2015 Şubat Anneleri

Söyledim canım da anlayan olmadı. Aksi gibi annem de kv de çalıştırmadı çıldırttılar beni. Her gün soğan kokusu artık Soğanlı yemek yApmıycam.

Annem diye seviyor mu? Nasıl müdahale edicem?

Bazı durumlardan elden bişey grlmiyo yapmak zotunda kşıyoruz...ama benm nacizane düşüncem bi test yapılsın eğer düşükse ona böre verilsin ki bu BHA olmayan d vitaminleride var neden ollar verilmiyo devlet ucuza kaçıyo sağlığı hiçe sayıyo..

Bha olmayan d vitamini hangisi ondan alalım madem.

Söyledim canım da anlayan olmadı. Aksi gibi annem de kv de çalıştırmadı çıldırttılar beni. Her gün soğan kokusu artık Soğanlı yemek yApmıycam.

ben 20 günde nefret ettim herkesden senin işin zor
aklım hep sende Allah yardımcın olsun canım
lohusalığını yaşatmadılar sana

2014 şubat annesi olarak sizlere
Acaba sutum gercekten mi yetmiyor, bir saat once emzirdim hala araniyor. Acliktan mi uyuyamiyor. Offff ;(

merhaba, öncelikle hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi,
ben de 2014 Şubat annesi olarak kuzucuğumu 13 aylık yaptım, ama hem zor hem de tatlı zamanları oluyor, sizlere tecrübe diye nitelendirdiğim birkaç sey söylemek istiyorum;

*öncelikle sütüm yetmiyor sözünü lugatınızdan çıkarın, her bebek talep ettiği kadarını alır anneden, ben tek memeyle 13 aydır emziriyorum. yenilecek içilecekler; her gün en az 3 litre su veya sıvı, medine hurma (bu çok önemli), bol dereotu, kuru incir, bulgur pilavı, soğan, havuç, et, yumurta, yoğurt, süt, ısırgan otu çayı, bebeğe gaz olmasın diye kimyonu kaynatıp için.
*siz benim gibi illa ki sadece anne sütü vericem diye hırs yapmayın biberona da alıştırın formül mamaya da...rahat edersiniz...
*süt ve formül mama alıyorsa erkenden ek gıdaya geçmeyin, baby led weaning diye bir sistem var, hiç bir şeyi bulamaç haline getirmeden ve blenderdan geçirmeden, bebeğe yiyebileceği yumuşaklıkta haşlayıp, ufaltıp veriyorsunuz. bunu bir araştırın derim. siz rahat edersiniz... internette videoları var, bebekler kendi kendilerine yemek yiyor,
*havalar güzel olduğunda mutlaka ama mutlaka dışarı çıkarın, gezdirin, eve hapsolmasın, evi havalandırın her daim,

son olarak da bebeği saatle değil mutlaka ama mutlaka her istediğinde emzirin bol bol emzirin, gaz sancısı olduğunda ten teması kurun, ütüyle havlu ısıtıp karnına beline koyun, masaj yapın, 3 aylık olduğunda gazı kendiğinden geçecek zaten merak etmeyin....

şimdi biraz araştırdım bir blogda okudum herşey parmak gibi kesilecek demiş 6 aylıkken başlanacak değilmi bu uygulamaya
korktum ben yaa boğazına takılmazmı yada çok fazla koparıp yutmazmı

Tesekkur ederim canim icimi rahatlatacak birini ariyorum resmen bebegin aglamalarina dayanamiyorum neyi oldugunu anlamiyorum, surekli kucakta olunca aç geziyorum bir ayi gecti gitti ya sabir dicem

Once arabayi indiricen sonra bebegi hem spor olur Yada giriste arabayi kilitlyecegin bi yer varsa kilitle kalsin orda
Gittim arabaya baktim indirsem mi belki gezince susar diye, en iyisi evde susturmak. Kociş hayırlısıyla donsun eve de onla gezdiririz

Tesekkur ederim canim icimi rahatlatacak birini ariyorum resmen bebegin aglamalarina dayanamiyorum neyi oldugunu anlamiyorum, surekli kucakta olunca aç geziyorum bir ayi gecti gitti ya sabir dicem

canım sen hiç sütüm yetmiyormu diye düşünme
benim 1 haftadır neler yaşadığımı okumuşsundur
stresten öldüm bittim resmen
ama ebe beni rahatlattı
her anne bebeğini besler sadece küçük olduğu için çabuk yorulup emmeyi bırakıyordur demişti
ve benimkide sürekli ağlardı morarırdı ağlarken
şimdi emzirdikten sonra sağıyorum kalan sütü
sonra onu tekrar içiriyorum
eskisi kadar ağlaması yok
birde göğüslerindeki süt tam boşalmadığı için süt birikmiyor bak ona dikkat et
ben sağmaya başlamadan önce sütümün bu kadar çabuk geldiğini hatırlamıyorum
şimdi 2 saat olunca hemen geliyor ve daha çok süt oluyor o zaman

Ya çorba nasıl makbule geçer banada valla
Ev yemeği yapan bir yer bulsam hergün bana yollasa ben tencereye koysam eşime ben yaptım gibi göstersem. Hemde sıcak yemek. Var internette ama güvenemedim.

Vardir senin orda alternatif illa temiz biyer bulursun esini niye kekliyon kiz :)

O dogum sonrasi açlığı bi tuhaf tas koysalar onune yersin istahla ondan guzel gelmistir. Bak petibor dedin nasil guzel banilirdi o simdi caya olaydi ah ah :)

Şu kız beni Ankaraya götüttürecek sonunda.

Valla birlesip dokulelim yollara biz dayanamiyoz burdan yahu

Ayıp olur şimdi. Eşim yarın gelicek inşallah. Bundan önce de bişeye alınmıştı ne olduğunu bilemedim ama üzüldüm. O yüzden hiçbişey demiycem trip çekmek daha zor oluyor.

E sana gunah degl mi ac mi oturcan ya

Eskiden benm otrdugum yer de ilceydi seni cpk iyi anliyorum herseyden mahrum olmak kötü Smdi merkezin gobegindeyim sukur hersey elimin altinda olunca iyi oluuor
cay demlemiyorum ki demlik posetiyle sallama gibi yyapıyorum

Canim cok sevinfim tebrikler normal de olmus hadi gozun aydin. Dikis kısmı benm de cok zordu hatta dedim hani bu kismı kolaydi ya hani duymuyorduk dr gulmustu bana:)

ya oteki çocuklarim boyle deildi
ne cins mis bu subat beebeleriii
ana kucaginda yatiyor simdi hiç uyyacak goz yok
bugun okulada gittik beraber
bakalim hava yagmurlu olursa ne halt edicez

ya bnmki ana kucagnda yatmiyor uzun pna alistrmam lazim

evet tam 9 da doğdu
peki yükseleni nedir

sağma imkanın varsa emzirdikten sonra sağ diyeceğim ama kilosu normalse yetiyordur
Kucağımdan inse sagacam en son dun. Gece sagdim 1,5 biberon doldu. 125 lil biberonlar, bebek belki de ememiyor yagli kisma kadar ne bilim cimcime psikolojim iyice dagildi uykusuzluk yalnızlık cildirtti beni 3500 gram dogdu iki gun once saglik ocaginda 4.7 ölçtü hadi 300 gr giysi desen 4.4 kg olmus 30 gunde.

Tamam canim ben de yapacam duzenli olarak.

oyy sen birde aç mı kalıyor diye üzülüyorsun gayet iyi olmuş kilosu 300 gram hayatta etmez kıyafetleri 100 gram de sen ona mendil kadar şeyler zaten
125 ml biberon çok çok iyi
bak ben ilk gün 30 ml sağdım ikinci gün 50 oldu bugün 70 ml sağdım bana bu bile çok iyi geliyor
emzirmeden sağamıyorum benim kız sürekli memede ne kadar emiyor göremiyorum
gece sağsam dedim ama eşime güvenemedim o da uyuyordu bebek ağlarda duymaz diye kalkıp sağamadım mutfakta
o uyursa sende uyu hemen yoksa dediğin gibi psikolojisi alt üst oluyor insanın
ben dün oturdum ağladım uyumuyor diye
sonra uyududa işlerimi yapabildim
biz 3170 doğdu 3845 çıktı 32. günde
senin yarın kadar kilo almışız

Veriliyo biz aldık 320 gibi bişeydi sanırım,eşim hemen kendi üstüne yaptırmış bebeği,doğum parası da ona yattı aylık çocuk paraları da ona yatcak..

Keşke kendi üzerine yaptirsaydjn tatlım bebeği.durumlariniz Nasil hala kritik misiniz

Belki sende ole alistigin icin ole geliyodur sana canim bizimki saga sola bakina bakina uyuyo:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…