Annen gitse ya
bebek doğduktan sonra gelseydi o zmn
Ne eziyettir
Şimdi sana yazıyodum ne yaptın diye sonuç ne ne dedi doktor beklicekmisin daha anneni de takmamaya çalış stres engelleyebilir
sanki ben dedim şu gün gelin diye.dedim de hususi ben geleceğiniz zaman söylerim diye kendi cikti geldi.Annenin sana şimdi faydası yok doğumdan sonrada olmaz, gitsin daha iyi.
Gelmese şimdiye doğururdun stres yaptı sana
Vitamin hiç kullanmadım
Kaç gün oldu canım sık sık duşa gir ve sık sık emzir Bebeğini komposto iç dere otu ye ve bol bol stres yapmadan dua et canım :)Arkadaşlar normal doğum olmasına rağmen sütüm yok gelmiyo ne önerirsnz moralim çok bozuk mama veriyoruz
Bugün kontrole gittim kizlar..
Dr nst kagidina bakinca gizun aydin doğumun bqslamis ben suyuna bakayim hemen digumhaneye in kontrol etsinler dedi.
Bebek ters deyince isin boyutu değişti. + - 10 gün ekle doğum tarihine dedi..
Suyu iyi bekleyebiliriz doğum başlayana kadar dedi. Çünkü devlet hastanelerinde kendiliğinden doğum başlayana kadar müdahale edemeyiz haaa ben daha fazla beklemek istemiyorum derseniz hemen sezeryanla doğumolur ama bebek sanciyla ddönebilir dedi.. Arastirma hastanesine gidip birde orda muayene olun detay ki bakilsin dedi neye bakilacaksa bunların ggörmediği ..
Dedim ya kakasi ki yerse biz beklerken ?? Bebeklerin %60 i doğmadan önce kakasini yapar buda tehlike oluşturmaz dedi.
Kisacasi 1 aydan beridir israrla doğum sancimin olduğunu söylemelerine rağmen doguramiyorum..
Annem de güzel yorumlarıyla beni perişan etmeye devam ediyor.. Geleli 10 gün oldu. Sen gününü bilmiyon yoksa dogardi diyo. Durup durup bi ddogursaydin DA gitseydik,isim çok bilmem ne..
Herşeyi geçtim de ben aglaya aglaya temizlik yaoacam diye ugrasirken annem. Bi demlik cay demleyip esra erol eşliğinde keyif yapmiyomu yyeminederim kahroluyorum. Bu kadar mmerhametsiz ligi hak edecek ne yaptim ben.. Sürekli agliyorum VC de banyoda balkonda farketmesinler diye.. Tarifsiz derecede sancilarim var.. Esim sürekli pesimde sen otur ben yaparim diyo. Ben oturuyorum annem oturuyor esim yazik yemek hazirlicam kahvalti haxirlicam diye uğrasiyor kalkiyim yardim ediyim demiyor.
Allah bana merhamet etsin bitsin artik su hamilelik vallahi ne fiziki ne ruhi dayanacak gücüm kuvvetim kalmadi..
deminden beri senin mesajini ariyorum canim yazmak içinKızlar doktor kontrolüm pek iç açıcı değildi bugün.
Beni daha önce hep uyarıyordu bebeğin kilosu konusunda 3930 olmuş kızım, karın çevresi 2 hafta önde görünüyor (daha önce 1 hafta gerideydi sonradan yakalamıştı haftasını). Son bir haftada birden artış olmuş, suyu da artmış. Şekerini kontrol edemiyo musun diye fırça attı doktorum. Halbuki geçen hafta insülin miktarını arttırmıştık ama Ablamlar gelince diyetime uyamadım ondan oldu galibaSalıya tekrar çağırdı, sonra cumaya da gelirsiniz karın çevresi ölçümündeki ani artış devam ederse normal doğumda sıkıntı yaşarız dedi.
Sıkı diyete giriyorum bende artık napayım.
Kendin ve bebeğin için bu kadar sabrettin biraz daha sabret bence. Annenin tavırlarından sana yardımcı olmayacağı belli sezeryan olursan sonrası daha stresli geçer senin için küçük kızın da var.sanki ben dedim şu gün gelin diye.dedim de hususi ben geleceğiniz zaman söylerim diye kendi cikti geldi.
Pazartesi kendi Dr um geliyormuş yeniden . onunla istisare edelim dedi Esim. Vallahi sezo dan bu denli nefret etmeme rağmen özele gidip kendimi kestiresim var şiddetle. Öyle bunaldim oyleee daraldim ki .
kiyamam canim yaaBugün kontrole gittim kizlar..
Dr nst kagidina bakinca gizun aydin doğumun bqslamis ben suyuna bakayim hemen digumhaneye in kontrol etsinler dedi.
Suyu iyi bekleyebiliriz doğum başlayana kadar dedi. Çünkü devlet hastanelerinde kendiliğinden doğum başlayana kadar müdahale edemeyiz haaa ben daha fazla beklemek istemiyorum derseniz hemen sezeryanla doğumolur ama bebek sanciyla ddönebilir dedi.. Arastirma hastanesine gidip birde orda muayene olun detay ki bakilsin dedi neye bakilacaksa bunların ggörmediği ..
Dedim ya kakasi ki yerse biz beklerken ?? Bebeklerin %60 i doğmadan önce kakasini yapar buda tehlike oluşturmaz dedi.
Kisacasi 1 aydan beridir israrla doğum sancimin olduğunu söylemelerine rağmen doguramiyorum..
Annem de güzel yorumlarıyla beni perişan etmeye devam ediyor.. Geleli 10 gün oldu. Sen gününü bilmiyon yoksa dogardi diyo. Durup durup bi ddogursaydin DA gitseydik,isim çok bilmem ne..
Herşeyi geçtim de ben aglaya aglaya temizlik yaoacam diye ugrasirken annem. Bi demlik cay demleyip esra erol eşliğinde keyif yapmiyomu yyeminederim kahroluyorum. Bu kadar mmerhametsiz ligi hak edecek ne yaptim ben.. Sürekli agliyorum VC de banyoda balkonda farketmesinler diye.. Tarifsiz derecede sancilarim var.. Esim sürekli pesimde sen otur ben yaparim diyo. Ben oturuyorum annem oturuyor esim yazik yemek hazirlicam kahvalti haxirlicam diye uğrasiyor kalkiyim yardim ediyim demiyor.
Allah bana merhamet etsin bitsin artik su hamilelik vallahi ne fiziki ne ruhi dayanacak gücüm kuvvetim kalmadi..
Bugünki usg kağıdını orda unuttum ama 5 gün önceki değerler şöyle
Bpd 94.9 mm
Hc 325 mm
Bugünkü bpd 100 dü ama gösterdi ekranda.15 gün önceside şöyle
Bpd 94.5 mm
Hc 316 mm
Ac 333 mm.
Böyle işte canım. Nasıl sence değerlendirmesi ?
Zaten diyet yapıyordum da canım bu son hafta yatılı misafirlerim vardı ne ara öğün yiyebildim ne de diyet yapabildim. 1 haftada 430gr almışdeminden beri senin mesajini ariyorum canim yazmak için
sekerin yuksek seyrettig için oldu bunlar o kesin
ama diyet yaparsan yavaslatabilirsin,ben ogluma son 5 haftada 500 gr aldiurmistim,35. haftada 3.500 kg dediler 40. haftada 4 kg dogdu .. ama bende insulin yokdu, dogum gelmis zaten dikkat et dediler
bende sekeri kestim, ekmege dikkat ettim falan derken 4 kg dogurabildim çocugu dr çok daha fazlasini bekliyordu ama
suyumu ne sen sor ne ben soyleyim, 10 cm e yakin ebe suyumu patlatinca ayaklari islanmis,oyle deedi valla bende ebenin yalancisiyim : )
Zaten diyet yapıyordum da canım bu son hafta yatılı misafirlerim vardı ne ara öğün yiyebildim ne de diyet yapabildim. 1 haftada 430gr almışDoktorum kilosundan ziyade karın çevresi ölçümü önemli diyor o da 1 haftada 2 hafta öne geçmiş. Karın çevresinin fazla olması şekerden etkilendiğinin göstergesiymiş.Şekeri olan annelerin bebeklerinin omuzları geniş oluyormuş çatıya takılırsa sorun yaratır dedi. Ama Neyseki kestirip atmadı sezeryan diye. Haftaya iki kontrolüm daha var, ölçümlere göre cuma günü karar verecek artık. Bu kadar bekleyip sezeryan olursam çok koyar, accık dualarınıza beni de serpiştirin
inşallah Rabbim gönlüne göre verir canım benim de günüm 16 Şubat inşallah Rabbim yardım eder de normal bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız :)Zaten diyet yapıyordum da canım bu son hafta yatılı misafirlerim vardı ne ara öğün yiyebildim ne de diyet yapabildim. 1 haftada 430gr almışDoktorum kilosundan ziyade karın çevresi ölçümü önemli diyor o da 1 haftada 2 hafta öne geçmiş. Karın çevresinin fazla olması şekerden etkilendiğinin göstergesiymiş.Şekeri olan annelerin bebeklerinin omuzları geniş oluyormuş çatıya takılırsa sorun yaratır dedi. Ama Neyseki kestirip atmadı sezeryan diye. Haftaya iki kontrolüm daha var, ölçümlere göre cuma günü karar verecek artık. Bu kadar bekleyip sezeryan olursam çok koyar, accık dualarınıza beni de serpiştirin
esin haksiz degil yani. Ah bu dr.lar. Ebelik yapmak istemiyirlar onlar da hakli ebe yok sistemde hicBugün başka bir dr gittik.Baktı şöyle dedi.Her şey yolunda hiç bir sıkıntı yok muhtemel doğum 15 şubat gelmezse 25 şubata kadar beklerim uyarılacaksa da o zaman uyarılır dedi.Hiçç sorun yok bebek normal sen çok kilo bile almamışsın sporunu yapmışsın bu bebeği normal doğurturuz rahat ol dedi. Sevindik fakat üniv de hoca bu dr akşam çalışıyor sadece, doğuma gelebilir mi aradığımda bilemedim.Bir de 39 haftadır gittiğim dr bırakıp şimdi bunaa mı geçeyim.Dere geçilirken at değiştirilir mi ?Eşim de diyor ararız ilk dr u bize sormadan ne düşünürsünüz diye,"uyarırız olmazsa sezaryen tarihi veririz" yaklaşımız yüzünden başka dr bulduk diyelim diyor.Bu bize saygısızlık 9 aydır özel muayenehaneye geliyoruz bu tavrı kimse haketmez diyelim diyor.Fena bilenmiş anlaşılan beyim :)
hmm dikkat et canim bakalim iyi olur ins. Benim dr da kilo almasin fazla deyip duruyorKızlar doktor kontrolüm pek iç açıcı değildi bugün.
Beni daha önce hep uyarıyordu bebeğin kilosu konusunda 3930 olmuş kızım, karın çevresi 2 hafta önde görünüyor (daha önce 1 hafta gerideydi sonradan yakalamıştı haftasını). Son bir haftada birden artış olmuş, suyu da artmış. Şekerini kontrol edemiyo musun diye fırça attı doktorum. Halbuki geçen hafta insülin miktarını arttırmıştık ama Ablamlar gelince diyetime uyamadım ondan oldu galibaSalıya tekrar çağırdı, sonra cumaya da gelirsiniz karın çevresi ölçümündeki ani artış devam ederse normal doğumda sıkıntı yaşarız dedi.
Sıkı diyete giriyorum bende artık napayım.
Ben doğum yapmadım ama yapan arkadaşım humana still tea diye bir çay önerdi. Dene inşallah sütün bol bol gelir birde benim arkadaşımda da süt normal doğum olmasına rağmen başta gelmemişti oda mama verip boş boşta olsa emzirdi ama hiç bıkmadan usanmadan sonra sütü az az gelmeye başladı mamayı yavaş yavaş kesti 2 yaşına kadarda emzirdi sende moralini bozmadan inatla emzir Allahın izniyle sütün olur inşallahArkadaşlar normal doğum olmasına rağmen sütüm yok gelmiyo ne önerirsnz moralim çok bozuk mama veriyoruz
bebek donse artik..Bugün kontrole gittim kizlar..
Ya aslına bakarsan ben ikisinden de korkuyorum da doğal olan olsun istiyorum, doğum sonrası bebek içinde benim içinde bu daha iyi olacak öyle düşünüyorum.
Sezeryanı tavsiye edenlere sözüm yok da, belki onların haklı gerekçeleri vardı yada sonrasında sıkıntı yaşamadılar.
Ama sırf kendileri sezeryan oldu diye her konuştuğumuzda " şekerinde var riske atma bekleme sezeryan ol" diye baskı yapmalarını anlamıyorum. Ablam bide bir arkadaşım yapıyorlar bunu, tlfnlarını açasım gelmiyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?