2015 Şubat Anneleri

Sole bi se okumustum. Belki senin sorunun budur:

Onun için bebeği emzirdiğimiz göğüsleri belli bir ritimle değiştirmek çok önemlidir. Yeni doğan bebekler için bu ritim yaklaşık 2 saat de bir, 2-3 aydan sonra ise 3 saat de bir göğüs değiştirilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus bebeğin her 2 saat de bir kere emzirilmesi değildir. Bebek 2 saatlik sure içinde 3-4 sefer emebilir ama önemli olan bu 2 saatlik süre içinde hep aynı göğüsten emzirilmelidir. Her 2 saat de bir göğüs değiştirilmelidir.
Aksi halde eğer göğüs çok sık değiştirilirse bebek devamlı daha şekerli ve az yağlı olan ilk sütü içer, bu sütle tam olarak doymaz ve laktoz fazla olduğundan hem gaz yapıp bebeği rahatsız eder hem de kakanın daha ekşi olmasına sebep olduğundan popoda pişik yapar.

Ben sebamed kullanıyorum ve altını bekletmeden sürwkli değiştiriyorum.hiç pişik olmadı. Öyle aşırı özenli de değilim ama.

ben de güya beklemiyorum acaba bezden mi oluyor ki Prima kullanıyorum beyaz olanı.[/QUOTE]
Ve kaka yaptığında silme yıka benimde oleydi hatta kanadı bile diyebilirim birazcık krem sürdüm bol bol kalın tabaka halinde 3-4gune tamamen geçti

Kızlar günaydın kv ile tartıştık buyuklerime hiç yüksek sesle konuşmamıştım zorla konuşturdu..sütüm az bende oğluma mama veriyorum mecburen neymiş mama verirsem sütüm tabi gelmezmiş bende humana rezene bitmişti onlardan aldırcam dedim..onlarla süt filan gelmez dedi olmayacaksa olmaz dedi kabul ettim e bu çocuk aç mı kalsın diyorum susuyo delircem yaa..bende memnun değilim mama vermekten ama yok yani ne yapabilirim..mama yediremiyorum o geldiğinde odama geçip kapımı kitleyip veriyorum artık

Bi yerlerde bi baglanti var bence:)benimkide farksiz yapardi.ama kendisine ben bise aliyosam en kalitelisini aldirir.benimki benm hamilelikle beraber hormon yuklendi:)onceden bu denli degildi

Mama verme diyen kv enteresanmis. Galiba kvler biz ne yapsak tersini soyluyo :/ cok takma bosver. Doktor yeterli degil mama ver dediyse yapcak bi se yok mecbur vericen...

Aslinda kv hakli.mama verirsen emzirme sayin dustugy icin sut cogalnaz.ama israr etmenin anlami yok tabi sen nr istiyorsan onu yap

Ahu bu k.v deler bende onun yüzünden ilk zamanlar aç bıraktım bağıra bağıra bu çocuk emmeyecek seni diyordu, üç aylık olacağız neredeyse hiç mama vermiyorum.

Mama verme diyen kv enteresanmis. Galiba kvler biz ne yapsak tersini soyluyo :/ cok takma bosver. Doktor yeterli degil mama ver dediyse yapcak bi se yok mecbur vericen...
doktorum ver diyo diyorum o ne anlar diyo..he birde kilo takıntımız var oğlum 1 ayda 1 kilo almış bunun neresi almış bu çocuk zayıf tartı yanlış tartmış yediği mamalar nereye gidiyormuş sayıyoda sayıyo

biz uyandik emisip dr a gidecez
bakalim kç gram almisiz 1 haftada :))
Maral benim bebiş, herseyini güZel takip ediyor ara sıra Gülüyor, dönence aldım BAKIYOR, ama yüzüme o kadar bakmıyor, bazen sese dönüp BAKIYOR, gözümün içine bakıp gülmesi henüz yok ay sonu 3 aylık olacak normal mi

Benim kv ile annemde oyle canimisrarla emzir diyorlar birgun yanlarinda doktoruma sordum ne yaparsam yapayim sutum gelmiyor az geliyor demistim o da esimde doktor bende doktorum ama bizde mamayla buyuttuk cocuklarimizi dedi sut gelip gelmemesi sut kanallariyla ilgili dedi ama yine once emzir sonra doymazsa mama ver dedi ben geceleri mama veriyorum gunduz emziriyorum doymazsa mama veriyorum

İdeaaallll bu kuruntular seni birkaç yıl yaslandirdi haberin olsun. Tamam ilk bebek tamam azıcık da erken doğmuş.ama çok da erken değil tabii. Sence 3 aylık bebek ne yapabilir yani zaten çok şey beklenemez ki bebekten? Ne olsa için rahat ederdi acaba cok merak ediyorum.. Ya bir de gerçekten erken doğan bebkler var.30 hafta gibi mesela.ne bileyim öyle olsaydın ne olacaktı senin halin peki şimdi boyleysen

Anne olmak cok zormus.. Cok zorlaniyorum bu gece boyu bebegim ıkındı gece boyu karnina madaj yaprim ama hic gax cikaramadik. Az once birax cikarfi ama rahatlamadi. Ben gece boyi bunllari yaparken ,esim horul horul uyudu. Uyandirinca ben ne yapim ki diyp bide. Coj bunsldim. Bugunler hic bitmicek gibi. Tek basimayim ve cok zorlaniyorum.

Bebisler bazen annesinin kucagindayken daha çok ağlar süt kokusuna hirslanir yani ama farklı biri alırsa kucağına ağlamayı keser bi de öyle deneyin esin de tutsun isin ucundan azıcık benimki bazen sut kokusuna ağlıyor o zaman alıp eşim sallıyor sağolsun ne yapabilirim demek yerine bir suru şey yapabilir o şekilde alisti ma eşini de biraz bebeği göğsünde uyutmayi denesin,alsın sallasin,gerekirse gazını çıkarsın,banyo yaptirsin.. Alistirin boyle şeylere hele birkaç tane daha bebis olursa insan firtiracakmis gibi oluyor ornek için bknz:Tiramisu35

Anam fırçayı yedikya, tamam ablam sustum.

Canim yavrum beni, safece ikiniyo aglamiyo ama yayirica kusacak gibi oluyor. Gaz cikRmayi basaramiyorum. Edime diyorum kalkiyo bi yandan uyuyo bi yandan elini koymus guya gaz cikariyo .bu zamana kadar gece boyu netten cikmauan uykusuz kalan adam bebek dogdugundan beri uykucu pldu uyandiramiyorum bile . gunduz oyaliyo sikıntı yokda gece kalkmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…