- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
Bu humana bizi cokertecek anlasildi :) o zaman humananin sadece rezenesini iceyim ben ya. sutum iyi zaten cok su iciyorum. Komposto falan da. Ya biz bi sene emzirsek atiyorum bi sene de iccek miyiz bunlari oy anam
Ay 18 gun sonra kizimin ilk banyosunu dun aksam yaptirdik yavrumun rengi acildi ya kokmus resmen hahaha :)
Annem yuzunden ilk banyosu toren gibi oldu resmen. Tutturdu kaynananla gorumceni cagiralim ilk banyosunda olmak isterler diye. Bu kadar abartmaya ne gerek var anlamadim. Kalabalik oldukca daha karisti ortalik. neyse bunu da atlattik. Korkmuyo sudan sanirim bi viyakladi o kadar. Kulagina su kacircam diye korktum sadece
bu arada bu sefer de alt dusagim sisti sanirim bende bisey var bi doktora gitmem lazim. Yarin da yari kirkina babaanneye gidicez. Of bu yirmiler kirklar vallahi icim daraldi bu batil inanclardan. Hepsi annemle kv nin basinin altindan cikiyo. Mubarek bana karsi iyi anlasiyolar masallah hahaha:)
Teşekkürler mama en son care de iste emsin istiyorum az geliyor doymasa uyumaz ama degil mi
Bu humana bizi cokertecek anlasildi :) o zaman humananin sadece rezenesini iceyim ben ya. sutum iyi zaten cok su iciyorum. Komposto falan da. Ya biz bi sene emzirsek atiyorum bi sene de iccek miyiz bunlari oy anam
ee ya birde 3 ayda adet olmazsak ne olacak
bazıları 6 ayda falan oluyormuş
pehh
şimdi 1 yıldır alıştık rahatlığa adet olmak da zor gelecek bana
ay akşam eşim çok gerdi beni nedense
kızı emzirdim uyuttum saat 10 duşa girecektim sen salla arada beşiğini uyanmaz o dedim
10 dk durdum duşta bi çıktım yine almış kucağına
neden aldın dedim ağladı diyor
ya ağlasın elleme susar o sen böyle yaptıkça hiç durmaz dedim
zaten çocuğun uykusu dağılmış huzursuzlandı ağladı durdu bu sefer babası panik oldu bana kızıyor
ben zaten bebek bakmayı bilmiyorum korkuyorum tutarken biyerini acıtırım diye sende bana bırakıyorsun diyor
ya ne yapayım koktum artık ben ne zaman duşa gireyim dedim
sinir etti beni
aldım çocuğu yatırdım beşiğine salladım yine uyudu
o sinirle salonda yattım gitmedim yatak odasına
bende uyumak şöyle dursun 10 dk başından ayrılamıyorum babasına bırakıp
seninki susturmaya çalışıyor benimki uyuyan çocuğu uyandırıyor
Gecmis olsun canim. Bir de sen hasta olmussun. Allah sifa versin hepinize
strong3t: 40158483 .!.:Sana bisey soyliyim mi turkiyede cok agir hastalik disinda bebeklerin poliklinik hastaliklarindan anlayan doktor yokmus.bi doktor yazmsti sitesinde.
bende önce emziriyorum ardından mama veriyorum bazen cok şaşırıyorum kaç ölçek vereğim diyeben verıyorum ac kalıo aglıo zaten. bazen de cok gelıo o zaman sagıyorum saklıyorum. dolapta sut varsa once anne sutu takvıyesı yapıyorum. ama her emzırme saatınde once emzırme ıslemı yapıyorum. eger yetmedıgını gorursem sutum de yoksa dolapta o sekılde mama verıyorum. dırek mamayı vermıyorum.
Dr bana geceli gündüzlü emzirirsen 3 ay korur dedi ama güven olmaz kii...artık o zamana kadar başka yöntem kullanacağız.
daha 40ımız çıkmadı benim dikişlerin hepsi düşmedi ama aklımda dönüyor bunlar...
Yok Allaha şükür çok rahatım o konuda güzel çocuk susturuyor gazını çıkarıyor uyutuyor.
susmazsa alıyor kucağına dalınca yine bırakıyor yerine, geçiyor uzaktan takip ediyor arada. O yüzden evdeyken rahatım. her gün duş alıyorum ben.
Aldım bakalım nasıl olacakhttps://www.tuniko.com/Ergonomik-Kangurular,LA_210-2.html
türkiye için bu siteden satılıyormuş ayrıca bak burada bebeğin durup durmayacağını bilemiyorsan kiralama imkanında var 7 günlük 50 lira karşılığında kiralanıyormuş
bana yinede yanlış geldi
sonuçta nasılki ilk zamanlar zorla 2 saatte emziriyorsak şimdi en fazla 3 saat olması lazım aranın
düşünsene bu çocuk bu uyku düzenine alışırsa emmeyi bırakabilir yada aç olsa bile beyni onu uyumaya yönlendirebilir
gece sütü çok önemli bunu hepimiz çok iyi biliyoruz
bebeklerinde gece büyüdüklerini düşünürsek bence 5 saat çok fazla
tabi bu benim düşüncem herkese saygılıyım ama ben 6 ay olmadan bu kadar ara verdirmem
tabi cocuk gorunce elinden alamiyorsun ikinci her yonden araya gidecek.devam sutu vermedimki ben
uht sut verdim :))
ilaçlarda takintiliyim evet, paket gidayida elimden geldigince kisitliyorum
eve cips seker vs almam mesela
ama su an evde buyukler oldugu için onlar yerken illaki kuçukde yiycek, biskuvi meyvali yogurt vs , maalesef bunu engelleyemiyorsun
ins sen basrabilrisin engellemeyi
Aldım bakalım nasıl olacak
Ben ankarada bi magazadan getirttIm 190 tl ye.ertesi gun geldi
Gece uykumu bölmüyo ya çok fazla ona şükür. Gündüz gece kadar zor olmuyokiz 12 de çocukmi uyur
neresine massallah diyorsun :)))
duzeni çekebiliyorsan 8 e falan çekmeye çalis canim
devam sutu vermedimki ben
uht sut verdim :))
ilaçlarda takintiliyim evet, paket gidayida elimden geldigince kisitliyorum
eve cips seker vs almam mesela
ama su an evde buyukler oldugu için onlar yerken illaki kuçukde yiycek, biskuvi meyvali yogurt vs , maalesef bunu engelleyemiyorsun
ins sen basrabilrisin engellemeyi
1ay kontrolü için Dr a gideceğiz.buyuk kızı giydirdim,kendim giyindim.kızın kakali bezini değiştirdim akladım pakladim.giydirdim emzirdim..babamız arayıp çıkın diycek.tam vaktinde hazırım dedim kendi kendime.corrrttt diye bi ses hadi sil bastan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?