e çalıştırmalarını söyle yada sen git çalıştır
o yemek kokuları dolar evin içine ya
ben daha yemeğin soğanını tencereye koyarken açıyorum aspiratörü
benim kız 2 gündür çok sakin
valla sabah ablam geldi kahvaltı ederken bile açtım sakin sakin bakındı uyuyakaldı sonra
sen de bu yardımcılardan çok çektin arkadaşım ya.
benım de kv yanımda ama ben bebekle alakalı seylerde ters gelen bısı olursa mudahele ediyorum yani. sonucta bebek bizim. doğrusuyla yanlışıyla bizim sorumluluğumuzda.
Bazı durumlardan elden bişey grlmiyo yapmak zotunda kşıyoruz...ama benm nacizane düşüncem bi test yapılsın eğer düşükse ona böre verilsin ki bu BHA olmayan d vitaminleride var neden ollar verilmiyo devlet ucuza kaçıyo sağlığı hiçe sayıyo..Oglumda aynen senin gibi dusundum kullanmadim. AMa ben gunluk dusenli 15 dk guneslenmiyorum. Hamilelikte de guneslenmedim. Bebeklerim hafif parantaz bacak doguyor sonra geciyor. 2,5 yasindaki oglumun da gunes gordugu gunler cok az. Direk kullanmayalim deyip gecemedim bu defa. Kendim kemik agrilari yasadim d vit eksikliginden. Genetik bir durum da yok. Ama cocukluktan biraz eksik geliyor dogumla emzirmeyle kritik duzeyde eksik oluyor.
Katki maddeleri cok zararli. Ogluma 2 yasina kadar paketli urun yedirnemis biriyim. Ama ilk cocugumda zararliymis dedim kullanmadim pisman oldum. Sonucta hamileyken ictigimiz vitamin ilaclari da cocuga geciyor.
Dogal ortamda yasayabilsek apartmanda kapali kalmasak keske
Bazı durumlardan elden bişey grlmiyo yapmak zotunda kşıyoruz...ama benm nacizane düşüncem bi test yapılsın eğer düşükse ona böre verilsin ki bu BHA olmayan d vitaminleride var neden ollar verilmiyo devlet ucuza kaçıyo sağlığı hiçe sayıyo..
Söyledim canım da anlayan olmadı. Aksi gibi annem de kv de çalıştırmadı çıldırttılar beni. Her gün soğan kokusu artık Soğanlı yemek yApmıycam.
Acaba sutum gercekten mi yetmiyor, bir saat once emzirdim hala araniyor. Acliktan mi uyuyamiyor. Offff ;(
O toplamdir canim ayliga bolunce az oluyo benim bu aldigim 16 gunluk aylik olunca 800-900'e falan denk gelecekBir arkadas sgkya sordum 2.400 tl veriyorlar dedi sizin niye az
Calisiyoum canim dogum sonrasi rapoumun bi nushasini sgk'ya digerini is yerine verdimSen Çalışıyor muydun bize iş yeri bildirecek dendi ?
2014 şubat annesi olarak sizlere
merhaba, öncelikle hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi,
ben de 2014 Şubat annesi olarak kuzucuğumu 13 aylık yaptım, ama hem zor hem de tatlı zamanları oluyor, sizlere tecrübe diye nitelendirdiğim birkaç sey söylemek istiyorum;
*öncelikle sütüm yetmiyor sözünü lugatınızdan çıkarın, her bebek talep ettiği kadarını alır anneden, ben tek memeyle 13 aydır emziriyorum. yenilecek içilecekler; her gün en az 3 litre su veya sıvı, medine hurma (bu çok önemli), bol dereotu, kuru incir, bulgur pilavı, soğan, havuç, et, yumurta, yoğurt, süt, ısırgan otu çayı, bebeğe gaz olmasın diye kimyonu kaynatıp için.
*siz benim gibi illa ki sadece anne sütü vericem diye hırs yapmayın biberona da alıştırın formül mamaya da...rahat edersiniz...
*süt ve formül mama alıyorsa erkenden ek gıdaya geçmeyin, baby led weaning diye bir sistem var, hiç bir şeyi bulamaç haline getirmeden ve blenderdan geçirmeden, bebeğe yiyebileceği yumuşaklıkta haşlayıp, ufaltıp veriyorsunuz. bunu bir araştırın derim. siz rahat edersiniz... internette videoları var, bebekler kendi kendilerine yemek yiyor,
*havalar güzel olduğunda mutlaka ama mutlaka dışarı çıkarın, gezdirin, eve hapsolmasın, evi havalandırın her daim,
son olarak da bebeği saatle değil mutlaka ama mutlaka her istediğinde emzirin bol bol emzirin, gaz sancısı olduğunda ten teması kurun, ütüyle havlu ısıtıp karnına beline koyun, masaj yapın, 3 aylık olduğunda gazı kendiğinden geçecek zaten merak etmeyin....
Once arabayi indiricen sonra bebegi hem spor olurBizim arabamiz var ama ev 4. Kat asansör yok nasil inip cikacam
Tesekkur ederim canim icimi rahatlatacak birini ariyorum resmen2014 şubat annesi olarak sizlere
merhaba, öncelikle hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi,
ben de 2014 Şubat annesi olarak kuzucuğumu 13 aylık yaptım, ama hem zor hem de tatlı zamanları oluyor, sizlere tecrübe diye nitelendirdiğim birkaç sey söylemek istiyorum;
*öncelikle sütüm yetmiyor sözünü lugatınızdan çıkarın, her bebek talep ettiği kadarını alır anneden, ben tek memeyle 13 aydır emziriyorum. yenilecek içilecekler; her gün en az 3 litre su veya sıvı, medine hurma (bu çok önemli), bol dereotu, kuru incir, bulgur pilavı, soğan, havuç, et, yumurta, yoğurt, süt, ısırgan otu çayı, bebeğe gaz olmasın diye kimyonu kaynatıp için.
*siz benim gibi illa ki sadece anne sütü vericem diye hırs yapmayın biberona da alıştırın formül mamaya da...rahat edersiniz...
*süt ve formül mama alıyorsa erkenden ek gıdaya geçmeyin, baby led weaning diye bir sistem var, hiç bir şeyi bulamaç haline getirmeden ve blenderdan geçirmeden, bebeğe yiyebileceği yumuşaklıkta haşlayıp, ufaltıp veriyorsunuz. bunu bir araştırın derim. siz rahat edersiniz... internette videoları var, bebekler kendi kendilerine yemek yiyor,
*havalar güzel olduğunda mutlaka ama mutlaka dışarı çıkarın, gezdirin, eve hapsolmasın, evi havalandırın her daim,
son olarak da bebeği saatle değil mutlaka ama mutlaka her istediğinde emzirin bol bol emzirin, gaz sancısı olduğunda ten teması kurun, ütüyle havlu ısıtıp karnına beline koyun, masaj yapın, 3 aylık olduğunda gazı kendiğinden geçecek zaten merak etmeyin....
Gittim arabaya baktim indirsem mi belki gezince susar diye, en iyisi evde susturmak. Kociş hayırlısıyla donsun eve de onla gezdiririzOnce arabayi indiricen sonra bebegi hem spor olurYada giriste arabayi kilitlyecegin bi yer varsa kilitle kalsin orda
Tesekkur ederim canim icimi rahatlatacak birini ariyorum resmenbebegin aglamalarina dayanamiyorum neyi oldugunu anlamiyorum, surekli kucakta olunca aç geziyorum bir ayi gecti gitti ya sabir dicem
Ya çorba nasıl makbule geçer banada valla
Ev yemeği yapan bir yer bulsam hergün bana yollasa ben tencereye koysam eşime ben yaptım gibi göstersem. Hemde sıcak yemek. Var internette ama güvenemedim.
Hiç duymadım,görmedim ben o tatlıdan.
Ya olmadımı her şey güzel geliyor.burda yüzüne bakmadığımız bisküvi köyde çok kıymetli oluyor.Hastanede mesela tussuz çorba yedım iki gün sabah petibör bisküvi verdiler amanın dünyalar benim olmuştu.
Pisboğaz mıyım neyim?;-)
Şu kız beni Ankaraya götüttürecek sonunda.
Ayıp olur şimdi. Eşim yarın gelicek inşallah. Bundan önce de bişeye alınmıştı ne olduğunu bilemedim ama üzüldüm. O yüzden hiçbişey demiycem trip çekmek daha zor oluyor.
büyük şehirlerde oturmanın faydaları işte
burada dışarıdan yemek sipariş edebileceğimzi bir yer bile yok
anca pide lahmacun söylersin
aspiratör kesinlikle işe yarıyor tavsiye ederim 2 gndür çok rahatım
bugün 4 çeşit yemek yaptım sayesinde
benimde canım çok çay istiyor ama tek başıma çay demlemem demlesemde içemem keyfini alamam biri gelsede onunla içsek
herkese slmlar
galiba topiğin sonuncusu ben oldum
pazartesi günü öğlen yaptım doğumu
çok şükür kızımda bende iyiyiz
normal doğum oldu hemde en epiduralsizinden : )))
sancı kısmını çok güzel yönettim ama doğuma gelince zorlandım biraz sinirli ebelerde saolsun tabi çok etkileri var
@iremguzum dikişler esnasında hep aklımda sen vardın hani kolaydı kız öldüm ben doğumdan zor oldu benimki fazla dikişim var ama sormadım kaç tane , şimdilik bakımlarını yapıyorum itinayla kendileri düşecekmiş
ya oteki çocuklarim boyle deildi
ne cins mis bu subat beebeleriii
ana kucaginda yatiyor simdi hiç uyyacak goz yok
bugun okulada gittik beraber
bakalim hava yagmurlu olursa ne halt edicez
Kucağımdan inse sagacam en son dun. Gece sagdim 1,5 biberon doldu. 125 lil biberonlar, bebek belki de ememiyor yagli kisma kadar ne bilim cimcime psikolojim iyice dagildi uykusuzluk yalnızlık cildirtti benievet tam 9 da doğdu
peki yükseleni nedir
sağma imkanın varsa emzirdikten sonra sağ diyeceğim ama kilosu normalse yetiyordur
Tamam canim ben de yapacam duzenli olarak.canım sen hiç sütüm yetmiyormu diye düşünme
benim 1 haftadır neler yaşadığımı okumuşsundur
stresten öldüm bittim resmen
ama ebe beni rahatlattı
her anne bebeğini besler sadece küçük olduğu için çabuk yorulup emmeyi bırakıyordur demişti
ve benimkide sürekli ağlardı morarırdı ağlarken
şimdi emzirdikten sonra sağıyorum kalan sütü
sonra onu tekrar içiriyorum
eskisi kadar ağlaması yok
birde göğüslerindeki süt tam boşalmadığı için süt birikmiyor bak ona dikkat et
ben sağmaya başlamadan önce sütümün bu kadar çabuk geldiğini hatırlamıyorum
şimdi 2 saat olunca hemen geliyor ve daha çok süt oluyor o zaman
Kucağımdan inse sagacam en son dun. Gece sagdim 1,5 biberon doldu. 125 lil biberonlar, bebek belki de ememiyor yagli kisma kadar ne bilim cimcime psikolojim iyice dagildi uykusuzluk yalnızlık cildirtti beni3500 gram dogdu iki gun once saglik ocaginda 4.7 ölçtü hadi 300 gr giysi desen 4.4 kg olmus 30 gunde.
Veriliyo biz aldık 320 gibi bişeydi sanırım,eşim hemen kendi üstüne yaptırmış bebeği,doğum parası da ona yattı aylık çocuk paraları da ona yatcak..
Belki sende ole alistigin icin ole geliyodur sana canim bizimki saga sola bakina bakina uyuyo:)Ben de besigini sallıyorum ya da emzirme koltuğunda sallana sallana uyuyoruz..eşim artık sallamayalim alışmasın koyalım yatağına uyusun diyor da ben bile öyle kolay kolay yatıp uykuya dalan biri değilim illa ya esime dokuncam Ya da bisiyE sarilcam bebis nasıl uyusun diyorum
Canim bebektwn bebege degisiyo sanirim ben kolay kolay almiyorum eger sikintisi yoksa iki bagiriyo mudahale etmiyprum sonra bakiyorum uyumusKucakta olmazsa durmuyor ki 32 gunluk oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?