten kıpırdadı kıpırdamadı kafayı yiyoz düşünmekten hadi bişey olursa diye mecbur doktor ne derse o oluyor.
Az önce ablamla konuşuyoruz; doktorum 41e kadar bekleriz doğmazsa müdahale ederiz diyo dedim. ablamda o zamana kadar niye bekliyceksiniz sezeryan ol gitsin diyo. Sezeryanla doğum yapanların bu tribini de anlamıyorum
Değer olarak kaçtı canım bdp ? Suni sancı diyor doktor zaten olmazsa sezeryan. Ama başı aşağı yerleşmemişken boşuna mı acaba suni sancı alırım diyorum kendimce.
Aklimda cuma degisiyor diye kalmis persembe degisiyormus : )))
ben kabul etmiyorum 38 i yaaa
daha yeni bitti 37 , 1 gun geçmeden hemen 38 mi olunurmu$
9 yıl olmuş hala sıkıntı mı yaşıyorsezeryanla doğum yapap tavsiye eden 1-2 kişi oldu bana , ki arkadaşlarımın hepsi sezeryanlı hemen hemen, görümcem 9 yıl önce yaptırmış sezo , hala sıkıntısını çekiyorum diyor. bunu çoğu kişiden de duydum , normal doğum olmazsa zorunlu durumda başvurulabilecek bişey benim için , korkuyorum sezeryandan
Hc karın çapı canım. Yanlış hatırlıyo olmayasın ? Bende 5 gün önce 94.9 yazıyordu bugün 100 yazdı. Belkide cihazdan cihaza değişiyo bilemedim. Ama ig de bi doktora sordum 99 da en fazla normal doğum olur 100 olursa sezeryan lazım yazmış. Doktorumda sezeryan demedi ama söylerken bakışı farklıydı yani. Pek umutlu değil sanki suni sancıdan. Çünkü başı büyük olduğu için aşağı yerleşemiyo ddi. Yerleşmezse nasıl normal doğurcam ki ? Nasıl açılcak ? Kafam çooook karışık çok.
9 yıl olmuş hala sıkıntı mı yaşıyor
ameliyat sonrası çok dikkat etmek gerekiyor özellikle ilk 1 sene
bana göre bazıları normal doğumu bazılarıda sezeryanı abartıyor gibi hani zorluk açısından
çok kolay normal doğum yapan çok kolay sezeryanı atlatanda var
biz başımıza ne gelecek bilemediğimizden her duydugumzdan etkileniyoruz
valla benim rakipler SIKI çikdi kimsede doguracak goz yok maasallahhh :)))))))))
darkdays @vahide1204 demi kizlar : )))
Geçende gidince söyledim bişey olmaz dedi o kadarfyz35 yesil se ara acnim,galiba kaka yapinca oyle renk oluyordu ama emin deilim
riske atmaya degmez bence
Bugünki usg kağıdını orda unuttum ama 5 gün önceki değerler şöyle
Bpd 94.9 mm
Hc 325 mm
Bugünkü bpd 100 dü ama gösterdi ekranda.15 gün önceside şöyle
Bpd 94.5 mm
Hc 316 mm
Ac 333 mm.
Böyle işte canım. Nasıl sence değerlendirmesi ?
Kızlar doğdu meleğim normal oldu muyaneye geldim çatı muayenesi yaparken 3 cm açılma var dedi neyse yatırdı hemen beni 6 cm olduğunda epidurali
taktılar sancim çok değildi diye bekledik ağrı kesiciyi 8cm de yaptılar SON 4 5 sancı çok fenaydı sonrà ikin ikin dediler kasiyomusm kendimi doktor hep sinirlendi kasma diye sonra doğdu bebiş dikiş yaptı kaç tane bilmiyorum tabi
kesinlikle öyle kişiden kişiye değişiyor , ama çoğuda diyorki 3 yıl zaten hiç geçmiyor kesilen yerdeki sıkıntı , biraz soğukta kalınca şişiyomuş falan, bi arkadaşımda var mesela sezo olmuş ertesi gün kalktım süpürge yaptım diyor, biri daha var o da ben 15 günün sonunda ancak bir odadan diğerine gidebildim diyor. süreç herkeste farklı
Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin herkese
Esine kirk ciktiktan sonrasini hatirlat cicimSap doner hesap döner demisler bir zamanlar gobekli ama hevesli bir gebe kadin vardi derim diye tehdit et bak nasil cazibeli oluyon bi anda
Gece çıldırdıkgöbekli ama hevesli bir kadın mı : )))) çok güldüm beee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?