2015 Şubat Anneleri

Kollarını hareket ettirirken başına çarpıp kendini uyandırıyor. Kundak yapıyor musun uyuturken?
Ben yapmiyorum canim ama arkadasimin ogluda oleydi surekli elleriyle uyandiriyodu kendisini battaniyesiyle hafif sarip kollarini ole uyutuyodu

kızlar 41 gün önce doğum bebegim geceleri uyumuyor bu güne kadar annem bizde bende birazda onlarda kaldım arada tek kaldığım günlerde korktum ağladım hep sterese girdim değişik duygulara kapılıyorum panik oluyorum tarifi imkansız annem yok artık yanımda tekim aglıyorum hiç iyi degilim neden böyleyim ne oluryardım edinnn çocuga bakmaktan korkmuyorum ama annem olunca kendimi guvende hissediyorum annem ömür boyu yanımda olamaz ki hiç iyi degilim

Ya eskiden sokakta cocuklar olurdu camdan parayı atardın istediğini alırlardı bakkaldan.
Çocuklar mı değişti biz mi? Hoş bizim ev arkaya bakıyor.
Yemek konusunda da eşim hemen anlar benim yapmadığımı.
Garibimin midesi yemek görmedi hiç.
Bir yediğini asla bir sonraki gün yemiyor ee ona nasıl yemek yetiştireyim. Birde iki tür pilavıda yemiyor. Neyse cins işte.

bak şimdi öyle deyince aklıma geldi
ben bir kere komşunun oğlunu markete gönderdim çekirdek al gel dedim
çocuk çekirdeği açmış yemiş yarısını paranın üstüylede sakız almış patlata patlata getirdi yarım paket çekirdeği

benim eşimde bugün yediğini yarın yemez sabahın köründe düşünmeye başlıyorum ne pişirsem diye

Keşke kendi üzerine yaptirsaydjn tatlım bebeği.durumlariniz Nasil hala kritik misiniz
Kızımızla çok ilgili ama ikimizin arası uçurum yine.. İlk 2 hafta sezaryen bunalımımdan iyi davranıyodu,geçecek güçlü ol falan filan.. Şimdi 2 kelam ya ediyoruz ya etmiyoruz,nasıl olduğum umrumda bile değil yani.. Kendi havasında takılıyo öyle.. Annemi zor zaptediyorum yoksa tutmayacak kendini açacak ağzını yumacak gözünü.. Düşünmek istemiyorum hiçbişey kızımdan başka.. Zaten hiç de iyi hissetmiyorum kendimi.. Annem de gidecek 2 hafta sonra.. Olan 2 yudum sütüm de gider artık.. Peefff bak daraldım yine amma yazdım..

Kızlar size nacizane birşeyler söylemek istiyorum.Cunku okuyunca üzülüyorum inanın bazı mesajlarınızı okuyunca kendinizi çok sıkıyormuşsunuz gibi hissediyorum.azıcık rahat olmak her zaman iyidir.hepimizin bebekleri küçük.biz bebeklere bebekler de bize alışmaya çalışıyor.çoğunuz da belki yeni evlisiniz.evliliğe alışmak da var tabii.ama lütfen eşinizin.,kayinvalidenizin ne bileyim annenizin,komsunuzun ne dediğine hiiic takilmayin.yok sütun az geliyor yok bebek doymuyor vs.. Bunu en çok siz bilirsiniz.en iyisi anne sutudur,ama olmuyorsa da mamalar var sonuçta her türlü bebeğiniz buyur.yemek konusuna gelince şaşalı yemekler yapmaniza gerek yok bebeğiniz çok aglayabilir kolik bi bebek olabilir bırakın biraz da ağlasın cimcimenin yaptığı gibi birşeyler yapmayı deneyin mesela aspiratör açın sac kurutma mak. Açın ne bileyim ama yaşamıniza devam edin bi sekilde . esinize de çok görev düşüyor çalışıyor diye diğer sorumlulukları üstlenmeye kalkmayin evde yağ yok süt yok et yok gelirken alır misin da diyebilin.Eşiniz de böylece sorumluluklarına alışır ve hep boyle devam eder.bebek aglarsa da 1 saatlik yemeği belki 2 saatte yaparsiniz ama bi şekilde yaparsınız.ne olacaksa kendinizden bekleyin yani anneden,eşten,yada kayinvalideden biseyler beklerseniz hic istediğiniz gibi olmaz ve onlara da laf soyletmeye hak vermiş olursunuz gelir bi kap yemek yapar mutlu olursunuz sonra der bu çocuk doymuyor sütun yetmiyor mi diyiverir geldiğine geleceğine pişman olursunuz.demek istediğimi anlatabildim mi.az yapın oz yapın ama siz yapın.benim çocuklar çok ben boyle pratik yaptım diye midir bilmem ama mesela gecen gün makarna pisiriyordum haşlanması bitti tam salcasini kavuracaktim bebek uyandı makarnayi süzgeçte bırakıp bebeği emzirdim altını degistirdim koydum yatağına daha sonra yemeğe devam ettim ama bi şekilde bitirdim yani.. Ben öyle yapamam ben boyle yapamam diye kendinizi sınırlamayın, yeri gelir kahvaltı gibi çıkartırsınız yanina da patatesli yumurta yaparsınız alin size yemek gibi oldu bitti iste..
Demin sutlactan bahsetmissiniz canım çekti çocuklarla yeriz diye koydum ocağa hemen.. 2 numara ağlıyor bir yandan onu yapasiya kızımda sut hazirlamam lazim.. Diyecegim o ki yapacağınız kadarını yapın,yapamadiginiza üzülmeyin sikmayin bu kadar kendinizi..zamanla herşey düzelecek ve yoluna girecek..

Calisiyoum canim dogum sonrasi rapoumun bi nushasini sgk'ya digerini is yerine verdim
Iyi de doğum sonrası raporun kaç günlük canım ben SGK ile konuştum 112 miydi yanlış hatırlamıyorsam öncesi ve sonrası toplam gün dediler ki hepsini bir alacaksınız dediler Parça Parça nasıl oluyor anlamadım

Yaz canım yaz.. Yazından zaten canının sıkkın olduğunu anladım ondan sordum..bi de boylelerinin sonradan çocuk kıskanması olur biliyor musun..üstüne düşeni yapmaz çocuk cikiverdi mi birden benim çocuğum benim yavrum olur.. Emek vermeden olan biseyi sahiplenmesi daha kolay oluyor sanırım.. Siz ne zamandır boylesiniz hamilelikte mi başladı bu şekilde neden bu hale geldi ki eşin? Erkekleri anlamak öyle zor ki cidden sanki hiçbir şey dusunmuyorlarmis gibime geliyor

Haha sen fenasına denk gelmişsin. İyi valla

Canim bebektwn bebege degisiyo sanirim ben kolay kolay almiyorum eger sikintisi yoksa iki bagiriyo mudahale etmiyprum sonra bakiyorum uyumus
dogdugundan ber boylemi yapiyorsun canim ?
bizim uyuma sorunumuz var
emerek uyyor iyi guzel emzirrim her seferinde problem deil ama gazaini çikartirken uyaniyor
geride emzirsem yine gaz olucak, gazi çikmadan koysam 10 dk yine uyaniyor
ne berbat biseymis bu gaz ya çocuk felegini $a$irdi

bilsem bi yeri agrimiyor birakirim aglasada uyur ama karnini agriyor kivraniyor ((
aklima sadece ayakda sallamak geliyor , ben ne kdr buyuk laflar etmisim hepsini yedirecek bu çocuk bana tek tekk

maral yazamadım sana
gözün aydın doğurdun sonunda :)
hayırla sağlıkla büyüt kuzucugu

Bende bazen eşime diyorum kızımı alıp gideceğim.vermem sana diyor.ee kim bakacak dedim. Alacakmış annesi bakarmış
Yok yaa dedim. Üstünde emekleri var sanki alacAkmış
Allah göstermesin ama adamın ümüğünü sıkarım valla.
Dokuz ay ağladım kimse yoktu yanımda,bebek doğdu yine kimse yok
Eşim desen ohh fosur fosur uyuyor,ne zaman kucağına alsa meme istiyor diye Uzatıyor.
Normalde çocukları aşırı derecede sever ama sanırım biraz büyümesi gerwkiyor

kızlar sevinç gözyaşları boşalıyor gözlerimden
azmin zaferini ig da paylaştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…